Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 september 2021

‘Bennifer’ is terug op de rode loper na 18 jaar

HLN
'Bennifer' is terug op de rode loper na 18 jaar
Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn na achttien jaar weer samen gespot op de rode loper. Het stel poseerde vrijdagavond samen tijdens het Filmfestival van Venetië.
Lees verder

20 jaar na 9/11. Onze reporter in een rustig, toeristenvrij New York: "Hier is geen tristesse, veerkracht is het handelsmerk"
Vandaag kijkt heel de wereld naar hun stad, maar hoe kijken New Yorkers eigenlijk naar zichzelf? Naar dat historische 9/11? Met veel herinneringen, zo blijkt, maar zonder daar lang bij stil te staan, want er zijn andere katten te geselen. Corona is nog erg aanwezig, orkaan Ida is kolkend gepasseerd, de daklozen zijn terug en de toeristen mogen niet binnen. Gelukkig is 'bouncing back' hier een specialiteit. "Natuurlijk heb ik nog grote dromen. Wat zou ik anders in New York lopen te doen?" Een beet uit The Big Apple.
Lees verder

800.000 extra vaccins om griepgolf te voorkomen
België heeft 3,78 miljoen vaccins tegen de seizoensgriep voorzien. Dat zijn er 800.000 meer dan vorig jaar. Mogelijk komt de griep in volle hevigheid terug als de coronamaatregelen versoepelen, zo schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.
Lees verder

België heeft recordaantal vacatures: nood aan poetshulpen, verpleegkundigen en leerkrachten is hoog
Er waren eind juni ruim 172.000 vacatures bij Belgische ondernemingen. Dat waren er sinds 2012 nooit zo veel. Wie onder meer als poetshulp, leerkracht of verpleegkundige aan de slag wil of kan, is meteen verzekerd van werk. In de horeca en de bouw is het tekort momenteel nijpend.
Lees verder

Amper kinderen in ziekenhuis door corona
Kinderen vertegenwoordigen maar 2 procent van de ziekenhuisopnames bij Covid-patiënten. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht zaterdag in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
Lees verder

INTERVIEW. Alexander De Croo na de blauwe en rode scudraketten: "Ik heb liever een regering met een palmares dan een die alleen maar praatjes verkoopt"
"De politiek mag bescheidener zijn. Een beetje minder ego. Minder getater. En meer werk." Terwijl de valse noten in Vivaldi na amper een jaar al niet meer te aanhoren zijn, predikt premier Alexander De Croo (Open Vld) rust én harmonie. "Ik ga alles uit deze ploeg proberen halen. De uitdagingen zijn té groot."
Lees verder

Farih (CD&V): "Verslavende medicatie voortaan per eenheid voorschrijven"
CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in om antibiotica, benzodiazepines en opioïden voortaan per eenheid voor te schrijven, in plaats van per verpakking. Dat moet de overconsumptie van dergelijke medicijnen aanpakken.
Lees verder

Corona-opnames blijven licht toenemen
Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag blijft toenemen, maar het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus zakt nog steeds.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven vrij stabiel, aantal overlijdens stijgt wel stevig naar gemiddeld 8 per dag
De coronacijfers in ons land blijven min of meer op hetzelfde niveau in het recentste overzicht van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal nieuwe gevallen daalt licht met 5 procent en het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt licht met 2 procent. De sterkste stijging is te zien bij het gemiddelde aantal overlijdens. Dat gaat met ruim 50 procent omhoog, naar bijna 8 coronadoden per dag.
Lees verder

Vriendinnen van verongelukte studente (24): "Emmely bracht mensen samen, nu laten wij haar nooit meer los"
Deerlijk neemt vandaag afscheid van Emmely Duquesnoy, de jonge vrouw die een week geleden stierf bij een ongeval op de E17 in Kortrijk, toen ze achteraan inreed op een vrachtwagen. 24 was de studente, net als haar hartsvriendinnen Emilia en Julie. "We groeiden samen op, gingen op reis, waren elkaars knuffelcontact. Het noodlot trekt daar nu een lelijke streep door. Toch gaan we door. Emmely zal altijd bij ons zijn. En we zullen proberen zo mooi en onbevangen te zijn zoals zij. Al is dat eigenlijk bijna een 'mission impossible'."
Lees verder

Onze man ziet hoe het voorprogramma in Brugge smaakt naar meer: "Nog vier keer slapen en Hij is er"
La La Land in Jan Breydel. In een regie van Noa Lang, met de hulp van Vanaken en Sowah. Club Brugge reageerde na die gênante 6-1 zoals het een landskampioen betaamt: in stijl. KVO stond erbij en keek ernaar. Á bientôt.
Lees verder

Vlaamse regering overweegt het nu toch: "Uitgebreide coronapas? Ja, maar uitzonderlijk"
De Vlaamse regering overweegt om afzonderlijke steden en gemeenten de mogelijkheid te geven om de coronapas uitgebreider in te zetten. "We begrijpen dat er uitzonderingen nodig zijn voor steden waar de vaccinatiegraad laag ligt", aldus Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Maar het moeten uitzonderingen blijven, zo wordt benadrukt.
Lees verder

Vijf dagen feest, van de kust tot in Limburg: "Alsof de oorlog eindelijk gewonnen is"
Ongeduldig. Gulzig. Vrolijk. Intens. Opgelucht. Geil. Zo voelt de polsslag van Vlaanderen, nu het nieuwe oude leven terug is - of toch voor wie zich, gevaccineerd of niet, comfortabel genoeg om eindelijk te leven als in 2019. Vijf dagen feest, van de kust tot in Limburg, van de kermis tot het festival: de Vlaming, jong en oud en alles daartussen, lééft weer voluit. "Mensen die oud genoeg zijn om te vergelijken zeggen mij dat de sfeer nu voelt als de eerste zomer na de Bevrijding - in 1945, hé."
Lees verder

Na ochtendgrijs volgt aangename zaterdag, maar houd rekening met een buitje
De dag begint met veel bewolking en lokaal wat lichte regen of motregen. In de loop van zaterdag verschijnen er wat meer opklaringen, vooral dan in het zuiden van het land. In het noorden van het land is dan een buitje mogelijk. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 21 à 22 graden in het centrum, meldt het KMI.
Lees verder

Wel live op tv voor u straks, maar niet voor de Engelsen: de thuiskomst van Cristiano Ronaldo, die een commerciële machine in overdrive doet gaan
Als je de app van Man United downloadt, krijg je toegang tot een exclusieve fotoreeks van Cristiano Ronaldo. Een commerciële machine gaat in overdrive voor het tweede debuut van een voetballende sandwichman op Old Trafford. Maar miljoenen Engelsen zullen het event niet eens live kunnen zien. Klank zonder beeld.
Lees verder

Wel live op tv voor u straks, maar niet voor de Engelsen: hoe thuiskomst Ronaldo een commerciële machine in overdrive duwt
Als je de app van Man United downloadt, krijg je toegang tot een exclusieve fotoreeks van Cristiano Ronaldo. Een commerciële machine gaat in overdrive voor het tweede debuut van een voetballende sandwichman op Old Trafford zaterdagmiddag tegen Newcastle. Toch zullen miljoenen Engelsen het event straks niet eens live kunnen zien. Waarom een eiland klank zonder beeld krijgt.
Lees verder

Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven
De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar, in afwachting van het taxiplan van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) om de sector te moderniseren en te versterken. Een van de voorstellen is de aanwerving van 600 Uber-chauffeurs, schrijft de Franstalige zakenkrant L'Echo zaterdag.
Lees verder

Hanne en Marthe bloedserieus over opvolger Klaasje: "Wie vraagt wat pina colada is mag vertrekken, K3 is geen opstapje richting BV-schap"
"We waren eindelijk volwaardig K3 en niet langer 'de nieuwe', maar nu moeten we opnieuw van nul beginnen." Hanne (27) en Marthe (25) vertellen voor het eerst eerlijk wat het vertrek van Klaasje (26) voor hen betekent. En over het belang van een nieuwe K, die ze vanaf vandaag zoeken in 'K2 zoekt K3'. "Na twee jaar moet de nieuwe niet afkomen met ''t Is goed geweest'. Als we voelen dat het iemand is die snel weg wil, verzinnen we een contract van 10 jaar!"
Lees verder

Kortere snavels en langere oren, dieren vervormen door de opwarming van de aarde
Naast de mensen, moeten ook dieren zich aanpassen aan de klimaatverandering. Zo worden slakken lichter van kleur, krijgen konijnen grotere oren om de warmte beter kwijt te kunnen raken. Ook deze kanoet moet zich aanpassen. Al gaat dat niet bij alle vogels even goed. De kanoet is in de laatste 30 jaar zeker 20 procent gekrompen. Dat komt doordat ze nu te laat uitkomen midden in de zomer wanneer er minder voedsel is. En dat heeft een grote invloed op hun leven. De kustvogel overleeft namelijk op voedsel dat hij uit de grond haalt. De vogels met een kleinere snavel komen dus in de problemen. In de afgelopen 30 jaar is dan ook 80 procent van de populatie verdwenen.
Lees verder

Coronavaccins werken ook bij patiënten met auto-immuunziekte: resultaten "boven verwachting"
Verreweg de meeste patiënten met een auto-immuunziekte maken na twee coronavaccinaties net zoveel beschermende antistoffen aan als gezonde mensen, ook als ze medicijnen slikken om hun afweer te onderdrukken. Dat blijkt volgens de Nederlandse Volkskrant uit een grote Nederlandse studie onder leiding van onderzoekers van het Amsterdam UMC en bloedbank Sanquin.
Lees verder