Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

5 voor 12: Kersvers burgemeester De Panne dient ontslag al in en Tom Van Grieken zorgt voor commotie op TikTok

HLN
5 voor 12: Kersvers burgemeester De Panne dient ontslag al in en Tom Van Grieken zorgt voor commotie op TikTok
Na amper een week dient kersvers burgemeester Ann Vanheste van De Panne haar ontslag al in. Tom Van Grieken zorgt voor commotie in een TikTok-filmpje waarin hij de "linkse leerkrachten een lesje zal leren in 2024". Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws vandaag.
Lees verder

Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief voor zijn kinderen: "Inhoud werd voortdurend geüpdatet"
De zoon van Peter R. de Vries heeft in het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard voor het eerst openhartig gesproken over de moord op zijn vader. Royce haalde herinneringen op aan de misdaadjournalist en vertelde over de emotionele dagen tussen de aanslag en het overlijden. Hij maakte ook bekend dat zijn vader een afscheidsbrief geschreven had, die voortdurend geüpdatet werd. "We mochten 'm pas openmaken als hem iets zou zijn overkomen", klonk het. Er stonden persoonlijke dingen in, maar ook bijvoorbeeld welke muziek gedraaid moest worden op zijn begrafenis.
Lees verder

De Deense koningin wordt de decorontwerper van een nieuwe Netflix-film
Je moet het je maar voorstellen: als hoofdjob de koningin van Denemarken zijn en in bijberoep decors ontwerpen voor Netflix. Het is pure realiteit voor koningin Margrethe II (81). De royal zal het decor ontwerpen van de nieuwe Netflixfilm 'Ehrengard', een fantastiefilm van Oscarwinnaar Bille August (72).
Lees verder

Hebben zonnepanelen minder opgebracht door het slechte weer van de afgelopen maanden?
De zon liet ons in juli en augustus vaak in de steek. Dat betekent ook minder goed nieuws voor het rendement van jouw zonnepanelen. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap becijferde dat onze zonnepanelen in juli en augustus respectievelijk 3,91% en 4,65% minder stroom hebben geproduceerd dan vorig jaar. Ten opzichte van de hete zomer van 2019 loopt dat verschil in augustus zelfs op tot 11%. Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Deense koningin wordt decorontwerper van een nieuwe Netflix-film
Je moet het je maar voorstellen: als hoofdjob de koningin van Denemarken zijn en in bijberoep decors ontwerpen voor Netflix. Het is pure realiteit voor koningin Margrethe II (81). De royal zal het decor ontwerpen van de nieuwe Netflixfilm 'Ehrengard', een fantastiefilm van Oscarwinnaar Bille August (72).
Lees verder

Eerste grote afspraak voor nieuwe bondscoach Muñoz en Red Dragons: "Onze target: vechten voor plaats in top 8"
Fernando Muñoz (51) was al een jaar de nieuwe coach van de Red Dragons, zonder ook maar één interland te spelen. Onder de duim door corona. De Final Four van de Golden League in juni in een eigen organisatie was een eerste mikpunt, maar draaide uit op een sisser. Losbreken op het EK dan maar… "Een plaats bij de laatste acht, dromen mag."
Lees verder

September supermaand op streamingdiensten: dit zie je op Netflix, Disney+ en Streamz
De komkommertijd is voorbij op de streamingdiensten. September 2021 wordt bestempeld als een supermaand voor tv-liefhebbers. Van populaire terugkerende reeksen tot splinternieuwe hoogstandjes: dit zie je deze maand op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Dit bier van Belgische makelij is speciaal ontwikkeld om te drinken na sportprestaties
Na een fysieke inspanning smaakt een frisse pint eens zo goed. De 'ereronde', noemen we het soms, of 'de derde helft'. Maar helaas is het niet zo gezond om je dorst te lessen met alcohol. Daar bedacht Laurens D'Hoore iets op. De Belgische triatleet ontwikkelde Thrive, een bier dat bomvol eiwitten zit om sporters te helpen recupereren na een inspanning.
Lees verder

Anderlecht moet alweer afscheid nemen van assistent-coach Aaron Danks
Na ruim drie maanden moet Anderlecht alweer afscheid nemen van assistent-coach Aaron Danks. De Engelsman kon een (financieel interessante) aanbieding van Aston Villa niet weigeren. Danks wordt er assistent van hoofdtrainer Dean Smith.
Lees verder

Poetin: "Resultaat van 20 jaar Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan is een tragedie"
De voorbije twintig jaar van oorlog en Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan zijn een "tragedie" geweest voor het Aziatische land. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag verklaard.
Lees verder

Modernavaccin biedt beste bescherming tegen corona: veel meer antistoffen dan na vaccinatie met Pfizer
De antistoffen tegen corona van personen die gevaccineerd werden met het vaccin van Moderna liggen significant hoger dan die van personen die het Pfizer-vaccin toegediend kregen. Tot deze conclusie komen onderzoekers Deborah Steensels en Line Heylen. Ze deden een studie bij 2.500 van de 4.000 medewerkers van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). De 4.000 medewerkers en artsen werden de afgelopen maanden gevaccineerd met vaccins van Moderna, Pfizer-BioNTech en AstraZeneca. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift JAMA.
Lees verder

Jambon verwacht geen nieuwe maatregelen als er vierde golf komt: "Vooral niet-gevaccineerden zullen getroffen worden"
Vlaams minister-president Jan Jambon neemt aan dat er waarschijnlijk nog coronagolven komen, met dan vooral niet-gevaccineerden die in het ziekenhuis zullen belanden. "Versoepelingen terugschroeven is dan niet onze eerste prioriteit. Alle patiënten zullen wel goed opgevangen worden in ons gezondheidssysteem", klinkt het in een video-interview met persagentschap Belga.
Lees verder

In de voetsporen van Lionel Messi: jeugdproduct Ansu Fati krijgt iconisch rugnummer 10 bij FC Barcelona
Dertien jaar lang werd het rugnummer 10 bij FC Barcelona geassocieerd met Lionel Messi. De Argentijn heeft met Ansu Fati (18) een opvolger. Het jeugdproduct uit La Masia schittert vanaf heden met het iconische nummer op de rug.
Lees verder

Chocolatier proeft hazelnootpasta's en geeft ze een score op 10: "Het lijkt wel alsof je een 'zalfje' eet"
De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag 'bokes met Nutella'. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, zestien hazelnootpasta's onder de loep.
Lees verder

WHO rapporteert voor het eerst in bijna twee maanden vertraging van pandemie
Het aantal nieuwe coronagevallen is vorige week wereldwijd met 3 procent afgenomen. Het gaat om de eerste daling in bijna twee maanden. Het aantal overlijdens is wel nog altijd toegenomen met ongeveer 2 procent, zo blijkt woensdag uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

LIVE VUELTA. Zware bergrit naar Lagos de Covadonga moet voor spektakel zorgen, Vansevenant actief in beginfase
In de Ronde van Spanje breekt het moment van de waarheid aan, want vandaag staat de eerste van twee zware bergritten op het programma. De aankomst van vandaag ligt bovenop Lagos de Covadonga, een zware col van buitencategorie. Krijgt het Movistar-duo Mas-Lopez de stoel van Roglic voor het eerst aan het wankelen? Of herrijst Bernal in het slot van deze Vuelta? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE!
Lees verder

Openhartige Eden Hazard in een exclusief gesprek: "Tot Qatar ga ik door, nadien is het mogelijk dat ik stop als international"
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert had voor VTM NIEUWS een exclusief en uitgebreid gesprek met Eden Hazard (30). De aanvoerder van de Rode Duivels ging op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn lastige jaren bij Real Madrid en de bijhorende kritiek. Maar hij is klaar om zich eindelijk te tonen in Spanje. "Ik ben er zeker van dat ik nu een goed seizoen ga spelen."
Lees verder

Chinese kinderen krijgen les in gedachtegoed van hun president
Het nieuwe schooljaar start vandaag in China met een vernieuwd lessenpakket waarin het gedachtegoed van president Xi Jinping opgenomen is. Chinese kinderen kregen al nationalistisch en politiek georiënteerde lessen, maar die waren minder gericht op de denkbeelden en ideeën van Xi.
Lees verder

Nu de VS druk zet om hem uit te leveren: hoe lang kan prins Andrew zijn verantwoordelijkheid nog ontlopen?
Al jaren wordt hij beschuldigd van kindermisbruik en verkrachting, en onlangs werd hij er ook effectief voor aangeklaagd. Toch is de Britse prins Andrew (61) ondanks zijn vermeende betrokkenheid bij het Epstein-schandaal nog steeds op vrije voeten. De man werd zelfs nooit ondervraagd door de onderzoekers, omdat hij weigert mee te werken aan de zaak. Hoe komt het dat de prins zo lang buiten schot is kunnen blijven? En hoe lang kan de hertog van York zijn verantwoordelijkheden nog ontlopen?
Lees verder

Gene Simmons besmet met corona, KISS cancelt concerten
Voorman Gene Simmons van de iconische rockband Kiss heeft corona. Daarom zal de groep zeker vier concerten moeten afgelasten, meldt de band op sociale media.
Lees verder