Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

ANALYSE. Nee, Duitsland zwenkt niet naar links. Het zwenkt vooral naar iets anders

HLN
ANALYSE. Nee, Duitsland zwenkt niet naar links. Het zwenkt vooral naar iets anders
Het is verleidelijk voor wie het hart ter linkerzijde draagt, om in de Duitse verkiezingsuitslag een nederlaag van rechts te zien. Maar dat is niet wat werkelijk telt. De sociaal-democraten winnen wel, maar doen dat met hun derde slechtste score ooit. Er tekent zich vooral een hang naar verandering af — en die brengt Duitsland nu ook op het gevaarlijke pad van de versnippering.
Lees verder

'Geheim document' zou prins Andrew kunnen helpen in misbruikzaak
Nu prins Andrew (61) officieel gedagvaard is in de rechtszaak van Virginia Robert Giuffre rond seksueel misbruik, gaan z'n advocaten aan de slag om z'n onschuld te proberen te bewijzen. Een 'geheim document' zou hen daarbij kunnen helpen, schrijft 'The Sun'.
Lees verder

Kanselierskandidaat Olaf Scholz vindt dat CDU/CSU voor oppositie moet kiezen
De sociaaldemocratische kanselierskandidaat Olaf Scholz vindt dat de christendemocratische partij van zijn uitdager Armin Laschet in de oppositie moet gaan. Dat heeft hij maandag gezegd in het hoofdkwartier van de SPD.
Lees verder

Lagere registratierechten bij enige woonst: hoeveel betaal je nu in elk gewest?
De aankoop van een eigen en enige woning wordt binnenkort goedkoper, terwijl je bij het verwerven van een tweede woonst hogere registratierechten moet neertellen. Maar hoe ziet het plaatje er vandaag uit en hoe sterk verschillen de tarieven per gewest? Spaargids.be maakte een overzicht.
Lees verder

Zwart en compact: de mooiste stijlen voor je little black bag
Trends komen en gaan, maar onze liefde voor een kleine zwarte handtas blijft altijd bestaan. Ninashop.be ging op zoek naar vier topmodellen die niet in je handtascollectie mogen ontbreken.
Lees verder

Amerikaanse band Tool volgend jaar naar België
De Amerikaanse rockband TOOL komt volgend jaar weer naar België. Op vrijdag 13 mei 2022 speelt de band in het Sportpaleis van Antwerpen.
Lees verder

Ferry is terug: Eén deelt eerste beelden van spannende derde seizoen 'Undercover'
Goed nieuws voor de fans van 'Undercover': het derde seizoen van de Eén-reeks is vanaf 21 november op de zender te zien. Eén deelt nu al de eerste beelden.
Lees verder

Ferry is terug: Eén deelt eerste beelden uit spannende derde seizoen 'Undercover'
Goed nieuws voor de fans van 'Undercover': het derde seizoen van de Eén-reeks is vanaf 21 november op de zender te zien. Eén deelt nu wel al de eerste beelden.
Lees verder

Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaarding door vzw Viruswaanzin
Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van 'De afspraak' zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. Zowel Braeckman, Draulans als het openbaar ministerie vraagt echter om de vrijspraak.
Lees verder

5 Amerikaanse universiteiten onderzoeken het effect van het coronavaccin op de menstruatiecyclus
Wereldwijd meldden duizenden vrouwen dat hun menstruatie veranderde nadat ze het coronavaccin kregen. Dokters gaven intussen al een verklaring voor deze wijzigingen, maar gedetailleerd onderzoek naar de waarom-vraag werd er nog niet gevoerd. Tot nu. "Onderzoek om te achterhalen waarom de menstruatie wijzigt na het coronavaccin, is van cruciaal belang", zegt Londons immunoloog Victoria Male.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Robbie Williams zet Engels landhuis te koop voor bijna 8 miljoen euro
Robbie Williams (47) pakt zijn koffers en vertrekt uit het Britse dorpje Compton, dat vlakbij Londen ligt. De wereldberoemde zanger had er een riant optrekje, dat hij nu van de hand doet voor zo'n 7,8 miljoen euro. De indrukwekkende villa staat op een lap grond die meer dan 300.000 vierkante meter telt.
Lees verder

Gezinsbond reageert teleurgesteld op Septemberverklaring: "Vlaamse regering bespaart opnieuw op kap van gezinnen met kinderen"
De Gezinsbond reageert teleurgesteld op de plannen van de Vlaamse regering om de kinderbijslag niet volledig te indexeren. Door de indexering te halveren van 2 naar 1 procent "bespaart de Vlaamse regering opnieuw op de kap van gezinnen met kinderen", klinkt het. "Door deze beslissing te nemen net op een moment dat de energieprijzen de pan uit swingen en de inflatie opnieuw aantrekt, wordt de koopkracht van gezinnen met kinderen opnieuw aangetast."
Lees verder

Tesla-bestuurder vindt dat hij harder mag rijden op Nederlandse snelweg: "Ik stoot niets uit"
Een geldige reden om harder te mogen rijden dan toegestaan op de snelweg, dat vond een Tesla-bestuurder deze ochtend in de Nederlandse provincie Flevoland. Een motoragent hield hem staande na het doen van twee snelheidsmetingen.
Lees verder

Puigdemont terug in Brussel na arrestatie in Italië
De vroegere Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is maandag naar Brussel teruggekeerd na zijn kortstondige arrestatie in Italië, zo heeft zijn advocaat Gonzalo Boye aan het Franse persbureau AFP gezegd.
Lees verder

"WHO wil nieuw onderzoeksteam naar China sturen"
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO is een nieuw team van twintig wetenschappers aan het samenstellen om de oorsprong van het coronavirus in China te achterhalen. Dat schrijft 'The Wall Street Journal'.
Lees verder

Verlaten bureau van prins Philip geeft inkijk in zijn leven: "Er hangen nog mosterdvlekken op het plafond"
Ze liggen constant met elkaar in de clinch, maar over één ding zijn de Britse royals het allemaal eens: prins Philip was een goeie kerel. In de exclusieve BBC-docu 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' delen ze hun herinneringen aan de overleden echtgenoot van de Queen. Bovendien krijgen we een unieke kijk in het leven van de prins en zijn leefruimtes in het paleis. Van de peperdure klok tot de mosterdvlekken op het plafond. "Iedereen koos zijn woorden heel voorzichtig wanneer hij in de buurt was."
Lees verder

Van droomleven in Dubai naar cel in Parijs: Franse influencer beschuldigd van verduisteren 5,8 miljoen euro coronasteun
"Momenteel in de gevangenis": dat staat te lezen op het Snapchat-profiel van de 24-jarige Franse influencer Paul A. Zijn huidige verblijfplaats staat in fel contrast met het luxeleven dat hij daarvoor leidde en op Snapchat en Instagram tentoonspreidde aan zijn vele tienduizenden volgers. De man wordt beschuldigd van het verduisteren van 5,8 miljoen euro aan Franse staatssteun die bedoeld was voor bedrijven die het zwaarst getroffen werden door de coronapandemie.
Lees verder

Visser (31) mag bij CL-debuut meteen Real fluiten: "Wie had dat durven denken, toen ik op mijn vijftiende mijn eerste miniemenmatch floot"
Tien jaar na de laatste Belgische ref in de Champions League: een hoogdag voor Lawrence Visser (31) en de Belgische arbitrage. Onze landgenoot moet morgenavond Real Madrid-Sheriff Tiraspol in goede banen leiden in de Champions League. "Hier hebben we met ons team naar toegewerkt", zegt Visser.
Lees verder

Positieve noot na wrevel tussen Mbappé en Neymar: Messi traint daags voor clash met Man City weer mee bij PSG
Lionel Messi (34) lijkt dan toch klaar te geraken voor de kraker in de Champions League tegen Manchester City van morgenavond. De Argentijn miste de voorbije twee wedstrijden van z'n club, maar hervatte vandaag de training. Goed nieuws voor PSG, waar het wat lijkt te rommelen in de sterrenkleedkamer.
Lees verder

INTERVIEW. Eventsector slaakt noodkreet: "In de Wetstraat denken ze dat crisis voorbij is, maar wij overleven amper"
Dit weekend zwaaien de deuren van de nachtclubs weer open, maar dat zorgt in de eventsector slechts voor een bescheiden vreugdedansje. "Wij zien nog altijd zwarte sneeuw." De 'Zomer van de Vrijheid' is tegengevallen en dat snijdt. "Politici denken dat de crisis achter de rug is. Ze hebben geen flauw benul hoe zwaar wij het hebben." Actiegroep 'Sound of Silence' legt een concreet voorstel op tafel om het tij te keren. "Als men nu niet ingrijpt, vallen er slachtoffers in 2022."
Lees verder