Doorgaan naar hoofdcontent

Back to work! Beautyredactrice Sophie stelt de ideale dagelijkse beauty-routine voor (die minder dan 10 minuten in be...

HLN
Back to work! Beautyredactrice Sophie stelt de ideale dagelijkse beauty-routine voor (die minder dan 10 minuten in beslag neemt)
Stonden we begin 2020 nog zonder morren een halfuur in de badkamer, dan is de balans na meer dan een jaar thuiswerken volledig in de andere richting doorgeslagen. Zestig procent van de vrouwen ging resoluut voor minder make-up. Maar wat nu we weer stilaan naar kantoor kunnen? Niemand die zin heeft om nog lang voor de spiegel te staan. En goed nieuws: dat hoeft ook niet, want beautyredactrice Sophie zocht én vond een routine die minder dan 10 minuutjes in beslag neemt. Hallo, snoozeknop!
Lees verder

Twee Belgen verdronken voor kust van Kreta
Twee Belgische toeristen zijn verdronken voor de kust van Rethymno, een stad in het noorden van Kreta. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. De wilde zee heeft hen verrast.
Lees verder

Wout van Aert: "Ik vind het aangenaam dat er op het WK voor mij gereden wordt"
Wout van Aert koerst weer. Vandaag start hij in de Ronde van Groot-Brittannië, die begint in Cornwall en zondag eindigt in Schotland. Hier legt Wout van Aert de laatste hand aan zijn voorbereiding op de grote doelen die nog resten dit seizoen: wereldkampioen worden in Leuven en dan in de regenboogtrui Parijs-Roubaix winnen. We hadden een gesprek, waarvan u hier al enkele fragmenten kunt lezen. De volledige versie krijgt u morgen in Het Laatste Nieuws en op HLN.be
Lees verder

Vechterspensioen dreigt voor Badr Hari na bizarre knock-out: "Grootste drama ooit"
Ook tegen de relatief onbekende Arkadiusz Wrzosek uit Polen is het Badr Hari niet gelukt om te winnen in de zwaargewichtdivisie van Glory. Ondanks een groot overwicht in het grootste gedeelte van het gevecht was één moment genoeg voor de Pool. Met een headkick kreeg hij Hari neer. Dat roept zonder meer vragen op over de toekomst van de 36-jarige Hari, die al jaren droog staat bij Glory.
Lees verder

Nazomer met veel zon, maar die is nog altijd schadelijk: "Bescherm uw huid voldoende"
Dermatologen waarschuwen dat het zonlicht vandaag nog altijd een hoge uv-index heeft en dus ook schadelijk kan zijn voor onze huid. We moeten ons daarom best voldoende beschermen tegen de zon.
Lees verder

Autokeuring kan volgend jaar zelf gesjoemel met roetfilters vaststellen
Op dit moment is de autokeuring niet in staat om dieselwagens met defecte of weggehaalde roetfilters op te sporen. Daar komt verandering in: op 1 juli 2022 wordt een deeltjestellertest (PN-meting) ingezet tijdens de jaarlijkse autokeuring. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.
Lees verder

Mathieu van der Poel verlengt bij Alpecin-Fenix tot 2025: "Tweede familie"
Mathieu van der Poel blijft al zeker tot 2025 bij Alpecin-Fenix. De 26-jarige Nederlander rijdt al bijna zijn hele leven voor de broers Roodhooft. Het team maakte het nieuws bekend via Twitter.
Lees verder

Burgemeester Langemark in zak en as na nieuws over coup in zijn gemeente: "Er worden leugens verspreid, ik ben hier niet goed van"
Het staat nu vast: in Langemark-Poelkapelle wil de N-VA een nieuwe meerderheid vormen met oppositiepartijen TOPE 8920 en Vooruit. Volgens de 'nieuwe' meerderheid zou CD&V een maand geleden de N-VA uit het bestuur hebben willen weren. "Absoluut onjuist", reageert een aangeslagen burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). "Het opblazen van de coalitie komt zeker niet van onze kant."
Lees verder

Dit is dé tijd van het jaar voor een nieuw gazon. Maar moet je gras zaaien, of koop je beter zoden? "Grote verschillen in prijs, maar ook in kwaliteit", zegt de tuinexperte
Ligt je gazon er niet op z'n mooist bij? Weet dat september het ideale moment is om er iets aan te doen. Gras zaaien of nieuwe zoden uitrollen zijn allebei interessante opties. Maar hoeveel schelen ze in prijs, in moeite en in uitzicht? Tuinexperte Laurence Machiels vergelijkt: "Een modaal gazon van 200 m² kost je 65 tot 100 euro aan zaad. Aan zoden voor 200 m² betaal je maximaal 600 euro, zonder verzendingskosten."
Lees verder

ROYAL BITS. Een ondernemende gravin en prins Charles in een kilt
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Wat leg je best niet in je winkelkar om winderigheid en boeren te vermijden? Professor maag- en darmziekten geeft advies
We doen het met zijn allen, jong en oud, man of vrouw of X: lichaamsgassen lossen. Wat onze achterdeur betreft, laten we gemiddeld zelfs zo'n 12 tot 25 winden per dag. Professor maag- en darmziekten Dr. Danny De Looze (UZ Gent) legt uit waar die gassen vandaan komen, of dat nu eigenlijk erg is en wat we ertegen kunnen doen (voor het geval dat nodig is).
Lees verder

Burgemeester van Sint-Laureins redt pony uit zwembad: "Ik liet het beest rustig worden in mijn armen"
Burgemeester van Sint-Laureins Franki Van de Moere (Samen) keek zaterdagochtend vreemd op toen hij de rolluiken van de keuken open deed. Op de overkapping van zijn zwembad zag hij namelijk het hoofd van een pony rusten. Het beest was in de loop van de nacht in het water gesukkeld en was vermoeid geraakt van het proberen ontsnappen.
Lees verder

Beyoncé blaast 40 kaarsjes uit: wat zal de zangeres nog allemaal doen in de toekomst?
Op je veertigste een carrière hebben als zangeres, actrice, filmmaker en zakenvrouw. Niet veel vrouwen hebben het op hun CV staan, maar voor Beyoncé is het pure realiteit. Dit weekend mag het popicoon 40 kaarsjes uitblazen. Maar ook in de tweede helft van haar leven blijft de zangeres knallen. Zo zal ze nieuwe muziek uitbrengen en wil ze ook actief blijven in de businesswereld. "Mijn wens voor de toekomst is om alles te blijven doen dat iedereen denkt dat ik niet kan doen."
Lees verder

Hoogste Amerikaanse generaal verwacht burgeroorlog in Afghanistan: "Terreurgroepen kunnen daar hun voordeel mee doen"
De Amerikaanse legerleider Mark Milley noemt het "waarschijnlijk" dat een burgeroorlog uitbreekt in Afghanistan. Hij waarschuwde in een interview met Fox News dat terreurgroepen daarmee hun voordeel kunnen doen.
Lees verder

Delegatieleider Olek Kazimirowski blikt tevreden terug op de Paralympische Spelen: "Heel blij met 15 medailles"
Delegatieleider Olek Kazimirowski kon niet anders dan tevreden terugblikken op de Paralympische Spelen van Team Belgium in Tokio. De Belgische delegatie neemt vijftien medailles mee naar huis. Vooraf was de doelstelling tien medailles.
Lees verder

Jambon: "Achterpoortjes in wet over indoor evenementen gevolg van slordig werk"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt het ministerieel besluit (MB) waarin de maatregelen voor indoor evenementen worden beschreven "slordig wetgevend werk". "Er werd niets gedaan met onze opmerkingen hierop", aldus Jambon. Hij zei dit zondagochtend in 'Wakker op Zondag' op de Antwerpse regionale zender ATV en reageert hiermee op minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) die vrijdagavond zei dat er geen opmerkingen uit de Vlaamse regering kwamen op het ontwerp van het MB.
Lees verder

Jambon: "Overheid was niet nalatig in PFOS-schandaal"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt niet dat de Vlaamse overheid nalatig was in het PFOS-schandaal rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Al voor het uitbreken van het schandaal had de Vlaamse overheid een actieplan opgestart waardoor de problematiek aan de oppervlakte is gekomen.
Lees verder

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: "De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?"
Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze maandenlang met Lara toeleefde naar de boeklancering van haar boek 'Lara'. Afgelopen week was het eindelijk zover. En hoewel er frambozentaartjes en roze bubbels waren en de lichtpuntjes centraal stonden, voelt het gemis voor Ine die dag extra zwaar. "Ik hou Lara vast, in mijn handen, en ik blader door haar verhaal. Ik slik mijn tranen weg, want ik ben bang dat eens de hemelsluizen opengaan, er geen stoppen meer aan is."
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Kan iemand Colbrelli nog van de eindzege houden in slotetappe met aankomst op de Vesten?
Vandaag staat de slotetappe in de Benelux Tour op het programma. Na 106 kilometer komen de renners voor het eerst over de meet in Geraardsbergen. In de plaatselijke rondes moeten ze onder meer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen beklimmen. Aankomen doen de coureurs op de Vesten. Vorig jaar won Mathieu van der Poel deze etappe na een geweldige solo van 50 kilometer. Kan iemand vandaag hetzelfde doen? Ze zullen alleszins attractief moeten rijden, willen ze de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli nog van de eindzege houden. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Afghaan steekt twee personen neer in Berlijn: "Islamitisch motief mogelijk"
De Duitse autoriteiten hebben een 29-jarige Afghaan opgepakt na een steekpartij in Berlijn. Hij zou twee personen neergestoken hebben in de wijk Wilmersdorf. Justitie zegt op Twitter rekening te houden met een islamitisch motief.
Lees verder