Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 september 2021

Arrestatiebevel tegen verloofde van vermoorde Gabby Petito

HLN
Arrestatiebevel tegen verloofde van vermoorde Gabby Petito
De spoorloze verloofde van de vermoord teruggevonden Amerikaanse influencer Gabby Petito is aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruiken van haar bankkaart. De politie vaardigde een arrestatiebevel uit tegen de 23-jarige Brian Laundrie, die al een week lang gezocht wordt in verband met de moord op zijn verloofde.
Lees verder

Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat vandaag start
18 twintigers staan vandaag na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een "doopritueel" niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?
Lees verder

Rekenhof vernietigend over aanpak langdurig zieken
De begeleiding van langdurig zieken loopt helemaal in het honderd. Dat blijkt volgens De Standaard uit een audit van het Rekenhof. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) zegt dat de ­regering de re-integratietrajecten wil herzien.
Lees verder

De strijd om de beste kampeerplek langs het WK-parcours in Leuven: "Mensen kwamen smeken aan onze deur"
De WK-gekte in Leuven gaat ongestoord verder. Zo krijgen Leuvenaars met een aantrekkelijke oprit of voortuin langs het parcours geld aangeboden van wildvreemden om er hun camper te mogen plaatsen. "Op den duur kwamen de mensen zelfs wenen aan de deur. Ze wilden er echt voor betalen."
Lees verder

Leuven en Antwerpen gaan in wielerlockdown: "Wij wonen op afgesloten eiland"
De honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen? Daarvoor mag het land- of delen daarvan althans- al eens lam worden gelegd. Afgesloten stadsdelen, massaal telewerk, gesloten scholen en de oproep om vooral niét met de wagen naar de stad af te zakken. Leuven alleen al zet zich schrap voor een half miljoen supporters langs de kant van de weg. Een overzicht van de wielerlockdown in Leuven en Antwerpen.
Lees verder

Groen trekt aan alarmbel over "crisis in de kinderopvang"
Oppositiepartij Groen luidt de alarmbel over de situatie in de Vlaamse kinderopvang. Volgens parlementslid Celia Groothedde is de sector in crisis en moet de Vlaamse regering dringend bijsturen. Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nu ook kinderbegeleiders wil inschakelen in de kleuterklas, is misschien goed voor de kleuterscholen. "Maar voor de kinderopvang kon dit op geen slechter moment komen", zegt Groothedde.
Lees verder

Betoging tegen loonnormwet: alternatieve dienstverlening bij De Lijn, MIVB verwacht zware hinder
De nationale betoging die de socialistische vakbond ABVV vandaag organiseert in Brussel tegen de loonnormwet, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn legt een alternatieve dienstverlening in, waarbij globaal zowat 60 procent van de ritten gereden zou worden.
Lees verder

Pauline wint Regi Academy: zorgt zij voor reboot Milk Inc.?
Amper 19 jaar is ze, maar op 30 oktoker schittert de Limburgse Pauline naast Regi op het podium van het Sportpaleis. Donderdagavond won ze de spannende finale van zijn talentenjacht op VTM 2. Vandaag brengen ze al meteen samen een eerste single uit: 'Duizend sterren'. Maar wil ze graag verder in het Nederlands? Of liever de hitmachine van Milk Inc. nieuw leven inblazen? Desna en Jarne zoeken het voor je uit in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Night of the Proms komt met speciale editie voor de zorgsector
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2021 gaat in het Sportpaleis in Antwerpen de 'Dankeditie voor de zorg' van Night of the Proms door. Met dit evenement wil de Vlaamse overheid samen met Night of the Proms, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen en GZA Ziekenhuizen alle Vlaamse zorgmedewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de coronapandemie.
Lees verder

Peter Sagan kan voor vierde keer wereldkampioen worden: "Ik moet niemand nog iets bewijzen, mezelf ook niet"
Peter Sagan werd wereldkampioen in 2015, 2016 en 2017. Vier jaar later krijgt hij op het WK wielrennen een unieke kans op een vierde titel. Of het lukt, weet hij niet. Enkel dit: "Ik zou het heel graag willen." Het zou nogal een statement zijn, na die paar moeilijke jaren.
Lees verder

SHOWBITS. Pauline wint Regi Academy: zorgt zij voor reboot Milk Inc.?
Amper 19 jaar is ze, maar op 30 oktoker schittert de Limburgse Pauline naast Regi op het podium van het Sportpaleis. Donderdagavond won ze de spannende finale van zijn talentenjacht op VTM 2. Vandaag brengen ze al meteen samen een eerste single uit: 'Duizend sterren'. Maar wil ze graag verder in het Nederlands? Of liever de hitmachine van Milk Inc. nieuw leven inblazen? Desna en Jarne zoeken het voor je uit in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Turkse gigant plant grote glasfabriek in Lommel
Het Turkse bedrijf Ciner is van plan in het Limburgse Lommel een grote glasfabriek te bouwen. Die zou 450 à 500 jobs opleveren, zo meldt De Tijd vandaag. Het bedrijf heeft een optie op de aankoop van een perceel in Lommel, zo meldt de krant. Hoe groot de investering is, is niet bekend.
Lees verder

Slangenmens Papi Flex jaagt 'Belgium Got Talent'-jury de stuipen op het lijf: "In het echt ben ik een hele lieve jongen, hoor"
Siddering over het 'Belgium's Got Talent'-podium. Slangenmens Kemo Keita (27) - alias Papi Flex - jaagt bij zijn passage de juryleden nét niet in de gordijnen. De Afrikaanse West-Vlaming reisde al de wereld rond en reeg de finaleplaatsen in talentenjachten aan elkaar. ""Ik was al langer van plan om deel te nemen aan 'Belgium's Got Talent', maar ik vond het belangrijk dat ik het Nederlands eerst voldoende onder de knie had."
Lees verder

Wereldwijd komen mensen vandaag op straat voor het klimaat
In bijna 80 landen vindt vandaag een nieuwe klimaatactie plaats onder het motto #uprootthesystem. Activisten over de hele wereld proberen op die manier druk uit te oefenen op politieke besluitvormers. In ons land vindt er geen grote actie plaats, maar op zondag 10 oktober is in Brussel wel een nieuwe mars gepland.
Lees verder

OVERZICHT. Minder ziekenhuisopnames, iets meer besmettingen met coronavirus
Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten is in ons land gedaald met 9 procent. Het aantal nieuwe besmettingen is licht gestegen in vergelijking met een week eerder, maar er is ook meer getest. Dat blijkt uit het dashboard van Sciensano.
Lees verder

Nederland blijkt het op een na snelste land om in te rijden, België in middenmoot
België staat met een 33ste plaats in de middenmoot in een ranglijst van landen die optimale omstandigheden bieden om vlot door te kunnen rijden. Uit onderzoek van Moneybarn blijkt dat twee buurlanden wereldwijd de 'snelste' zijn om in te rijden. Duitsland staat op plek één, Nederland volgt op de tweede plaats.
Lees verder

'Snackmasters' Marcelo en Loïc strijden om eerste finaleplaats: "Ik ben eigenlijk niet zo content"
Loïc Van Impe en Marcelo Ballardin bijten de spits af in de eerste halve finale van 'Snackmasters'. Ze mogen de beroemde frangipane van Lotus namaken. En dat blijkt niet erg in de smaak te vallen bij Marcelo. Loïc is gelukkig iets enthousiaster. "Dat is echt kei lekker."
Lees verder

Vandaag bewolkt met lokaal wat lichte neerslag, morgen droog en zonnig
In de voormiddag verwacht het KMI in de meeste streken veel bewolking met mogelijk hier en daar wat lichte neerslag. Over het uiterste westen verschijnen er in de loop van de voormiddag stilaan opklaringen. In de namiddag blijft het overwegend droog en krijgen we vooral in de noordwestelijke landshelft breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 22 graden over het westen.
Lees verder

Ironman gaat volgend jaar door in Utah
De Ironman van Hawaï, het officieuze WK triatlon, gaat in 2022 voor het eerst in de geschiedenis niet door in Hawaï, maar in St. George (Utah). De coronapandemie is de boosdoener.
Lees verder

Tweede seizoen 'Emily in Paris' dit najaar op Netflix
Fans van de populaire Netflix-serie 'Emily in Paris' hoeven niet lang meer te wachten op nieuwe afleveringen. Het tweede seizoen is dit najaar te zien, kondigde Netflix aan.
Lees verder