Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaamse helpt Turken na bosbranden: “Iedereen had tranen in zijn ogen”

HLN
Vlaamse helpt Turken na bosbranden: "Iedereen had tranen in zijn ogen"
Nog niet alle bosbranden in Turkije zijn onder controle, maar op sommige plekken denken inwoners al aan de heropbouw. De Vlaamse Sandra Claes (38) woont en werkt in de zwaar getroffen regio Manavgat en probeert daar te helpen waar het kan. "Mensen in mijn hotel genieten van hun welverdiende vakantie, ik rijd met mijn busje naar de bergen, waar de mensen bang zijn dat het vuur opnieuw zal oprukken."
Lees verder

Pentagon tijdlang afgegrendeld na schoten bij bus- en metrostation, meerdere gewonden
Het Pentagon nabij Washington is dinsdagmorgen plaatselijke tijd een tijd afgegrendeld geweest nadat meerdere schoten waren afgevuurd op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Er zijn meerdere gewonden, meldt de brandweer van Arlington County.
Lees verder

Truiense Juwelier Willems ontwerpt gouden hanger voor 'golden girl' Nina Derwael: "Dit móesten we vieren"
Dat ook Juwelier Willems in Sint-Truiden ontzettend trots is op olympisch kampioene en stadsgenote Nina Derwael is duidelijk. Zo ontwierp de Truiense juwelier een gloednieuwe hanger met daarin 'golden girl' Nina Derwael verwerkt, toepasselijk in het ... goud.
Lees verder

Duitse politie: "Vrijwel alle reizigers voldoen aan coronaregels"
Vrijwel alle reizigers die Duitsland binnenkomen voldoen aan de nieuwe coronaregels, namelijk het bij je hebben van een bewijs dat je bent gevaccineerd, genezen of onlangs negatief getest. Bij nog geen 0,4 procent van de personen die op 1 en 2 augustus werden gecontroleerd waren maatregelen nodig, aldus de nationale Duitse politie.
Lees verder

Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaartuig Starliner
De lancering van een nieuw ruimtevaartuig, de door vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelde 'Starliner', is dinsdag niet doorgegaan. Het vaartuig had moeten opstijgen voor een onbemande vlucht naar het ruimtestation ISS. Een paar uur voor vertrek, terwijl de raket klaarstond op het lanceerplatform, besloot de vluchtleiding echter om de lancering uit te stellen. Boeing Space gaf op Twitter geen uitleg voor dat uitstel, maar door de weersomstandigheden was er maar 50 procent kans dat de vlucht zou kunnen doorgaan.
Lees verder

Het hart versus het hoofd: zwicht Lukaku voor de miljoenen van Chelsea, of blijft hij grote liefde Inter trouw?
Alle druk op 'Big Rom'. Onverwacht moet Romelu Lukaku (28) toch kiezen tussen wat zijn hoofd en entourage hem adviseren en wat zijn hart hem zegt: Chelsea FC of FC Internazionale Milano. Op de achtergrond spelen er uiteenlopende belangen. Een situatieschets.
Lees verder

Officieel: Peter Sagan trekt voor twee seizoenen naar TotalEnergies
De nieuwe ploeg van Peter Sagan is bekend. De drievoudige wereldkampioen ondertekende vandaag een contract voor twee seizoenen bij het Franse ProTeam TotalEnergies. Die overgang hing al een tijdje in de lucht. Vorige week raakte al bekend dat Sagan zijn huidige team BORA-hansgrohe zou gaan verlaten.
Lees verder

Mensen vluchten voor grote brand in noorden van Athene: "Achter ons is de hel"
De brandweer krijgt een grote brand ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene niet onder controle. De vlammen hebben dinsdagnamiddag de eerste huizen van enkele voorsteden bereikt. Inwoners verlaten intussen in paniek het getroffen gebied. "Achter ons is de hel", zo schreeuwde een inwoner vanuit zijn auto naar een reporter ter plaatse.
Lees verder

Duizenden op de vlucht voor grote brand in noorden van Athene: "Achter ons is de hel"
De brandweer krijgt een grote brand ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene niet onder controle. De vlammen hebben dinsdagnamiddag de eerste huizen van enkele voorsteden bereikt. Inwoners verlaten intussen in paniek het getroffen gebied. "Achter ons is de hel", zo schreeuwde een inwoner vanuit zijn auto naar een reporter ter plaatse. Dikke rookwolken zijn vanuit heel Athene zichtbaar.
Lees verder

Wereldkampioene Katarina Johnson-Thompson, grootste concurrente van Nafi Thiam, was op de dool: "Is al overwinning op zich dat ik er raakte"
Veertiende op de Olympische Spelen van 2012, zesde in Rio en wat wordt het in Tokio voor Katarina Johnson-Thompson? De 28-jarige Britse is de enige die Nafi Thiam écht kan bedreigen - ze is tenslotte wereldkampioene - maar een gescheurde achillespees doet haar (medaille)kansen in vraag stellen.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt niet-conventionele koppels die willen getuigen over borst- of flesvoeding
Het is de internationale week van de borstvoeding. Daarom wil NINA het voeden van baby's, op welke manier dan ook, in de kijker zetten.
Lees verder

LIVE (20u). Genk gaat mét Onuachu op zoek naar gunstig resultaat tegen Shakhtar in heenmatch derde CL-voorronde
Tussen al dat goud, zilver en brons door op de Olympische Spelen doet Racing Genk vanavond zelf een gooi naar eremetaal. Slagen de Limburgers in te stunten tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk? Volg de heenmatch hier LIVE om 20u!
Lees verder

KIJK LIVE. Genk gaat mét Onuachu op zoek naar gunstig resultaat tegen Shakhtar in heenmatch derde CL-voorronde
Tussen al dat goud, zilver en brons door op de Olympische Spelen doet Racing Genk vanavond zelf een gooi naar eremetaal. Slagen de Limburgers in te stunten tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk? Volg de heenmatch hier LIVE om 20u!
Lees verder

Nog een lichaam gevonden na ontploffing in Leverkusen: dodentol staat op 6 overlijdens
Een week na de ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, is opnieuw een lichaam gevonden. Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd, stelt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie van Keulen dinsdag.
Lees verder

Platenconcern Warner Music verdient meer geld aan streams
Warner Music Group draait fors beter dankzij een toename in het aantal muziekstreams. De platenmaatschappij achter artiesten als Bruno Mars, Cardi B en Ed Sheeran zag zijn omzet afgelopen kwartaal op jaarbasis met bijna een derde toenemen.
Lees verder

Anderlecht trekt Bayern-spits Joshua Zirkzee op huurbasis aan: "Meteen klik met Kompany"
Anderlecht heeft zijn beoogde spits te pakken. Het Nederlandse talent Joshua Zirkzee (20) komt over van Bayern München. Paars-wit huurt Zirkzee voor één seizoen zonder aankoopoptie.
Lees verder

Agent stapt uit het leven in politiecommissariaat
In Luik heeft een politieagent met zijn dienstwapen zelfmoord gepleegd in het politiecommissariaat. Dat meldt La Dernière Heure. Zijn collega's van het wijkkantoor Guillemins krijgen psychologische hulp.
Lees verder

Drie gewonden bij schietpartij aan winkelcentrum in Zweedse Kristianstad
In de zuidelijke Zweedse stad Kristianstad zijn dinsdag zeker drie mensen gewond geraakt bij een schietpartij. De slachtoffers zouden zwaargewond zijn. Een dader is nog niet gevat, er is op dit moment een grote politieoperatie bezig.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Biles op de balk afrekende met haar demonen en brons pakte: "Deze medaille smaakt zoeter dan al het goud dat ik al won"
Afrekenen met haar demonen, deed Simone Biles (24) in de finale op de balk, haar ultieme optreden op deze Spelen. Brons voelde aan als goud. Kan ze het nog, was vooraf de grote vraag. Oh yes, she can. Ooggetuigenverslag van een historische avond.
Lees verder

PORTRET. Nafi Thiam (26) vond haar jeugd zorgeloos, maar vanzelfsprekend was dat niet: "Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken"
Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen. Een wàt? "Zo ben ik met atletiek begonnen, ja: voor een potje confituur."
Lees verder