Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Waarde bitcoin stijgt opnieuw tot meer dan 50.000 dollar

HLN
Waarde bitcoin stijgt opnieuw tot meer dan 50.000 dollar
De waarde van bitcoin is opnieuw gestegen naar 50.000 dollar (42.700 euro). Het is voor het eerst sinds 15 mei dat bitcoin opnieuw zo veel waard is. Een duidelijk aanwijsbare reden voor de stijging is er niet. Tijdens de voorlopige piek van midden april werd de bekendste cryptomunt verhandeld voor bijna 65.000 dollar (55.500 euro).
Lees verder

Vooral voor de middag zwaarbewolkt en buien, later op de dag brede opklaringen
De week start op veel plaatsen zwaarbewolkt met nog enkele buien, vooral dan in het zuidoosten van het land. Later op de dag verwacht het KMI brede opklaringen vanaf het noorden.
Lees verder

"Door specifieke omstandigheden achter het stuur gekropen": Nainggolan reageert nadat hij rijbewijs kwijt geraakt - Vandaag overleg over eventuele sanctie
Amper een week na zijn terugkeer naar België is ex-Rode Duivel Radja Nainggolan zijn rijbewijs al kwijt. De middenvelder van Antwerp reed aan overdreven snelheid door het stadscentrum en was bovendien geïntoxiceerd. "Radja heeft zich laten meeslepen door de emoties van het moment", klinkt het bij monde van raadsman Omar Souidi. Vandaag overlegt Antwerp of het de speler een sanctie oplegt. En zo ja, welke?
Lees verder

INTERVIEW. Vincent Kompany krijgt zaterdag standbeeld in Manchester: "Het maakt vooral mijn familie emotioneel"
Zo gaat dat in Engeland met clublegenden. Vanaf zaterdag hoort Vincent Kompany (35) echt tot het meubilair van Man City: hij wordt vereeuwigd in standbeeldvorm. Een filosoof-die-niet-graag-terugblikt overschouwt in een interview zijn nalatenschap. Aan korte antwoorden doet hij niet: "Jonge spelers raad ik aan: ga op zoek naar je superkracht."
Lees verder

INTERVIEW. Vincent Kompany krijgt zaterdag standbeeld in Manchester: "De emoties bij mijn familie maken dit betekenisvol"
Zo gaat dat in Engeland met clublegenden. Vanaf zaterdag hoort Vincent Kompany (35) echt tot het meubilair van Man City: hij wordt vereeuwigd in standbeeldvorm. Een filosoof-die-niet-graag-terugblikt overschouwt in een interview zijn nalatenschap. Aan korte antwoorden doet hij niet: "Jonge spelers raad ik aan: ga op zoek naar je superkracht."
Lees verder

Onderwijsexpert: "Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs"
Wat staat ouders, leerlingen en leerkrachten op 1 september te wachten? De eminente Britse onderwijsexpert Dylan Wiliam blikt na een jaar covid-afstandsonderwijs vooruit naar de heropstart: "De leerschade zal niet cognitief zijn, wel emotioneel". En hoe kunnen we iets doen aan het lerarentekort? "Geld helpt", zegt Wiliam.
Lees verder

Afghaanse soldaat gedood bij vuurgevecht aan luchthaven Kaboel
Bij gevechten van Afghaanse ordetroepen en Duitse en Amerikaanse soldaten met onbekende aanvallers, aan de noordelijke toegang van de luchthaven van Kaboel, is een lid van de Afghaanse ordetroepen gedood. Drie anderen zijn gewond geraakt, aldus het Duitse leger op Twitter.
Lees verder

Ondanks afscheid vorig jaar: Koen blijft dan toch bij Get Ready!
Dat Get Ready! nog steeds een trouwe achterban heeft, bewezen ze afgelopen weekend op Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Een van de eerste grote optredens voor Get Ready! na de coronapandemie. En ja, ze stonden er mét Koen Bruggemans (45), die twee jaar geleden stopte bij de groep om werk te maken van zijn droom: een carrière in de luchtvaart.
Lees verder

Storm Lara met Ella Leyers sinds vandaag uit: doe mee aan de wedstrijd en win 2 maanden gratis Streamz
Storm Lara, een nieuwe vierdelige drama serie met Ella Leyers in de hoofdrol, is sinds vandaag te zien op Streamz. Bij HLN mogen we alvast tien abonnementen weggeven. Bekijk de video, vul de wedstrijdvraag in, draai aan het rad en wie weet kan jij Storm Lara vanavond bingen in je zetel. Succes!
Lees verder

Eén week nationale rouw in Liechtenstein na overlijden prinses Marie
In het vorstendom Liechtenstein zullen er zeven dagen van nationale rouw in acht worden genomen, na de dood van prinses Marie von und zu Liechtenstein. Dat heeft de Liechtensteinse regering zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Britse variant treft woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kortrijk: "We verloren helaas vier bewoners"
Woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk is getroffen door een corona-uitbraak. Die dateert van eind juli, maar het nieuws raakte pas recent bekend. "De Britse variant raakte in Sint-Vincentius binnen. Vier bewoners, die al een verzwakte weerstand hadden, zijn helaas overleden", bevestigt Rita Barilla, gedelegeerd bestuurder van woonzorggroep GVO.
Lees verder

221.000 Belgen werken deeltijds omdat crèche duur of onbeschikbaar is: "Nood aan opvang waar ouders met moeilijke werkuren terechtkunnen"
Volgens het Belgische statistiekbureau Statbel werkten in 2020 1.098.105 Belgen deeltijds in loondienst. Sommigen omdat de job die ze wensten alleen parttime beschikbaar was, omdat ze gewoonweg niet ambieerden voltijds te werken of omdat ze werken combineerden met studeren. Maar de reden die met stip op één staat, is 'een gebrek aan of het zich niet kunnen veroorloven van gepaste kinderopvang of/en opvang voor andere afhankelijke personen', stipt onze werkexpert Stijn Baert aan. Hoe lossen we dat probleem op? En wat kan je doen als ouder als je in hetzelfde schuitje zit?
Lees verder

Woonlening vervroegd aflossen: een goed idee?
Wie een mooie spaarpot heeft opgebouwd, kan overwegen om zijn hypothecaire lening vervroegd af te lossen. Op die manier ben je van de maandelijkse aflossingen verlost en hoef je niet langer intresten neer te tellen. Toch zijn er een aantal aandachtspunten om in acht te nemen. Spaargids.be plaatst enkele bedenkingen.
Lees verder

Weduwe Chadwick Boseman brengt emotioneel muzikaal eerbetoon aan haar overleden man
Bijna een jaar geleden moest de wereld afscheid nemen van acteur Chadwick Boseman, die toen op 43-jarige leeftijd overleed. Z'n weduwe, Simone Ledward Boseman, heeft nu tijdens een tv-uitzending voor Stand Up To Cancer een emotioneel eerbetoon gebracht.
Lees verder

Gravin Eloise heeft te maken met vooroordelen: "Door mijn achternaam hebben mensen een bepaald beeld van mij"
Als dochter van de Nederlandse prins Constantijn (51) en prinses Laurentien (55) heeft Eloise naar eigen zeggen te maken met vooroordelen. Maar daar trekt de 19-jarige gravin zich niet zoveel van aan.
Lees verder

Bleke Eden Hazard scoort geen punten in Spaanse kranten: "Hij is nog ver van zijn topniveau verwijderd"
Real Madrid en Levante hebben gisterenavond 3-3 gelijkgespeeld. Bij de Koninklijke werd een bleke Eden Hazard na een uur vervangen. De Rode Duivel wordt dan ook op de korrel genomen in de Spaanse pers. "Hij was praktisch onbelangrijk", aldus Marca.
Lees verder

Stakingsaanzegging bij Brussels Airlines vanwege hoge werkdruk bij cabinepersoneel
Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging gestuurd naar de directie van Brussels Airlines. Dat melden de vakbonden. Een verzoeningsgesprek over de werkdruk bij het cabinepersoneel is vorige week afgesprongen.
Lees verder

Warmtepomp: hoe snel verdien je je investering terug?
Een warmtepomp vergt een flinke investering. Wie deze energiezuinige verwarmingsmethode plaatst, hoopt dan ook zijn geld gauw terug te verdienen in de vorm van een lagere energiefactuur. Hoe snel dat gebeurt, is afhankelijk van meerdere factoren. Mijnenergie.be legt uit waar je op moet letten bij het berekenen van de terugverdientijd.
Lees verder

Explosie bij Poolse supermarkt in Nederlandse Lelystad
Bij een Poolse supermarkt in het Nederlandse Lelystad is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Rond 3.30 uur was er bij een pand een harde knal te horen. Door de explosie is "de voordeur van het pand eruit geknald", aldus een politiewoordvoerster. De toedracht en verdere schade worden onderzocht. Er is nog niemand aangehouden.
Lees verder

Belgische (21) zit twee maanden na dodelijk bootongeval nog steeds vast in Italië
De Belgische toeriste Clea W. (21) die tijdens het waterskiën een dodelijk bootongeval veroorzaakte op het Comomeer, zit twee maanden later nog steeds vast in Italië. Een nieuw verzoek tot vrijlating werd volgens La Provincia di Como door de rechter afgewezen. Ze verblijft niet in de gevangenis, maar zit onder huisarrest in een luxueuze villa langs het Comomeer.
Lees verder