Doorgaan naar hoofdcontent

Autosalon in München: deze blikvangers moet je zeker gezien hebben

HLN
Autosalon in München: deze blikvangers moet je zeker gezien hebben
Het eerste Europese autosalon sinds het uitbreken van de coronapandemie ging maandag in het Duitse München van start. De redactie van HLN Drive selecteerde er tien wagens die je zeker gezien moet hebben: van nieuwe verkoopstoppers tot auto's die de toekomst van de automobielindustrie proberen te voorspellen.
Lees verder

Club YLA inspireert Europa: vrouwenteam blauw-zwart heeft de ECA Award in de categorie Women's Football gewonnen
Club Brugge heeft met het vrouwenteam de jaarlijkse ECA Award in de categorie Women's Football gewonnen. Dat werd bekendgemaakt op de bijeenkomst van de European Club Association. De ECA is de belangenvereniging van de Europese clubs. Anderlecht, Aberdeen en Celtic waren ook genomineerd. Club Brugge, of beter, Club YLA won. Ze kregen de prijs uit handen van Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter van PSG en de ECA.
Lees verder

Barça-voorzitter Laporta in uitgebreid interview over Messi, Neymar en Luuk de Jong: "Cruijff week soms ook van filosofie af"
Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, legde in een uitgebreid interview met Esport3 uit waarom Luuk de Jong naar Barça kwam, Lionel Messi moest vertrekken en de transfer van Álex Collado naar Club Brugge afsprong. Ook vertelde Laporta over de mislukte pogingen om Neymar terug naar Catalonië te halen.
Lees verder

5 voor 12: Moeten Olympiërs belastingen betalen op hun prijs? En de meest gewaagde outfit van het filmfestival van Venetië
Wij vatten voor u de belangrijkste nieuwsfeiten van deze voormiddag samen in een nieuwe 5 voor 12.
Lees verder

OPROEP. Overleefde u ternauwernood een val van uw paard?
Naar aanleiding van het tragische ongeval afgelopen zaterdag waarbij ruiter Marlies De Brandt, zus van 'De Mol'-winnares Annelotte, van haar paard viel, zijn wij met Het Laatste Nieuws op zoek naar mensen die ternauwernood een val van hun paard overleefden. Zij die vreesden voor hun leven, maar het uiteindelijk haalden. Schrok uw paard hevig waardoor u ervan bent gegooid en u slecht terechtkwam? Gebeurde dat tijdens een wedstrijd? Heeft u nog steeds blijvende schade van die val? Hoe denkt u terug aan dat moment, en wat doet het verhaal van Marlies De Brandt met u?
Lees verder

Kristof Calvo: "Er is een plafond nodig voor politieke propaganda op sociale media"
"Er moet een plafond komen voor politieke advertenties op sociale media." Dat heeft federaal parlementslid Kristof Calvo (Groen-Ecolo) gezegd in De Ochtend op Radio 1. "De Vlaamse politici zijn de grootste politieke sponsors van Facebook in Europa", klinkt het.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Zijn feesten en liefde opnieuw mogelijk op het festivalterrein? "I'm single and ready to mingle"
Na anderhalf jaar corona mag het eindelijk opnieuw: jongeren kunnen zich weer helemaal laten gaan op festivals, zonder mondmasker en sociale afstand. Maar is de jeugd dat dansen en feesten nog niet verleerd? Showbits-Daniël zoekt het uit op 'Fire Is Gold' in Antwerpen.
Lees verder

Terug naar school... en weer kans op luizen. Zo maak je er voorgoed komaf mee
Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, ­glimmende najaarsschoentjes … én luizen. Daar zijn die verschrikkelijke beestjes weer. Komt jouw kleuter straks ook met een jeukende hoofdhuid naar huis? Dan hoef je je daar alvast niet voor te schamen. "Het heeft niets met een slechte hygiëne te maken", aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en - het belangrijkste - hoe je ze ook weer weg krijgt.
Lees verder

KOERS KORT. Nederlander Antwan Tolhoek verhuist van Jumbo-Visma naar Trek-Segafredo
Antwan Tolhoek zet zijn wielerloopbaan voort bij Trek-Segafredo. De 27-jarige Nederlander komt over van Jumbo-Visma, de ploeg waarvoor hij sinds 2017 rijdt. Tolhoek tekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe ploeg.
Lees verder

KLM gaat weer passagiers naar Canada vliegen
Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf dinsdag weer passagiers naar Canada vliegen. De reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en een negatieve PCR-test kunnen overleggen.
Lees verder

Lange Nieuwstraat in centrum van Antwerpen ontruimd voor dolgedraaide man
De politie en hulpdiensten zijn momenteel in groten getale aanwezig in de Lange Nieuwstraat. Vooraan in de straat, ter hoogte van het gebouw van Proximus, heeft een dolgedraaide man zich in een woning verschanst. De politie vreest dat de man gewapend is.
Lees verder

Bolsonaro blijft strijden tegen rechters: "Als ik dat wil, gaat het leger de straat op"
Ruim een jaar voor de Braziliaanse verkiezingen is de populariteit van president Jair Bolsonaro op een absoluut dieptepunt. Hij heeft zijn achterban opgeroepen vandaag massaal de straat op te gaan op de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag. Ook de oppositie heeft de belangrijkste nationale feestdag uitgeroepen tot actiedag.
Lees verder

VN heeft nog 600 miljoen dollar nodig om Afghanen in nood te helpen
De Verenigde Naties hebben tegen eind december meer dan 600 miljoen dollar (506 miljoen euro) nodig om de Afghanen te helpen nu de taliban opnieuw de controle hebben over het land. De organisatie lanceerde daarom dinsdag een oproep, een paar dagen voor de start van een VN-hulpbijeenkomst in Genève.
Lees verder

Amerikaanse moslims vechten nog steeds tegen vooroordelen sinds 9/11: "Als 9-jarige werd ik terrorist genoemd"
Amerikaanse moslims die opgroeiden in de schaduw van 9/11 hebben te maken gehad met vijandigheid, stigmatisering, wantrouwen en achterdocht. Maar ze hebben ook manieren gevonden om terug te vechten tegen vooroordelen in de 20 jaar sinds de terroristische aanslagen.
Lees verder

Kleurrijk 'out of office'-haar is een trend bij de kapper. "Het nadeel is dat je snel anders bekeken wordt"
De afgelopen maanden was haarverf hét populairste product. We durfden massaal te experimenteren met een coupe 'out of office', want er was toch geen kat die het zag. Blijkbaar hebben we de smaak te pakken, want nu we langzaam weer naar kantoor gaan, willen we deze gewaagde en kleurrijke look niet opgeven. Al merkt Sofie, die haar haren graag in alle kleuren van de regenboog verft, dat de trend nog niet helemaal geaccepteerd wordt.
Lees verder

Boete en stadionverbod voor jongen die selfie nam met Depay: ook andere veldbestormers worden bestraft
Alle bezoekers aan de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro die zaterdag in Eindhoven het veld op kwamen, krijgen een stadionverbod. In totaal renden zeker zestien fans het veld op, onder wie de 13-jarige Amin die in de slotfase van het duel erin slaagde om ongehinderd een selfie te maken met Memphis Depay. De Amsterdamse jongen deed een dag later trots zijn verhaal op diverse tv-zenders.
Lees verder

Van Tadej Pogacar die met vriendin in Mixed Relay start tot de dubbeldroom van Remco Evenepoel: wat mogen we verwachten van het EK wielrennen?
Na de bekendmaking van de Belgische selecties stijgt de WK-koorts, maar eerst is er nog het EK wielrennen. Vanaf woensdag wordt er voor medailles en een Europese sterrentrui gekoerst in Trento. Wat mogen we in Italië verwachten? Een voorbeschouwing.
Lees verder

Van Tadej Pogacar die met vriendin in Mixed Relay start tot de dubbeldroom van Remco Evenepoel: wat mogen we van het EK wielrennen verwachten?
Na de bekendmaking van de Belgische selecties stijgt de WK-koorts, maar eerst is er nog het EK wielrennen. Vanaf morgen wordt er voor medailles en een Europese sterrentrui gekoerst in Trento. Wat mogen we in Italië verwachten? Een voorbeschouwing.
Lees verder

Milieuactivisten voeren actie op wegen naar autosalon van München
Milieuactivisten hebben met protestacties op de openingsdag van het bekende autosalon van München dinsdag het verkeer op snelwegen rond de Duitse stad lamgelegd. Volgens de politie werden vanop meerdere snelwegbruggen spandoeken uitgerold. Wegen werden geblokkeerd, waardoor het verkeer tot stilstand kwam.
Lees verder

IN BEELD. Remco Evenepoel en co verkennen EK-parcours in het Italiaanse Trento
Zondag staat de wegrit op het EK wielrennen in het Italiaanse Trento op het programma. Met Remco Evenepoel hebben we een van de topfavorieten binnen onze rangen. Donderdag neemt de jonge wolf van Deceuninck-Quick.Step ook deel aan het EK tijdrijden. Vandaag ging hij samen met het bondscoach Sven Vanthourenhout en enkele landgenoten het parcours verkennen.
Lees verder