Doorgaan naar hoofdcontent

WHO roept op: wacht zeker tot eind september met toedienen derde prik

HLN
WHO roept op: wacht zeker tot eind september met toedienen derde prik
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat overheden in het Westen zeker tot eind september wachten om van start te gaan met de toediening van derde prikken, zodat er meer vaccins beschikbaar komen voor armere landen. "We moeten hoogdringend de zaken omdraaien: van een meerderheid van vaccins voor de rijke landen naar een meerderheid voor de arme landen", zei WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie in Genève.
Lees verder

Macron zegt Libanon honderd miljoen euro steun toe
De Franse president Emmanuel Macron heeft bij aanvang van een nieuwe conferentie voor Libanon een omvangrijke steun voor de bevolking in het vooruitzicht gesteld. Met 100 miljoen euro wil Frankrijk het onderwijs- en gezondheidssysteem, maar ook de voedings- en landbouwsector ondersteunen. Zo zei Macron woensdag bij de start van de videoconferentie, waarvoor Frankrijk een jaar na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet het initiatief nam. Ook onder andere de Amerikaanse president Joe Biden neemt deel aan de conferentie.
Lees verder

KOERS KORT. Edward Planckaert verliest leiderstrui in Ronde van Burgos - BORA-hansgrohe haalt ook Hindley en Higuita
Daags na zijn overwinning in de openingsrit heeft Edward Planckaert (Alpecin-Fenix) de leiderstrui van de Ronde van Burgos verloren aan de Spanjaard Gonzalo Serrano (Movistar Team). De ritoverwinning in de tweede etappe van de Spaanse vijfdaagse wedstrijd voor de Pro Series ging naar de Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates).
Lees verder

De angst was dat automakers Groot-Brittannië zouden verlaten. Nu is de vraag: kunnen batterijmakers het groeitempo bijbenen?
De car crash na de brexit is uitgebleven. Automakers hebben Groot-Brittannië uitverkoren als dé plek om elektrische auto's te produceren. Maar kunnen Britse batterijproducenten het tempo bijhouden?
Lees verder

Handel in aandeel Robinhood tijdelijk stilgelegd na forse koersstijging
Het aandeel van de beleggingsapp Robinhood, die vorige week nog een erg teleurstellend beursdebuut maakte op Wall Street, is woensdag even stilgelegd. Dat bericht de Amerikaanse zakenzender CNBC. Het aandeel vertoonde té veel volatiliteit: woensdag in de vroege handel koerste het op een bepaald moment 65 procent hoger. Op één week tijd werd Robinhood bijna 120 procent meer waard. Intussen is de handel in het aandeel weer hervat.
Lees verder

Politie betrapt man met 7,5 kilogram cannabis op zak
De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft dinsdag bij een verkeersactie een persoon betrapt met 7,5 kilo cannabis in zijn bezit. De bestuurder van het voertuig werd voor verder onderzoek gearresteerd. Dat maakte de Truiense politie woensdag bekend.
Lees verder

Trump weigert belastingaangiften aan parlement te geven
De Amerikaanse oud-president Donald Trump weigert om zijn belastingaangiften aan het parlement over te dragen, hoewel justitie vindt dat hij dat wel moet doen. Advocaten van Trump zeggen in nieuw verschenen rechtbankdocumenten dat het ministerie van Justitie een fout maakt en dat het oordeel onwettig is.
Lees verder

In een-twee-drie van totebag tot rugzak: voor slechts 20 euro scoor je de ideale werktas bij IKEA
Een totebag die je in een handomdraai kan omvormen tot een rugzak. Een eenvoudig maar oh zo geniaal concept waarmee IKEA potten breekt. TikTok is in de ban van 'de ideale werktas'. De kers op de taart? De DRÖMSÄCK - ja, een droomtas is het zeker - haal je in huis voor maar 20 euro.
Lees verder

Wijzigingen in Belgisch voetbal: 'uitdoelpuntenregel' afgeschaft in Croky Cup en barragematchen, zomermercato vanaf volgend seizoen verlengd
De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag haar eerste vergadering van het seizoen. En er werden meteen wel wat knopen doorgehakt. Zo wordt de zomertransferperiode vanaf volgend seizoen verlengd. En dit seizoen wordt de uitdoelpuntenregel voor dubbele confrontaties al afgeschaft.
Lees verder

Meer dan 2.800 nieuwe coronagevallen in Nederland, weekgemiddelde blijft wel afnemen
In Nederland is het aantal nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal verder gestegen. Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn er 2.836 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dinsdag werden 2.230 nieuwe gevallen geregistreerd en ook dat was een stijging ten opzichte van de dag ervoor.
Lees verder

Ook Wijndomein Coberger van tv-figuur Luc Haekens krijgt het hard te verduren door noodweer: "Die regen zal mij zo'n 400 flessen kosten"
Ook de wijnboeren lijden onder het extreme noodweer van de afgelopen weken. In vergelijking met vorig jaar zal de opbrengt zo'n 30% lager liggen. Door het tekort aan zon en de hevige neerslag krijgen schimmels vrij spel in de wijngaarden. We gingen onder meer verhaal halen bij Luc Haekens. De mediafiguur baat al enkele jaren Wijndomein Coberger uit in Scherpenheuvel-Zichem en kan evenzeer de impact van de neerslag ontkennen.
Lees verder

KOERS KORT. Alexander Kristoff naar Intermarché-Wanty-Gobert - Edward Planckaert verliest leiderstrui in Ronde van Burgos
Intermarché-Wanty-Gobert heeft een topaanwinst voor volgend seizoen voorgesteld. De 34-jarige Noor Alexander Kristoff maakt samen met zijn landgenoot Sven Erik Byström de overstap van UAE-Team Emirates.
Lees verder

Man schiet meermaals in de lucht in Elsene
In de Jean Paquotstraat in Elsene zijn woensdagnamiddag een of meerdere schoten gelost. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie.
Lees verder

BINNENKIJKEN. In dit huis brengen de presentatoren van Qmusic hun zomer door: "Het is precies of we allemaal samen op kot zitten"
Hoog bezoek in Oostende. Deze zomer strijken de presentatoren van Qmusic opnieuw neer aan het Q-Beach House, waar ze twee maanden lang radio maken. En niet alleen het radiostation bevindt zich in de zonnige kuststad, ook het huis waar de Qmusic-dj's hun dagen doorbrengen ligt er. Daar kunnen alle presentatoren samen koken, slapen, werken, plezier maken, en ja, drankspelletjes spelen. "In de studio in Vilvoorde wordt er bijna altijd over het werk gepraat. Hier leren we elkaar eens op een andere manier kennen."
Lees verder

Franse vakbonden roepen op tot staking nu vaccinatie in zorgsector verplicht wordt
De Franse vakbonden Sud en CGT hebben het personeel in de zorgsector opgeroepen om te staken tegen de verplichte vaccinatie tegen Covid-19 en tegen de gezondheidspas.
Lees verder

INTERVIEW: Liam Neeson stond voor het eerst op de set met zijn zoon. "Het deed ons terugdenken aan de dood van mama, dat was pijnlijk"
Eindelijk weer films in de bioscoop na een lange coronaperiode zonder blockbusters. Vandaag nog ging 'Made in Italy' in première, de allereerste film waarin wereldster Liam Neeson (69) en zijn zoon, Michael Richardson (26), samen op de set staan. De twee vertellen over hun samenwerking, en over de herkenbare factoren in het script. "Er waren momenten waarop ik dacht dat ik in tranen uit zou barsten."
Lees verder

100% zeker minstens één Belgische medaille op de Spelen morgen. Maar wordt het écht een historische dag?
Een dag die met rood aangeduid staat in de agenda's. Dag dertien wordt een belangrijke voor de Belgen op de Olympische Spelen in Tokio. Eén medaille halen we al zeker: de Red Lions spelen de hockeyfinale en maken met Australië uit wie goud pakt. Enkel daarmee zullen de mannen van Shane McLeod tevreden zijn en hetzelfde geldt voor Nafi Thiam. Zorgt zij er, samen met Noor Vidts, voor dat het een historische dag wordt? Deze Belgen komen deze nacht en morgenvroeg in actie:
Lees verder

De drie grote gevaren van Australië, nummer één van de wereld, doorgelicht: "Ze laten nooit het hoofd hangen"
Geen zachtgekookte eitjes, die Australiërs. Er wacht de Red Lions nog een zware klip op de weg naar goud. Florent Van Aubel, Antoine Kina, Arthur Van Doren en coach Shane McLeod belichten de drie troeven van de 'Kookaburras': "Strafcorners kunnen een item worden."
Lees verder

Het geheime wapen achter de levensgevaarlijke strafcorners van Hendrickx is... een Australiër
Ook tegen Australië rekent België op zijn strafcornerkanon Alexander Hendrickx. Minder geweten is dat achter zijn hoge succesratio een Australische specialist schuilt. Sind Rio 2016 doen de Red Lions een beroep op Luke Doerner (41) als strafcornertrainer. Wat is zijn geheim?
Lees verder

Zwemmen in Spaanse zee eindigt in drama: Nederlander (78) overlijdt voor ogen van zijn vrouw
Een middagje zwemmen in de Middellandse Zee is voor een Nederlandse vrouw uitgelopen op een drama. Haar echtgenoot, een 78-jarige Nederlander, kwam om het leven nadat hij tijdens het terugzwemmen naar het strand in de problemen kwam. De man raakte bewusteloos in het water en overleed later op het strand.
Lees verder