Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 augustus 2021

Wereldrecordhouder, Justine Henin achterna en cruciale vriendschapsband: ook deze juweeltjes willen knallen op de Oly...

HLN
Wereldrecordhouder, Justine Henin achterna en cruciale vriendschapsband: ook deze juweeltjes willen knallen op de Olympische Spelen van 2024
"Ik stond op die leeftijd op de Oude Markt van Leuven. (lacht) En niet omdat er een atletiekmeeting was." Hans Van Alphen kijkt met diepe bewondering naar Jente Hauttekeete, de wereldrecordhouder (!) bij de U20 in de zevenkamp met nu al duizelingwekkende scores. Wat maakt hem zo straf? En waar doet hij nu al beter dan Van Alphen? Maak kennis met Jente en nog meer Belgische toppertjes in onze derde aflevering van de vijfdelige reeks 'Next Gen olympiërs'. Met onder meer een 16-jarig tennistalent dat doet denken aan Wozniacki, een charismatische hockeyster en een cruciale kameraadschap.
Lees verder

Famke Louise en Denzel uit 'Love Island' gaan hun kind genderneutraal opvoeden
De Nederlandse Famke Louise (22) en haar vriend Denzel Slager (28), bekend van 'Love Island', zijn van plan hun kindje genderneutraal op te voeden. Dat vertelde het stel voor de camera van RTL Boulevard. Het koppel maakte gisteren bekend dat ze een kindje verwachten.
Lees verder

Australische hoofdstad Canberra in lockdown na eerste coronabesmetting in een jaar
De Australische hoofdstad Canberra is donderdag in lockdown gegaan voor zeven dagen. Dat gebeurt nadat een nieuwe besmetting met het coronavirus werd gedetecteerd, voor het eerst sinds juli vorig jaar.
Lees verder

Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: "We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken"
Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 66 procent, zit Brussel nog niet aan 50 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. "We bereiken die bevolking heel moeilijk", zegt hij in Terzake.
Lees verder

"Amerikaanse medicijnwaakhond keurt derde prik snel goed"
De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA keurt een extra coronaprik voor kwetsbare patiënten "spoedig" goed. Dat melden NBC News en The New York Times. Volgens de Amerikaanse media zou de FDA mogelijk vandaag al goedkeuring geven voor het toedienen van een derde coronaprik bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.
Lees verder

Marco Borsato was door burn-out en scheiding zin voor vak een beetje kwijt
Marco Borsato (54) voelt zich na een zwaar jaar weer beter. De zanger kampte met een burn-out en zag begin vorig jaar zijn huwelijk met Leontine stranden.
Lees verder

"Hij springt nu al hoger dan ik ooit deed": eerste junior die magische kaap rondt, Justine Henin achterna en cruciale vriendschapsband
"Ik stond op die leeftijd op de Oude Markt van Leuven. (lacht) En niet omdat er een atletiekmeeting was." Hans Van Alphen kijkt met diepe bewondering naar Jente Hauttekeete, de wereldrecordhouder (!) bij de U20 in de zevenkamp met nu al duizelingwekkende scores. Wat maakt hem zo straf? En waar doet hij nu al beter dan Van Alphen? Maak kennis met Jente en nog meer Belgische toppertjes in onze derde aflevering van de vijfdelige reeks 'Next Gen olympiërs'. Met onder meer een 16-jarig tennistalent dat doet denken aan Wozniacki, een charismatische hockeyster en een cruciale kameraadschap.
Lees verder

Kim Kardashian over "verschrikkelijke" eerste zwangerschap: "Ik zag er niet uit en dat kreeg ik meermaals per dag te horen"
Kim Kardashian heeft in de podcast 'We Are Supported By' laten weten dat ze haar eerste zwangerschap acht jaar geleden "verschrikkelijk" vond. De 40-jarige realityster was toen in verwachting van haar oudste kind North (8) en werd bedolven onder kritiek over haar uiterlijk. Verder vertelt Kardashian ook over haar nog steeds goeie band met ex-man Kanye West (44). "Dankzij hem heb ik meer zelfvertrouwen gekregen."
Lees verder

Prinses Eugenie bezoekt vader Andrew in Balmoral: "Zijn dochters zijn altijd achter hem blijven staan"
Prinses Eugenie (31) is gearriveerd in Balmoral, waar de Britse Queen momenteel vakantie houdt met bepaalde leden van haar familie. Gisteren arriveerde prins Andrew (61) al ter plekke. Hij werd op het matje geroepen omdat hij zopas werd aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik. Eugenie komt haar vader nu steunen.
Lees verder

Air Belgium weigert voorlopig toeristen voor Martinique of Guadeloupe
De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium weigert voorlopig toeristen voor Martinique of Guadeloupe aan boord van haar vliegtuigen. Dat is het gevolg van de nieuwe coronamaatregelen op de Franse Antillen, zegt de luchtvaartmaatschappij donderdag. De getroffen passagiers wordt voorgesteld om hun reis uit te stellen, of krijgen hun ticket terugbetaald.
Lees verder

't Kan verkeren: 2 jaar geleden weigerde Kepa veld te verlaten, nu is doelman zélf penaltyheld voor Chelsea
't Kan verkeren, zei Bredero ooit. Dat geldt ook in de voetballerij. Twee jaar geleden was Kepa Arrizabalaga nog mikpunt van spot toen hij een vervanging weigerde, vlak voor de penaltyreeks. Gisterenavond was de Spaanse doelman dan weer de held bij Chelsea door zelf als wisselspeler twee levensbelangrijke strafschoppen te pakken. Die 80 miljoen levert op.
Lees verder

Volgens econoom Geert Noels is het niet de vraag óf er ooit een einde komt aan de spilzucht, maar wannéér: "Laat die superclubs maar failliet gaan"
Het Europese topvoetbal tolt in een spiraal van grootheidswaanzin, spil- en hebzucht. Zelfs Messi verlaat zijn jeugdliefde voor nouveau riche PSG. Chelsea koopt Lukaku terug voor 100 miljoen meer dan de prijs waarvoor het hem in 2014 verkocht. In de verte dreigt de megalomane Super League. Op zoek naar een uitweg met Geert Noels, econoom en auteur van het boek 'Gigantisme'. "Het ecosysteem van het voetbal is gedoemd om in te storten."
Lees verder

Met pensioen op je 45ste: hoe krijg je de nodige centen bij elkaar?
Vandaag op 65, vanaf 2025 op 66 en in 2030 op 67. Zo evolueert de pensioenleeftijd de komende jaren. Maar daar legt de FIRE-gemeenschap zich niet zomaar bij neer. Ze ijvert er net voor om op veel jongere leeftijd financiële onafhankelijkheid te verwerven. Maar hoeveel centen moet je daartoe voorzien en hoe bouw je die buffer op? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Graaf Jean-Michel d'Ursel (57), de kasteelheer van Durbuy: "Mijn kasteel verkopen aan Coucke? Hij heeft er al één en zal wel weten hoeveel werk dat vergt"
Marc Coucke mag de voorbije jaren op geen miljoen meer of minder gekeken hebben in Durbuy: zijn investeringen liggen nog altijd in de schaduw van het kasteel van graaf Jean-Michel d'Ursel. "Ik zie niet in waarom Durbuy niét het Knokke van de Ardennen zal worden. Maar dat is niet erg. Hier is meer te zien dan aan de kust."
Lees verder

Je spaargeld investeren? Onze beursexpert vertelt aan welke aandelen je het meeste kan verdienen: "Het bruto-rendement bedraagt hier 9,23 procent"
Ben je niet tevreden met 0,11 rente op je spaarrekening? Er zijn aandeelhouders die dividenden krijgen van meer dan 6 procent netto. Maar in welke bedrijven moet je dan investeren? Onze geldexpert Pascal Paepen laat zijn licht schijnen op de dividendpolitiek en vertelt je welke tien aandelen het meeste opbrengen: "Wie belegt, neemt risico's. Maar het zal nog jaren duren vooraleer we een deftige vergoeding voor onze spaarcenten krijgen."
Lees verder

Vreedzame protesten zo goed als onmogelijk in Rusland, zegt Amnesty
Het is voor de Russen bijna onmogelijk om op een betekenisvolle manier te manifesteren in hun land, hekelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport "Russia: No Place for Protest". De autoriteiten hebben het recht op vreedzame bijeenkomst uitgehold, aldus de ngo.
Lees verder

Antwerp Pride scherp voor Eddy Demarez: "Dat toont het belang van de Pride vandaag"
Gisteren ging de Antwerp Pride van start in het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Het thema dit jaar is #notjustwords. Daarmee wil de organisatie benadrukken dat woorden vaak kwetsender zijn dan we denken. Maar het is ook een actuele uithaal naar sportjournalist Eddy Demarez: "Woorden zijn vaak kwetsender dan mensen denken", zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne.
Lees verder

Lil Nas X heeft een nieuwe vriend: "Hij is de ware"
Lil Nas X (22) heeft een nieuwe vlam. Dat vertelt de 'Old Town Road'-zanger in het tijdschrift Variety. Hij verklapt in het interview niet wie de gelukkige is, maar hij noemt z'n vriend wel "de ware".
Lees verder

Belg na vlucht uit Marokko betrapt met 25 kilo hasj in Rotterdam
Een 43-jarige Belg heeft deze week geprobeerd om via Rotterdam The Hague Airport een koffer vol softdrugs mee naar huis te smokkelen. De man werd maandagavond betrapt met bijna 25 kilogram hasj bij zich. De reiziger kwam terug uit Marokko.
Lees verder

Chemie en farma al jaren de best betalende sectoren: daarom verdien je er zo goed
Het is algemeen geweten dat je in de chemie of farmaceutische industrie aan de slag moet als je goed je boterham wil verdienen. Waar het gemiddelde maandloon in België 3.627 bruto bedraagt, ligt dit in deze sectoren volgens het Belgische statistiekbureau Statbel op maar liefst 4.669 euro. Maar hoe komt dat eigenlijk? "De war on talent woedt hier erg hevig", verklaart Frank Vander Sijpe van Securex aan Jobat.be.
Lees verder