Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 augustus 2021

Van den Brom slaat na magere oogst niet aan het twijfelen: “Blij met wat we tot nu toe op de mat hebben gelegd”

HLN
Van den Brom slaat na magere oogst niet aan het twijfelen: "Blij met wat we tot nu toe op de mat hebben gelegd"
Volgt de eerste driepunter van het seizoen in zijn honderdste wedstrijd als coach in de Jupiler Pro League. John van den Brom hoopt alvast van wel. De Nederlander wil het goede spel van Racing Genk tegen Kortrijk eindelijk ook omzetten in een overwinning. "Er zit veel ambitie in deze groep."
Lees verder

LIVE. 1-0! Club Brugge op voorsprong, Vormer werkt heerlijke aanval af
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder

Zeker negen gewonden bij mesaanval op trein in Tokio
Een man heeft vrijdagavond zeker negen mensen verwond met een mes in een trein in Tokio. Volgens Japanse media liepen de meeste slachtoffers lichte verwondingen op. Een vrouw raakte zwaargewond aan haar rug maar zij verkeert niet in levensgevaar. De politie kon de vermoedelijke dader later in de buurt aanhouden.
Lees verder

Waalse hulpverleningszones willen organisatie van hulpverlening herbekijken
De Waalse hulpverleningszones vragen de federale en regionale autoriteiten om "zonder taboes" de organisatie te herbekijken van hulpverlening aan de burgers. Dat meldt de vereniging van Waalse hulpverleningszones ReZonWal vrijdag in een persbericht.
Lees verder

G7 wijst met beschuldigende vinger naar Iran na aanval op olietanker nabij kust Oman
De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 hebben vrijdag in een gezamenlijke verklaring met een beschuldigende vinger naar Iran gewezen voor de aanval op een Japanse olietanker vorige week waarbij twee bemanningsleden om het leven kwamen.
Lees verder

Onze atletiekspecialist Cédric Van Branteghem over de broertjes Borlée: "Kampioenen zoals zij beslissen zelf wanneer ze stoppen"
De Belgian Tornados staan in de finale op de 4x400 meter. Ex-Belgian Tornado en onze atletiekspecialist Cédric Van Branteghem hoopt op een medaille op de Olympische Spelen voor zijn voormalige ploeggenoten, maar beseft dat het moeilijk wordt. "Het wordt héél lastig om bij de eerste drie te finishen."
Lees verder

Onze atletiekspecialist Cédric Van Branteghem over de broertjes Borlée: "Ze beslissen zelf wanneer ze stoppen"
De Belgian Tornados staan in de finale op de 4x400 meter. Ex-Belgian Tornado en onze atletiekspecialist Cédric Van Branteghem, hoopt op een medaille op de Olympische Spelen voor zijn voormalige ploeggenoten, maar beseft dat het moeilijk wordt. "Het wordt héél lastig om bij de eerste drie te finishen."
Lees verder

Wordt het PSG? Messi lijkt steeds meer op weg naar Parijs: "De club wil de deal dit weekend nog afronden"
Wordt de angstaanjagend goede aanvalslinie Neymar-Mbappé-Messi straks realiteit? De geruchten dat Lionel Messi zijn carrière bij PSG verderzet, werden met het uur hardnekkiger. Nu lijken ze ook steeds meer waarheid te worden. Volgens betrouwbare bronnen is de deal zelfs al bijna beklonken. "Messi heeft zelf contact opgenomen met Pochettino", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Tweede helft afgetrapt: Club gaat op zoek naar 2-0
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder

LIVE. Club dicht bij 2-0: kopbal De Ketelaere belandt tegen onderkant lat
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder

EU houdt crisisoverleg over migratiecrisis aan grens tussen Wit-Rusland en Litouwen
De ministers van Binnenlandse Zaken van de Europese Unie blazen op 18 augustus verzamelen. Op tafel ligt de kwestie van de sterk stijgende instroom van het aantal migranten aan de grens van Litouwen met Wit-Rusland.
Lees verder

Zorgt verschijning van Biden in beige kostuum voor nieuw 'schandaal'?
Amerikaans president Joe Biden gaf vrijdag een persconferentie en dat deed hij in een beige kostuum. Wat is daar opvallend aan? Wel, in 2014 deed toenmalig president Obama hetzelfde tijdens een toespraak over IS. Daar ontstond toen een bizar schandaal rond, de 'Tan-gate'.
Lees verder

Achttien orthodox-joodse meisjes door beveiliging Schiphol meegenomen na wangedrag in vliegtuig
Een groep van achttien passagiers is gisteren na een vlucht van Kiev naar Amsterdam door de beveiliging meegenomen op de Nederlandse luchthaven van Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerster van KLM. Dat gebeurde volgens haar omdat de groep zich tijdens de vlucht niet aan de coronamaatregelen van de maatschappij hield. Maar volgens de advocaat van de passagiers, volgens hem allemaal orthodox-joodse meisjes uit New York, is er "buitenproportioneel" gehandeld.
Lees verder

Advocaat van Britney Spears trekt alweer aan de alarmbel: "Het moet onmiddellijk stoppen"
Britney Spears (39) ervaart "extreme stress" terwijl ze verder blijft strijden om de bewindvoering die haar vader voert ongedaan te laten maken. Dat zegt haar advocaat in juridische documenten - die Amerikaanse media kon inkijken -, waar tevens uit blijkt dat haar raadsman de rechtbank aanspoort om het ontslag van vader Jamie als conservator onmiddellijk uit te spreken.
Lees verder

Messi op weg naar Parijs: PSG biedt tweejarig contract aan en spreekt morgen met vader Jorge
PSG bouwt nog enig voorbehoud in. Lionel Messi (34) dribbelt ook graag met geïnteresseerde clubs, maar hij lijkt toe te happen voor een tweejarig contract. Messi in Paris dus?
Lees verder

Messi op weg naar Parijs: PSG biedt tweejarig contract aan en spreekt zaterdag met vader Jorge
PSG bouwt nog enig voorbehoud in. Lionel Messi (34) dribbelt ook graag met geïnteresseerde clubs, maar hij lijkt toe te happen voor een tweejarig contract. Messi in Paris dus?
Lees verder

Civiele Bescherming verloor sinds hervorming 810 medewerkers: "Volledig uitgehold om te besparen op de rug van de veiligheid van de bevolking"
Sinds de hervorming onder voormalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) moet de Civiele Bescherming het met minstens 810 medewerkers minder doen, zowel professionele medewerkers als vrijwilligers. "De Civiele Bescherming is federaal volledig uitgehold om te besparen op de rug van de veiligheid van de bevolking en hulpverleners", zegt overheidsvakbond VSOA.
Lees verder

Zuur gelijkspel voor Club: blauw-zwart geeft zege in blessuretijd uit handen tegen Cercle en blijft steken op 5 op 9
Een avondwandeling, een verplicht nummertje. Daar had de stadsderby veel van weg voor Club Brugge. Totdat Waldo in de 91ste minuut toesloeg. Twee keer ontsnapte blauw-zwart, de derde keer was het prijs.
Lees verder

SpaceX zet Starship voor het eerst volledig in elkaar: grootste raket ooit is 118 meter hoog
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vanmiddag in Texas zijn volledige Starship-raket in elkaar gezet. De raket is 118 meter hoog en daarmee de grootste ooit gemaakt.
Lees verder

Bom in de atletiekwereld: Italiaans goudenmedaillewinnaar Marcell Jacobs gelinkt aan grootschalig dopingonderzoek
Lamont Marcell Jacobs pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter. Maar de gouden roes zou weleens tot een abrupt einde kunnen komen voor de Italiaan. Hij wordt namelijk via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat ondekte The Times.
Lees verder