Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouw doet oproep nadat ze zelf prik weigerde en samen met haar zus op intensieve belandde: “Laat je vaccineren”

HLN
Vrouw doet oproep nadat ze zelf prik weigerde en samen met haar zus op intensieve belandde: "Laat je vaccineren"
Ze was bang voor een spuitje en had ook gehoord dat je wat ziekjes kon worden van een coronaprik en dus liet Dudu Oser (53), een Antwerpse met Turkse roots zich niet vaccineren. Intussen ligt ze al vier dagen in een Covid-box op de afdeling intensieve zorg van het ZNA Middelheim. De vrouw roept op om niet te twijfelen: "Laat je inenten".
Lees verder

KOERS KORT. Zilver voor Tuur Dens in de scratch op EK baanwielrennen voor beloften
Tuur Dens heeft vanavond, op de tweede dag van het Europees kampioenschap baanwielrennen voor beloften en junioren in het Nederlandse Apeldoorn, de zilveren medaille behaald in de scratch voor beloften. Hij moest enkel de Portugees Rodrigo Caixas voor laten gaan. Het brons was voor de Tsjech Daniel Babor.
Lees verder

KIJK LIVE. Benfica gaat met 2-0-voorsprong rusten tegen PSV
• Aftrap: 21u
Lees verder

Aanklager houdt vurig openingspleidooi in proces tegen R. Kelly: "Hij gaf minstens twee meisjes herpes"
De aanklager in het proces tegen R. Kelly (54) heeft woensdag voor de jury in de rechtbank van New York haar openingspleidooi gehouden. Volgens Amerikaanse media zei Maria Cruz Melendez dat de zanger, die onder meer wordt beschuldigd van seksueel misbruik, zijn naaste contacten inzette voor "criminele doeleinden".
Lees verder

Vurig openingspleidooi in proces tegen R. Kelly: "Hij gaf minstens twee meisjes herpes"
De aanklager in het proces tegen R. Kelly (54) heeft woensdag voor de jury in de rechtbank van New York haar openingspleidooi gehouden. Volgens Amerikaanse media zei Maria Cruz Melendez dat de zanger, die onder meer wordt beschuldigd van seksueel misbruik, zijn naaste contacten inzette voor "criminele doeleinden".
Lees verder

"Wanhopige Afghanen gooien kinderen over prikkeldraad aan luchthaven Kaboel"
"Wanhopige vrouwen gooien hun baby's over de prikkeldraad en vragen Britse soldaten om hen mee te nemen." Dat heeft een hoge Britse legerofficier verteld tegen een journalist van SkyNews die aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is. Op die manier hopen moeders en vaders hun kinderen in veiligheid te brengen.
Lees verder

Lestienne naar B-kern, Standard rekent niet meer op winger
Standard rekent niet meer op Maxime Lestienne. De 29-jarige vleugelspits is naar de B-kern verwezen. Niet toevallig na het aantrekken van Hamza Rafia, de huurling van Juventus.
Lees verder

Naomi Osaka viert terugkeer met zege tegen jong talent Coco Gauff
's Werelds nummer twee Naomi Osaka, die sinds haar opgave in de tweede ronde van Roland-Garros om psychologische redenen niet meer op de WTA Tour had gespeeld, heeft vandaag haar partij in de tweede ronde van het toernooi van Cincinnati gewonnen. Ze was in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Coco Gauff (WTA 24). Het werd 4-6, 6-3 en 6-4.
Lees verder

KIJK LIVE. GOAL! Gakpo scoort al vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer voor PSV
• Aftrap: 21u
Lees verder

Kim Van Oncen ruimt op voor de poetsvrouw arriveert: "Ik kan dat moeilijk loslaten"
Ga jij ook snel alles op orde leggen voordat de poetsvrouw langskomt? Dan ben je niet de enige. 'Dertigers'-actrice Kim Van Oncen vertelde woensdagavond in 'Het Rad' over haar passie voor poetsen.
Lees verder

Tientallen doden bij terreuraanslag in Burkina Faso
Bij een terreuraanslag in het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn zeker 47 burgers, leden van de veiligheidsdiensten en aanhangers van een regeringsgetrouwe militie om het leven gekomen. Ook zijn 16 terroristen gedood, bericht staatsagentschap Agence d'Information du Burkina (AIB) vandaag.
Lees verder

En nu Filippo Ganna? Amerikaan sloopt magische grens van vier minuten op de individuele achtervolging
Nieuwe mijlpaal in het baanwielrennen. De Amerikaan Ashton Lambie is op de individuele achtervolging onder de magische grens van vier minuten gedoken. De baanwielrenner klokte in Aguascalientes na 4 kilometer af in 3:59.930.
Lees verder

PSV gaat met 2-1 onderuit bij Benfica, maar kan moed putten uit goede tweede helft
Benfica klopte PSV met 2-1 in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League. De Nederlanders hadden het lastig voor de pauze en gingen met een 2-0-achterstand de rust in. Maar in de tweede helft domineerde PSV, dat dankzij de aansluitingstreffer nog mag dromen van de poulefase.
Lees verder

Beleggingsapp Robinhood profiteert van levendige cryptohandel
De populaire beleggingsapp Robinhood heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met de handel in crypto's. De onderneming, die onlangs zijn opwachting maakte op Wall Street, zag de inkomsten in het tweede kwartaal ruimschoots verdubbelen tot 565 miljoen dollar, omgerekend 482 miljoen euro.
Lees verder

Vlucht uit Kaboel met 16 Belgen geland op Schiphol
Een transportvliegtuig met onder andere 16 Belgen aan boord is vanavond rond 23 uur geland op Schiphol. Het toestel had onder andere ook 35 Nederlandse evacués uit Afghanistan mee. Het vliegtuig vertrok eerder op de dag uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel en maakte onderweg een tussenstop in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.
Lees verder

Venus Williams blijft doorgaan: voormalige nummer één van de wereld krijgt wildcard voor de US Open
De 41-jarige Venus Williams zal een wildcard krijgen voor de US Open. Dat maakte de US Tennis Association (USTA) bekend.
Lees verder

Colombiaanse bende gearresteerd voor transport van containers cocaïne naar België
De Colombiaanse autoriteiten hebben zeven mensen aangehouden voor verzenden van cocaïne vanuit het Zuid-Amerikaanse land, onder meer naar België. Recent werd volgens de politie 276 kilo coke ontdekt in een container bananen op weg naar ons land.
Lees verder

LIVE. Nederlands vliegtuig met Belgen aan boord geland op Schiphol - Biden: "We blijven tot we alle Amerikaanse burgers hebben kunnen weghalen"
Het Amerikaanse leger zal tot eind augustus de controle over het vliegveld van Kaboel houden, en mogelijk zelfs langer in het land blijven om alle Amerikaanse burgers te evacueren. Dat zegt president Biden. Gisterenmiddag zijn drie militaire vliegtuigen vanuit België naar de luchthaven van Islamabad in Pakistan vertrokken, vanwaar een luchtbrug naar Kaboel zal worden gebouwd, 's avonds landde een eerste Nederlands vliegtuig met 16 Belgen aan boord op Schiphol. De eigenlijke start van de Belgische evacuaties vanuit Kaboel volgt naar alle waarschijnlijkheid pas deze ochtend. Volg alle ontwikkelingen hieronder live.
Lees verder

Di Rupo en Dedonder brengen bezoek aan Jupille en Chaudfontaine
De Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) hebben gistermiddag een bezoek gebracht aan de militairen en vrijwilligers die al wekenlang maaltijden bereiden voor de slachtoffers van het noodweer in Jupille en Chaudfontaine. Vanaf vandaag worden de maaltijden bereid door een privémaatschappij, terwijl Defensie en het Rode Kruis de coördinatie voor hun rekening zullen nemen.
Lees verder

Brits onderzoek: effectiviteit vaccins daalt na verloop van tijd
Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief.
Lees verder