Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

Vzw Boven De Wolken die al 3.300 sterrenkindjes fotografeerde, start sms-campagne om financieel te overleven. “Coro...

HLN
Vzw Boven De Wolken die al 3.300 sterrenkindjes fotografeerde, start sms-campagne om financieel te overleven. "Corona deed onze fondsen met 80% inkrimpen"
Sinds de oprichting van Boven De Wolken werd meteen duidelijk dat de vrijwillige fotografen een belangrijke rol spelen voor ouders die hun baby verliezen tijdens of na de zwangerschap. Ze bezorgen ouders gratis een herinnering aan hun overleden kindje. De werking is deze week zelfs te zien in 'Thuis' op Eén. Wat de voorbije jaren een succesverhaal was, haalt nu echter misschien het einde van het jaar niet. Daarom wordt de reddings- en sms-actie 'RED Boven De Wolken' opgestart.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán - KVO-aanvoerder Jack Hendry op weg naar Club Brugge - Witsel blijft bij Dortmund
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder

Chauffeur komt om het leven in file op tweede dag van wegenwerken op E403 in Ardooie
Op de E403 in Ardooie richting Brugge is dinsdagmiddag een chauffeur om het leven gekomen bij een ongeval. De man reed met de bestelwagen van zijn werkgever achteraan in op de staart van een file aan de wegenwerken.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Evenepoel begonnen aan tijdrit, McNulty voorlopig de snelste
Lees verder

Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprinses Elisabeth studeren in Oxford
Kroonprinses Elisabeth (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang 'history & politics' volgen aan het Lincoln College in Oxford. Het Verenigd Koninkrijk is geen onbekend terrein voor de prinses, want ze volgde eerder al een opleiding in Wales. Maar waarom gaat Elisabeth eigenlijk studeren in het buitenland? Heeft ze haar opleiding en school zelf kunnen kiezen? En wat met de verplichtingen die ondertussen in eigen land op haar wachten?
Lees verder

Wie koos de school? Waarom het buitenland? En welke royals zijn daar nog? Zo gaat kroonprinses Elisabeth studeren in Oxford
Kroonprinses Elisabeth vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang 'history & politics' volgen aan het Lincoln College in Oxford, dat onderdeel is van de universiteit van Oxford. Het Verenigd Koninkrijk is geen onbekend terrein meer voor de prinses, want Elisabeth volgde eerder al een opleiding in Wales. Maar waarom gaat Elisabeth eigenlijk studeren in het buitenland? Heeft ze haar opleiding en school zelf kunnen kiezen? En wat met de verplichtingen die ondertussen in eigen land op haar wachten?
Lees verder

Dior brengt iconische lippenbalsem uit in 18 kleuren en 3 nieuwe texturen
De Rouge-lijn van Dior bevat tal van cultproducten en kan zonder overdrijven legendarisch genoemd worden. De lippenbalsem uit die lijn is één van de meest geliefde producten omdat hij een ware verwennerij is voor je lippen. Tot op heden was ie alleen verkrijgbaar in een doorzichtig tintje, maar vanaf binnenkort zal je het soignerende product ook kunnen aanschaffen in 18 verschillende kleuren en 3 verschillende texturen, namelijk satijn, mat en velvet.
Lees verder

Langdurige verzorging én een natuurlijk tintje: Dior brengt iconische lippenbalsem uit in 18 kleuren en 3 nieuwe texturen
De Rouge-lijn van Dior bevat tal van cultproducten en kan zonder overdrijven legendarisch genoemd worden. De lippenbalsem uit die lijn is een van de meest geliefde producten omdat het een ware verwennerij is voor je lippen. Tot op heden was 'ie alleen verkrijgbaar in een doorzichtig tintje, maar vanaf binnenkort zal je het soignerende product ook kunnen aanschaffen in 18 verschillende kleuren en 3 verschillende texturen, namelijk, satijn, mat en velvet.
Lees verder

Nike geeft personeel op hoofdkantoor een week vrij om te herstellen van de druk van de pandemie
Het sportkledingmerk Nike heeft zijn hoofdkantoormedewerkers in de VS een week vrij gegeven om te "ontstressen" en te herstellen van de druk van de Covid-19-pandemie.
Lees verder

Consultaties aan 11 euro voorlopig maar bij beperkt aantal psychologen en orthopedagogen
Nog niet iedereen zal vanaf 1 september naar de klinisch psycholoog of orthopedagoog kunnen voor 11 euro per consultatie. Dat laat Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen weten. "Het budget van 151 miljoen euro laat dat nog niet toe", klinkt het.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Zieke Evenepoel blijft onder zijn niveau: "Heb niets kunnen eten vandaag" - Affini neemt plaats in de hot seat
Lees verder

China dreigt webwinkels te sluiten die namaakgoederen verkopen
China wil webwinkels verantwoordelijk stellen voor schendingen van intellectueel eigendom. De Chinese overheid gaat zo onder meer Alibaba en Pinduoduo dwingen op te treden tegen handelaren die op hun platform namaakspullen verkopen. Doen de webwinkels dat niet, dan moeten ze in het uiterste geval helemaal sluiten.
Lees verder

LIVE VUELTA. Claeys en Dewulf mee in vroege vlucht, sprintersploegen controleren
Na een rustdag is het weer koersen geblazen in de Ronde van Spanje. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, al liggen er op het parcours meerdere hellingen. Een massasprint behoort dus zeker tot de mogelijkheden, maar dan moeten de sprinters wel de knikjes overleven. Op deze pagina volgt de hele etappe LIVE!
Lees verder

Eerste coronaproces na uitbraak in Ischgl: weduwe vordert 100.000 euro
In Oostenrijk beginnen volgende maand meerdere rechtszaken die samenhangen met een grote corona-uitbraak begin vorig jaar in het populaire skioord Ischgl in Tirol. Op 17 september start het proces van de zoon en de weduwe van een Oostenrijker die overleed na een coronabesmetting. Ze vorderen 100.000 euro schadevergoeding van de staat. Dat maakte de consumentenvereniging VSV, die nog honderd andere zaken voorbereidt, dinsdag bekend.
Lees verder

OPROEP. Hoe verloopt de eerste schooldag van jouw kinderen? Laat het ons weten en stuur ons enkele leuke video's
Woensdag 1 september is een belangrijke dag, want dan vangt het nieuwe schooljaar aan. Voor heel wat kinderen - en misschien ook wel ouders - is het een nieuw begin. Wij willen graag weten hoe die eerste schooldag bij jullie thuis verloopt. Stuur ons video's naar video@hln.be of via WhatsApp op het nummer +32 474 74 65 02.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Zieke Evenepoel blijft onder zijn niveau: "Heb niets kunnen eten vandaag" - Bissegger verdringt Affini uit hot seat
Lees verder

Thorgan Hazard is niet fit en haakt af bij Rode Duivels
Thorgan Hazard (28) heeft de andere Rode Duivels dinsdagochtend verlaten. De middenvelder van Borussia Dortmund is nog niet fit na een enkelblessure. "Hij zet z'n herstel voort bij z'n club", klinkt het.
Lees verder

Thorgan Hazard is niet fit en haakt af bij de Rode Duivels
Thorgan Hazard (28) heeft de andere Rode Duivels deze ochtend verlaten. De middenvelder van Borussia Dortmund is nog niet fit na een enkelblessure. "Hij zet z'n herstel verder bij z'n club", klinkt het.
Lees verder

Taliban bewaken de grens: Afghaanse vlag vervangen door geïmproviseerde 'talibanvlag'
Maak kennis met de nieuwe bewakers van de Afghaanse kant van de grens in Torkham, op de hoofdweg van Islamabad naar Kaboel. De Afghaanse vlag is verdwenen, een geïmproviseerde 'talibanvlag' wappert in de plaats.
Lees verder

Taliban bewaken de grens: Afghaanse vlag vervangen door geïmproviseerde taliban vlag
Maak kennis met de nieuwe bewakers van de Afghaanse kant van de grens in Torkham, op de hoofdweg van Islamabad naar Kaboel. De Afghaanse vlag is verdwenen, een geïmproviseerde taliban vlag wappert in de plaats.
Lees verder