Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 september 2021

Achtervolging eindigt met crash op andere wagen: vier inzittenden gearresteerd, baby naar ziekenhuis

HLN
Achtervolging eindigt met crash op andere wagen: vier inzittenden gearresteerd, baby naar ziekenhuis
Een geseind voertuig is maandagmiddag ingereden op een andere wagen aan de Singel in Borgerhout. Dat gebeurde tijdens een politieachtervolging. De vier inzittenden van de geseinde wagen werden gearresteerd.
Lees verder

Achtervolging eindigt met crash tegen andere wagen: baby van 15 dagen naar ziekenhuis gebracht
Een geseind voertuig is maandagmiddag ingereden op een andere wagen aan de Singel in Borgerhout. Dat gebeurde tijdens een politieachtervolging. De vier inzittenden van de geseinde wagen werden gearresteerd. In de wagen die werd aangereden zat een baby van 15 dagen oud.
Lees verder

"Britse taksen op import uit EU sinds brexit met 42 procent gestegen"
Britse taksen op import uit de Europese Unie in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de brexit aanzienlijk gestegen. Dat blijkt uit een studie van accountancykantoor UHY Hacker Young op basis van overheidscijfers.
Lees verder

"Hij is twee keer langs geweest, ik heb mezelf thuis geïnsemineerd." Nina vond online een zaaddonor, Karel een co-ouder. Advocate waarschuwt voor de juridische valkuilen
Wie een vurige kinderwens heeft, moet soms noodgedwongen van de geijkte paden afwijken om zijn droom in vervulling te zien gaan. Met behulp van het internet, bijvoorbeeld. Karel* ontmoette via de website One Wish een co-ouder, ook Nina vond online haar spermadonor. Bij Nina verliep alles vlot, Karel kwam na de geboorte van zijn dochter bedrogen uit. Advocate Claudia Van de Velde waarschuwt: "Bezint eer ge begint. Juridisch gezien bevind je je in een grijze zone."
Lees verder

"Na de geboorte van ons kind bleef van onze afspraken niets over." Nina vond online een zaaddonor, Karel een co-ouder. Advocate belicht de juridische valkuilen
Wie een vurige kinderwens heeft, moet soms noodgedwongen van de geijkte paden afwijken om zijn droom in vervulling te zien gaan. Met behulp van het internet, bijvoorbeeld. Karel* ontmoette via de website One Wish een co-ouder, ook Nina vond online haar spermadonor. Bij Nina verliep alles vlot, Karel kwam na de geboorte van zijn dochter bedrogen uit. Advocate Claudia Van de Velde waarschuwt: "Bezint eer ge begint. Juridisch gezien bevind je je in een grijze zone."
Lees verder

Soms loopt het op de set van 'Lisa' al eens goed mis: bekijk hier enkele bloopers
Het tweede seizoen van 'Lisa' is volop bezig, dus kan het ook niet anders dat er op de set vaak wat afgelachen wordt. Bekijk hieronder enkele leuke bloopers uit het eerste seizoen.
Lees verder

Nationale Bank: "België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket"
België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank.
Lees verder

Jordi Condom wou na derby tegen Standard vertrekken bij Seraing om zieke dochter bij te staan, maar blijft dan toch
Opmerkelijk verhaal uit Seraing. Coach Jordi Condom (52) had er begin vorige week aangegeven te willen vertrekken om zijn dochter, die op intensieve zorgen ligt met corona, bij te staan in Spanje. De directie van de promovendus heeft Condom uiteindelijk kunnen overtuigen toch te blijven.
Lees verder

Na orkaan Ida ook tropische storm op komst: Louisiana roept noodtoestand uit
Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen nu de tropische storm Nicholas onderweg is. Eerder deze maand werd de Amerikaanse staat nog getroffen door orkaan Ida. Nicholas brengt naar verwachting zware regenval naar gebieden die al hard getroffen zijn door de orkaan. Gouverneur John Bel Edwards vreest dat Nicholas de herstelwerkzaamheden zal verstoren. Nog altijd zitten ruim 100.000 mensen daar zonder stroom.
Lees verder

HLN Sportcast over Champions League: "Derde? Zij die niet Club-gezind zijn, vinden dat naïef. En dat is het ook een beetje"
Woensdag trapt Club Brugge zijn Champions League-campagne af tegen de sterren van PSG. In een nieuwe HLN Sportcast blikt gastheer Jonas Decleer met analist Marc Degryse, Champions League-addict Gilles Mbiye Beya en Club-speler Hans Vanaken vooruit op de nieuwste editie van het kampioenenbal. Wie zijn de favorieten? Hoe stop je Messi, Neymar én Mbappé af? En welke ambities mag Club koesteren? "Elk punt dat ze pakken, is een stunt. Ook tegen Leipzig."
Lees verder

Vechtpartijen, bedrog en eersteklas divagedrag: Met Gala staat garant voor drama op én naast de rode loper
Vorig jaar gooide corona nog roet in het eten, maar vandaag is het grootste mode-evenement van het jaar terug van weggeweest. Maandagavond wordt in New York de rode loper van het Met Gala uitgerold en die belooft traditiegetrouw een groot spektakel te worden. Maar voor de échte show moet je achter de schermen zijn. Onverwachte romances, een vete tussen twee diva's of een afterparty bij de AA? Benieuwd waar de groten der aarde zich dit jaar op laten betrappen. In tussentijd zetten wij de grootste intriges van de voorbije jaren nog eens op een rij.
Lees verder

Fanzones van WK wielrennen vrij toegankelijk en publiek zonder mondmasker langs parcours: "Maar gebruik gezond verstand"
Het WK wielrennen in eigen land moet één groot Belgisch feest worden. Verschillende fanzones worden vrij toegankelijk en aan de kant van de weg is een mondmasker niet verplicht. "Maar we hopen dat de fans vooral hun gezond verstand gebruiken. Kan je geen afstand houden, gebruik dan een mondmasker", klinkt het bij de organisatie.
Lees verder

KIJK LIVE. Waar kan publiek terecht? En welke (corona)regels zullen gelden? Organisatie geeft persconferentie over WK wielrennen
Komende zondag is het zover. Dan start het WK wielrennen in eigen land, met de tijdrit bij de elite mannen als opener. Tussen Knokke-Heist en Brugge (tijdrit) en Antwerpen en Leuven (wegrit) strijden Wout van Aert en co om de regenboogtrui. Maar waar kan het publiek terecht? En welke (corona)regels zullen er gelden? De organisatie geeft zo dadelijk een persconferentie om alles toe te lichten.
Lees verder

SHOWBITS. Kat Kerkhofs viert in stijl en wat is er met Gert Verhulst aan de hand?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Schuldenlast luchtvaart gestegen tot 340 miljard dollar
De schulden van luchtvaartmaatschappijen stapelen zich op nu de verdere verspreiding van het coronavirus het herstel van de reissector uit de crisis in de weg zit. Reizigers worden nog altijd gedwongen om vakantieplannen te annuleren en thuis te blijven vanwege de pandemie.
Lees verder

Ook Vlaams Parlement versoepelt: opnieuw iets meer parlementsleden toegelaten voor plenaires
Het Vlaams Parlement gaat in september opnieuw wat meer parlementsleden toelaten voor de plenaire vergaderingen. Zo zullen er voor de Septemberverklaring en het debat nadien 70 volksvertegenwoordigers toegelaten zijn. Bijna een jaar lang was dat aantal beperkt tot 39 plus de voorzitter. De commissies zullen zelf kunnen beslissen of ze digitaal, fysiek of hybride vergaderen. Dat heeft het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement maandag beslist.
Lees verder

Netflix lanceert trailer en maakt releasedatum bekend van 'De Slag om de Schelde'
Op 15 oktober komt 'De Slag om de Schelde' met o.a. Jan Bijvoet, Marthe Schneider, Gijs Blom en 'Harry Potter'-acteur Tom Felton naar Netflix. De film vertelt het vrijwel onbekende verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland. De trailer belooft alvast heel wat spanning.
Lees verder

Echte liefde of ook uit op haar geld? Dit is spierbundel Sam Asghari, de kersverse verloofde van Britney Spears
Hij droeg trots #FreeBritney-shirts, noemde z'n schoonvader Jamie (68) openlijk een "klootzak" en zou naar eigen zeggen alles doen voor "de liefde van z'n leven". Afgelopen weekend ging Sam Asghari (27) zelfs op één knie voor z'n leeuwin, de troetelnaam die hij gebruikt voor Britney (39). Maar wie is de spierbundel die zich binnenkort meneer Spears mag noemen eigenlijk? Is de liefde tussen de twee echt zo groot? Of wil de personal trainer gewoon een graantje meepikken van haar fortuin?
Lees verder

Premier van Israël bezoekt Egypte voor het eerst in decennium
Voor het eerst in tien jaar is een Israëlische premier op bezoek in Egypte. Het Noord-Afrikaanse land is het meest bevolkte Arabische land én het eerste land dat een vredesakkoord met Israël ondertekende. De Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi zal in Sharm el-Sheikh met de Israëlische premier Naftali Bennett onder meer praten over bilaterale en regionale zaken en over "inspanningen om het vredesproces tussen de Israëli's en de Palestijnen opnieuw op gang te trekken", aldus een woordvoerder van de president.
Lees verder

Opec verwacht volgend jaar hogere vraag naar olie dan voor corona
De wereldwijde vraag naar olie zal volgend jaar het niveau van voor de coronacrisis overstijgen, gedreven door de vaccinaties en het economisch herstel. Dat verwacht de organisatie van olie-exporterende landen (Opec).
Lees verder