Doorgaan naar hoofdcontent

Waanzinni­ge beelden van verkeers­agres­sie op E40: "Hij is echt gek!"

HLN
Waanzinni­ge beelden van verkeers­agres­sie op E40: "Hij is echt gek!"
Wat het begin van een mooi verlengd weekend moest worden, is voor een 56-jarige man uit Kortenaken en z'n echtgenote uitgedraaid op een nachtmerrie. Een dolgedraaide bestuurder probeerde hun Porsche woensdagavond meermaals van de baan te rijden op de E40. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z'n hand op hen afstormt. "Enkel gekken doen zoiets", reageren ze.
Lees verder

Dodental aanslag Kaboel loopt op tot boven de 100, 13 Amerikaanse militairen overleden: dit is wat we nu weten
De aanslagen van gisteren aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn opgeëist door IS. Minstens twee terroristen bliezen zichzelf op, waarna andere IS-strijders het vuur openden op burgers en militairen. Er is sprake van meer dan 100 doden, waaronder ook dertien Amerikaanse militairen. Dit weten we al over de terreuraanslagen.
Lees verder

Amerikaanse pers niet mals voor Biden: "Zijn poging om Trump de schuld te geven is beschamend"
De Amerikaanse pers is niet mals voor president Joe Biden, na het bloedbad dat IS aan de luchthaven van Kaboel aanrichtte. "Zijn poging om de schuld in de schoenen van voorganger Donald Trump te schuiven, is beschamend en kan niet ernstig genomen worden", klinkt het in de 'New York Post'. CNN merkt op dat Biden zich als expert buitenlandse politiek profileert, maar dat er tot nu toe nog maar weinig van zijn voorspellingen uitgekomen zijn.
Lees verder

Waveraars zitten al bijna een maand zonder internet: "En dat in tijden waar thuiswerken de norm is"
"Ik had speciaal vrijaf genomen om op televisie de Vuelta te kunnen volgen. Ik heb geen één rit gezien." Enkele inwoners van de Vlasstraat en Boekweitlaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) zitten al bijna een maand zonder internet. Thuiswerken is onmogelijk, net als een avondje televisie. Telenet komt op maandag opnieuw een kijkje nemen. "De mogelijkheid voor een compensatie wordt bekeken", klinkt het bij het bedrijf.
Lees verder

Zes gezinnen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver zitten al bijna een maand zonder internet: "En dat in tijden waar thuiswerken de norm is"
"Ik had speciaal vrijaf genomen om op televisie de Vuelta te kunnen volgen. Ik heb geen enkele rit gezien." Enkele inwoners van de Vlasstraat en Boekweitlaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) zitten al bijna een maand zonder internet. Thuiswerken is onmogelijk, net als een avondje televisie. Telenet komt op maandag opnieuw een kijkje nemen. "We bekijken de mogelijkheid voor een compensatie", klinkt het bij het bedrijf.
Lees verder

Luxehotel in Zwitserse Alpen accepteert bitcoin en ethereum
Luxehotel Chedi Andermatt gaat digitale munten accepteren als betaalmiddel. Een verblijf in het hotel in de Zwitserse Alpen kan met bitcoin of ethereum worden afgerekend. Later kan mogelijk ook met andere cryptomunten worden betaald.
Lees verder

Prinses Diana op Belgische muziek: Scala-koor te horen in veelbesproken trailer 'Spencer'
De veelbelovende film 'Spencer' heeft een eerste trailer gekregen, met muziek van niemand minder dan Scala en de Kolacny broers. De Amerikaanse film over de Britse prinses Diana (1961-1997), draait vanaf 5 november in de bioscopen. De film speelt zich af in drie dagen in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De Amerikaanse actrice Kristen Stewart, vooral bekend van de 'Twilight'-films, speelt de hoofdrol. Zij vertelde voorafgaand aan de opnames dat ze het "intimiderend" vond om Diana te spelen. Om de prinses zo goed mogelijk neer te zetten, werkte de actrice met een dialectcoach en las ze haar biografie om zoveel mogelijk over Diana te weten te komen. "Ik wil haar niet zomaar spelen, ik wil haar leren kennen", zei ze toen.
Lees verder

IN BEELD. Eerste slachtoffers van aanslag in Kaboel krijgen gezicht
De terroristische aanslag aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft aan meer dan honderd mensen het leven gekost. Een dag na de zware aanslag krijgen de eerste slachtoffers op sociale media stilaan een gezicht.
Lees verder

IN BEELD. Eerste slachtoffers van aanslagen in Kaboel krijgen gezicht
De terroristische aanslag aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft aan meer dan honderd mensen het leven gekost. Een dag na de aanslagen krijgen de eerste slachtoffers op sociale media stilaan een gezicht.
Lees verder

Dit zijn de hoogtepunten van de betFIRST Elite Series Summer Split - Week 7
De laatste week voor de playoffs konden sommigen er nog voor zorgen dat ze van een plek in de top vier verzekerd zouden zijn, maar voor anderen was het ook een goede seeding. De nummer één stond al vast nadat LowLandLions afgelopen week wederom de nodige punten wist te pakken. Maar wie komt er verder in de top vier en wie speelt er tegen wie in de playoffs?
Lees verder

Groep migranten zit al twee weken vast aan grens tussen Polen en Wit-Rusland
De Poolse autoriteiten blijven de toegang weigeren aan een groep migranten die wegens bureaucratische beslommeringen vastzitten aan de grens met Wit-Rusland. Een woordvoerster van het Poolse grensbewakingsagentschap vertelde vrijdag aan persbureau PAP dat de migranten blijkbaar bevoorraad worden vanuit Wit-Rusland om het langer uit te houden.
Lees verder

Plasma met antistoffen zorgt niet voor snellere genezing van Covid-19-patiënten
Een grootschalige Belgische studie die onderzocht of plasma van herstelde Covid-19-patiënten de genezing van nieuwe patiënten kan bevorderen, heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd. Er werd geen positief effect gevonden: patiënten behandeld met het plasma hadden evenveel nood aan mechanische beademing en het aantal overlijdens was gelijkaardig. Dat meldt UZ Leuven, een van de 21 Belgische gezondheidscentra die deelnamen aan de studie, vrijdag in een persbericht.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vluchters gegrepen, knalt Jakobsen naar hattrick?
Rit dertien alweer in de Vuelta. De 203,7 kilometer tussen Belmez en Villanueva de la Serena ogen niet te zwaar en dus lijkt het een dag te worden voor de snelle mannen. Jasper Philipsen, die grieperig uit de Vuelta stapte, zal niet meer sprinten, maar welke andere snelle man grijpt dan wel zijn kans? U krijgt het antwoord op deze pagina. De finish wordt verwacht omstreeks 17u30.
Lees verder

Guilty pleasure nu op Netflix: de remake van 'She's All That', maar met de genderrollen omgekeerd
Bij wie een tiener was in de nineties staat de romantische komedie 'She's All That' in het geheugen gegrift. Nu waagt Netflix zich aan een remake van het welbekende verhaal. Niet meer: jongen maakt van lelijk meisje een begeerlijke deerne. Wel: meisje maakt van onpopulaire jongen een aardige hunk. Inclusief een stevige portie nostalgie en een paar erg bekende gezichten in de mix.
Lees verder

REALITYCHECK. De reünie van Megan en Kevin en een bedenkelijk voorstel voor Rosanna en Niels
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Kritiek op vernieuwde energiefactuur: "Singles moeten 50 euro meer betalen terwijl eigenaars van Tesla fors kunnen besparen"
De Vlaamse energieregulator Vreg lanceert midden volgend jaar een nieuw capaciteitstarief. Hierdoor zal een alleenstaande zijn stroomfactuur zien stijgen, terwijl de eigenaar van een Tesla fors kan besparen. Het Netwerk tegen Armoede spaart de kritiek niet. "Dit creëert een zeer groot onrechtvaardigheidsgevoel", aldus het armoedenetwerk.
Lees verder

Disneyland Paris verzamelt alle Pixar-attracties in nieuw themagebied
Vanaf vandaag heeft het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris een 'nieuwe' zone: 'Worlds Of Pixar'. Deze omvat verschillende bestaande attracties die in het teken staan van de populaire Pixar-films, zoals 'Ratatouille', 'Cars' en 'Finding Nemo'. De nieuwe naam maakt deel uit van de transformatie van dit park, want later komen er nog themagebieden rond Marvel en 'Frozen'.
Lees verder

Wijngaard Bordeaux verwacht kleine maar kwalitatieve oogst
In Frankrijk is de oogst begonnen in de wijngaarden van Bordeaux, te beginnen met de druiven voor de crémants (mousserende wijnen), gevolgd door die voor witte en die voor rode wijn. Men verwacht "een kleine maar zeer goede oogst".
Lees verder

Vrees voor aanslag op brein achter Aquino-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start
Op 24 september start het assisenproces van Maasmechelaar Martino Trotta. Volgens het parket is hij het brein achter de moord op Silvio Aquino. De veiligheidsmaatregelen zijn niet van de minste en het volledige rechtbankencomplex in Tongeren wordt er voor ontruimd. Aquino werd in 2015 klem gereden door een wagen en doodgeschoten in Oudsbergen.
Lees verder

Hond verdwaald op vakantie: dier legt zelf weg naar huis af van bijna 400 kilometer
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Dat moet een Franse hond hebben gedacht, toen hij vorige week op vakantie was met zijn eigenaars. 'Pablo' reisde helemaal zelf van Saint-Martin-de-Belleville naar Bezouce, een afstand van ongeveer 380 kilometer. "Ik kon het niet geloven", klinkt het bij een van zijn baasjes.
Lees verder