Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

Van Gaal voor derde keer bondscoach van Oranje: “Goed om weer terug te zijn”

HLN
Van Gaal voor derde keer bondscoach van Oranje: "Goed om weer terug te zijn"
Louis van Gaal is zoals verwacht de nieuwe bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg. Woensdag is de bijna 70-jarige trainer met de Nederlandse voetbalbond KNVB een samenwerking overeengekomen tot en met het WK in 2022. "Het is goed om weer terug te zijn", reageert Van Gaal.
Lees verder

LIVE. Belgian Cats wervelen en diepen voorsprong uit tegen thuisland Japan!
De Belgische basketvrouwen spelen in Saitama hun kwartfinale tegen Japan. Drie weken geleden troffen beide landen elkaar op dezelfde locatie in een oefenduel en toen trokken de Aziaten met 84-76 aan het langste eind. Bij winst nemen de Belgian Cats het vrijdag in de halve finales op tegen Frankrijk of Spanje. Volg de kwartfinale hier LIVE!
Lees verder

Zwart, zwarter, zwartst: donkere tinten zetten strand en exotische tuin bij deze villa nog meer in de verf
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in het Australische Queensland.
Lees verder

Man opgepakt die dreigde granaat tot ontploffing te brengen in Oekraïens regeringsgebouw
In Oekraïne is een onbekende man opgepakt die een regeringsgebouw in Kiev was binnengedrongen. Hij dreigde ermee een granaat tot ontploffing te brengen, al was het niet geheel duidelijk of de man daadwerkelijk over een granaat beschikte. De politie sloot de omgeving af en kon de man al snel oppakken, zo meldde de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Vermoedelijke ontsnapping uit Gentse gevangenis: deel van buurt afgezet, ook zoekacties in andere wijken
In Gent wordt momenteel gezocht naar een mogelijk ontsnapte gedetineerde. De perimeter in de straat Nieuwewandeling is intussen opgeheven, maar de politie speurt intussen ook verder in andere wijken in Gent.
Lees verder

Vermoedelijke ontsnapping uit Gentse Gevangenis: buurt afgezet
De Nieuwe Wandeling in Gent is tijdelijk afgesloten. De politie werd door het gevangenispersoneel op de hoogte gebracht dat een gedetineerde onvindbaar was. Daarop is een grootschalige politiemacht en de helicopter uitgerukt.
Lees verder

Wachten op een akkoord tussen clubs: als Chelsea 130 miljoen op tafel legt, zal ook Lukaku transfer niet weigeren
Het is wachten op een doorbraak op clubniveau. Als Inter beslist hem voor 130 miljoen te verkopen aan Chelsea, dan verwacht zijn entourage niet dat Romelu Lukaku (28) een transfer nog afblaast. Op naar een addio aan Milaan?
Lees verder

LIVE. Wat een thriller! Belgian Cats en Japan maken er zenuwslopend slot van
De Belgische basketvrouwen spelen in Saitama hun kwartfinale tegen Japan. Drie weken geleden troffen beide landen elkaar op dezelfde locatie in een oefenduel en toen trokken de Aziaten met 84-76 aan het langste eind. Bij winst nemen de Belgian Cats het vrijdag in de halve finales op tegen Frankrijk of Spanje. Volg de kwartfinale hier LIVE!
Lees verder

Agressieve passagier vastgebonden aan vliegtuigstoel met ducttape
Een agressieve passagier heeft zaterdag voor onrust gezorgd tijdens een vlucht van Philadelphia naar Miami. Hij zou volgens het politierapport twee stewardessen hebben betast en een andere steward hebben aangevallen. De stewards bonden de man uiteindelijk vast met ducttape.
Lees verder

Drama voor Belgian Cats: Belgische basketdames stranden op één luttel puntje van de halve finales
Drama voor de Belgian Cats. De Belgische basketdames hebben hun kwartfinale tegen thuisland Japan verloren met... 86-85. Ze strandden dus op één luttel puntje van de halve finales op de Olympische Spelen. Een Japanse driepunter op 15 seconden van het einde maakte het verschil.
Lees verder

KIJK LIVE. Drama voor Belgian Cats: Belgische basketdames stranden op één luttel puntje van de halve finales
Drama voor de Belgian Cats. De Belgische basketdames hebben hun kwartfinale tegen thuisland Japan verloren met... 86-85. Ze strandden dus op één luttel puntje van de halve finales op de Olympische Spelen. Een Japanse driepunter op 15 seconden van het einde maakte het verschil.
Lees verder

OPROEP. Betaal je je als jongere ook blauw aan coronatests?
Wie volop wil genieten van de zomermaanden, moet daarvoor regelmatig bewijzen niet besmet te zijn. Voor veel jongeren die nog geen tweede prik hebben gekregen betekent dat: testen. De overheid stelde twee gratis PCR-tests ter beschikking, maar dat volstaat lang niet altijd. Heb jij de voorbije weken al meerdere testen moeten ondergaan, en loopt dat bedrag intussen aardig op? Stuur dan een mail (liefst inclusief telefoonnummer) naar tom.antonissen@dpgmedia.be.
Lees verder

Vakbonden Brussels Airlines overwegen nieuwe acties: voorstellen directie "onvoldoende"
De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lichten vandaag hun achterban in over de voorstellen die de directie gedaan heeft om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. Volgens vakbondsman Tim Roelandt (ACLVB) zijn die alvast "onvoldoende".
Lees verder

Vijf koeien, een gehaktballenrestaurant en een huis: Indonesische atleten overladen met cadeaus na gouden medaille
Twee Indonesische badmintonsters worden bedolven onder de cadeaus, nadat ze goud wonnen op de Olympische Spelen. Naast een overheidsbeloning van bijna 300.000 euro, krijgt het duo ook een gehaktballenrestaurant en een eigen huis cadeau.
Lees verder

Duitse 'nazifreak' veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen
Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2.000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn 'nazimuseum' leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.
Lees verder

Ryanair vervoerde in juli dubbel zoveel passagiers als jaar voordien
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft in juli dubbel zoveel passagiers vervoerd als in dezelfde maand een jaar eerder. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag aangekondigd. Ryanair klokte in juli af op 9,3 miljoen passagiers. In juli 2020 waren er dat nog 4,4 miljoen.
Lees verder

Reizigers die vanuit België naar Nederland reizen worden vanaf zondag gecontroleerd op coronabewijs
Reizigers die vanuit België naar Nederland reizen kunnen vanaf zondag gecontroleerd worden op hun coronabewijs, meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Reizigers die tijdens een controle geen coronabewijs bij zich hebben, krijgen een boete van 95 euro.
Lees verder

Toxicoloog over PFAS-waarden in bloed van buurtbewoners 3M-fabriek: "Opvolging nodig"
In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht wonen, zitten veel te hoge concentraties PFAS. Alle stalen overschrijden de grens van 6,9 nanogram per ml bloed. Bij één staal is de PFAS-waarde maar liefst 168 keer hoger dan de Europese drempel. Volgens toxicoloog Jan Tytgat is er "geen paniek nodig", maar wel "verdere opvolging".
Lees verder

Schoten gelost bij achtervolging door Ternat en Asse: vluchter rijdt zich vast op tractorsluis
De politie heeft waarschuwingsschoten moeten lossen bij een achtervolging. Een man, een Braziliaan, werd betrapt met zijn gsm achter het stuur, waarna een motard de bestuurder aan de kant wilde zetten. De achtervolging ging van Affligem tot Asse waar hij met bijstand van de politiezones AMOW en Dilbeek kon worden ingerekend, nadat hij zich knullig vastreed op een tractorsluis.
Lees verder

Dankzij kaskraker 'Black Widow' zijn koperkleurige lokken een trend. "De lijn tussen een prachtige haarkleur en een mislukte tint is zeer dun"
Rossekop: niet langer een scheldwoord, maar in de mode. Dankzij Black Widow, de langverwachte Marvel-kaskraker met de ravissante Scarlett Johansson in de hoofdrol, worden koperkleurige lokken dé haarkleur van komende herfst genoemd. Kapper Pascal van Loenhout analyseert de trend. "Copy-paste niet zomaar de haarkleur. Je kapsel moet passen bij je huidtint én de kleur van je ogen."
Lees verder