Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Achter de schermen bij ‘De Verhulstjes’: “De vakantie van Gert en co vastleggen, dat is hard werken”

HLN
Achter de schermen bij 'De Verhulstjes': "De vakantie van Gert en co vastleggen, dat is hard werken"
Voor de familie Verhulst was het pure vakantie: genieten van zon en zee in Saint-Tropez. Voor de achtkoppige ploeg die 'De Verhulstjes' inblikte, was het vooral lange dagen kloppen. De ploeg legde 6.561 kilometer af, verorberde 120 baguettes en verzamelde 168 uur aan beeldmateriaal. "Uniek was dat we zowat alles mochten filmen, als een vlieg op de muur", vertelt Karen Bogaerts, de producer van het programma. Ze schetst hoe Vlaanderens bekendste gezin écht is. "Gert wilde toch even zeker zijn dat ons zwembad niet groter was."
Lees verder

De roadtrip die vermoedelijk tot de dood van Gabby (22) leidde: tijdslijn van de gebeurtenissen
De 22-jarige Gabrielle 'Gabby' Petito vertrekt begin juli met haar verloofde van 23, Brian Laundrie, op roadtrip naar het westen van de VS. Begin september komt Laundrie alleen terug thuis in Florida, zonder Gabby. Ze wordt tien dagen later als vermist opgegeven. Zondag 19 september worden de menselijke resten gevonden van iemand die volgens de FBI beantwoordt aan de beschrijving van Gabby Petito. Haar verloofde is intussen zelf verdwenen. De politie spoort hem op en sluit niet uit dat hij zichzelf iets zou hebben aangedaan. Dit is de tijdslijn van de zaak met tragische afloop.
Lees verder

Personeel luchthaven Charleroi houdt werkonderbrekingen, vliegverkeer mogelijk verstoord
Het vliegverkeer op de luchthaven van Charleroi kan deze namiddag verstoord zijn door werkonderbrekingen van het personeel. De werknemers klagen met de actie "de onaanvaardbare verslechtering van de arbeidsomstandigheden" aan. De volgende stap is een staking.
Lees verder

SHOWBITS. Natalia sluit festivalzomer af in goed gezelschap en sportieve prestatie voor Louis Talpe
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Bedankt om de Clásico en alle matchen van Standard kapot te fluiten": Joao Klauss erg hard voor ref Laforge
Terwijl Anderlecht na de match naar de slechte staat van het veld verwees als boosdoener voor het matige voetbal op Sclessin, beschuldigt Standard ref Laforge als katalysator voor de pijnlijke nederlaag in de Clásico. Vooral Joao Klauss is via een Story op Instagram ongemeen hard voor de scheidsrechter.
Lees verder

Dubbeltest: Toyota RAV4 vs. Hyundai Tucson PHEV
De autosector is in volle transitie: van berlines en breaks naar SUV's, van benzine en diesel naar elektrisch of op zijn minst (plug-in) hybride. Van die laatste soort zet HLN Drive er twee tegenover elkaar in een genadeloze dubbeltest. Wie haalt de overwinning binnen: de Toyota RAV4 of de Hyundai Tucson?
Lees verder

Uitbaters van nachtclubs misnoegd om verplichte ventilatie: "Wat is dan nut van Covid Safe Ticket?"
Verschillende nachtclubs en discotheken zijn niet tevreden met de verplichte ventilatie die het Overlegcomité opgelegd heeft. Dat schrijft 'De Morgen'. "Wat is dan het nut van het Covid Safe Ticket?", klinkt het bij Gerald Claes. Hij is uitbater van danscafé Charlatan én lid van Nightlife Counsil Gent, de officiële adviesraad van het Gentse nachtleven.
Lees verder

Prins Charles onthult laatste gesprek met prins Philip voor zijn overlijden
In de nieuwe documentaire 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' is te zien wat wellicht het laatste gesprek tussen prins Charles en zijn in april overleden vader prins Philip was. De laatste conversatie vond plaats over de telefoon en ging over het feest dat zou gehouden worden om de 100ste verjaardag van prins Philip te vieren in juni.
Lees verder

"Hij heeft haar vermoord, hij had naar correctionele gemoeten": familie van verongelukte Stefanie (25) ontgoocheld dat vriend naar politierechtbank is doorverwezen
"Hij had geen rijbewijs, was onder invloed van drugs en alcohol en reed veel te snel." Voor de ouders en zus van Stefanie Verstappen (25) bestaat er geen twijfel. "Ze werd vermoord." Clint V., de toenmalige vriend en bestuurder van de wagen werd maandagochtend doorverwezen naar de politierechtbank waar hij vervolgd zal worden voor onopzettelijke doodslag. Dat wordt meteen zijn twintigste dossier. De familie reageert ontgoocheld: "Hij liet Stefanie liggen op straat en beweerde dat zij achter het stuur zat."
Lees verder

Clint V. (30), vriend van Stefanie (25), doorverwezen naar politierechtbank na dodelijk ongeval: "Hij heeft haar gewoon vermoord"
"Hij had geen rijbewijs, was onder invloed van drugs en alcohol en reed veel te snel." Voor de ouders en zus van Stefanie Verstappen (25) bestaat er geen twijfel. "Ze werd vermoord." Clint V., de toenmalige vriend en bestuurder van de wagen werd maandagochtend doorverwezen naar de politierechtbank waar hij vervolgd zal worden voor onopzettelijke doodslag. Dat wordt meteen zijn twintigste dossier. De familie reageert ontgoocheld: "Hij liet Stefanie liggen op straat en beweerde dat zij achter het stuur zat."
Lees verder

Sector bepleit duurdere dienstencheques: "We kunnen oprukkende inflatie niet meer de baas"
De prijs van een dienstencheque moet omhoog. Dat bepleiten de dienstenchequebedrijven. De bedrijven kunnen de oprukkende inflatie niet meer de baas, waarschuwen ze.
Lees verder

Slachtoffer van homejacking zelf voor rechter na ontdekking drugshandeltje
Een 49-jarige man uit Vilvoorde die jarenlang cocaïne had verkocht aan kennissen en vrienden, riskeert 2 jaar cel. Opvallend: het handeltje kwam aan het licht toen de man het slachtoffer werd van een home-invasion.
Lees verder

Spreidingsplan ziekenhuizen blijft in fase 0
Het spreidingsplan van de ziekenhuizen, om genoeg bedden te hebben voor coronapatiënten, blijft vooralsnog in fase 0. Dat heeft woordvoerster van de FOD Volksgezondheid Wendy Lee bevestigd aan Belga. Zij verzekerde wel dat het Hospital & Transport Surge Capacity Comité (HTSC) de cijfers dagelijks in de gaten houdt. Wanneer er meer dan 250 coronapatiënten op intensieve zorg liggen, zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden.
Lees verder

Prinses Beatrice bevallen van dochtertje
Prinses Beatrice (33) is zaterdag bevallen van een dochter, meldt het Britse koningshuis. Het is het eerste kindje voor de kleindochter van koningin Elizabeth en haar man Edoardo Mapelli Mozzi (38).
Lees verder

"De gedachte aan bevallen wierp een schaduw over mijn kinderwens": Lara (29) koos bewust voor een keizersnede. Gynaecoloog licht toe
Vrouwen die zelf om een keizersnede vragen: in België is het de uitzondering, in andere delen van de wereld heel normaal. Lara* (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze op voorhand om een keizersnede. Wij stelden haar en gynaecoloog Griet Vandenberghe de brandende vragen die het thema, dat nogal taboe is, opwekt. "In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, meestal door andere vrouwen."
Lees verder

Held van 'Hotel Rwanda' schuldig bevonden aan terrorisme
Een Rwandese rechtbank heeft de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina schuldig bevonden aan terrorisme. Rusesabagina is vooral bekend als de hotelbaas die het verhaal van de bekroonde film "Hotel Rwanda" heeft geïnspireerd. Daarnaast ontpopte hij zich ook tot een hevig criticus van het regime in Kigali. Het regime van president Paul Kagame verwijt de 67-jarige activist dat hij een rebellengroep steunt die dodelijke aanvallen heeft uitgevoerd.
Lees verder

Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, politie zoekt verdwenen verloofde in natuurreservaat
De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat "overeenkomt" met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle 'Gabby' Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie zoekt hem in een uitgestrekt natuurreservaat, maar houdt tegelijkertijd ook ernstig rekening met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.
Lees verder

Kathleen ontdekt in 'Villa Zuid-Afrika' een verrassing met vier pootjes
Vanavond is er alweer een nieuwe aflevering van 'Villa Zuid-Afrika' op VTM2 en daar doet Kathleen Aerts (43) een speciale ontdekking. Als je een guesthouse koopt, zijn er altijd wel verrassingen. Maar dat de verrassing vier pootjes heeft, had Kathleen niet verwacht.
Lees verder

Zin in een nieuwe job? Solliciteer voor de functie van CEO van de Pro League
CEO zoekt opvolger. Pierre François, wiens contract bij de Pro League volgende zomer afloopt, leidt zelf de zoektocht naar de nieuwe Pierre François. "Ik ben vereerd dat ik als laatste opdracht mee op zoek kan gaan naar een nieuwe kapitein."
Lees verder

WK wielrennen: deze films en series moet je gestreamd hebben
Zondag zijn de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land gestart met een tijdrit bij de mannen van Knokke-Heist naar Brugge. Naast Streamz, dat voor de gelegenheid uitpakt met de eigenzinnige docureeks 'Regenboog', brengen wij deze week eveneens een ode aan de fiets in onze Kijkgids. Kilometervreter Louis Talpe in 'The Racer' (Netflix), een blik achter de schermen bij wielerteam Orica-Scott ('Eat. Race. Win', Prime Video), 's werelds strafste freeriders in 'Accomplice' (Netflix) en nostalgie troef in 'Allez, Eddy!': dit zijn onze vijf favoriete wielerfilms en -docu's.
Lees verder