Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Belastende onthullingen in ‘Operatie Zero’: Van Holsbeeck vroeg scheidsrechter Delferière om “Anderlecht te be...

HLN
Belastende onthullingen in 'Operatie Zero': Van Holsbeeck vroeg scheidsrechter Delferière om "Anderlecht te beschermen" in volle titelstrijd
Drie jaar nadat het voetbalschandaal 'Operatie Zero' in ons land losbarstte, worden er nu nieuwe details naar buiten gebracht. Zo probeerde voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in 2017 een belangrijke topper in de titelstrijd op het veld van Club Brugge te beïnvloeden door scheidsrechter Sébastien Delferière te vragen "Anderlecht te beschermen". Dat schrijft Sporza en werd bevestigd aan onze redactie. Daarnaast zou Delferière volgens RTBF ook als makelaar van toenmalig Charleroi-trainer Felice Mazzu gefungeerd hebben, waarna hij enkele strafschoppen niet floot in de match tussen Charleroi en AA Gent. Volgens bronnen binnen het gerecht is de kans heel klein dat de wedstrijden zullen weerhouden worden als matchfixing, wegens onvoldoende bewijs.
Lees verder

Nieuwe onthullingen in 'Operatie Zero': Van Holsbeeck vroeg scheidsrechter Delferière om "Anderlecht te beschermen" in volle titelstrijd
Drie jaar nadat het voetbalschandaal 'Operatie Zero' in ons land losbarstte, worden er nu nieuwe details naar buiten gebracht. Zo probeerde voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in 2017 een belangrijke topper in de titelstrijd op het veld van Club Brugge te beïnvloeden. Scheidsrechter Sébastien Delferière stelde dat paars-wit niét zou verliezen, zo schrijft de VRT en werd bevestigd aan onze redactie. Volgens bronnen binnen het gerecht is de kans heel klein dat de wedstrijd zal weerhouden worden als matchfixing, wegens onvoldoende bewijs. Ook zal de voetbalbond voorlopig geen verdere stappen ondernemen tegen Delferière, nog steeds aan de slag als bediende bij de Waalse amateurvleugel.
Lees verder

GAMEREVIEW 'Sable': verbluffend visueel experiment verpakt een wat makke videogame
De nieuwe videogame Sable is opgetrokken in een visuele stijl die aan de betere Frans-Belgische strips doet denken. Het is een gedurfd, betoverend experiment, waarin de reis door de dorre woestenij met je hoverfiets – zoals dat betaamt voor reizen – belangrijker is dan de bestemmingen die je aandoet. Alleen word je al dat baden in lyrische eenzaamheid na enkele uren ook weer hartgrondig beu, en is er niet iets wezenlijks dat ervoor in de plaats komt.
Lees verder

Voortaan kan u online zien hoeveel personeelsleden gevaccineerd zijn in ziekenhuis of woonzorgcentrum
Wilt u ook weten hoeveel dokters en zorgpersoneel gevaccineerd zijn in uw ziekenhuis of het woonzorgcentrum van een familielid? Vanaf morgen kan het. Meer dan 500 Vlaamse zorgvoorzieningen maken dan de vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij hun medewerkers bekend op Zorgkwaliteit.be. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan VTM Nieuws. De privacy van individuele medewerkers wordt gewaarborgd.
Lees verder

Voortaan kan u online zien hoeveel personeelsleden gevaccineerd zijn in ziekenhuis of woonzorgcentrum
Wilt u ook weten hoeveel dokters en zorgpersoneel gevaccineerd zijn in uw ziekenhuis of het woonzorgcentrum van een familielid? Vanaf morgen kan het. Meer dan 500 Vlaamse zorgvoorzieningen maken dan de vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij hun medewerkers bekend op Zorgkwaliteit.be. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke aan VTM Nieuws. De privacy van individuele medewerkers wordt gewaarborgd.
Lees verder

Rapport onthult betrokkenheid WHO-medewerkers bij grootschalig seksueel misbruik in Congo
Humanitaire hulpverleners hebben tientallen vrouwen en enkele mannen seksueel uitgebuit tijdens hun ebola-operatie in de Democratische Republiek Congo. Dat blijkt uit een rapport dat de onderzoekscommissie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag heeft gepresenteerd.
Lees verder

Niet-gevaccineerden om medische redenen krijgen gratis PCR-testen
Wie vanwege medische redenen niet gevaccineerd kan worden, zal binnenkort gratis PCR-testen ter beschikking krijgen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag gezegd in de bevoegde Kamercommissie. Volgens parlementslid Robby De Caluwé (Open Vld), die de vraag aan de minister stelde, wordt daar momenteel een Koninklijk Besluit voor opgemaakt.
Lees verder

Spanje roept La Palma uit tot rampgebied en maakt 10,5 miljoen euro noodhulp vrij
De Spaanse regering heeft La Palma uitgeroepen tot rampgebied en 10,5 miljoen euro vrijgemaakt voor noodhulp aan slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland. Het geld gaat voornamelijk naar mensen die hun huis verloren. Zij kunnen er een nieuwe woning mee kopen.
Lees verder

LIVE. Laatste James Bond-film met Daniel Craig gaat in première in Brussel: onze reporter neemt je mee op de rode loper
Vandaag gaat de nieuwe James Bond-film 'No Time To Die' in avant-première. Het is de laatste film waarbij Daniel Craig in de huid van 007 kruipt. Desna van HLN Showbits meet de temperatuur op aan de rode loper bij Kinepolis Brussel.
Lees verder

Laatste James Bond-film met Daniel Craig gaat in première in Brussel: onze reporter neemt je mee op de rode loper
Vandaag gaat de nieuwe James Bond-film 'No Time To Die' in avant-première. Het is de laatste film waarbij Daniel Craig in de huid van 007 kruipt. Desna van HLN Showbits meet de temperatuur op aan de rode loper bij Kinepolis Brussel.
Lees verder

Francken (N-VA): "Cynisch dat steeds minder Franstalige leerlingen Nederlands leren"
Slechts 34% van de kinderen in het eerste middelbaar in Wallonië kiest nog voor het Nederlands als tweede taal, terwijl 64% voor het Engels kiest. Nooit lag dit cijfer zo laag, verklaarde de - perfect tweetalige - journalist Christophe Deborsu dit weekend in zijn programma 'C'est pas tous les jours dimanche' op RTL-TVI.
Lees verder

Jonge migrant komt om het leven tijdens poging om in vrachtwagen te klimmen nabij Calais
Een minderjarige migrant, vermoedelijk van Soedanese origine, is vanmorgen nabij Marck, in de omgeving van het Franse Calais, om het leven gekomen toen ze probeerde om in een vrachtwagen te klimmen. Dat meldt het parket van Boulogne-sur-Mer.
Lees verder

LIVE. Clement verandert niets aan basiself - Club Brugge arriveert in Red Bull Arena
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Club begon met gelijkspel tegen PSG, Leipzig verloor van City • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Huisarts Marc Thienpont klopte zestien uur per dag, zijn dochter Alexandra nog twaalf: "En toch is het leven van een dokter jachtiger geworden"
Twee op drie Vlaamse gemeenten heeft te weinig huisartsen. Eén van de redenen daarvoor is dat dokters geen dagen van zestien uur meer kloppen. Marc Thienpont (88) uit Kortenberg deed dat wel, hij deed het zelfs zeven dagen op zeven, en bleef werken tot zijn 86ste. Zijn dochter Alexandra (49) houdt het op twaalf uur en neemt vrij op zondag. "Op vakantie gingen we één keer om de vijf jaar. Zo wilde ik het niet doen. Ik heb mijn papa nooit echt gemist, maar ik wilde zelf mijn gezin niet missen."
Lees verder

Europese lidstaten keuren brexitfonds definitief goed, België krijgt 387 miljoen euro
Na het Europees Parlement hebben nu ook de EU-lidstaten het brexitfonds goedgekeurd, dat steun moet bieden aan lidstaten, regio's en bedrijven die het hardst worden getroffen door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. In lopende prijzen wordt het fonds gespijsd met 5,47 miljard euro. Daarvan gaat er 387 miljoen euro naar België.
Lees verder

Buitenlandse straatracers veroorzaken zwaar ongeval aan Luchtbal, één bestuurder op de vlucht
Dinsdagmiddag vond er een zwaar verkeersongeval plaats aan afrit Merksem, op de Groenendaallaan. Twee straatracers - één met Nederlandse en de andere met Duitse nummerplaat - reden met een hoge snelheid op de pechstrook waarna een van de snelheidsduivels tegen een andere wagen knalde. De inzittenden, een koppel, zijn buiten levensgevaar maar werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

LIVE (21u). Eden Hazard staat aan de aftrap tegen Sheriff Tiraspol
• Estadio Santiago Bernabéu • 2de speeldag groepsfase CL • Lawrence Visser is scheidsrechter • Kan Hazard zich tonen?
Lees verder

LIVE (21u). Sterren spotten in Parijs: Messi, Neymar, De Bruyne en Mbappé in de basis
• Parc des Princes • 2de speeldag groepsfase CL • PSG speelde vorige speeldag gelijk tegen Club • Kan De Bruyne schitteren?
Lees verder

Football Talk. Anderlecht vraagt vrijspraak voor Kouamé - Zlatan weer Zweeds international - Maguire valt uit bij Man United
Harry Maguire staat bij Manchester United voorlopig aan de kant. De centrale verdediger en kapitein moest afgelopen zaterdag in de verloren thuiswedstrijd tegen Aston Villa (0-1) na ruim een uur geblesseerd naar de kant. Coach Ole Gunnar Solskjaer maakte vandaag bekend dat Maguire last heeft van een kuitblessure en waarschijnlijk een paar weken uitgeschakeld is.
Lees verder

Zin om samen met Jan Mulder en Marc Degryse de Nations League-krakers van volgende week te volgen in onze tv-studio? Schrijf je hier in!
Volgende week gaan de Rode Duivels op zoek naar glorie in de 'Final Four' van de Nations League. De halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk (7 oktober) zal te bekijken zijn op VTM, de andere halve finale tussen Italië en Spanje de dag ervoor op VTM2. Voor beide matchen ontvangt presentator Maarten Breckx analisten Marc Degryse en Jan Mulder in onze 'Deviltime'-studio.
Lees verder