Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

Vrachtwagen kantelt op E403 na klapband: aardappelen verspreid over snelweg in beide richtingen

HLN
Vrachtwagen kantelt op E403 na klapband: aardappelen verspreid over snelweg in beide richtingen
Op de E403 in Lichtervelde is woensdagnamiddagmiddag een vrachtwagen met een lading aardappelen gekanteld. Die aardappelen liggen ondertussen verspreid over de hele autosnelweg in beide richtingen. Het verkeer kon aanvankelijk in beide richtingen nauwelijks nog passeren.
Lees verder

Muziekindustrie keert zich tegen DaBaby na zoveelste misstap: "Ik herken in dit gedrag niet de persoon met wie ik heb gewerkt"
Als er één rapper regelmatig de krantenkoppen haalt in thuisland Amerika, dan is het DaBaby (29) wel. Niet alleen vanwege zijn muzikale verwezenlijkingen - amper een jaar geleden won hij nog de award van 'Best Male Hip Hop Artist' op de BET Awards - maar ook vanwege zijn problemen met de wet. Drugsbezit, diefstal of geweldpleging? Het verleden van de rapper spreekt voor zich, maar ook vandaag heeft DaBaby zijn lesje nog steeds niet geleerd. Na enkele homofobe uitspraken keren verschillende evenementen en artiesten hem nu de rug toe. "Dit is het tegenovergestelde van wat onze wereld nu nodig heeft", klinkt het bij Elton John.
Lees verder

Christian Eriksen bezoekt trainingscentrum Inter: "Hij voelt zich fysiek en mentaal erg goed"
Christian Eriksen (29) heeft deze ochtend een bezoek gebracht aan het trainingscentrum van zijn club Inter. De Deense middenvelder, die op het EK een hartstilstand kreeg, voelt zich "erg goed".
Lees verder

Ondanks overweldigende Gouden Ontvangst zijn haar ouders er gerust in: "Nina is te nuchter om te zweven"
Na een vlekkeloze vlucht vanuit Tokio — "Ik heb zelfs goed geslapen op het vliegtuig" — is Gouden Nina Derwael (21) eindelijk weer op Belgische bodem geland. Papa Nico, mama Marijke en vriend Siemen wachtten onze turntrots op in de luchthaven van Zaventem. "Beetje bij beetje begin ik te beseffen wat ik gerealiseerd heb", klinkt de eeuwig nuchtere Nina.
Lees verder

Turkse brandweer heeft handen vol met blussen laatste natuurbranden, elektriciteitscentrale gered
Turkse brandweerlieden hebben nog steeds de handen vol aan het blussen van natuurbranden die het land al ruim een week teisteren. Er zijn nog dertien brandhaarden in zuidelijke kustgebieden bij de Middellandse Zee. Het lukte de hulpdiensten wel om de slag tegen het vuur te winnen bij een elektriciteitscentrale in de onder toeristen populaire provincie Mugla.
Lees verder

Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen
Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een "grote vluchtelingencrisis" in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.
Lees verder

Vietnamese politie neemt 17 illegaal gekweekte tijgers in beslag
De politie in de Vietnamese provincie Nghe An, op de grens met Laos, heeft zeventien tijgers in beslag genomen. De dieren werden in gevangenschap en in kleine kooien gekweekt, berichtte de krant Thanh Nien.
Lees verder

LEZERSBRIEF. "Reis geannuleerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van 'oude' infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in isolatie of quarantaine?"
Het is de vrees van vele Belgen deze zomer: dat ze hun reis moeten annuleren net voor vertrek, omdat een gezinslid positief testte op Covid-19. Het overkwam Veronique De Clercq uit Aalter. Haar (volledig gevaccineerde) dochter moest zich na het zomerkamp laten testen. Een sneltest was negatief. Maar de contacttracing vroeg een PCR-test en die was positief. Nuance: achteraf bleek dat het om zwak positief resultaat ging, allicht als gevolg van een oude infectie. "Wie bezorgt in zo'n geval een herstelcertificaat? En moeten de regels niet dringend veranderen, nu de meerderheid volledig gevaccineerd is?" Lees hier haar integrale brief.
Lees verder

Een seksdagboek bijhouden, net als in de serie 'Sex/Life'? Relatietherapeut Sarah Hertens legt uit waarom het nuttig is
Een van de meest verslavende en populaire series van het moment is 'Sex/Life' op Netflix. De reeks gaat over Billie Connelly. Een vrouw die magie mist in bed en beslist om een sex journal bij te houden. Volledig losstaand van het verhaal is zo'n dagboek geen slecht idee, zegt klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens. Ze legt uit wat de voordelen zijn en hoe je eraan begint.
Lees verder

Kwart minder nieuwe auto's verkocht in Duitsland in juli
In Duitsland zijn in juli een kwart minder nieuwe auto's verkocht ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het niveau van voor de coronacrisis is nog niet in zicht, zo meldt sectorfederatie VDA woensdag.
Lees verder

Meise kan nieuwste regenbui niet meer aan: "De velden zijn verzadigd, het water staat in de huizen. Dit is een ramp"
De Potaardestraat, Heimbeekveld, Sint-Martinusstraat, Sneek, Broekstraat en Akkelei: allemaal straten in Meise die woensdag onder water staan.
Lees verder

Amerikaanse sprintsensatie Richardson, die Spelen miste na positieve test op cannabis, neemt deel aan 200m op Memorial
De Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson zal dit jaar tijdens de Memorial Van Damme deelnemen aan de 200 meter. De 21-jarige Richardson werd uitgesloten van de 100m en niet geselecteerd voor de 4x100m op de Olympische Spelen in Tokio na een schorsing van een maand wegens het gebruik van marihuana.
Lees verder

Waarom de tankdop bij de ene auto rechts zit en bij de andere links
Bij de ene auto moet je aan de linkerkant tanken, bij de andere auto weer aan de rechterkant. Maar waarom bestaat dit verschil? Het antwoord moeten we zoeken in de afkomst van het automerk.
Lees verder

Måneskin en Iggy Pop slaan handen in mekaar en lanceren samen muziek
Het gaat hard voor Måneskin. De Italiaanse Songfestivalwinnaar blijft nieuwe hoogtes bereiken met hun muziek en kondigt nu ook een gloednieuwe samenwerking aan: de rockgroep brengt met icoon Iggy Pop (74) een nieuwe versie uit van hun hitsingle 'I Wanna Be Your Slave'.
Lees verder

Europa sluit akkoord met nieuwe vaccinproducent (de zevende al)
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor een nieuw contract voor de aankoop van vaccins tegen het coronavirus. Het gaat om een overeenkomst met het Amerikaanse farmabedrijf Novavax. Er is sprake van 100 miljoen dosissen van het vaccin, met een optie voor 100 miljoen extra dosissen.
Lees verder

Boeren hebben kopzorgen na kletsnatte julimaand: "Binnen tien jaar ondervinden we hier nog hinder van"
De natste juli in veertig jaar betekent voor onze landbouwers heel wat zorgen. Aardappelknollen zijn gerot tot wit slijm, fruitbomen sterven af en overal duiken ziekten en schimmels op. Twee boeren getuigen over hun erbarmelijke situatie, die wel eens langer kan aanslepen dan eerst gedacht. Al bestaat er ook een biologische manier om toch nog nut te halen uit al die regen.
Lees verder

Frankrijk moet boete van 10 miljoen euro betalen wegens te slechte luchtkwaliteit
Frankrijk moet van de rechter 10 miljoen euro boete betalen omdat het niet voldoende maatregelen heeft genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De Franse Raad van State geeft de regering nog wel zes maanden voordat moet worden betaald, maar verwacht niet dat het in zo'n korte tijd lukt om de wettelijke normen na te leven.
Lees verder

Alle microfoons staan altijd open in Tokio, met interessante gevolgen
De stadions zijn leeg en overal zijn microfoontjes geplaatst. Dat is leuk, want zo hoor je alles op de Spelen alsof je erbij bent. Audio voegt emotie toe. Maar ongewild zijn nu ook dingen te horen die niet voor het andermans oren bestemd zijn.
Lees verder

WHO roept op tot tijdelijke stop op 'vaccinbooster' zodat er meer vaccins zijn voor armere landen
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept op tot een tijdelijke stop op het toedienen van zogenoemde boostervaccins, die de bescherming tegen het coronavirus en zijn varianten op peil moet houden. WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus pleit voor een moratorium tot minstens eind september zodat er meer vaccins beschikbaar komen voor armere landen.
Lees verder

Alle getroffen straten in provincie Luik opnieuw aangesloten op elektriciteitsnet
Drie weken na de overstromingen die bepaalde gemeenten in de provincie Luik zwaar getroffen hebben, zijn alle getroffen straten opnieuw aangesloten op het elektriciteitsnet. Dat meldt Resa, de belangrijkste netbeheerder van het stroom- en aardgasnet van de provincie.
Lees verder