Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

Aftellen naar het WK wielrennen: deze films en series moet je gestreamd hebben

HLN
Aftellen naar het WK wielrennen: deze films en series moet je gestreamd hebben
Volgende week zondag starten de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land met een tijdrit bij de mannen van Knokke-Heist naar Brugge. Naast Streamz, dat voor de gelegenheid uitpakt met de eigenzinnige docureeks 'Regenboog', brengen wij deze week eveneens een ode aan de fiets in onze Kijkgids. Kilometervreter Louis Talpe in 'The Racer' (Netflix), een blik achter de schermen bij wielerteam Orica-Scott ('Eat. Race. Win', Prime Video), 's werelds strafste freeriders in 'Accomplice' (Netflix) en nostalgie troef in 'Allez, Eddy!': dit zijn onze vijf favoriete wielerfilms en -docu's.
Lees verder

Is het in Hoeselt gevaarlijk ouder worden? Liefst drie woonzorgcentra prijken op zwarte lijst van overheid: "Inspectie is strenger dan onze bewoners"
Kom je in Hoeselt beter niet in het rusthuis terecht? Je zou het denken als je de zogenaamde 'zwarte lijst' van Zorg en Gezondheid bekijkt. Liefst drie rusthuizen in de gemeente staan er op, naast eentje in Tongeren. Maar is dat terecht? En wat loopt er dan verkeerd?
Lees verder

Gert Verhulst over ups en downs in relatie met Ellen: "Er was direct een soort aantrekkingskracht"
Gert Verhulst (53) brengt op 10 september zijn eerste soloalbum 'Zijn mooiste liedjes' uit. De nummers zijn stuk voor stuk door Verhulst geschreven en zijn voor hem van grote emotionele waarde. Zoals het nummer 'Zij', dat niet alleen geïnspireerd is door 'Het Huis Anubis', maar ook een ode is aan zijn vrouw Ellen Callebout (43). In 'De Telegraaf' vertelt de Studio 100-baas openhartig hoe groot de liefde is.
Lees verder

Hoofdarts UZ Leuven: "Zeker tot begin 2022 bezig met inhalen niet-dringende ingrepen"
Door de coronapandemie moesten veel ziekenhuispatiënten hun niet-dringende operaties uitstellen. Voor het UZ Leuven zal het zeker nog tot begin volgend jaar duren alvorens al die operaties ingehaald zijn. Dat meldt het ziekenhuis woensdag. Op het vlak van het aantal uitgevoerde transplantaties en uitgevoerde hartoperaties kende UZ Leuven een daling in 2020, die gelijkaardig was aan die in de rest van het land.
Lees verder

Vaccinatiecampagnes niet overal even groot succes: deze landen presteren het slechtst van heel Europa
Ongeveer de helft van alle inwoners van de Europese Unie is intussen gevaccineerd tegen het coronavirus. België is bij de koplopers met een vaccinatiepercentage van meer dan 70 procent en Vlaanderen heeft zelfs de kaap van 80 procent in het vizier. Maar het gaat niet overal even goed. Enkele lidstaten blijven vér achter. En aan de buitengrenzen is de toestand nog dramatischer.
Lees verder

Dan toch extra maatregelen: hotel Messi wordt hermetisch afgesloten, PSG komt met legertje securitymensen naar Oostkamp
De komst van Messi en co naar ons land zorgt voor hoogspanning in Oostkamp. Het hotel waar de spelers van PSG overnachten voor de wedstrijd tegen Club Brugge, zal dan toch hermetisch afgesloten worden. Dat bevestigt burgemeester Jan De Keyser. Er zijn ook verschillende veiligheidsmaatregelen van kracht. En voor wie hoopt op een selfie met Messi, heeft de politie een duidelijke boodschap.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Koen Crucke zet eerste stappen in de dj-wereld: "Ik ben een discobar"
Binnenkort start Koen Crucke aan zijn carrière als 'MC Koen Crucke'. Samen met Discobar Joossens (Michaël & Laurence Joossens) mikt hij op verschillende feestjes en festivals. De broers Joossens leren hem nu de kneepjes van het vak.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Wij gingen mee naar de eerste dj-les van Koen Crucke: "Ik ben een discobar"
Binnenkort start Koen Crucke aan zijn carrière als 'MC Koen Crucke'. Samen met Discobar Joossens (Michaël & Laurence Joossens) mikt hij op verschillende feestjes en festivals. De broers Joossens leren hem nu de kneepjes van het vak.
Lees verder

Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks na dubbelslag: "Nooit gedacht dat we net als Evenepoel en Van Wilder in 2018 eerste en tweede zouden zijn"
Een onvergetelijke dag voor het Belgische tijdrijden bij de jeugd: op het EK in Trente zorgden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks voor een dubbelslag. Segaert won de tijdrit met 5 seconden voorsprong op topfavoriet Uijtdebroeks. "Van deze topprestatie hadden we alleen maar kunnen dromen."
Lees verder

Segaert en Uijtdebroeks zorgen voor dubbelslag: "Nooit gedacht dat we eerste en tweede zouden zijn, zoiets is van Evenepoel en Van Wilder geleden"
Een onvergetelijke dag voor het Belgische tijdrijden bij de jeugd: op het EK in Trento zorgden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks voor een dubbelslag. Segaert won de tijdrit met 5 seconden voorsprong op topfavoriet Uijtdebroeks. "Van deze topprestatie hadden we alleen maar kunnen dromen."
Lees verder

Premier De Croo bezoekt vaccinatiebus in Sint-Gillis
Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht woensdagochtend een bezoek aan de vaccinatiebus in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, om de medewerkers een hart onder de riem te steken en mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. "Vaccineren is de enige manier waarop we het virus gaan verslaan", aldus De Croo.
Lees verder

Archeologen vinden Romeinse schatten in Utrecht die nooit eerder zo compleet werden aangetroffen
Bij opgravingen in het Nederlandse Utrecht hebben archeologen bijzondere Romeinse voorwerpen gevonden, die nergens anders ter wereld zo compleet zijn aangetroffen. Dat heeft de gemeente Utrecht woensdag meegedeeld.
Lees verder

"Hij sloeg hen bloedneuzen en dook met meisje van 13 jaar in bed": Izegemse loverboy (28) dwingt vier minderjarigen in prostitutie en riskeert 11 jaar cel
"Ik was geen gentleman in de relatie, maar dit is een moord op mijn persoonlijkheid. Ik krijg nog liever de doodstraf." Sammy L. (28) uit Izegem ontkent met klem een loverboy te zijn. Volgens het Brugse parket dwong hij nochtans vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie en had hij zelfs seks met een amper 13-jarige tiener. De twintiger riskeert 11 jaar cel. "Hij heeft hun jeugd afgepakt", stelde de advocaat van twee slachtoffers.
Lees verder

Burgemeester Parijs Anne Hidalgo gaat zich kandidaat stellen voor Frans presidentschap
Anne Hidalgo (62), de socialistische burgemeester van Parijs, zal zich zondag officieel kandidaat stellen voor de Franse presidentsverkiezingen in 2022. Ze zal haar kandidatuur aankondigen tijdens een trip naar Rouen, zo is woensdag vernomen bij verscheidene socialistische politici.
Lees verder

Het Van Gaal-effect: teamspirit, enthousiasme, mentaliteit en bovenal resultaten
Louis van Gaal (70) kwam, zag en Louis van Gaal scoorde punten. Hij nam 'Ons Oranje' bij de hand met onmiddellijk resultaat. Met lef, branie en durf.
Lees verder

Appartementen te koop in het centrum en wat verderop: "Deelgemeenten worden duurder doordat mensen uitwijken uit de stad"
Wie in de stad wil wonen maar het vastgoed er te duur vindt, wijkt doorgaans uit naar de dichtstbij gelegen deelgemeenten. Dat gebeurt steeds vaker, waardoor de prijzen er soms zelfs sneller stijgen dan in het centrum van de stad. Onze woonexpert vergelijkt drie types van appartementen in de stadskern met gelijkaardige een paar kilometer verderop in een deelgemeente.
Lees verder

Het schandaal te veel? Charles weigert te breken met 'corrupte' assistent: "Hij is even belangrijk als Camilla"
Alsof de 'Megxit' en de rechtszaak van zijn broer Andrew nog niet genoeg waren, hangt er prins Charles (72) alweer een nieuw schandaal boven het hoofd. Zijn rechterhand en persoonlijke assistent Michael Fawcett (58) is namelijk in opspraak gekomen wegens corruptie. Charles wordt nu opgeroepen om te breken met zijn trouwe metgezel, die volgens insiders véél op zijn kerfstok heeft. Iets dat de prins tegen beter weten in stellig weigert. "We hebben het hier wel over de persoon die tandpasta op Charles' tandenborstel deed."
Lees verder

KOERS KORT. Nederlander Robert Gesink komt dit seizoen niet meer in actie - Leysen en Janssens verlengen contract bij Alpecin-Fenix
Robert Gesink zal dit wielerseizoen niet meer in actie komen. De 35-jarige Nederlander van Jumbo-Visma meldt op Instagram dat hij opnieuw een operatie moet ondergaan aan de schouder. Gesink liep afgelopen zomer bij een val in de Tour de France een breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Eenmaal hersteld nam hij afgelopen weken deel aan de Ronde van Spanje, die werd gewonnen door zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic.
Lees verder

#extreemweer: nog nooit zo warm zo laat in het jaar
Gisteren op 7 september 2021 werd er een nieuw wereldrecord gevestigd in Furnace Creek in de Verenigde Staten. De thermometers bereikten er een maximum temperatuur van 50 °C. Nooit eerder werd er zo'n hoge temperatuur gemeten op onze planeet zo laat in het jaar.
Lees verder

"Godverdomme, jij weer!" Louis Van Gaal is helemaal terug met hilarische uitspraken
Louis van Gaal (70) is sinds kort opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal. Of de pers daar ook zo blij mee is, valt nog te bezien. Want er valt altijd wel iets te beleven op de persconferenties met de Nederlander. We hebben een aantal opvallende uitspraken op een rijtje gezet.
Lees verder