Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

ArcelorMittal investeert 1,1 miljard euro in Gentse staalfabriek, Vlaamse CO2-uitstoot daalt jaarlijks met vier procent

HLN
ArcelorMittal investeert 1,1 miljard euro in Gentse staalfabriek, Vlaamse CO2-uitstoot daalt jaarlijks met vier procent
Staalreus ArcelorMittal ondertekende vandaag een intentieverklaring met de Belgische en Vlaamse regering om de de komende jaren 1,1 miljard euro te investeren in de verduurzaming van haar staalfabriek in Gent. Het moet één van de grootste klimaatinvesteringen ooit zijn in ons land.
Lees verder

Arbeider bezwijkt nadat hij onder loodzware cabine terechtkomt
In Genk is vanmorgen rond 9u een zwaar arbeidsongeval gebeurd tijdens werken aan een cabine. Dat gebeurde bij Air Liquide aan de Munsterstraat.
Lees verder

PORTRET. Ralf Rangnick, architect van Leipzig, de invloedrijkste Duitse voetbalgoeroe en ooit bijna bij de Duivels
Bij de KBVB lag zijn naam in 2016 in de balans met die van Roberto Martínez. Vandaag zitten vijf van zijn apostelen op de bank in de Champions League. Toptrainers Thomas Tuchel (Chelsea), Julian Nagelsmann (Bayern), Marco Rose (Dortmund) en co delen een inspirator. Een kijkdag op de school van Ralf Rangnick, de Duitse hogepriester achter RB Leipzig, tegenstander van Club Brugge. Met fragmenten uit een voetbalevangelie dat ook in Oostende wordt uitgedragen.
Lees verder

Politie pakt gemeenteraadslid op op verdenking van voorbereiding moordpoging op Nederlands premier Rutte
De politie heeft zondag Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op aftredend premier Mark Rutte. Van Doorn werd maandagavond alweer vrijgelaten.
Lees verder

Remco Evenepoel krijgt standbeeld... op berg in Portugal
Dat Remco Evenepoel (21) populair is, wist u al. Maar zelfs in Portugal liggen ze aan z'n voeten. Op de Alto da Fóia, de berg waarop Evenepoel vorig jaar in de Ronde van de Algarve een rit won, is er een standbeeld onthuld van de jonge Belg.
Lees verder

Zware overstromingen en zes doden door tropische storm in Thailand
Zware regenbuien hebben in delen van Thailand overstromingen en ernstige wateroverlast veroorzaakt. Sinds eind vorige week zijn zes mensen omgekomen, vijf in de centrale provincie Lopburi en één in de noordelijke provincie Phetchabun. Dat heeft het agentschap voor rampenbeheersing dinsdag gemeld.
Lees verder

Netwerk tegen Armoede: "Regering mist ambitie op vlak van armoedebestrijding"
Volgens het Netwerk tegen Armoede "mist de Vlaamse regering de ambitie om echt het verschil te maken op het vlak van armoedebestrijding". De organisatie reageert daarmee op de Septemberverklaring van de regering-Jambon. "Kwetsbare mensen staan gedwongen aan de kant toe te kijken terwijl de kopgroep en het peloton - de middenklasse - zich losrijden", klinkt het. De organisatie dringt aan op extra inspanningen. "Elke euro besteed aan mensen in armoede verhoogt hun koopkracht en draagt bij aan onze welvaart".
Lees verder

Meer dan 8 op de 10 vrouwen voelen zich (nodeloos) schuldig om alledaagse dingen
Sorry, het spijt me. Vrouwen hebben vaak de neiging om zich te excuseren. Het bedrijf Goodiebox liet er een onafhankelijk onderzoek naar uitvoeren, dat toonde dat 83 procent van de ondervraagde vrouwen zich geregeld schuldig voelt omdat ze vrezen dat ze niet beantwoorden aan maatschappelijke verwachtingen. De nieuwe 'Non-Apology campagne' wil daarin verandering brengen en vrouwen aansporen om minder sorry te zeggen. Ook jij kan daaraan meewerken.
Lees verder

Smartphone haalt getuigenis onderuit van man die joggende arts (42) doodde: net voor aanval keek hij nog half uur porno
De man die voor het hof van assisen in Namen terechtstaat voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van arts en moeder van twee Wivinne Marion (42) is al meteen in een lastig parket terechtgekomen op zijn proces. Onderzoek van de smartphone van Xavier Van Dam (31) trekt zijn verklaringen in twijfel als zou hij een black-out gehad hebben op de ochtend van de feiten.
Lees verder

Bekende premiejager zoekt mee naar Brian Laundrie, volgens expert kan verloofde van vermoorde Gabby Petito niet overleven in natuurgebied Florida
Duane Lee Chapman - in de VS bekend van zijn realityshow 'Dog the Bounty Hunter' - heeft zich op de zoektocht naar Brian Laundrie gestort. Laundrie is de 23-jarige verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), is zelf al elf dagen vermist en wordt gezocht door de politie. De 68-jarige premiejager Duane Chapman zoekt nu mee. De ouders van Laundrie belden zaterdag het noodnummer toen ze hem plots zagen opduiken aan hun huis in Florida. Volgens expert Alan McEwen kan Laundrie onmogelijk overleven in het natuurgebied waar hij volgens zijn ouders ging wandelen.
Lees verder

De Bleeker: "Verlenging coronasteunmaatregelen kost 114,5 miljoen euro"
De totale kost van de verlenging van de coronamaatregelen wordt door de betrokken administraties geraamd op 114,5 miljoen euro. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) dinsdag verklaard in de Kamer.
Lees verder

KIJK LIVE. Zieke parlementsleden zouden na een maand al tot 40 procent minder inkomsten krijgen
Het Vlaams parlement kan dan toch geen controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi, dat verneemt VTM NIEUWS. Zieke parlementsleden zouden na een maand wel al tot 40 procent minder inkomsten krijgen.
Lees verder

Zieke parlementsleden krijgen mogelijk na een maand al tot 40 procent minder inkomsten
Het Vlaams parlement kan dan toch geen controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi, dat verneemt VTM NIEUWS. Zieke parlementsleden zouden na een maand wel al tot 40 procent minder inkomsten krijgen via een omweg: de onkostenvergoeding inhouden.
Lees verder

Twee mannen in bloedvorm, twee vraagtekens en één afscheidnemende landgenoot: vijf niet WK-gangers om naar uit te kijken in Parijs-Roubaix
WK-blues? Met Parijs-Roubaix gloort een nieuwe koers om reikhalzend naar uit te kijken aan de einder. We hebben er meer dan twee jaar op moeten wachten, maar komend weekend is de kasseiklassieker bij uitstek helemaal terug. En dan is het ook de beurt aan sommige renners die er op het WK niet bij waren om weer op de voorgrond te treden. Vijf niet WK-gangers om in de gaten te houden.
Lees verder

Staking bij Texaco-tankstations langs snelwegen op komst
Volgende week maandag (4 oktober) zijn er nieuwe acties gepland bij Texaco. Op drie plaatsen gaan de tankstations aan de snelweg in beide richtingen dicht, meldt de christelijke vakbond ACV Puls. Het gaat om Kruibeke noord en zuid, Heverlee noord en zuid en Saint-Ghislain noord en zuid (Henegouwen). Eén pomp blijft er wel open.
Lees verder

KOERS KORT. De Ketele stopt niet in Gent, maar in Rotterdam - Kreder naar Cofidis
Kenny De Ketele zet na de Zesdaagse van Rotterdam (7-12 december) een punt achter zijn wielercarrière. De Oost-Vlaming heeft er 17 seizoenen als profrenner opzitten. In 2012 kroonde hij zich samen met Gijs Van Hoecke tot wereldkampioen in de ploegkoers, vijf jaar later werd hij vicewereldkampioen in de puntenkoers. Verder behaalde hij nog vier bronzen WK-medailles en vijf Europese titels op de piste.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht aanvaardt schorsingsvoorstel Kouamé niet - Ibrahimovic weer Zweeds international
Anderlecht heeft het schorsingsvoorstel voor Christian Kouamé (23) van twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief, en een boete van 1.500 euro) niet aanvaard. Zijn eventuele schorsing komt later vandaag voor de Geschillencommissie. Kouamé kreeg zondag bij het begin van de tweede helft een rechtstreekse rode kaart op het veld van KV Oostende. De Ivoriaan ging met gestrekt been door op de knie van Jäkel. (SVL/PJC)
Lees verder

Luisterde vader Jamie de telefoongesprekken van Britney Spears af? "Gruwelijke inbreuken op de privacy"
Het juridische team van Britney Spears eist een onderzoek naar de daden van Jamie Spears. In een nieuwe docu wordt de vader van de zangeres ervan beschuldigd dat hij de telefoongesprekken van Britney afluisterde. "Jamie maakt zich schuldig aan gruwelijke inbreuken op de privacy van zijn volwassen dochter", aldus de advocaten. Ook Kevin Federline, de ex-man van de zangeres met wie ze twee kinderen deelt, kan niet lachen met de beschuldigingen. "Onze zonen zijn minderjarig en konden geen toestemming geven voor de opnames."
Lees verder

"Ludo, kom uw geld terughalen": zaakvoerder Leuvense broodjeszaak vergeet in WK-drukte komma waardoor klant 750 in plaats van 7,50 euro betaalt
Het WK wielrennen trok het voorbije weekend enorm veel volk naar Leuven en door alle drukte kan het al eens misgaan. Zo rekende broodjeszaak 'Hoegaards broodje' maar liefst 742,50 euro te veel aan voor twee broodjes en een drankje. De zaakvoerder vergat namelijk de komma tussen de cijfers 7 en 5 in te geven toen een klant genaamd Ludo afrekende.
Lees verder

Gemiddeld brutoloon bedraagt 3.758 euro per maand, maar achter dat bedrag gaan duidelijke verschillen schuil
Een werknemer die voltijds werkte, heeft in 2019 gemiddeld 3.758 euro bruto per maand verdiend. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel dinsdag. Achter dat gemiddelde bedrag gaan wel duidelijke verschillen schuil. Voor 59 procent van de werknemers ligt het brutoloon bijvoorbeeld lager dan het gemiddelde.
Lees verder