Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

Voor het eerst sinds begin van pandemie coronabesmettingen vastgesteld op eilandengroep Palau

HLN
Voor het eerst sinds begin van pandemie coronabesmettingen vastgesteld op eilandengroep Palau
Op de eilandengroep Palau in de Stille Oceaan zijn zaterdag de eerste besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Twee reizigers testten positief na hun aankomst vanop het eiland Guam.
Lees verder

Graf van neergestoken Jason (22) vernield na vermoedelijke brandstichting: "Uitgerekend op zijn verjaardag"
Er heeft vrijdag een brandje gewoed op het graf van Jason Tollenaers (22) in Zonhoven, die in februari het leven liet na een messteek in de buik in Bocholt. De familie en vrienden zijn er hart van in. Niet alleen omdat er spullen van persoonlijke waarde zijn verloren gegaan, maar ook omdat het incident heeft plaatsgevonden op Jasons' verjaardag. "We vermoeden dan ook dat de brand is aangestoken", klinkt het.
Lees verder

Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena vecht tegen kanker
Luca Guercilena, manager van Trek-Segafredo, zal een tijdje niet in de wielerwereld te zien zijn. Bij de Italiaan is namelijk lymfeklierkanker vastgesteld, waarvoor hij al in behandeling is.
Lees verder

Cruisen tijdens corona. Aflevering 1: "Als inspecteurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluiten ze aan land elk restaurant"
Bij de start van de pandemie waren het drijvende spookschepen die nergens mochten ankeren, maar intussen dobberen cruiseschepen weer vrolijk rond op zee. Als nooit tevoren? Nieuwsgierig naar 'cruisen tijdens corona' en om die Belgische 'zomer' in te ruilen voor zonnige Griekse eilanden ging ook uw krant een weekje mee aan boord. "Gasten merken het nauwelijks, maar er is een groot verschil tussen cruisen vandaag en in 2019."
Lees verder

Kindermisbruik, miljoenendiscussies en de scheiding van de eeuw: de rechtbank draait overuren in Hollywood
De 'hardest working people in showbusiness'? Dat lijken dezer dagen vooral advocaten, rechters en andere juristen te zijn. De meest ophefmakende beslissing van de voorbije maanden was misschien wel de vrijlating van Bill Cosby (84) op basis van procedurefouten, maar het werk stopt nooit. Terwijl het acteren en optreden nog altijd op een laag pitje staat, zorgen celebs van allerlei slag en allooi nog net niet voor files aan de rechtbank. Van Johnny Depp tot Britney: dit zijn de meest opvallende rechtszaken van Hollywood.
Lees verder

KV Oostende stevig in de aanval na discutabele goal: "Niet zelden draait een VAR-beslissing in het voordeel van de G5 uit"
Coach Alexander Blessin was na de partij op Sclessin al woest, nu heeft ook de club in een officieel statement (stevig) gereageerd op het wedstrijdverloop tussen Standard en KV Oostende. Er was veel commotie rond de beslissende goal van Amallah, die al dan niet buitenspel zou hebben gestaan. "Er heerst (te) grote willekeur in beslissingen. Ofwel uit onkunde, ofwel moedwillig. Dat laatste willen we eigenlijk niet denken."
Lees verder

LIVE VUELTA. Jasper Philipsen aast in vlakke etappe langs de kust op hattrick
Nummer drie voor Jasper Philipsen? De achtste etappe in de Vuelta brengt het peloton van Santa Pola naar La Manga del Mar Menor. Een vrijwel volledig vlakke rit langs de kust. Voer dus voor de sprinters, of zorgt een strakke wind voor chaos? Volg het vanaf 13u15 op deze pagina.
Lees verder

Nostalgisch: De 'buikketting' is terug van weggeweest. Zo combineer je dit gewaagde accessoire
Crop tops, lage baggy broeken en 'fanny packs'. De millenniumwisseling, beter gekend als 'Y2K', gebruiken we de laatste tijd wel vaker als bron van gewaagde mode-inspiratie. Deze keer aan de beurt: de buikketting. Maar hoe draag je die 'Y2K'-bling het best? Stijlicoon en model Bella Hadid, de queen van de nineties- en nilliestrends, toont hoe het moet.
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings niet te spreken over tomaat-garnaal die sommige zaken aan de Belgische kust serveren: "Eén van de allerergste borden tout court die ik al kreeg voorgeschoteld"
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: tomaat-garnaal.
Lees verder

"Afghaanse verzetsstrijders heroveren drie districten op taliban"
Afghaanse verzetsstrijders hebben vrijdag drie districten op de taliban heroverd. Dat schrijft The Washington Post op basis van berichten van lokale rebellen. De drie districten bevinden zich in de provincie Baghlan, ten noorden van Kaboel. Het gaat om de eerste gewapende aanval op de taliban sinds de islamitische fundamentalisten vorige week de macht grepen.
Lees verder

Wapens, humvees, helikopters: de taliban hebben nu Amerikaans wapenarsenaal
De strijders van de taliban mogen er dan vaak verfomfaaid en een beetje middeleeuws uitzien, de wapens die ze tegenwoordig dragen zijn dat allerminst. Op foto's poseren ze trots met geavanceerd, Amerikaans, militair materiaal.
Lees verder

Turkmenistan beloont eerste olympische medaillewinnaar met appartement, cheque en luxewagen
Gewichthefster Polina Guryeva schonk haar land Turkmenistan tijdens de Spelen in Tokio een allereerste olympische medaille. Als beloning kreeg ze vandaag een appartement, een luxewagen en een cheque van 50.000 dollar (43.000 euro).
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Spanjaarden krijgen vrijgeleide, Philipsen aast in vlakke etappe langs de kust op hattrick
Nummer drie voor Jasper Philipsen? De achtste etappe in de Vuelta brengt het peloton van Santa Pola naar La Manga del Mar Menor. Een vrijwel volledig vlakke rit langs de kust. Voer dus voor de sprinters, of zorgt een strakke wind voor chaos? Volg het op deze pagina.
Lees verder

Roberto Martínez houdt tot WK 2022 vast aan zijn vertrouwde namen: "Leeftijd is geen probleem"
Roberto Martínez zal zijn selectie niet zomaar door elkaar gooien voor het WK van 2022 in Qatar. De gemiddelde leeftijd van de Rode Duivels zal rond en zelfs over de 30 liggen, maar dat vindt de bondscoach geen issue, zo vertelt hij in een exclusief interview aan VTM Nieuws. "Leeftijd is geen probleem. Problematisch wordt het pas als de spelers ondermaats presteren. Wij werken hard aan de spelers van de toekomst, maar willen de ervaren pionnen die er vandaag zijn zo lang mogelijk aan boord houden."
Lees verder

Anderlecht huurt spits Kouamé van Fiorentina: "De speelstijl van Kompany zou me goed moeten liggen"
RSC Anderlecht heeft de komst van Christian Kouamé (23) geofficialiseerd. De Ivoriaanse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen geleend van Fiorentina, er is geen aankoopoptie opgenomen in de deal.
Lees verder

"Goedgevulde" Belgische C-130 uit Kaboel vertrokken
Een militair C-130-transportvliegtuig van het Belgische leger is vandaag opgestegen vanop de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel om mensen te evacueren naar Islamabad, in Pakistan. Het vliegtuig is "goedgevuld", zo werd vernomen uit officiële bron.
Lees verder

Wie is lachebekje Christian Kouamé, die carrière bij RSCA wil herlanceren? "Een spits moet niet enkel zelf willen scoren"
Tot voor een zware blessure gold als hij één van de grootste talenten in het Italiaanse voetbal, met een prijskaartje dat navenant was. Maar de verwachtingen inlossen lukte niet voor Christian Kouamé (23), die nu zijn carrière wil herlanceren bij Anderlecht. Paars-wit haalt een lachebekje, naar eigen zeggen staat de Ivoriaan elke dag vrolijk op. "Een leuke kerel met een goed hart." Een portret.
Lees verder

Dit idyllische tweede verblijf was vroeger... een koeienstal: "Het liefst recupereren we materialen"
Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Met alle brocante- en kringwinkelvondsten en de materialen die ze jarenlang verzamelden, hadden Muriel en Louis alles bij de hand om van de schuur in hun tuin een unieke vakantiewoning te maken.
Lees verder

Chris Van Tongelen en vriendin Annelies zijn 3 jaar samen: "We hebben een deal gesloten over huwelijk en kinderen"
Drie jaar zijn Chris Van Tongelen (53) en zijn Annelies (34) nu al samen. Om dat te vieren trokken ze met hun tweetjes naar Gran Canaria. "Een stukje paradijs op aarde", zegt Chris wanneer we hen daar opzoeken voor een dubbelgesprek over elkaars kleine kantjes, de Vlaamse showbizz, hun nieuwe woning, hun leeftijdsverschil en hun verdere plannen. "Kijk, als Annelies toch ineens een kinderwens zou krijgen, dan gun ik haar dat van harte. Maar dan zal het niet met mij als vader zijn."
Lees verder

Dries heeft seks met Joshua in een poepchique lift in New York: "We begonnen op verdiep 53, tegen verdiep 0 waren we allebei klaargekomen"
"De lift was volledig bezet met spiegels. Ik kon mezelf zien terwijl ik met hem bezig was." Dries (27) ontmoet de Amerikaanse Joshua in een bar van een 5-sterrenhotel in New York. Het klikt tussen de twee, en wanneer ze samen in een lift stappen passeert er meer de revue dan alleen maar verdiepingen. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lift je mee met de summerseks van Dries.
Lees verder