Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Wolkbreuk veroorzaakt opnieuw wateroverlast in Wetteren

HLN
Wolkbreuk veroorzaakt opnieuw wateroverlast in Wetteren
Een fikse wolkbreuk heeft woensdagavond enkele straten onder water gezet in de wijk Boskant in Wetteren. De Kleine Smetledestraat en Smetledesteenweg stroomden opnieuw vol modder. Ook een tent op het terras van café Tonneke bezweek onder de waterdruk. "Structurele maatregelen dringen zich op", klinkt het bij gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB).
Lees verder

Een olympisch doelpunt op de Spelen: Amerikaanse Rapinoe krult hoekschop rechtstreeks binnen (en dat voor tweede keer)
Van timing gesproken. De Amerikaanse Megan Rapinoe (36) lukte op de Olympische Spelen vandaag... een olympisch doelpunt. Ze draaide een hoekschop rechtstreeks voorbij een verraste Australische doelvrouw tegen de touwen. En Rapinoe was niet eens aan haar proefstuk toe.
Lees verder

Transfer Talk. Amerikaanse linksachter kan meerjarig contract tekenen bij Antwerp
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Nettoverlies van 2,3 miljard euro voor Roundup-producent Bayer
Het Duitse chemiebedrijf Bayer heeft in het tweede kwartaal niet minder dan 2,3 miljard euro nettoverlies geleden. Het bedrijf staat onder grote druk door verschillende juridische procedures in de Verenigde Staten rond glyfosaat, meldt het in een communiqué.
Lees verder

Overnachten in het langverwachte Star Wars-hotel van Disney heeft een 'buitenaards' prijskaartje
Fans die willen overnachten in het Star Wars-hotel van Disney dat in het voorjaar van 2022 zal openen in Florida, kunnen al maar beter beginnen sparen. Het pretpark heeft de prijzen namelijk onthuld en die zijn volgens CNN best 'buitenaards' te noemen, al gaat het wel om een heel pakket aan belevingen in een "sterrenstelsel, hier ver vandaan".
Lees verder

BINNENKIJKEN. Een half miljoen euro voor een week: Tom Cruise verkent Engeland op luxejacht Triple Seven
Terwijl veel Hollywoodsterren traditiegetrouw vakantie vieren op een luxueus jacht in de Middellandse Zee, pakt Tom Cruise (59) het een tikkeltje minder exotisch aan. Met zijn boot Triple Seven verkent hij Engeland, waar de 'Mission: Impossible'-acteur intussen – misschien op meer dan één manier – zijn hart verloren heeft. Misschien niet de meest spannende reisbestemming, maar aan luxe hoeft Cruise alvast niet in te boeten.
Lees verder

Opvallende piek in aantal legionellabesmettingen: "Ook thuis kan je de bacterie oplopen", waarschuwt de expert
Ook al zijn de hygiënische omstandigheden in de meeste vakantielanden tegenwoordig prima, toch bestaat de kans dat je onder de hoteldouche besmet raakt met legionella. En ook in ons land kan je de bacterie oplopen: in juli werd zelfs een onverklaarbare piek in het aantal besmettingen vastgesteld. "Legionella krijg je door waternevel waarin de bacterie zit in te ademen", zegt prof. Katrien Lagrou van het UZ Leuven. "Die nestelt zich in je longen en kan een levensbedreigende longontsteking veroorzaken." Zo herken je de symptomen en verklein je de kans op een besmetting.
Lees verder

Volgende week eindelijk zon: onze weerman voorspelt temperaturen tot 25 graden
We hebben er even op moeten wachten, maar volgende week is het eindelijk zover: we krijgen weer enkele zomerse dagen. "Donderdag kan de temperatuur stijgen tot 25 graden", zegt weerman David Dehenauw.
Lees verder

Google betaalt gebruikers eindelijk uit na dataschandaal: ruim miljoen mensen krijgen... 2 dollar
Drie jaar nadat een rechtszaak werd aangespannen wegens een dataschandaal op het inmiddels opgedoekte sociaal netwerk Google+, heeft Google de eerste particuliere gebruikers vergoed. Ruim een miljoen Amerikanen zien binnenkort een compensatie op hun rekening verschijnen ter waarde van een kopje koffie.
Lees verder

Vzw Natte Pootjes ontdekt 400 verwaarloosde dieren in Wallonië: "Schrijnende situatie"
In een zogenaamd dierenasiel in het Waalse Florennes is de Antwerpse vzw Natte Pootjes op een geval van ernstige dierenverwaarlozing uitgekomen. Natte Pootjes werd opgericht om dieren te helpen in de getroffen gebieden na het noodweer in Wallonië, maar de vrijwilligers ontdekten zo dus ook een asiel waar 400 verwaarloosde dieren verblijven. "Wonden, abcessen, graatmagere dieren,... Een schrijnende situatie", zegt het Nijlense ex-parlementslid en oprichtster van Natte Pootjes Minneke De Ridder (40).
Lees verder

Op één na warmste julimaand ooit gemeten in Europa
Juli 2021 was in Europa de op een na warmste julimaand die sinds 1979 door het Europese aardobservatieprogramma Copernicus werd gemeten. Dat blijkt uit het maandelijkse klimaatoverzicht van die EU-dienst.
Lees verder

Lichaam van jongen (5) gevonden in rivier: stiefvader beschuldigd van moord, moeder en minderjarige ook betrokken
Een opvallende doorbraak in de zaak van Logan Williamson, het vijfjarige jongetje dat dood teruggevonden werd in een rivier in Wales: de stiefvader wordt beschuldigd van moord, maar ook zijn moeder en een dertienjarige jongen blijken allicht niet vrijuit te gaan.
Lees verder

China heropent kolenmijnen vanwege stijgende energievraag
China heropent nog vijftien kolenmijnen om aan de stijgende energievraag in het land te voldoen, in de regio's Xinjiang en Shanxi. Daarmee verkiezen de Chinezen het economische belang boven klimaatdoelen. Voor de noordelijke regio Binnen-Mongolië werd vorige week al de heropening van 38 kolenmijnen aangekondigd.
Lees verder

KOERS KORT. Tourwinnaar Pogacar laat Vuelta dan toch schieten
Tadej Pogacar (22) verschijnt op 14 augustus dan toch niet aan de start van de Ronde van Spanje. Dat maakte het Sloveense wonderkind zelf bekend op Instagram. "Samen met het team heb ik beslist om helaas niet mee te doen aan de Vuelta", vertelt Pogacar, die na een rustperiode van twee weken de trainingen weer hervat heeft. De Sloveen van UAE speldt voor het eerst weer een rugnummer op in Plouay, om zich dan te richten op het EK, WK en de Italiaanse najaarsklassiekers.
Lees verder

De Ketele speelt geen rol van betekenis in omnium, Brit Walls pakt het goud
Kenny De Ketele is zonet dertiende geworden in het omnium baanwielrennen. De 36-jarige pistier beet de spits af voor de Belgische baanwielrenners in Tokio. De gouden plak in het omnium was voor de Brit Matthew Walls.
Lees verder

Australië gaat "gestolen generatie" Aboriginals vergoeden
Australië gaat 75.000 Australische dollar, of bijna 47.000 euro, per persoon uitkeren aan de vele Aboriginals die als kind gedwongen bij hun familie werden weggehaald. Dat heeft premier Scott Morrison donderdag aangekondigd. Vroeger waren al excuses aangeboden, maar tot herstelbetalingen was het niet gekomen.
Lees verder

Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalt in juli minder omzet dan vorig jaar
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Lees verder

Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Lees verder

Frankrijk geeft risicogroepen vanaf september derde coronaprik
Frankrijk gaat vanaf september mensen in risicogroepen een derde prik tegen het coronavirus geven. President Emmanuel Macron laat in een video op Instagram weten dat de maatregel bedoeld is voor ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.
Lees verder

LIVE. Status quo na eerste kwartier, Red Lions zorgen voor meeste dreiging in spannende finale
Met goud rond de nek: pas dan zien de Red Lions hun missie als áf. Het opperste sportgeluk zoeken ze vandaag op de Olympische Spelen vanaf 12 uur tegen wereldtopland Australië - op deze pagina live te volgen. Goud zou ook het tijdperk van bondscoach Shane McLeod bekronen. De finale is zijn afscheidsmatch.
Lees verder