Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Australië haalt gevluchte Afghanen op in Pakistan

HLN
Australië haalt gevluchte Afghanen op in Pakistan
Australië heeft inmiddels ruim 3.500 evacués uit Afghanistan opgevangen. Het gaat onder meer om tientallen Afghanen die eerst naar Pakistan waren gevlucht. De Australische luchtmacht stuurde een vliegtuig naar Islamabad om die groep op te halen, bericht de Australische omroep ABC.
Lees verder

Anticonceptie voortaan ook in Frankrijk gratis voor vrouwen onder de 25
In Frankrijk zal anticonceptie voortaan gratis zijn voor vrouwen onder de 25. Dat heeft minister van Volksgezondheid Olivier Véran donderdag aangekondigd op France 2. Tot nu toe was dat voorbehouden voor minderjarige meisjes.
Lees verder

Spanjaard rijdt na Vuelta nog met de fiets naar huis, 1.000 kilometer verderop: "Nodig om de sleur te doorbreken"
3.417 kilometer haspelde Luis Angel Maté (37) de voorbije weken af in de Vuelta. Maar daarmee was de honger van de Spanjaard van Euskaltel-Euskadi blijkbaar nog niet gestild. Na de aankomst in Santiago de Compostela besloot Maté nog naar huis te fietsen. Enige kanttekening: zijn huis lag nog zo'n 1.000 kilometer en 11.400 hoogtemeters verderop.
Lees verder

Opnieuw 'coup' in gemeente, burgemeester Meise stelt nieuwe coalitie voor: "Vertrouwen tussen coalitiepartners was helemaal weg"
Meise gaat verder met een nieuw gemeentebestuur. Zowel N-VA, LB+ als de 2 onafhankelijken dienen samen een constructieve motie van wantrouwen in. Gerda Van den Brande (N-VA) blijft burgemeester en krijgt in de toekomst bijstand van twee schepenen uit de N-VA fractie en drie schepenen van LB+. "Beide fracties hebben mekaar gevonden op verschillende inhoudelijke dossiers", aldus de burgemeester. Hierdoor belanden Samen Anders en Pro in de oppositie, terwijl ze deze legislatuur nog begonnen in de meerderheid.
Lees verder

Daniel Craig had last van Bond-faam: "Ik sloot mij op in mijn huis met de gordijnen dicht"
Sommige beroemdheden houden van alle aandacht die ze krijgen, maar heel wat sterren hebben er stiekem een hekel aan om in de schijnwerpers te staan. Eén van die celebs is de Britse acteur Daniel Craig (53). Door zijn rol als James Bond kreeg hij ontzettend veel aandacht, maar daar had de 'Spectre'-acteur het behoorlijk moeilijk mee. "Zowel fysiek als mentaal voelde ik mij rotslecht."
Lees verder

Pelé deelt hoopgevend bericht na zware operatie
Voetballegende Pelé "herstelt goed" na de ingreep die hij afgelopen weekend heeft ondergaan. Dat meldt de 80-jarige Braziliaan op sociale media. Hij heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in de dikke darm te verwijderen.
Lees verder

"Steviger borstkas? Dan pomp je best bijna dagelijks, zowat dertig keer per dag": topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies om ook na de zomer fit te blijven
Na de zomer doen we het meestal rustiger aan en hebben we al wat vaker geen zin om nog buiten te komen. Maar ook na de zwembroek- en bikiniperiode kan je op de juiste manier werken aan de meest gezonde, sportieve versie van jezelf. Lieven Maesschalck beantwoordt de tien leukste lezersvragen over een duurzame sportieve levensstijl.
Lees verder

"Steviger borstkas? Dan pomp je best bijna dagelijks, zowat dertig keer per dag": Topkinesist geeft advies om ook na de zomer fit te blijven
Na de zomer doen we het meestal rustiger aan en hebben we al wat vaker geen zin om nog buiten te komen. Maar ook na de zwembroek- en bikiniperiode kan je op de juiste manier werken aan de meest gezonde, sportieve versie van jezelf. Lieven Maesschalck beantwoordt de tien leukste lezersvragen over een duurzame sportieve levensstijl.
Lees verder

LIVE OP VTM. Alles wat u moet weten over de World Cup of Darts, het WK voor landenteams
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts verdedigen de Belgische eer. Hieronder alles wat u moet weten over het WK voor landenteams.
Lees verder

Zo kies je een nieuwe smartwatch, activity tracker of sporthorloge
Wie met een horloge meer wil doen dan enkel de tijd aflezen, heeft een ruime keuze aan slimme toestellen. Maar wat is nu het verschil tussen een sporthorloge, activity tracker en smartwatch? Onze techredacteur legt het uit.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de World Cup of Darts, het WK voor landenteams
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts verdedigen de Belgische eer. Hieronder alles wat u moet weten over het WK voor landenteams.
Lees verder

Schotland (her)ontdekt Jack Hendry, de nieuwe aanwinst van Club: "Hij is klaar voor die stap hogerop"
Na zijn mislukte passage bij Celtic kwam hij in de Schotse vergeetput terecht, geen fijne plek. Maar Jack Hendry (26) is terug, bigger and stronger. "Nú is hij klaar voor die stap hogerop", zegt ex-bondscoach Alex McLeish.
Lees verder

"Zal Noè ooit kunnen praten of stappen?": ouders zoeken lotgenoten om meer te vernemen over zeldzaam Joubertsyndroom
Na een probleemloze zwangerschap en dito bevalling leefden mama Cheyenna Meyers (22) en papa Aurelio Fumarola (26) op een wolk. Helaas volgde na twee maanden een donderslag bij heldere hemel. Dochtertje Noè bleek niet te reageren zoals andere kindjes. Na tal van onderzoeken werd het Joubertsyndroom vastgesteld. "We leven in onzekerheid, want deze afwijking kan zowel mild als ernstig zijn. We zoeken daarom lotgenoten", vertellen ze.
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Evenepoel doet gooi naar tweede Europese titel - geen Belgische tijdritmedaille bij dames U23
Na de droomstart kan het EK wielrennen vandaag nog wat mooier worden voor ons land. In Trentino komt onder anderen Remco Evenepoel in actie in het tijdrijden bij de elites. Topfavoriet is hij niet, maar dromen van eremetaal doet hij wel. Dat geldt ook voor enkele andere landgenoten. De dames U23 reden zonet al hun race tegen de klok, om 10u45 volgt de tijdrit voor de dames elite, om 14u15 die voor de mannen U23 en vanaf 16u zijn Evenepoel en co aan zet. Op deze pagina kunt u alle actie volgen.
Lees verder

Hoofdarts UZ Leuven niet te spreken over beslissing om op te schalen: "Grote gevolgen voor meerderheid van gevaccineerde landgenoten"
De hoofdarts van het UZ Leuven haalt scherp uit naar de beslissing om de ziekenhuizen weer te laten opschalen naar fase 1A. Daardoor moeten die vanaf volgende week een kwart van het aantal bedden op intensieve zorg opnieuw voorbehouden voor coronapatiënten en wordt reguliere zorg noodgedwongen uitgesteld. Volgens hoofdarts Geert Van Assche wordt de overgrote meerderheid van gevaccineerde landgenoten zo de dupe van een klein aantal dat zich niet wil laten vaccineren. Ook in het UZ Antwerpen klinkt daarover onbegrip, zo is te horen bij HLN LIVE.
Lees verder

Facebook en Ray-Ban's slimme bril gelekt voor lancering
Facebook en Ray-Ban kondigen later vandaag hun samenwerking aan op het gebied van slimme brillen, en precies op tijd heeft Evan "Evleaks" Blass een heleboel foto's gepost van de line-up van het product. De bril heet Ray-Ban Stories, en behalve de doos lijkt het er niet op dat het Facebook-logo ergens op het product te zien is.
Lees verder

Waalse regering wil ook niet-verzekerde slachtoffers van overstromingen vergoeden
De Waalse regering zal de slachtoffers van de overstromingen van midden juli financieel bijspringen, ook zij die tegen dat soort schade niet verzekerd waren.
Lees verder

Britse regering wil migrantenboten dwingen om te keren
Britse patrouilles zullen boten met migranten op Britse wateren terugsturen in plaats van ze naar de Engelse kust te begeleiden. Die instructie heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel gegeven aan de grenswacht, melden verschillende media donderdag. Ze verwijzen naar bronnen in regeringskringen. Woensdag zat Patel nog samen met haar Franse evenknie Gérald Darmanin om over het onderwerp te spreken, maar ze gingen uiteen zonder concreet resultaat.
Lees verder

KOERS KORT. Noorse Vuelta-revelatie Eiking trekt naar EF Education
De Noor Odd Christian Eiking ruilt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor EF Education-NIPPO. Dat heeft zijn nieuwe ploeg bekendgemaakt.
Lees verder

Politie en parket voeren onderzoek naar onthaalmoeder nadat baby door elkaar geschud werd
De politie van Berlare/Zele en het parket van Oost-Vlaanderen zijn een onderzoek gestart naar een geval van 'shaken baby' bij een onthaalmoeder in Berlare. De feiten dateren al van vorige week maandag, maar kwamen nu pas aan het licht. Het gaat om een kindje van vijf maanden oud.
Lees verder