Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Will Tura (81) kan eindelijk beginnen aan nieuwe tournee: “Het besef dat alles plots voorbij kan zijn, is er echt w...

HLN
Will Tura (81) kan eindelijk beginnen aan nieuwe tournee: "Het besef dat alles plots voorbij kan zijn, is er echt wel bij mij"
"Op mijn leeftijd denk je natuurlijk aan de dood. Ik begon te vrezen dat mijn tijd zou opraken en ik nooit meer zou kunnen voelen hoe zalig het is om voor een publiek te staan." Will Tura werd vorige week 81 en zag de klok somber wegtikken, maar op 21 augustus lonken opnieuw de planken. Dan start de 'Keizer van het Vlaamse lied' in Middelkerke zijn 'Ronde van Vlaanderen'. "Elke dag is een bonusdag die ik koester."
Lees verder

Junta Myanmar zegt "niets te maken" te hebben met vermoedelijk complot tegen VN-ambassadeur
De junta heeft "niets te maken" met het vermoedelijke complot tegen Kyaw Moe Tun, Myanmarees ambassadeur bij de Verenigde Naties en een fervent tegenstander van het militaire regime. Dat hebben de officiële media van Myanmar gemeld. Vorige week arresteerden de Amerikaanse autoriteiten in de staat New York twee Myanmarezen wegens hun vermoedelijke betrokkenheid bij een plan om de diplomaat tot aftreden te dwingen en hem te doden als hij weigerde.
Lees verder

Lefevere heeft geen verwachtingen meer voor Evenepoel dit seizoen: "Ook als hij niets doet, is het goed"
In Struer in Midden-Jutland, aan de Noordzeekust van Denemarken, gaat Remco Evenepoel vandaag weer koersen. Veertien dagen geleden werd Evenepoel negende in de olympische tijdrit van Tokio. Het was, na zijn opgave in de Giro en een anonieme olympische wegrit, een nieuwe deceptie in een tegenvallend seizoen. Van nu tot het einde van het wielerjaar koerst Evenepoel onder het motto dat niets meer moet en alles mag.
Lees verder

Dimitri Vegas & Like Mike krijgen eigen menu bij McDonald's
Liefhebbers van fastfood en het betere dj-werk komen vanaf vandaag aan hun trekken bij McDonald's. Dimitri Vegas & Like Mike krijgen bij de keten namelijk hun eigen menu.
Lees verder

Peking roept wereld op vertrouwen te hebben in Chinese klimaatengagement
De wereld moet "vertrouwen" hebben in de engagementen van China in de strijd tegen de klimaatopwarming. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten aan het Franse persagentschap AFP naar aanleiding van de publicatie van het nieuwste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties.
Lees verder

Bam Margera klaagt 'Jackass'-collega's aan om ontslag bij laatste film: "Mijn burgerrechten zijn geschonden"
Voormalig 'Jackass'-castlid Bam Margera (41) is ontslagen bij de laatste film uit de franchise nadat hij positief was getest op Adderall, een medicijn dat hij slikt vanwege zijn ADHD. Dat stelt de skateboarder in een aanklacht die hij maandag indiende in Los Angeles. Zijn burgerrechten zouden volgens hem geschonden zijn door het ontslag.
Lees verder

Bam Margera klaagt 'Jackass'-collega's aan om ontslag bij laatste film wegens drugsgebruik: "Mijn burgerrechten zijn geschonden"
Voormalig 'Jackass'-castlid Bam Margera (41) is ontslagen bij de laatste film uit de franchise nadat hij positief was getest op Adderall, een medicijn dat hij slikt vanwege zijn ADHD. Dat stelt de skateboarder in een aanklacht die hij maandag indiende in Los Angeles. Zijn burgerrechten zouden volgens hem geschonden zijn door het ontslag.
Lees verder

Wat met je pensioen als je ontslagen wordt?
Om pensioenrechten op te bouwen als werknemer, betaal je maandelijks sociale bijdragen. Maar wat als je je werk verliest en dus een periode beroepsmatig niet actief bent? Welke impact heeft die werkloosheid dan op je pensioen? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

Degryse vraagt zich af of Clement zijn 'ontbrekende schakel' heeft opgegeven: "Ik vind dat het management het gesprek moet aangaan met Dost"
Club Brugge verspeelde vorige vrijdag in het absolute slot nog de zege in de derby tegen Cercle. Een start met 5 op 9 is het resultaat en dat is niet waar management, trainer en spelers op gerekend hadden, schrijft Marc Degryse in zijn column. Onze huisanalist gaat ook wat dieper in op enkele cases, zoals Bas Dost en Noa Lang. Lees het hieronder.
Lees verder

Waarom Vlaanderen achterlaten om in Durbuy te gaan wonen? "Hier lachen de mensen meer"
Wat is het toch met Vlamingen en Durbuy? Waarom Vlaanderen achterlaten om je in 'het kleinste stadje ter wereld' te vestigen? Deze Vlamingen vertellen waarom ze hun hart verloren aan de plek en ervoor kozen er permanent te gaan wonen. "Wat doen ze hier een hele dag? Fietsen, vissen, chillen…" "En elke dag seksen. Daar stoefen de mannen toch over."
Lees verder

Vrachtwagen met kranten betrokken in ongeval: bedeling in Kempen ernstig verstoord
Bij een ongeval op de Antwerpse ring is vannacht een vrachtwagen met kranten betrokken geraakt. De chauffeur is intussen aan de beterhand, maar door het ongeval is er ernstige vertraging in de bedeling in heel wat gemeenten in de Kempen. Onze diensten doen er alles aan om uw geliefde krant zo spoedig mogelijk in de dagbladhandel of de bus te krijgen.
Lees verder

Beleggen zonder ongelukken: zo loop je het minste risico
Wie rendement uit zijn spaarcenten wil halen, kan best beleggen. Toch worden velen afgeschrikt door de risico's dat dat met zich meebrengt. Spaargids.be legt uit hoe je kan beleggen zonder de stress om je investeringen kwijt te spelen.
Lees verder

"De Sporza-redactie stond bekend als een plek die je als vrouw absoluut moest mijden"
"Er is geen plaats voor discriminatie, haat en vuilbekkerij." In een interne mail stelt de VRT dat de seksistische opmerkingen van Eddy Demarez een uitzondering zijn op de Sporza-redactie. Maar meerdere ex-medewerkers spreken dat in De Morgen tegen.
Lees verder

Griekse premier verontschuldigt zich voor falende aanpak bosbranden
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft zich maandag bij de bevolking geëxcuseerd voor de falende aanpak van de vele bosbranden die woeden in het land. Al meer dan 500 brandhaarden bedreigen honderden Griekse dorpen, duizenden inwoners werden al geëvacueerd. Onder de bevolking groeit de woede over de aanpak van de branden door de regering.
Lees verder

Politie ontkent racisme bij arrestatie van vastgoedmakelaar en zijn cliënten
De politie van Wyoming, in Michigan, heeft drie mannen gearresteerd nadat een buur hen een woning had zien betreden. De politie kwam massaal ter plaatse en ging meteen uit van een inbraak. Maar uiteindelijk bleek het om een pijnlijke vergissing te gaan. De drie mannen, met zwarte huidskleur, waren een vastgoedmakelaar en twee cliënten. De politie ontkent nu dat de huidskleur van de mannen een rol speelde bij hun kordate optreden.
Lees verder

Terwijl Lukaku op weg is naar Londen om transfer naar Chelsea af te ronden, krijgt hij veeg uit de pan van Inter-ultra's: "Je knielt voor geld"
Didier Drogba koos zondagmiddag de vlucht vooruit. De Chelsea-legende kondigde de terugkeer van Romelu Lukaku (28) naar Londen aan. Het papierwerk houdt de afhandeling van een transfer van 115 miljoen euro op. Ondertussen legde 'Big Rom' een deel van zijn medische tests af in een kliniek in Milaan. In Londen is hij nog niet om de transfer te finaliseren: hij maakte een tussenstop in Nice en vliegt van daaruit door. Vandaag hoopt Chelsea zijn duurste aanwinst ooit eindelijk voor te stellen.
Lees verder

Australië wil klimaatdoelstellingen niet aanscherpen
De Australische conservatieve premier Scott Morrison heeft dinsdag de oproep voor meer ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen de klimaatverandering naar de prullenmand verwezen. "Australië draagt zijn steentje bij. Bij gebrek aan plannen zal ik namens de Australiërs geen blanco cheque tekenen om deze doelstellingen te bereiken", waarschuwde hij.
Lees verder

Vrouw Jamie Oliver wil IVF-behandeling om 6de kind te krijgen: "Ik stierf bijna door een miskraam, maar ik wil echt nog een baby"
De bekende chef Jamie Oliver (46) en zijn vrouw Jools (46) zijn dol op hun kinderen. Ze willen zo graag een groot gezin dat Jools zelfs na vijf miskramen vastberaden blijft om een zesde kind op de wereld te zetten. Ze overweegt nu een IVF-behandeling.
Lees verder

Verontwaardiging bij vluchtelingenorganisaties over brief Mahdi over gedwongen terugkeer
Vluchtelingenorganisaties hebben verontwaardigd gereageerd op een brief waarin staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat hij voorstander blijft van gedwongen repatriëringen naar Afghanistan, ondanks de verslechterde toestand daar.
Lees verder

Financial Fair Play? Tentakels van topclub PSG reiken ver genoeg om UEFA het zwijgen op te leggen, ook in de Messi-saga
Hoe Financial Fair Play? Wat Financial Fair Play? Javier Tebas, grofgebekte baas van La Liga, beschuldigde PSG er in volle Neymarsaga van om in het zwembad te plassen. Kan of wil badmeester, UEFA, niet optreden? Achtergrondverhaal over hoe PSG in het verleden onder sancties van de Europese voetbalbond uitraakte. Een Belg speelde daarin een bijrol.
Lees verder