Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 augustus 2021

Verdwenen miljoenen, een bizar verzoekschrift en een tirannieke vader: alle pijnlijke details over de bewindvoering v...

HLN
Verdwenen miljoenen, een bizar verzoekschrift en een tirannieke vader: alle pijnlijke details over de bewindvoering van Britney Spears op een rijtje (deel 1)
"Free Britney", roepen de fans van de popster al jarenlang en die strijdkreet lijkt eindelijk waarheid te worden. Nu papa Jamie Spears (69) aangekondigd heeft dat hij wil stoppen als voogd lijkt de zangeres stap voor stap haar eigen leven terug te krijgen. Maar waarom werd Britney nu ook alweer onder bewindvoering geplaatst? Heeft papa Jamie daadwerkelijk gesjoemeld? En hoe komt het dat het protest over dat voogdijschap steeds groter werd? Jurist Jonas Van Giel, die de zaak al jaren op de voet volgt, lijst alles nog eens netjes op, van de publieke inzinking van de ster in 2007 tot haar emotionele getuigenis voor de rechtbank dit jaar.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wil de draad nu ook oppikken in de competitie: "Het enige wat we nodig hebben, zijn punten"
AA Gent keerde met een voldaan gevoel terug uit Riga, waar de kwalificatie voor de play-offs van de Conference League werd afgedwongen. Maar het blijft snel gaan voor de Buffalo's, want zondag zit er alweer druk op de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen.
Lees verder

Beloofde transparantie rond auditrapport Veerle Heeren blijft op zich wachten: "Allemaal zodat CD&V touwtjes in handen kan houden"
Op vraag van meerderheidspartijen Open VLD en N-VA belooft gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) het auditrapport rond de twijfelachtige vaccinatiepraktijken in Sint-Truiden "ruim op tijd" te bezorgen. Dat laat zijn partij weten in een officieel persbericht. Het rapport werd echter nog niet met alle gemeenteraadsleden gedeeld, tot grote ergernis van de oppositie.
Lees verder

Wit-Russische rechtbank verbiedt onafhankelijke nieuwswebsite
Opnieuw een klap voor de onafhankelijke media in Wit-Rusland: een rechtbank in het autoritair bestuurde land heeft een populair nieuwsportaal als extremistisch bestempeld en het daarom verboden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Minsk vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Emma Corrin spreekt voor het eerst over coming-out: "Het voelde eng om te praten over genderidentiteit"
Voor het eerst sinds hun coming-out in april spreekt Emma Corrin openhartig over diens ervaring. De acteur, die bekend werd als prinses Diana in de Netflix-serie 'The Crown', vond het erg eng om op hun sociale media over genderidentiteit te praten, maar deed het toch. Dat vertelde ze in een interview met ITV.
Lees verder

Merkel zal als gepensioneerde 15.000 euro per maand krijgen
Duits bondskanselier Angela Merkel zal na haar aftreden een maandelijks pensioen van ongeveer 15.000 euro ontvangen. Dat blijkt uit een berekening van de Duitse vereniging van belastingbetalers.
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse: "Een ambitieuze, Antwerpse club die hem goed betaalt: geef Radja eens ongelijk"
Opvallende transfer in voetballand. Radja Nainggolan trekt naar Antwerp. "Het toont andermaal aan dat men op de Bosuil alleen nog maar genoegen neemt met het allerhoogste", stelt onze huisanalist Marc Degryse.
Lees verder

Moskou weigert visum van BBC-correspondente te verlengen
Bovenop de al slechte bilaterale betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland heeft de Russische regering besloten het visum van Sarah Rainsford, correspondente van de BBC in Moskou, niet te verlengen. Dat meldt de Russische staatstelevisie.
Lees verder

Nederlandse regering zet in op 1 november als einddatum voor alle coronaregels
De Nederlandse regering hoopt dat op 1 november alle coronamaatregelen kunnen vervallen. Dan zouden ook weer de nachtclubs en discotheken onbeperkt open kunnen. Vanaf 20 september kan de 1,5 meterregel al op de meeste plekken verdwijnen.
Lees verder

Arndt kraait victorie in sprint bergop in Ronde van Polen, finale ontsierd door valpartijen
Nikias Arndt (29) heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Duitser van Team DSM had in Bielsko-Biala de machtigste sprint bergop in huis. De slotkilometer werd ontsierd door twee valpartijen.
Lees verder

EXCLUSIEF. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens over stunttransfer: "Wie zou je het liefst hebben, Radja voor een kleine 2 miljoen of Vanaken voor 3 miljoen?"
Radja Nainggolan die de komende maanden over de Belgische velden dartelt. Wat. Een. Stunt. Getekend, Paul Gheysens. Wij konden de Antwerp-voorzitter uitgebreid spreken. Hieronder leest u zijn relaas over dé stunttransfer van het jaar, puur en onversneden. "Nainggolan kost aan loon niet meer dan Mbokani."
Lees verder

NAVO blijft Afghaanse regering "zoveel mogelijk steunen"
De NAVO blijft de Afghaanse regering en de veiligheidstroepen zoveel mogelijk steunen, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg na afloop van spoedoverleg met de ambassadeurs van het bondgenootschap. Steeds meer westerse landen sluiten hun ambassades in hoofdstad Kaboel en brengen hun personeel in veiligheid nu de radicaalislamitische Taliban snel oprukt.
Lees verder

Rusland maakt werk van bestrijding enorme natuurbranden Siberië
Rusland heeft een nationaal centrum opgezet voor de bestrijding van natuurbranden in de Siberische regio Jakoetië, waar dit jaar een recordaantal branden is ontstaan. Er zijn tweehonderd extra specialisten gestuurd naar de noordelijke regio, waar al vijfduizend mensen de branden proberen te blussen.
Lees verder

Juli breekt record van "warmste maand ooit gemeten" op aarde
De maand juli was de warmste maand op aarde sinds de start van de metingen in 1880. Dat heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, bekendgemaakt.
Lees verder

Schutter (22) in Zuid-Engelse Plymouth doodde zijn eigen moeder en vier anderen waaronder 3-jarig meisje
Volgens de Britse politie is de 22-jarige man Jake Davison verantwoordelijk voor het bloedbad in Plymouth, waarbij in totaal zes mensen - onder wie de dader zelf - om het leven kwamen. Davison schoot eerst zijn moeder (51) neer in haar flat en vuurde vervolgens lukraak op voorbijgangers, zei politiechef Shaun Sawyer vandaag op een persconferentie in de Zuid-Engelse havenstad.
Lees verder

LIVE (20u45). Geen wijzigingen in de basiself bij Antwerp, dat naar Charleroi trekt
• Openingsmatch vierde speeldag • Aftrap: 20u45 • Antwerp won vorige week met 2-5 tegen Standard • Charleroi heeft nog niet verloren
Lees verder

KOERS KORT. Rugpijn doet Van der Poel vroeger terugkeren van hoogtestage - Intermarché-Wanty-Gobert versterkt zich met drie jonge Belgen
Vroeger dan verwacht is Mathieu van der Poel teruggekeerd van een hoogtestage in Livigno. Van der Poel heeft last van de rug. Het is niet duidelijk of dat nog het gevolg van zijn val bij de olympische mountainbikerace in Tokio. De eerstvolgende wedstrijd van Van der Poel is de Benelux Ronde. Zijn deelname komt normaal niet in het gedrang. (MG)
Lees verder

Jacht van koning Albert en koningin Paola te koop voor 1,95 miljoen euro
Het jacht waarmee koning Albert II (87) en koningin Paola (83) tussen 2009 en 2019 over de Middellandse Zee dobberden, de Alpa IV, staat te koop. Vraagprijs: 1,95 miljoen euro. In 2009 werd het schip door ons vorstenhuis voor 4,6 miljoen euro aangekocht. Het was jarenlang de zomerse ontmoetingsplek voor de kinderen en kleinkinderen van het vorstenpaar.
Lees verder

Nederlands meisje zit uren met vingers vast in bowlingbal, pan met frituurvet was de oplossing
Een middagje bowlen pakte niet goed uit voor een meisje in Zoetermeer in de provincie Zuid-Holland. Zij bleef met haar vingers vastzitten in een bowlingbal.
Lees verder

Jambon geen voorstander van Covid Safe Ticket op trouwfeest of in winkel
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is geen voorstander om het Covid Safe Ticket (CST) ook in te zetten bij trouwfeesten, in winkels en in de horeca. "Het CST kan wat mij betreft worden ingezet bij evenementen waar er sowieso ticketcontrole is, maar op andere plaatsen niet. We moeten niet evolueren naar een pasjesmaatschappij", klinkt het.
Lees verder