Doorgaan naar hoofdcontent

Australië pareert Franse kritiek over duikbootaffaire

Australië pareert Franse kritiek over duikbootaffaire

Australië is altijd 'oprecht, open en eerlijk' geweest met Frankrijk over zijn bezorgdheden in verband met het geschrapte miljardencontract voor de aankoop van Franse duikboten. Dat heeft de Australische minister van Defensie, Peter Dutton, zondag gezegd tegen Sky News Australia.

Lees verder

Vier SpaceX-ruimtetoeristen weer met de voeten op aarde

Na een driedaagse reis zijn de vier ruimtetoeristen die met SpaceX naar de ruimte vlogen weer veilig naar aarde teruggekeerd. Het ging om een historische ruimtereis, want geen van de vier toeristen is astronaut. Om 19 uur lokale tijd landden ze zaterdag met een parachute in het water voor de kust van Florida. Bekijk hoe het hun is vergaan in bovenstaande video.

Lees verder

Waaghals steekt highline over vanaf Eiffeltoren

In Parijs heeft zich zaterdag een verwonderd publiek verzameld aan de Eiffeltoren. Een 27-jarige waaghals stak er vanaf de eerste verdieping van het monument op een highline over naar de esplanade van Trocadéro. Zijn stunt maakte deel uit van een performanceartfestival. Kijk mee naar het spektakel in bovenstaande video.

Lees verder

Man op straat neergestoken in Gentse Brugse Poort

In de Gentse wijk de Brugse Poort werd zaterdagavond een man neergestoken. Het slachtoffer heeft het ziekenhuis intussen verlaten. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Biden start uitzetting van duizenden migranten die in Texas bivakkeren

Een drone heeft in beeld gebracht hoe naar schatting tot veertienduizend voornamelijk Haïtiaanse migranten in een geïmproviseerd kamp bivakkeren onder een brug in het zuiden van Texas. Hoewel de toevloed van migranten al sinds de verkiezing van president Biden aangroeit, trekt de enorme groep mensen in het grensstadje Del Rio nu veel aandacht.

Lees verder

Vandenbroucke wil derde prik voor bewoners woonzorgcentra

Minister Vandenbroucke wil alle bewoners van woonzorgcentra een derde vaccinatie geven. Hij hamert ook op zijn nieuwe stokpaardje: ventilatieplicht. 'Als je echt van mondmaskers af wil, zal je moeten ventileren.'

Lees verder

Hallerbos wordt een natuurreservaat

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) kent het bekende Hallerbos de status van natuurreservaat toe. Het gaat om een technische aanpassing aan het beheerplan, die het bos een betere bescherming moet bieden.

Lees verder

Thai transformeren taxikerkhof in creatieve moestuin

In Thailand staat het toerisme door de pandemie nog steeds op een laag pitje. Veel taxichauffeurs zitten daardoor zonder werk, hun voertuigen moeten ze laten verkommeren. Een taxibedrijf is creatief aan de slag gegaan en heeft de auto's in gebruik genomen als moestuintjes. Met de oogst hoopt het bedrijf om werkloze taxichauffeurs te kunnen ondersteunen.

Lees verder

30 jaar geleden werd ijsmummie Ötzi gevonden in de Zuid-Tiroler Alpen

Op 19 september 1991 deed een Duits koppel een bizarre ontdekking tijdens een trektocht in de Ötztaler Alpen in Zuid-Tirol, op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Op 3.210 meter hoogte botsen ze op een lijk van een 5.300 jaar oude ijsmummie. Door het prehistorische ijs was de man uit de nieuwe steentijd uitstekend bewaard.

Lees verder

Coronatests op vier poten

De politie van Dubai zet 38 snuffelhonden in om de unieke geur van SARS-CoV-2 te herkennen. De dieren moeten besmette personen opsporen. Zonder dat vervelende wissertje in de neus.

Lees verder

Taliban vragen internationale gemeenschap om hulp

Een woordvoerder van de taliban in de stad Kunduz in het noorden van Afghanistan heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om meer hulp te geven aan het land. De taliban zouden hulp 'ten zeerste verwelkomen', zei hij waarna hij ook benadrukte dat de islamitische heersers van het land geen terroristen zijn.

Lees verder

KRC Genk wint Limburgse derby met 1-2 tegen STVV

Een kopbaldoelpunt van Suzuki leek STVV lang op weg naar een derbyzege te zetten. Maar de Genkse invallers Paintsil en Onuachu zorgden nog voor een late ommekeer en maakten van de Truiense hel en Genkse hemel: 1-2.

Lees verder

Adele komt na vijf jaar met nieuw album en concert

Adele keert na bijna vijf jaar radiostilte in december terug op het podium. De Britse zangeres brengt dan een nieuw album uit en treedt daar vervolgens mee op in de Amerikaanse stad Las Vegas, zo meldt de Britse tabloid The Mirror.

Lees verder

Zilver en brons voor België, Filippo Ganna wereldkampioen tijdrijden

Twee Belgen op het podium: Wout van Aert pakt zilver, Remco Evenepoel brons.

Lees verder

Zaak-Chovanec: familie 'erg verontrust' over gelekt rapport

De familie van Jozef Chovanec reageert met 'verbijstering' op het lekken van een expertiserapport. Daaruit zou blijken dat de man overleed aan de slagen die hij zichzelf toebracht en niet door toedoen van agenten.

Lees verder

Russische parlementsverkiezingen: stemmen én onregelmatigheden tellen

Op het einde van de driedaagse verkiezingsmarathon is het tellen van de stemmen in Rusland begonnen. Ook het tellen van onregelmatigheden, valse stembiljetten en ongeoorloofde druk op de kiezers is volop bezig.

Lees verder

Frankrijk blijft woedend over verloren miljardencontract met Australië: 'We dachten dat we vrienden waren.'

De Franse woede over een opgeblazen miljardencontract met Australië is vooral kwaadheid over de Amerikanen die de buit hebben gekaapt. De Franse ambassadeurs in Canberra en Washington zijn vertrokken. 'We zijn verraden, maar dit is niet voorbij.'

Lees verder

Wie kan Beerschot nog redden?

1 op 24 voor Beerschot, dat zes punten minder telt dan de voorlaatste in de stand. Het trainersontslag bracht in Oostende geen soelaas. Dit elftal en deze club is zwaar ziek.

Lees verder

'Het is hier elke dag autoloze zondag'

Een autoloze zondag is fijn, maar hoe maken we de sprong naar autoluwe steden? Op de Marchantbrug in Anderlecht staat die vraag op scherp.

Lees verder

Lior Refaelov schenkt Anderlecht de zege in klassieker tegen Standard

In een Clasico gebeurt er altijd wel iets, en dat was ook deze keer niet anders. Het bijzondere zat hem vooral in de twee rode kaarten voor Standard: eentje voor Al-Dakhil helemaal in het begin en eentje voor Fai in het slot. Op voetbalvlak viel er eerder weinig te beleven. Refaelov bracht Anderlecht al snel op voorsprong, daarna deed paars-wit helemaal niets meer met zijn overtal. Het bleef 0-1, waardoor Anderlecht oprukt richting vijfde plaats. Standard is nu zesde.

Lees verder

Kremlinpartij op kop na eerste resultaten

Verenigd Rusland leidt in de Russische parlementsverkiezingen. De partij van president Vladimir Poetin heeft na telling van 9 procent van de stembureaus 38,5 procent van de stemmen gehaald, zo blijkt uit de eerste resultaten die de centrale verkiezingscommissie zondagavond na het sluiten van de stembureaus heeft meegedeeld.

Lees verder

Al 300 mensen geëvacueerd na vulkaanuitbarsting op La Palma

Minstens 300 mensen hebben hun huizen al moeten verlaten na de vulkaanuitbarsting op het Spaanse Canarische eiland La Palma. Dat hebben lokale media gemeld.

Lees verder

Vier migranten dood aangetroffen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland

Aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland zijn zondag vier migranten dood aangetroffen, zo melden de autoriteiten van beide landen. De migratiekwestie veroorzaakt al een tijdje oplopende spanningen in de regio.

Lees verder

Vroege penaltygoal van Selemani volstaat voor KV Kortrijk tegen AA Gent, dat zelf strafschop mist

AA Gent blijft in de onderste regionen van het klassement bengelen. De Buffalo's konden ook tegen KV Kortrijk niet winnen na een vroege penaltygoal van Selemani. Gent kreeg vroeg in de tweede helft een unieke kans op de gelijkmaker toen het zelf een penalty toegewezen kreeg, maar Bezus miste. Zo bleef het 1-0.

Lees verder

Meestal droog bij maxima tot 20 graden

Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs krijgen we maandag een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden.

Lees verder

'The Crown' wint Emmy voor beste dramaserie, 'Ted Lasso' beste comedy

De Britse historische reeks The Crown is zondagavond (lokale tijd) in het Amerikaanse Los Angeles bekroond als beste dramaserie van het afgelopen jaar. Pas na vier seizoenen schiet de Netflix-reeks zo de hoofdvogel af op de prestigieuze televisieprijzen.

Lees verder

Treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Mechelen volledig onderbroken

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen is maandagochtend zwaar verstoord.

Lees verder

'Lichaam vermiste Amerikaanse influencer gevonden'

In de zoektocht naar de vermiste Amerikaanse influencer Gabby Petito is zondag een lichaam gevonden. De FBI laat weten dat het hoogstwaarschijnlijk om de 22-jarige vrouw gaat.

Lees verder