Doorgaan naar hoofdcontent

Bij amper 30 procent van psychologen zal je terechtkunnen voor 11 euro

Bij amper 30 procent van psychologen zal je terechtkunnen voor 11 euro

'Vanaf 1 september voor amper 11 euro naar de psycholoog.' Zo klonk het vorige maand nog euforisch. Maar de hervorming van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) blijkt niet de gehoopte aardverschuiving te zijn. Volgens de Vereniging van Klinisch Psychologen zal je slechts bij zo'n 30 procent van de psychologen terechtkunnen voor 11 euro.

Lees verder

Prinses Elisabeth gaat in Engeland studeren

Prinses Elisabeth (19) zal vanaf oktober studeren aan het Lincoln College, een college dat deel uitmaakt van Oxford University. Dat heeft het koninklijk paleis bekendgemaakt. Het lag in de lijn van de verwachting dat ze naar het buitenland zou verhuizen.

Lees verder

Taliban vieren vertrek Amerikanen met vuurwerk en vreugdeschoten

De radicaalislamitische taliban hebben het vertrek van de laatste Amerikaanse troepen uit Afghanistan gevierd als 'een historisch moment'. Taliban-woordvoerder Zabihulla Mujahid zegt dat het land nu weer 'volledig onafhankelijk' is. Vuurwerk en vreugdeschoten waren te zien aan de luchthaven van Kaboel.

Lees verder

Van Gucht verwacht nieuwe besmettingsgolf in het najaar

Het aantal overlijdens door het coronavirus lag de laatste dagen gemiddeld wat hoger dan in de voorgaande weken in ons land. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het crisiscentrum gaf dinsdag meer uitleg over de recente cijfers in een persbijeenkomst.

Lees verder

Trein ramt wiek van windturbine op overweg

Zondag liep het transport van een rotorblad in Luling, Texas minder vlot dan gehoopt. Toen de vrachtwagen een moeilijke bocht nam bij een overweg, gingen de slagbomen plots naar beneden. De chauffeur kon een botsing niet meer voorkomen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Van Peteghem wil gebruik stroomfactuur als fiscaal voordeel blokkeren

De werkgever die uw elektriciteitsfactuur betaalt in plaats van uw loon omdat het fiscaal voordeliger is, maakt oneigenlijk gebruik van de fiscale wetgeving. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil die praktijk zo snel mogelijk verbieden.

Lees verder

Honderden mensen gered uit overstroomde gebieden na doortocht orkaan Ida

Na de passage van orkaan Ida hebben hulpverleners honderden mensen gered uit de overstroomde gebieden in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana.

Lees verder

Volledige top van IJslandse voetbalbond neemt ontslag na schandaal rond seksueel geweld

Na het vertrek van voorzitter Gudni Bergsson is maandagavond het voltallige uitvoerende comité van de IJslandse voetbalbond afgetreden. De IJslandse voetbalbond wordt ervan beschuldigd aantijgingen van seksueel geweld, waarbij international Kolbeinn Sigthorsson in 2017 betrokken zou zijn, in de doofpot te hebben gestopt.

Lees verder

Helft van Hasselt uur lang zonder stroom

In een groot deel van Hasselt was er dinsdagmorgen rond iets voor tien sprake van een grote stroompanne die voor heel wat hinder zorgde. Dat meldt Het Belang Van Limburg

Lees verder

Sneeuwkanon ingezet om bosbranden in Californië te bestrijden

Inwoners en toeristen nabij South Lake in het oosten van Californië zijn maandag moeten vluchten door de naderende bosbranden. De eigenaars van een skiresort hebben hun sneeuwkanon ingeschakeld om het terrein nat te spuiten uit de hoop dat ze gespaard zullen blijven van het vuur. De bosbrand genaamd 'Caldor' zou volgens de brandweer nog maar voor 14 procent onder controle zijn.

Lees verder

Vrouw gedood in appartementsgebouw in Marcinelle, tweede in levensgevaar

In een appartementsgebouw in Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, is maandagavond een vrouw gedood. Dat bevestigt het parket dinsdag.

Lees verder

Ophef over Schotse voetbalsupporters die anti-Iers lied zongen

In Schotland en Ierland is er ophef ontstaan nadat verschillende voetbalsupporters een anti-Iers lied zongen over de Ierse hongersnood. Er volgen mogelijk arrestaties.

Lees verder

China dreigt webwinkels te sluiten die namaakgoederen verkopen

China wil webwinkels verantwoordelijk stellen voor schendingen van intellectueel eigendom.

Lees verder

Teleurstelling is groot bij goalballers: 'Jammer dat we net in dit duel zo slecht spelen'

Het paralympisch toernooi in het goalball zit erop voor de Belgian Bulls. De Belgische goalballers (IBSA 6) verloren dinsdag hun kwartfinale op de Paralympische Spelen in Tokio met 7-4 van Litouwen (IBSA 2). De ontgoocheling was na de wedstrijd heel groot bij broers Bruno en Tom Vanhove. Vooral defensief ging er het één en ander mis.

Lees verder

Acht uur per dag op de schoolbus? De Lijn is zich bewust van het probleem, maar 'we werken met middelen die we krijgen'

De Lijn is er zich van bewust dat er een probleem is met het vervoer van sommige leerlingen van en naar school, zo klinkt het in een reactie op nieuwsberichten dat bepaalde kinderen in het buitengewoon secundair onderwijs tot acht uur per dag op de schoolbus zitten.

Lees verder

Thorgan Hazard haakt af bij Rode Duivels

Thorgan Hazard haakt af bij de Rode Duivels voor het drieluik tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland in de WK-kwalificaties, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA dinsdag bekend.

Lees verder

Stefan Bissegger wint tijdrit Benelux Tour en is meteen ook nieuwe leider

De Zwitser Stefan Bissegger (22, EF Education) heeft de tijdrit in de Benelux Tour gewonnen. Hij reed de 11,1 kilometer in Lelystad in 12 minuten en 9 seconden en stak zo met kop en schouders boven de Italiaan Edoardo Affini en zijn landgenoot Stefan Küng uit. Bissegger neemt meteen ook de leiderstrui over van Tim Merlier.

Lees verder

Medewerkers Nike krijgen week betaald verlof om te ontstressen

Sportmerk Nike geeft medewerkers op het hoofdkantoor in de Verenigde Staten een week extra vrijaf om te 'ontstressen' en bij te komen van de hektiek van de coronapandemie.

Lees verder

Een van de vermoedelijke moordenaars Silvio Aquino opgepakt in Spanje

Bij de start van de preliminaire zitting over het verloop van de assisenzaak tegen de moordenaars van Silvio Aquino is een nieuw element opgedoken dat voor vertraging van enkele weken kan zorgen. In de nacht van maandag op dinsdag werd één van de vermoedelijke daders die betrokken waren bij de moord, opgepakt in Spanje.

Lees verder

Polen plant noodtoestand in grensgebied met Wit-Rusland

De Poolse regering heeft een wet klaar die de noodtoestand uitvaardigt in het grensgebied met Wit-Rusland. Ze wil met de maatregel een einde maken aan de stroom migranten die het land bereikt via de voormalige Sovjetrepubliek. Premier Mateusz Morawiecki bevestigde dinsdag dat de maatregel op het bureau van president Andrzej Duda ligt.

Lees verder

Alpaca Geronimo ondanks fel protest tóch gedood door Britse overheid

De Britse autoriteiten hebben ondanks felle protesten onder de bevolking de alpaca Geronimo laten inslapen. De berglama had volgens de autoriteiten een ernstige ziekte.

Lees verder

Huurdersbond: 'Afschaffing terugdraaiende teller heeft ook impact op private huurder'

Dat de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen werd afgeschaft heeft ook een impact op private huurders. Voor hen is geen compensatieregeling uitgewerkt, zegt de Huurdersbond dinsdag. Die vraagt een antwoord van de Vlaamse regering.

Lees verder

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Schlitz zwaar aangepakt voor deelname aan exclusief vrouwenevent

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt vrijdag deel aan een wandeling waar alleen maar vrouwen in mogen meestappen. Voor mannen is er geen plaats en dat levert Schlitz heel wat kritiek op.

Lees verder

Derde ritzege in Vuelta voor Jakobsen, Eiking blijft leider

De zestiende etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door de Nederlander Fabio Jakobsen, meteen zijn derde ritzege en dat op zijn 25ste verjaardag. Hij haalde het voor onze landgenoot Jordi Meeus en de Italiaan Matteo Trentin. Sep Vanmarcke gaf op na een zoveelste val, Stan Dewulf (AG2R - Citroën) was de uitblinker van de dag en boog als laatste het hoofd voor het peloton.

Lees verder

Club Brugge en Antwerp slaan nog toe op laatste dag transfermarkt

Op 31 augustus om middernacht sluit de transfermarkt in ons voetbal. Traditioneel maken veel clubs van de laatste uren gebruik om nog een slag te slaan. Landskampioen Club Brugge haalt onder meer José Izquierdo terug en Antwerp lijkt dan weer Ally Samatta binnen te halen.

Lees verder

Paus aanvaardt ontslag pauselijke nuntius in ons land

Paus Franciscus heeft dinsdag het ontslag aanvaard van aartsbisschop Augustine Kasujja, de apostolische nuntius - in feite de ambassadeur van het Vaticaan - voor ons land en het Groothertogdom Luxemburg. Dat meldde de Vaticaanse persdienst.

Lees verder

Meer olifanten en giraffen geteld in Kenia

Uit de eerste landelijke telling van wilde dieren in Kenia is gebleken dat zowel het aantal olifanten als het aantal giraffen in het land is toegenomen. Dat heeft Kenya Wildlife Service (KWS) dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Goffin uitgeschakeld in eerste ronde US Open

De US Open zitten er al op voor David Goffin. Onze landgenoot verloor in de eerste ronde van de 26-jarige Amerikaan Mackenzie McDonald in drie sets: 6-2, 7-5 en 6-3. Goffin (ATP-30) stond in New York als 27ste reekshoofd op de tabel.

Lees verder

Machtsovername De Panne onverwacht teruggedraaid

Coup de théâtre in De Panne: de nieuwe burgemeester moet na een week alweer opstappen, bleek dinsdagavond.

Lees verder

O gastvrij België

'Kinderen van de migratie' toont opnieuw het mooie van deze Canvas-reeks: een wraakroepende episode uit onze geschiedenis wordt ingevuld met verhalen uit eerste hand

Lees verder

Biden: 'IS-K, we zijn nog niet klaar met jullie'

Tijdens een persconferentie van het Witte Huis probeerde president Joe Biden met een bevlogen speech zijn aanpak van de uittocht uit Afghanistan te rechtvaardigen. 'Ik neem de verantwoordelijkheid op me', klonk het, al haalde hij zwaar uit naar zowel Trump als de gevallen Afghaanse regering.

Lees verder

Het leven trekt zich weer op gang, de vierde golf mogelijk ook

Het risico op een ernstige covid-golf in het najaar is, ondanks de ­vaccinatie, lang niet weg. Mogelijk leidt die vierde golf tot een nog grotere druk op de ziekenhuizen dan de derde. 'We zeggen al wekenlang: pas op.'

Lees verder

Zal het Afghanistan-debacle aan president Biden blijven kleven?

Maandag vertrok het laatste Amerikaanse vliegtuig uit Afghanistan. Het was geen glorieuze terugtocht want intussen namen de taliban in geen tijd het land weer in. Door een aanslag met aan Amerikaanse kant 13 doden, werd het pas echt een pijnlijke afgang. Ook voor president Biden die forse kritiek kreeg van politieke tegenstanders en vanuit de eigen partij. Blijft dit aan hem plakken?

Lees verder

Antwerp haalt Samatta terug naar België

Koortsachtige activiteit gisteren op de laatste dag van de zomermercato.

Lees verder

Gemiddeld 2.025 positieve testen per dag

Gemiddeld worden dagelijks nog meer dan 2.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in België. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

'Lucky loser' Greet Minnen stoot door naar tweede ronde op US Open

Greet Minnen (WTA-104) heeft op de US Open de Argentijnse Nadia Podoroska (Arg/WTA-37) uitgeschakeld. Ze haalde het na 2 uur en 16 minuten tennissen met 6-4, 1-6 en 6-3.

Lees verder

Franse international Antoine Griezmann verlaat Barcelona en keert terug naar Atletico Madrid

In Spanje viel laat op de avond nog een toptransfer te noteren. Atletico Madrid neemt Antoine Griezmann (30) over van Barcelona. De Fransman keert hiermee terug naar het team waarmee hij tussen 2014 en 2019 zijn grote doorbraak forceerde.

Lees verder

Cartoon van de dag - september 2021

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Weerbericht | Overwegend droge eerste schooldag

De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Enkel in het uiterste zuiden schijnt de zon van in de ochtend, zegt het KMI.

Lees verder

Kokkin Annie uit 'Gert late night' overleden

Annie Deleersnyder, de vrouw die de gasten van Gert Verhulst en James Cooke met lekkere maaltijden verwende tijdens hun verblijf in 'Gert late night', is overleden. Ze werd 74 jaar.

Lees verder

Belg wint 21 miljoen euro bij EuroMillions

Een Belg heeft meer dan 21 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Dat meldt de Nationale Loterij woensdag.

Lees verder

Deze nieuwe coronaregels gelden vanaf 1 september

Niet alleen start vandaag het nieuwe schooljaar, 1 september is dit jaar ook de datum waarop heel wat coronamaatregelen wegvallen. Zo is het afgelopen met de beperkingen thuis en vallen ook de meeste regels in de horeca weg.

Lees verder

Vader Britney Spears zou 2 miljoen dollar eisen voordat hij stopt als haar bewindvoerder

De nieuwe advocaat van Britney Spears beschuldigt vader Jamie Spears van poging tot afpersing. De advocaat stelt dat vader Spears zo'n 2 miljoen dollar eist in ruil voor zijn aftreden als haar bewindvoerder.

Lees verder

Braziliaanse voetballegende Pelé naar ziekenhuis: 'Mensen, ik ben niet flauwgevallen!'

De Braziliaanse voetballegende Pelé is in een ziekenhuis in São Paulo opgenomen. De 80-jarige oud-voetballer ontkende echter dat het om ernstige gezondheidsproblemen gaat.

Lees verder