Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

“We bevinden ons in noodsituatie”: wereld reageert op klimaatrapport

HLN
"We bevinden ons in noodsituatie": wereld reageert op klimaatrapport
Het klimaatrapport van het IPCC dat maandag werd gepubliceerd, heeft een stroom van reacties opgeleverd. "Het is een duidelijk alarmsignaal voor de mensheid", reageert VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zegt dan weer dat het rapport "geen echte verrassingen" bevat. Volgens Oxfam wordt de klimaattop die in Glasgow later dit jaar wordt georganiseerd er een van alles of niets.
Lees verder

Krijgen uitspraken van Eddy Demarez juridisch staartje? Unia opent dossier na twintigtal klachten
Gelijke Kansencentrum Unia opent een dossier rond de ongepaste uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez (53) aan het adres van The Belgian Cats, ons nationaal vrouwenbasketbalteam. Het ontving een twintigtal klachten over Demarez en heeft daarom een dossier geopend. Het bekijkt nu of er juridische stappen gezet zullen worden en biedt ook ondersteuning aan de basketbalsters.
Lees verder

Vaarwel acne, rode vlekjes en wallen. Bevroren komkommer is de ultieme skincare-hack
Een gezichtsmasker en schijfjes komkommer op de ogen? Laat dat maskertje maar achterwege, want voor het ultieme skincareproduct hoef je enkel en alleen langs de groenteafdeling te passeren. Voeg daar nog ijskoude temperaturen aan toe en je hebt een wondermiddel beet. TikTokkers schreeuwen het van de daken: bevroren komkommer laat acne, rode vlekjes en wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Lees verder

Hoe weten eekhoorns of ze die verre sprong naar een tak halen? Onderzoekers hebben het geheim ontrafeld
Eekhoorns moeten leren hoe ze van tak tot tak kunnen springen. Lessen waar ook robotbouwers van hopen te leren.
Lees verder

Een familiebarbecue en paardrijtochtjes: dit zijn de zomerplannen van Queen Elizabeth
Er lijkt licht te zijn aan het einde van de Britse COVID-19-tunnel en dat ontgaat queen Elizabeth (95) niet. Traditiegetrouw brengt de vorstin ook dit jaar de zomermaanden door in haar optrekje Balmoral in Schotland, waar ze - nu het weer kan - volop plannen maakt voor een familiebarbecue. Het kasteel was de plek waar zij en prins Philip naar verluidt het liefst vertoefden. Het is de eerste keer dat de Queen er na zijn dood in april weer verblijft.
Lees verder

Hot Marijke aangevallen en bestolen door klant: "Toen meneer z'n geld niet terugkreeg, sloeg hij me"
Hot Marijke, de bekendste sekswerker van ons land, is zondagavond aangevallen en bestolen door een klant in Knokke. "Meneer wou zijn geld terug. Toen ik weigerde, werd hij agressief", zegt ze. De politie heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

Moordverdachte gearresteerd na ontsnapping uit ziekenhuis
Een man die verdacht wordt van moord, is vanochtend gearresteerd nadat hij zondag was ontsnapt uit het ziekenhuis van Eigenbrakel. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.
Lees verder

Meer dan 8 miljoen Belgen lieten zich al inenten, 7 miljoen onder hen volledig gevaccineerd: volg hier de campagne op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
Lees verder

Drugsmaffia schiet ook op gevels in Zandvliet en Borsbeek
Afgelopen weekend zijn er ook aanslagen door de drugsmaffia geweest op woningen in Zandvliet en Borsbeek. Eén van de geviseerden is Muslim I. (23) uit Borsbeek. Hij werd eerder zelf gearresteerd op verdenking van aanslagen op feestzaal Dansen Roels in Deurne. Meer in ons dossier: Drugsoorlog Antwerpen.
Lees verder

Priester vermoord in Frankrijk
In het Franse departement Vendée is maandag het levenloze lichaam van een priester aangetroffen. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft op Twitter gezegd dat het gaat om een "dramatische moord". Een man zou zichzelf hebben aangegeven bij de lokale gendarmerie.
Lees verder

Priester vermoord in Frankrijk, dader geeft zichzelf aan
In het Franse departement Vendée is maandag het levenloze lichaam van een priester aangetroffen. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft op Twitter gezegd dat het gaat om een "dramatische moord". Een man zou zichzelf hebben aangegeven bij de lokale gendarmerie.
Lees verder

"Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic van Richard Branson overweegt beursgang"
Sir Richard Branson overweegt om zijn luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic naar de beurs te brengen, om zo extra kapitaal op te halen. Dat berichten Britse media als Sky News en BBC. Het bedrijf zelf wil dit niet bevestigen en heeft het over 'speculatie'.
Lees verder

Dit zijn de eerste beelden van 'De Verhulstjes' in Saint-Tropez
"De uitspraak 'Leven als God in Frankrijk' is eigenlijk wel een beetje op ons lijf geschreven." Dat zegt Gert Verhulst (53) in de eerste trailer voor het nieuwe seizoen van 'De Verhulstjes'. Binnenkort is op Play4 te zien hoe het bekende gezin de zomer doorbracht in de mondaine badplaats Saint-Tropez.
Lees verder

Ryanair vliegt vanuit Charleroi deze winter naar drie nieuwe bestemmingen in Italië
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair biedt vanuit Charleroi deze winter drie nieuwe bestemmingen in Italië aan. Het gaat om Triëst, Genua en Trapani. De drie nieuwe bestemmingen zullen aangevlogen worden met twee vluchten per week, zo meldt Ryanair maandag.
Lees verder

WhatsApp gaat geen foto's scannen op zoek naar kindermisbruik zoals Apple: "Verkeerde aanpak"
WhatsApp gaat de methode van Apple om privéfoto's van gebruikers te scannen op zoek naar beeldmateriaal van kindermisbruik niet overnemen. Dat meldt Tweakers. De directeur van de WhatsApp-divisie binnen Facebook heeft zich uitgesproken tegen de methode van Apple om foto's te scannen.
Lees verder

Coronapas vanaf vandaag verplicht in Franse horeca: "Politie merkt lucratieve handel in valse testen"
In Frankrijk moet iedereen die op café en restaurant wil vanaf vandaag een pass sanitaire tonen, de Franse coronapas. Daar was de afgelopen weken al veel protest tegen, maar uiteindelijk zette president Macron toch door, omdat de coronacijfers er blijven stijgen.
Lees verder

De grootste ooit bij Barça en in Spanje: de waanzinnige records van Lionel Messi op een rij
Lionel Messi verlaat FC Barcelona, maar de Argentijn staat voor eeuwig in de annalen van de club en het Spaanse voetbal. Messi voetbalde in 17 jaar Barça talloze trofeeën en records bij elkaar. Hieronder volgt een - niet exhaustief - overzicht. Ga er gerust even voor zitten.
Lees verder

Duur migrainemedicijn wordt sinds kort terugbetaald: hoe herken je de aandoening en kan je ze voorkomen?
Een drukkende pijn aan één kant van het hoofd, al dan niet in combinatie met misselijkheid en braken... Neen, aangenaam is migraine niet. Te meer omdat zes op de tien patiënten geen idee hebben wat zo'n aanval kan uitlokken. Ook voor de wetenschap blijft het een raadsel waarom de ene persoon wel ten prooi valt aan migraine en de andere niet. Neuroloog Jan Versijpt geeft meer uitleg over de ziekte die 15% van alle Belgen treft en over wat mogelijk soelaas kan bieden.
Lees verder

Ze trok alle aandacht met schandalen, nu vecht prinses Michael van Kent in alle stilte voor haar gezondheid
Verschijnt Marie Christine von Reibnitz (76), officieel prinses Michael van Kent, in de toekomst nog op het publieke toneel? Het is een vraag die steeds luider wordt gesteld. De echtgenote van de Britse prins Michael van Kent (79) - de neef van koningin Elizabeth (95) - werd getroffen door Covid-19 en vecht hard tegen bijwerkingen die zijn opgetreden na het zetten van haar coronavaccin. Het veroorzaakt zorgen om de prinses, die in het verleden al meermaals in opspraak kwam met allerlei schandalen, maar die negatieve aandacht niet leek te schuwen. "Ze had altijd een zeer levendige persoonlijkheid, maar nu is ze al haar pit verloren en komt ze niet meer buiten."
Lees verder

Nu al controverse: Johnny Depp krijgt oeuvreprijs op San Sebastian Film Fest
Johnny Depp (58) krijgt binnenkort de oeuvreprijs op het San Sebastian Film Fest. Een controversiële beslissing, gezien de acteur recent nog in opspraak kwam voor huiselijk geweld. Bijgevolg werd hij ontslagen door verschillende filmstudio's.
Lees verder