Doorgaan naar hoofdcontent

Aanplanting van Putse wijngaard Domein94 afgerond: “Ook De Romeo’s hebben hier hun eigen ‘wijnstraat’”

HLN
Aanplanting van Putse wijngaard Domein94 afgerond: "Ook De Romeo's hebben hier hun eigen 'wijnstraat'"
Na een opstartfase is wijngaard Domein94 aan de Bredestraat in Putte nu volop in gang geschoten. Meer zelfs, op het domein staan momenteel zo'n 1.500 planten, waarvan een groot deel al werd geadopteerd. Drie luxueuze tenten van Glamping94 kregen er een plaatsje.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren? Dit is jullie mening
Als de coronasituatie in ons land opnieuw zou verergeren, dan moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen dan gevaccineerden. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. "Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt door mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang", luidt het. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Nederlandse studente (19) hoort pas dagen na zware mishandeling dat ze – terwijl ze bewusteloos was – ook is verkracht
De levens van drie vrouwen en een meisje van twaalf zijn mogelijk voorgoed verwoest nadat zij vorig jaar in de Nederlandse stad Utrecht het pad kruisten met Collins A. De 40-jarige Ghanees betastte de billen van de tiener , sloeg een studente knock-out en verkrachtte haar in een nabijgelegen park. Hij vergreep zich vlak daarna ook aan een andere jonge vrouw, en vloog een getuige naar de keel.
Lees verder

Gratis winkel in Anderlecht is blijver: "Al luxehandtassen en bakken vinylplaten weggegeven"
De gratis winkel in de Anderlechtse Kuregemwijk is here to stay. Een viertal maanden geleden zag de winkel waar elk item gratis is het levenslicht als pop-upshop, maar ondertussen wordt het concept vanwege succes verlengd. "Met een gratis winkel sla je meerdere vliegen in één klap."
Lees verder

López klautert naar winst in koninginnenrit Vuelta, Roglic dicht bij derde opeenvolgende eindzege
Miguel Ángel López heeft de koninginnenrit in de Vuelta gewonnen. De Colombiaan van Movistar maakte het verschil op de moordende slotklim. Rodetruidrager Primoz Roglic finishte als tweede en zette een nieuwe stap naar een derde opeenvolgende eindzege.
Lees verder

Uitbreiding van verhuis-, huur- en vestigingssteun voor getroffenen overstromingen
De Waalse regering heeft in eerste lezing de uitbreiding goedgekeurd van de verhuis-, huur- en vestigingssteun voor de mensen die het slachtoffer geworden zijn van de overstromingen van midden juli.
Lees verder

Adele geniet van date-avond met nieuwe vriend: "Het wordt serieus"
Het lijkt dik aan tussen Adele (33) en haar nieuwe vriend, Rich Paul (40). De twee genoten enkele dagen geleden volop van een etentje in het chique Californische restaurant Opium.
Lees verder

Belgische generaal komt aan het hoofd te staan van Eurokorps
De Belgische luitenant-generaal Peter Devogelaere is donderdag aangetreden als commandant van het Europees Korps (of Eurokorps) in Straatsburg. Hij volgt de Franse luitenant-generaal Laurent Kolodziej op.
Lees verder

Merlier is Belgische zegekoning, maar mag hij ook naar het WK? "Heb de bondscoach nog niet gehoord, dus ik denk dat het njet zal zijn"
Moet Tim Merlier (28) mee naar het WK? Sinds vandaag voert hij de Belgische zegestand van 2021 aan. Met negen overwinningen doet hij nu beter dan Wout van Aert, maar zelfs dat lijkt niet te volstaan voor een selectie. "Natuurlijk zou ik er graag bij zijn, maar jullie kennen mij: ik ga niet op tafel slaan."
Lees verder

Glanzende krullen maken met conditioner? Deze populaire haartechniek toont je hoe
Volle, glanzende krullen blijven altijd in de mode. Een coupe à la Véronique De Kock was deze zomer zelfs het meest gevraagde kapsel bij de kapper. Maar stylingtools zijn niet bepaald goed voor je haar. Kan je toch op een gezonde manier mooie golven creëren? Het antwoord: ja, dankzij 'squish to condish', ofwel de nieuwste krultechniek in beautyland waarbij je enkel conditioner nodig hebt.
Lees verder

Regering besluit militairen uit Pakistan terug te halen
De federale regering heeft donderdag besloten om het militaire detachement in Pakistan terug te halen. De Belgische militairen waren na de stopzetting van de evacuatiemissie in Afghanistan in het buurland gebleven.
Lees verder

Dit zijn úw 11 namen: HLN-surfer wil Vanheusden en Trossard in de basis tegen Estland
In het hoofd van de bondscoach. Ruim 5.200 HLN-surfers kozen hun elf namen die ze straks in de basis willen zien voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Zinho Vanheusden en Leandro Trossard krijgen van u een kans.
Lees verder

SHOWBITS. Programma Kristel Verbeke genomineerd voor Prix Europa en baby London stapt voor het eerst op het vliegtuig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ondanks overstromingen: gemeenten laten bouwen in overstromingsgebied nog steeds toe
Ook na de verwoestende watersnood van deze zomer zijn Vlaamse gemeenten bouwvergunningen blijven afleveren in overstromingsgevoelig gebied. Dat leert cijfermateriaal opgevraagd door De Morgen.
Lees verder

Telecomprijzen in België duurste van Europa: waarom betalen wij zo veel? En hoe kan het goedkoper?
We betalen (te) veel voor onze digitale bereikbaarheid. Ons land loopt helemaal op kop van het Europese prijzenpeloton voor internet, digitale tv en telefonie, zo stelde Test aankoop vast. Zo is surfen in België gemiddeld 30% duurder dan in onze buurlanden. Krijgen we dan ook meer waar voor onze telecombundels? Zou de komst van een vierde grote speler iets veranderen? En wat met 5G?
Lees verder

Nog steeds geen spoor van Estelle Mouzin na nieuwe zoekactie in aanwezigheid van ex-vrouw van Fourniret
De zoektocht naar het lichaam van Estelle Mouzin in de Franse Ardennen heeft donderdag opnieuw niets opgeleverd. Het negenjarige meisje verdween achttien jaar geleden en werd het slachtoffer van de inmiddels overleden seriemoordenaar Michel Fourniret.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Tiktok-fenomeen Elias Verwilt lanceert YouTube-reeks: "Ik wil tonen wie ik echt ben"
527.000 TikTok-volgers op één jaar tijd. We gebruiken niet snel het woord 'fenomeen', maar Elias Verwilt is het wél. De jongeman van 21 maakt grappige en bizarre video's op TikTok, maar nu start hij ook een eigen YouTube-reeks: Man Zonder Plan. Reden genoeg voor Jarne om Elias in onze Showbits-studio enkele vragen te stellen.
Lees verder

Hollywood is klaar met uitstellen: deze blockbusters en Oscar-kandidaten worden de komende maanden gelanceerd
Na een zomer proefdraaien maakt de filmwereld zich klaar om weer plankgas te geven. Het bewijs? Op de 78ste editie van het filmfestival van Venetië gaan naast een pak potentiële Oscar-kandidaten ook veel langverwachte blockbusters in wereldpremière. We zetten ze even op een rijtje, zo heeft u alvast iets om naar uit te kijken.
Lees verder

ANALYSE. De wondere wereld van wielersponsoring is ingrijpend veranderd: "Teams zijn sponsorpelotons geworden. Het logo is bijzaak, het gaat nu om het verhààl"
Ekopak, een Vlaams bedrijf dat aan waterrecyclage doet, wordt sponsor bij de ploeg van Remco Evenepoel. Eigenlijk toont dat simpele feitje hoe de wondere wereld van wielersponsoring ingrijpend veranderd is. "Bedrijven sponsoren niet meer uit liefhebberij of louter voor naamsbekendheid", zegt professor sportmarketing Wim Lagae. "Nee, ze kopen een platform om hun verhalen te vertellen."
Lees verder

Football Talk. Vines breekt sleutelbeen - KVO-coach Blessin verlengt contract tot 2024 - Eupen hakt Schalke 04 in de pan
Opdoffer voor Antwerp. Sam Vines, deze zomer overgekomen van het Amerikaanse Colorado Rapids, heeft zijn sleutelbeen gebroken. De linksback is daardoor vermoedelijk een tweetal maanden buiten strijd. (MVS)
Lees verder