Doorgaan naar hoofdcontent

VIDEO. Bekijk hier de hoogtepunten uit Shakhtar Donetsk-Racing Genk

HLN
VIDEO. Bekijk hier de hoogtepunten uit Shakhtar Donetsk-Racing Genk
Racing Genk kon niet doorstoten naar de laatste voorronde van de Champions League. Het moest winnen bij Shaktar Donetsk, maar verloor met 2-1 in Oekraïne. Bekijk hier de hoogtepunten uit die partij en lees HIER het wedstrijdverslag.
Lees verder

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck sneuvelen allebei in eerste ronde van WTA-toernooi Montreal
Elise Mertens (WTA-16) werd meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Canadese Montreal. De 25-jarige Limburgse moest in 1 uur en 31 minuten met 6-3 en 7-5 het onderspit delven voor de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71). Ook Alison Van Uytvanck (WTA-60) overleefde de eerste ronde niet en won slechts drie spelletjes.
Lees verder

200 dode bergeenden aangetroffen op stranden in Zeeland
Op een aantal stranden op Walcheren, een schiereiland in de Nederlandse provincie Zeeland, zijn sinds maandag in totaal zo'n 200 dode bergeenden aangetroffen. De gemeente Vlissingen laat weten dat de oorzaak daarvan nog niet bekend is en adviseert mensen geen dode dieren aan te raken en hun hond aan de lijn te houden.
Lees verder

VTM-analisten Jan Mulder en Gilles De Bilde vinden uitschakeling Genk logisch: "Shakhtar was beter, in alle opzichten"
Racing Genk is in de Champions League gesneuveld in de derde voorronde. Over twee wedstrijden bleek het Oekraïense Shakhtar Donetsk té sterk. Niet onlogisch, vinden onze analisten Jan Mulder en Gilles De Bilde. "De Champions League is net iets te hoog gegrepen", aldus Mulder. "Alhoewel, Genk heeft vijf behoorlijk grote kansen om te scoren gehad. Maar Shakhtar was beter, in alle opzichten." De Bilde zag dat de Limburgers niet altijd even gelukkig waren in de afwerking. "Het is niet zozeer dat ze met kansen gemorst hebben, het zat gewoon niet méé. Het was natuurlijk een tegenstander van een ander niveau dan diegene die je in de play-offs in België tegenkomt."
Lees verder

Handel in crypto's op Coinbase op één jaar gegroeid met 1500 procent
De handel in crypto's op de handelsplatformen van Coinbase Global is in het tweede kwartaal van het jaar explosief gegroeid. Het bedrijf dat in april dit jaar naar de beurs ging, zag het handelsvolume op kwartaalbasis met 38 procent stijgen tot 462 miljard dollar (394 miljard euro). Op jaarbasis ging het om een stijging met 1500 procent.
Lees verder

Stomdronken schipper vaart tegen spoorwegbrug in Oudegem
Een stomdronken schipper uit Antwerpen is deze avond met zijn vrachtschip tegen de spoorwegbrug aangevaren in Oudegem. Het schip was niet geladen en de waterstand was te hoog waardoor hij niet onder de brug door geraakte. Een eerdere waarschuwing had de man gewoon in de wind geslagen. De bestuurder legde een positieve ademtest af en zou meer dan 2 promille in zijn bloed gehad hebben.
Lees verder

REACTIES. Van den Brom: "We konden echt wel mee" - Vandevoordt: "Genoeg kansen om te winnen" - Thorstvedt: "Droomden echt van Champions League"
Racing Genk ging strijdend ten onder tegen Shakhtar Donetsk. De Limburgers konden niet stunten en moeten zich nu opmaken voor de groepsfase van de Europa League, maar verlaten het Champions League-toneel wel met opgeheven hoofd. "We hebben laten zien dat we dit niveau aankunnen." Een overzicht van de reacties uit het Genkse kamp.
Lees verder

Biden zegt beslissing om Amerikaanse troepen uit Afghanistan terug te halen niet te betreuren
De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing niet om de Amerikaanse troepen tegen eind deze maand terug te roepen uit Afghanistan. Dat heeft hij vandaag gezegd tijdens een persbabbel in het Witte Huis. Biden riep de Afghanen ook op aan hetzelfde zeel te trekken en "de wil om te strijden" te vinden.
Lees verder

TikTok laat Facebook en Instagram achter zich en is meest gedownloade app ter wereld
TikTok is in 2020 de meest gedownloade app ter wereld geworden, en laat daarmee Facebook, Whatsapp en Instagram achter zich. Dat blijkt uit gegevens die het Amerikaanse onderzoeksbureau App Annie heeft gepubliceerd.
Lees verder

Afghaanse regering eist mediator in onderhandelingen met Taliban
De Afghaanse regering wil een bemiddelaar betrekken bij de vredesonderhandelingen die ze momenteel in Qatar voert met de Taliban. Dat zegt een lid van de Afghaanse onderhandelingsdelegatie vandaag tegen de televisiezender Al Jazeera.
Lees verder

Scholen in Texas en Florida negeren verbod op verplicht mondmasker
Scholen in Florida en Texas verzetten zich tegen het verbod van hun Republikeinse gouverneurs om mondmaskers voor kinderen en leraren verplicht te stellen, nu het aantal coronabesmettingen vooral in conservatieve gebieden met lage vaccinatiepercentages toeneemt.
Lees verder

Amnesty: Ethiopische troepen en milities verkrachten en ontvoeren vrouwen in Tigray
Meisjes en vrouwen in de opstandige Ethiopische regio Tigray zijn het slachtoffer van ontvoeringen, verkrachtingen en ander seksueel geweld, door regeringssoldaten en aanverwante milities. Dat schrijft mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport over het zware conflict. "Verkrachting en seksueel geweld zijn als oorlogswapen gebruikt om blijvende fysieke en psychische schade toe te brengen", zegt Agnès Callamard, secretaris-generaal van Amnesty.
Lees verder

Rechtbank Colombia: FARC rekruteerde meer dan 18.000 kinderen
Minstens 18.667 kinderen in Colombia werden gedurende een periode van twintig jaar gedwongen zich aan te sluiten bij de nu gedemobiliseerde Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), Dat maakte een bijzondere Colombiaanse rechtbank (JEP) dinsdag bekend. Dat zijn een stuk meer kinderen dan de regering eerder had verklaard.
Lees verder

Hackers maken recordbedrag aan cryptomunten buit
Bij het gespecialiseerde blockchainbedrijf Poly Network hebben hackers een recordbedrag aan cryptomunten ontvreemd. Bij de diefstal zijn munten van Ethereum, BinanceChain en OxPolygon gestolen.
Lees verder

Uitreiking Emmy Awards vindt dit jaar buiten plaats vanwege stijgende besmettingscijfers in Los Angeles
De uitreiking van de Primetime Emmy Awards vindt dit jaar niet plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles, maar op het nabijgelegen dakpaviljoen van evenementencomplex L.A. Live. Organisator de Television Academy heeft daardoor gekozen in verband met de recent weer gestegen coronacijfers in de stad.
Lees verder

Hoe ongelimiteerd is onbeperkt internet?
Is onbeperkt snel internet wel degelijk ongelimiteerd? Vaak niet. De meeste internetaanbieders stellen in hun kleine lettertjes dat dit alleen bij 'een redelijk gebruik' geldt. Wie boven een bepaald volume per maand komt, valt in het beste geval terug op traag internet of moet een extra pakket bijkopen. Telecomwaakhond BIPT houdt een publieke consultatie over het gebruik.
Lees verder

ONZE OPINIE. Veertig amokmakers gewapend met parasollen krijgen het parlement sneller bijeen dan vele dakloze burgers en een haperende hulpverlening
Het ene jaar is het andere niet. Zelfs in tijden van corona. Exact een jaar geleden kwam het parlement met spoed bijeen. De pandemie? Niet echt. Onze Vlaamse kust werd geteisterd door jonge amokmakers die met een parasol en een strandstoel durfden gooien. Het strand van Blankenberge werd na die schermutselingen zelfs een heuse oorlogszone genoemd.
Lees verder

Somers wil u laten wonen in lege kantoren
Wonen in het penthouse van een leegstaand kantoorgebouw of een kunstatelier in hetzelfde gebouw als het OCMW? Als het van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers afhangt, krijgen leegstaande kantoorruimtes - privé én van de overheid - binnenkort een make-over. "Dat is een win-winsituatie: het leidt tot minder leegstand en het kan de druk op de lokale woningmarkt verlichten waardoor er meer jongeren naar de stad trekken."
Lees verder

Afgeslankte Antwerp Pride gaat van start in Rivierenhof
In het Openluchttheater Rivierenhof wordt vanavond het startschot gegeven van de veertiende editie van Antwerp Pride. Voor het tweede jaar op rij moet het populaire holebifestival het vanwege de coronapandemie doen zonder grote publiekstrekkers als de Pride Parade en het Closing Festival, maar met onder meer een festivaldorp op het Operaplein en tal van kleinschalige openluchtactiviteiten en -feesten zou van een Pride in mineur ditmaal toch minder sprake mogen zijn.
Lees verder

Canadese zakenman in China tot elf jaar cel veroordeeld
De Canadese consultant Michael Spavor is woensdag in China veroordeeld tot elf jaar cel voor spionage. De Canadese premier Justin Trudeau noemde de opsluiting van Spavor eerder al "willekeurig". De veroordeling van Spavor zal de relaties tussen Peking en Ottawa nog verder onder druk zetten.
Lees verder