Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Amazon wil wereldwijd 55.000 mensen aanwerven

HLN
Amazon wil wereldwijd 55.000 mensen aanwerven
Webwinkel Amazon is wereldwijd op zoek naar 55.000 nieuwe personeelsleden. Dat verklaarde de nieuwe topman Andy Jassy in een interview met persbureau Reuters. Het gaat vooral om technologische profielen, voor robotica, engineering of voor het satellietprogramma 'Project Kuiper', waarbij satellieten in de ruimte een betere toegang tot breedbandinternet moeten bieden.
Lees verder

REPORTAGE. De eerste schooldag in Pepinster: "Sommige kinderen slaan in paniek als ze het geluid van een wasmachine horen"
Ze waren blij om elkaar terug te zien, om elkaar eens goed vast te pakken, maar er rolden ook tranen bij het bezoek aan het verwoeste schooltje La Providence. De eerste schooldag op de Ecoles Libres de Pepinster was voor leerkrachten en leerlingen een rollercoaster van emoties. "Ik ben oud-leerling en intussen geef ik hier 40 jaar les. Volgend jaar ga ik met pensioen. Dit raakt me heel erg diep", zegt juf Liliane van het vijfde en zesde leerjaar.
Lees verder

Koppel stuurt nepfactuur van 200 euro naar vrienden die het lieten afweten op hun bruiloft
Wat te doen als vrienden het plots laten afweten op je bruiloft? Een pasgetrouwd stel uit Chicago kreeg het lumineuze idee om hen een nepfactuur van 240 dollar (200 euro) te sturen. Prompt gingen ze met hun verhaal viraal op sociale media.
Lees verder

Idoia (33) herstelt van zware brandwonden nadat ze verbrand raakte tijdens vuurspuwen op festival: "Vriend rukte brandende kleren van mijn lijf"
De 33-jarige Idoia Van De Walle uit Eeklo herstelt in het brandwondencentrum van het UZ Gent nadat ze afgelopen weekend zwaar verbrand raakte tijdens het vuurspuwen. Dat gebeurde op het Highlight Festival in Ieper. "Bij mijn laatste vlam keerde plots de wind en vloog mijn pakje in brand", vertelt Idoia vanop haar ziektebed.
Lees verder

Afghaan die Biden uit sneeuwstorm redde, duikt onder voor taliban
Een Afghaanse voormalige tolk van de Amerikaanse strijdkrachten, die in 2008 toenmalig senator Joe Biden heeft helpen redden, is met zijn gezin ondergedoken uit angst voor de nieuwe machthebbers in Kaboel. De man, die uit veiligheidsoverwegingen enkel 'Mohammed' wordt genoemd, heeft naar eigen zeggen vergeefs om hulp van Biden gevraagd, die hij uit een afgelegen streek tijdens een sneeuwstorm heeft gered, bericht The Wall Street Journal.
Lees verder

Martínez in aanloop naar match tegen Estland: "Winnen is beste manier om over EK-teleurstelling heen te komen"
Daags voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Estland sprak bondscoach Roberto Martínez met de pers. De Spanjaard gaf aan dat morgen eerst en vooral de zege telt.
Lees verder

Aantal vrouwelijke journalisten in Kaboel drastisch gedaald
Het aantal vrouwelijk journalisten dat in Kaboel werkt, is van 700 voor de machtsovername van de taliban op 15 augustus tot minder dan 100 gedaald, zo zegt Reporters Zonder Grenzen vandaag.
Lees verder

Hoe FC Barcelona door een roekeloos beleid meer dan een miljard heeft verbrast op de transfermarkt
Aangekocht in 2019 voor 120 miljoen euro. Vannacht verhuurd met verplichte optie tot aankoop van 40 miljoen euro. De prijs gedeeld door drie. De uitgaande transfer van de Franse vedette Antoine Griezmann vat het roekeloze beleid van FC Barcelona perfect samen. Hoe een club een fortuin heeft verbrast op de transfermarkt.
Lees verder

Bronzen medaillewinnaar Florian Van Acker terug bij zijn ouders in Langemark: "Ik kijk al uit naar de spelen van Parijs"
Pas thuis en toch alweer aan het tafeltennissen. Florian Van Acker, goed voor een bronzen medaille op de Paralympische Spelen is terug bij zijn ouders in Langemark. De twintiger zegt in Tokio niet op zijn waarde te zijn geklopt, maar wel door de omstandigheden. "Deze morgen heeft hij toch alweer al getraind, maar eigenlijk zou hij nu een beetje moeten ontspannen", aldus zijn moeder Dora Debedts.
Lees verder

Terug naar de schoolbanken: heeft jouw kind ook last van 'end-of-summer driftbuien'? Pedagoog geeft tips
Voor de meeste stervelingen is het een gewone woensdag. Maar voor kinderen is vandaag de eerste dag van een gloednieuw schooljaar aangebroken. En het zou perfect kunnen dat die abrupte overgang niet zonder slag of stoot verloopt. Misschien is je kind wel droevig, onrustig of boos nu de verheerlijkte zomervakantie op haar einde is gelopen? Pedagoog Bruno Vanobbergen geeft praktische tips voor hoe je hiermee om kan gaan. "Net zoals ook wij na onze vakantie onze knop moeten omdraaien, kan het voor kinderen uiteraard even op de tanden bijten zijn in het begin."
Lees verder

Piers Morgan krijgt gelijk: "Opmerkingen over Meghan Markle waren mogelijk schadelijk, maar hij had het recht om dat te zeggen"
In maart kwam de Britse tv-presentator Piers Morgan (56) onder vuur te liggen na felle kritiek op Meghan Markle (40) en haar veelbesproken interview met Oprah Winfrey (67). Het regende klachten en Meghan en haar man Harry (36) dienden zelfs officieel klacht in, maar Morgan heeft nu gelijk gekregen.
Lees verder

Ook in Ronse hallucinante waarden toxische stoffen gevonden, Jan Tytgat: "Stop de lozingen in heel Vlaanderen"
Ook Ronse is hard getroffen door het PFOS-monster. Vorige week kregen enkele bewoners al te horen dat ze best geen eieren of zelf geteelde groenten eten, vrijdagavond krijgen ze op een bewonersvergadering te weten hoe erg het probleem wel niet is. "De resultaten zijn zorgwekkend", zegt toxicoloog Jan Tytgat. "We moeten in heel Vlaanderen per direct stoppen met toxisch afvalwater te lozen."
Lees verder

KOERS KORT. Jumbo-Visma versterkt zich met Rohan Dennis - Kelderman houdt bekkenbreuk en twee gebroken ribben over aan val
Met nog iets minder dan vier kilometer te rijden, is Wilco Kelderman ten val gekomen in de derde etappe van de Benelux Tour. De 30-jarige Nederlander kwam in aanraking met een brugleuning en ging dan zwaar neer. In het ziekenhuis stelden de artsen een bekkenbreuk en twee gebroken ribben vast. Verder heeft hij een diepe snee in zijn linkerarm. Momenteel is een operatie niet nodig, zo meldt zijn team Bora-hansgrohe. "Kelderman werd fiks geraakt aan de linkerkant van zijn lichaam. Zijn linkeronderarm was helemaal bebloed. Verder koersen had geen zin meer", meldde sportdirecteur Jean-Pierre Heynderickx na de rit.
Lees verder

Twaalfjarige Jodie Foster moest psychologische tests ondergaan voor rol in 'Taxi Driver'
In 1976 beleefde Jodie Foster (58) haar grote doorbraak met dank aan de film 'Taxi Driver'. Ze was toen amper 12 jaar oud. Vanwege haar jonge leeftijd moest ze psychologische tests ondergaan. Dat vertelt Foster in OK! Magazine.
Lees verder

Kamer kritisch over aanpak overstromingen: "We zijn toch geen derdewereldland?"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaf vanmiddag in het parlement als eerste beleidsverantwoordelijke tekst en uitleg bij de aanpak van de overstromingen in ons land, anderhalve maand na de ramp. De meeste Kamerleden toonden zich erg kritisch voor het crisisbeheer. "We zijn toch geen derdewereldland?"
Lees verder

Karla (75) injecteert foute bilfillers en verminkt 12 vrouwen: "Wie mooi wil zijn moet pijn lijden"
Ze hoopten op de billen van de wereldberoemde zangeres Jennifer Lopez. Maar de behandelingen van Karla K. (75) zorgden bij twaalf vrouwen alleen voor flinke lichamelijke en psychische klachten. "Ik moest de naalden 24 uur in mijn billen laten."
Lees verder

"Ik hoef nú nog niet de beste te zijn, het vraagt tijd om groots te zijn": sprintster Sha'Carri Richardson, ongetwijfeld één van de attracties op de Memorial
Olympische kampioenen en medaillewinnaars in overvloed vrijdag op de Memorial, maar geen enkele atleet die meer fans op sociale media telt dan Sha'Carri Richardson (21). De Amerikaanse spurtster heeft geen Spelen nodig om een hype te zijn. "Kan me niet schelen als een andere atlete me voor is om het wereldrecord van Flo-Jo op de 100m te breken, ik pak het later wel af."
Lees verder

Estse bondscoach hoopt op stunt tegen Duivels: "In voetbal is alles mogelijk"
De Rode Duivels nemen het morgen op de vierde speeldag in groep E van de WK-kwalificaties op tegen Estland. De bondscoach van het nummer 110 van de wereld hoopt op een stunt.
Lees verder

Kimi Räikkönen (41) zet na dit seizoen punt achter Formule 1-carrière: "Het is tijd voor nieuwe dingen"
De Fin Kimi Räikkönen (41) stopt na dit seizoen als Formule 1-piloot. Dat kondigde de wereldkampioen van 2007 aan op Instagram.
Lees verder

Grootvader die andere opa neerstak na doopfeest blijft vast
De raadkamer heeft vandaag de voorlopige hechtenis bevestigd van de man die in de nacht van zaterdag op zondag messteken toediende aan drie aanwezigen van een doopviering in Châtelet nabij Charleroi. De dader, grootvader van het gedoopte kind, stak de andere opa in de buik en is beschuldigd van poging moord.
Lees verder