Doorgaan naar hoofdcontent

Vermiste jongen (16) na urenlange zoektocht voor Oostendse kust dood teruggevonden

HLN
Vermiste jongen (16) na urenlange zoektocht voor Oostendse kust dood teruggevonden
Voor de kust van Oostende en nabij de westelijke strekdam werd vandaag een grootschalige zoekactie ingezet naar een vermiste jongen van 16 jaar. De jongen was vermoedelijk in zee verzeild geraakt. Vanavond werd hij levenloos aangetroffen na een urenlange zoektocht.
Lees verder

Grote zoekactie voor Oostendse kust: "Jongen van 16 jaar al uren vermist"
Voor de kust van Oostende en nabij de westelijke strekdam is een grootschalige zoekactie aan de gang naar een vermiste jongen van 16 jaar. Het vermoeden bestaat dat de jongen in zee verzeild is geraakt. De situatie is onrustwekkend. Er wordt al uren naar hem gezocht.
Lees verder

Leider Almeida snelt naar de zege in de Ronde van Polen
João Almeida heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. Het is zijn tweede etappezege in deze rittenkoers. In een pittige finale werd ploegmaat Honoré op het nippertje nog ingehaald. Almeida blijft natuurlijk leider. Het is een topdag voor Deceuninck-Quick.Step, want ook Evenepoel mocht vandaag al het zegegebaar maken.
Lees verder

Water-link: "Overstromingswater zal drinkwater niet vervuilen"
Ondanks de vrees voor vervuild water, veroorzaakt door de overstromingen in juli, blijkt het overstromingswater dat drinkwaterbedrijf water-link in Antwerpen bereikt van goede kwaliteit. Water-link, dat 40 procent van de Vlamingen van drinkwater voorziet, voert naast zijn gebruikelijke metingen bijkomende metingen uit op het water dat vanuit de Maas het Albertkanaal binnenstroomt. Dat meldt VRT en bevestigt Senne Van Rompaey, woordvoerder van water-link.
Lees verder

Taliban veroveren nu ook Herat, derde grootste stad van Afghanistan
De taliban zetten hun offensief voort: donderdag is Herat, de op twee na grootste stad van Afghanistan, gevallen. De stad in het westen van het land viel enkele uren na Ghazni, 150 kilometer ten zuidwesten van Kaboel. Sinds vorige week vrijdag hebben de taliban zeker tien van de 34 provinciale hoofdsteden veroverd. De opmars van de jihadisten valt samen met het vertrek van de internationale soldaten die jarenlang gelegerd waren in Afghanistan.
Lees verder

Taliban veroveren nu ook Herat, derde grootste stad van Afghanistan, Amerikanen beginnen met evacuatie ambassadepersoneel
De taliban zetten hun offensief voort: vandaag is Herat, de op twee na grootste stad van Afghanistan, gevallen. De stad in het westen van het land viel enkele uren na Ghazni, 150 kilometer ten zuidwesten van Kaboel. Sinds vorige week vrijdag hebben de taliban zeker 11 van de 34 provinciale hoofdsteden veroverd. De opmars van de jihadisten valt samen met het vertrek van de internationale soldaten die jarenlang gelegerd waren in Afghanistan. Ondertussen hebben de Verenigde Staten beslist een aanzienlijk deel van het personeel van hun ambassade in de Kaboel evacueren.
Lees verder

Beelden van strippersfeestje in beveiligde kazerne brengen legerleiding in verlegenheid: "Wij weten niet altijd wat er zich afspeelt in de kazernes"
Een aantal filmpjes van militairen die te zien zijn op een strippersfeestje in de kazerne van Tielen, brengen de legerleiding in verlegenheid. In de filmpjes zijn een twintigtal leden van het 3de bataljon parachutisten te zien, die dansen en alcohol drinken ondanks de - toen nog - strenge coronaregels. Op het feestje is ook een stripster te zien die de beveiligde kazerne is binnengesmokkeld. De legerleiding is furieus en opent een onderzoek: "We tillen hier heel zwaar aan."
Lees verder

Romelu Lukaku keert terug naar grote liefde Chelsea, Blues betalen 115 miljoen: "Mijn band met deze club betekent zo veel voor mij"
Het heeft een beetje langer geduurd dan verwacht, maar Romelu Lukaku (28) heeft zijn toptransfer beet. 'Big Rom' trekt na twee jaar Inter terug naar zijn grote liefde Chelsea. Hij tekent voor vijf seizoenen op Stamford Bridge. Met een prijs van 115 miljoen euro is hij de duurste transfer uit de clubgeschiedenis. "Mijn band met Chelsea betekent zo veel voor mij", reageert hij. Tegen Crystal Palace kan hij wel nog niet debuteren.
Lees verder

Belgisch leger helpt bij reddingsactie van 40 migranten in Kanaal, één dode
Veertig migranten die vandaag in een gammele boot het Kanaal wilden oversteken van Frankrijk naar Engeland, zijn in het Nauw van Calais opgepikt door onder meer een helikopter van het Belgische leger. Een van de opvarenden, die bewusteloos naar het ziekenhuis van Calais werd overgebracht, overleed daar enkele uren later.
Lees verder

LIVE. AA Gent het best aan de partij begonnen in Letland
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 19u • Riga • De heenwedstrijd in de Ghelamco Arena eindigde op 2-2
Lees verder

Frances Lefebure en Boris Van Severen getrouwd
Heuglijk nieuws! Frances Lefebure (32) en Boris Van Severen (32) zijn in het huwelijksbootje gestapt. Dat maakte de acteur bekend op sociale media met enkele foto's van de gebeurtenis.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Last Stop' brengt existentiële leegte in je vingers
Uitgesproken vrolijk word je niet wanneer je Last Stop speelt, een game over drie mensen die zichzelf letterlijk doorheen hun droeve kleine levens slepen. Maar de nieuwe worp van de makers van instantclassic Virginia levert wel een intrigerend stuk interactief drama op.
Lees verder

Romelu Lukaku, 11 jaar geleden op Stamford Bridge: "Dromen? Neen, op een dag ga ik hier écht spelen"
Romelu Lukaku (28) is officieel een Chelsea-speler. In tegenstelling tot zijn eerste passage bij de Londense club komt hij er nu toe als grote meneer. Dat hij altijd al fan is geweest van The Blues, blijkt uit een fragment van 'De School Van Lukaku', waarin 'Big Rom' als jonge Anderlecht-speler in 2010 gevolgd werd. Paars-wit tweette de beelden nu ook. "Dromen? Neen, op een dag ga ik hier écht spelen."
Lees verder

Voormalige presidentskandidaat Wit-Rusland gevangengenomen
Een jaar na de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland is de voormalige kandidaat Andrej Dmitrijev volgens mensenrechtenorganisatie Wesna (Lente) gevangengenomen. Dat heeft de organisatie donderdag op Telegram gemeld. Om welke reden hij werd gearresteerd, is niet duidelijk.
Lees verder

LIVE. AA Gent gaat met een brilscore rusten in Riga na een flauwe eerste helft
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 19u • Riga • De heenwedstrijd in de Ghelamco Arena eindigde op 2-2
Lees verder

LIVE (20u). Verdedigt Anderlecht, met Ait El Hadj in de basis, 3-0-bonus tegen Laçi met succes?
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 20u • RSCA verdedigt in het Lotto Park 3-0-voorsprong • Anderlecht zonder Zirkzee tegen Laçi
Lees verder

LIVE. Anderlecht neemt het initiatief, Raman kopt eerste goede kans over
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 20u • RSCA verdedigt in het Lotto Park 3-0-voorsprong • Anderlecht zonder Zirkzee tegen Laçi
Lees verder

LIVE. AA Gent domineert tegen Riga, maar mist efficiëntie voor doel: 0-0
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 19u • Riga • De heenwedstrijd in de Ghelamco Arena eindigde op 2-2
Lees verder

Nu ook opnieuw bosbranden in Spanje door verzengende hittegolf
De hittegolf die een groot deel van het Iberisch Schiereiland in zijn greep heeft, heeft donderdag de eerste drie bosbranden in Spanje veroorzaakt. Die situeren zich alle drie in het noordoosten van het land. De Spaanse en Portugese autoriteiten hebben het waarschuwingsniveau in beide landen ook opgekrikt.
Lees verder

"90 minuten geilen": Foket, Sels en Faes spreken over Messi, hun nieuwste nachtmerrie (of droom?) in de Ligue 1
Dichter dan hen kom je niet bij Lionel Messi. Drie van onze landgenoten in de Franse Ligue 1 over hun aanstaande ontmoeting met D10S. "Dat wordt schrikken en slikken."
Lees verder