Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

US OPEN. Elise Mertens overleeft met veel moeite eerste ronde - Murray ergert zich na verlies tegen Tsitsipas aan lan...

HLN
US OPEN. Elise Mertens overleeft met veel moeite eerste ronde - Murray ergert zich na verlies tegen Tsitsipas aan lange toiletpauze: "Mijn respect is hij kwijt"
Elise Mertens heeft haar eerste horde op de US Open genomen, al had het heel wat voeten in de aarde. De Limburgse haalde het na bijna vier uur tennis van de Zweedse Rebecca Peterson in drie sets.
Lees verder

"Ik bén goed geïnformeerd. Via mijn sociale media": vaccinatie aan populaire Brusselse winkels verloopt moeizaam
Naar de Action en volledig gevaccineerd terugkomen. Dat lijkt nog niet meteen te werken in Sint-Jans-Molenbeek. Elke prik telt, maar volgens professor Jan De Maeseneer (UGent) moet de Brusselaar vooral meer vertrouwen krijgen in het gezondheidssysteem. "Maak een vaste huisarts verplicht. Dat kan helpen."
Lees verder

Peter Sagan maakt na zeven weken rentree in Benelux Tour: "Als ik een kans zie, zal ik ze grijpen"
Een knieoperatie, forfait voor de Spelen en een nieuwe ploeg. Dat was, in volgorde, het nieuws over Peter Sagan sinds hij op 8 juli in Saint-Paul Trois Châteaux uit de Tour de France is gestapt. Maar nu koerst Sagan weer. Hij maakte zijn rentree gisteren in de Benelux Tour en gaat door tot het WK en Parijs-Roubaix één week later. "Het is goed dat ik weer koers."
Lees verder

Holding Ackermans & van Haaren op recordkoers
De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH), met belangen in onder meer bouwgroep CFE, baggeraar DEME en private banken, verwacht dit jaar een recordwinst in de boeken te kunnen schrijven. In de eerste jaarhelft was er een nettowinst van 165,7 miljoen euro, drie keer zoveel als een jaar eerder, zo maakte AvH bekend.
Lees verder

Beter internetten: zo koop je de perfecte router
Slecht internet en wil je een nieuwe router kopen? Dat is niet zonder kopzorgen. Koop de juiste en je hebt jarenlang fijne wifi en snelle ethernetkabels. Koop je de verkeerde, bereid je dan maar voor op eindeloze frustratie. Onze techredacteur geeft je drie tips om de juiste router te kiezen.
Lees verder

Clubs gaven in 10 jaar ruim 40 miljard euro uit aan transfers, Belgische clubs spendeerden én ontvingen monsterbedragen
Voetbalclubs hebben wereldwijd in de periode tussen 2011 en 2020 volgens de wereldvoetbalbond FIFA in totaal 48,5 miljard dollar (circa 41,1 miljard euro) uitgegeven aan spelerstransfers. De clubs uit de Engelse Premier League spenderen het meeste geld aan transfers: 12,4 miljard dollar (10,5 miljard euro) in de afgelopen tien jaar, gevolgd door Spanje (5,6 miljard euro) en Italië (4,7 miljard euro). België (761 miljoen euro) staat op plaats tien en houdt zo Brazilië en Nederland achter zich.
Lees verder

"Schaam je, Martien!" Kritiek op 'Chateau Meiland' nadat Martien op brommer rijdt onder invloed van alcohol
Het nieuwe seizoen van 'Chateau Meiland' is nog maar juist van start gegaan, maar krijgt nu al een golf van kritiek over zich heen. Veel kijkers vinden het niet kunnen dat Martien Meiland na het consumeren van heel wat alcohol nog op een brommer stapt. Na de aflevering overspoelde Twitter met boze reacties van kijkers.
Lees verder

Lerarenvakbond start operatie "propere lerarenkamer"
Met een operatie 'propere lerarenkamer' start onderwijsvakbond COC vandaag een project dat ervoor moet zorgen dat de lerarenkamer "opnieuw de veilige habitat kan worden die ze was voor de pandemie". In elke provincie wordt een school voorzien van twee complementaire systemen, een om de lucht te zuiveren, een om lucht te desinfecteren. Voor dat laatste worden toestellen ingezet die gebruik maken van uv C-straling, of paars licht.
Lees verder

"Onbegrijpelijk dat strenge coronamaatregelen nog altijd gelden in bouwsector"
Bouwunie begrijpt niet dat de strenge coronamaatregelen nog altijd van toepassing zijn in de bouwsector en vraagt een snelle versoepeling. "Vanaf 1 september mag er gedanst en samen gegeten worden op het personeelsfeest, maar de dag nadien mag men niet samen in de werkcamionette. Dat krijgen we niet meer uitgelegd aan de bouwondernemers en hun arbeiders. Bovendien kosten de huidige coronamaatregelen de aannemers nog steeds dagelijks geld", zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.
Lees verder

Techinvesteerder Prosus legt 4 miljard euro neer voor Indiaas BillDesk
Techinvesteerder Prosus neemt de Indiase betalingsdienstverlener BillDesk over. Daar telt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf 4,7 miljard dollar, omgerekend zo'n 4 miljard euro, voor neer.
Lees verder

Ngo's hopen dat ze hun werk kunnen voortzetten in Afghanistan: "Nooit problemen gehad met de taliban"
Als de laatste Amerikaanse soldaat dinsdag op het vliegtuig stapt, zijn er na twintig jaar geen westerse militairen meer in Afghanistan. Terwijl hulporganisaties nog niet goed weten hoe het verder moet, dreigt er een grote humanitaire crisis. Twee miljoen kinderen zijn al ondervoed.
Lees verder

De verrijzenis van Michael Frey uitgelegd door de medische staf van Antwerp: "Ik had dit nooit eerder gezien"
Een bedevaartsoord hoeft de Bosuil niet te worden. Dat Gouden Stier Michael Frey afgelopen weekend al op het veld stond, was heus geen mirakel. Enkel door een heel sterk gestel - zijn bijnaam is niet toevallig 'The Tank' - en keihard werken stond de Zwitser veel sneller dan verwacht weer op het veld. "Dit heb ik nooit eerder gezien", klinkt het bij de medische staf van Antwerp.
Lees verder

Walter Moeremans verdwijnt na 13 jaar uit 'Thuis': pijnlijk dicht bij realiteit voor Leah Thys
'Thuis' is terug... en hoe. De startaflevering van het nieuwe seizoen was amper begonnen of de nietsvermoedende kijker mocht al afscheid nemen van Leo. Het personage van Walter Moeremans (81) stierf op zijn huwelijk met Marianne en verdwijnt zo na 13 jaar uit de serie. Wat vindt de acteur van zijn vertrek? En hoe voelden die scènes voor actrice Leah Thys, die zopas ook echtgenoot verloor aan de gevolgen van het coronavirus?
Lees verder

Het koopje van de zomer? Manchester United betaalt amper 15 miljoen voor Ronaldo
Een opportuniteit was het voor Manchester United: Cristiano Ronaldo terug naar Old Trafford halen. The Mancunians zijn Juventus dan ook slechts 15 miljoen euro schuldig, te betalen over vijf jaar. Via bonussen kan die som wel nog met zo'n 8 miljoen euro oplopen. De Oude Dame is vooral blij dat ze het salaris van CR7 mag schrappen van de loonlast.
Lees verder

Prinses Elisabeth gaat 'history & politics' studeren aan de universiteit van Oxford
Prinses Elisabeth (19) gaat volgend jaar geschiedenis en politiek studeren aan de universiteit van Oxford. Dat maakte ze zonet zelf bekend via het twitteraccount van het koninklijk paleis.
Lees verder

Prinses Elisabeth gaat studeren aan de universiteit van Oxford
Prinses Elisabeth gaat volgend jaar geschiedenis en politiek studeren aan de universiteit van Oxford. Dat maakte ze zonet zelf bekend via het twitteraccount van het koninklijk paleis.
Lees verder

China schrapt examens voor zes- en zevenjarigen
China schrapt examens voor leerlingen van zes en zeven jaar oud. Dat kondigt het ministerie van Onderwijs aan.
Lees verder

N-VA vraagt reglementswijziging om Kamer sneller bijeen te kunnen roepen in reces
De betrokken Kamercommissies moeten binnen de 48 uur bijeen kunnen komen in crisissituaties, ook in het reces. Dat vindt oppositiepartij N-VA, die een reglementswijziging vraagt.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. CR7 voor amper 15 miljoen naar United - Breekt Antwerp Belgisch transferrecord voor Braziliaan van Basel? - Blijft Mbappé dan toch bij PSG?
De Transfer Deadline Day is aangebroken, de dag waarop clubs over heel Europa nog heel wat spelers op de kop proberen tikken. Welk transfernieuws mogen we nog verwachten van onze Belgische clubs? En volgt er nóg een aardverschuiving in het Europese topvoetbal? Op deze pagina zit u goed voor al het laatste transfernieuws!
Lees verder

CLB's krijgen 300 extra krachten voor mentaal welzijn en kerntaken
De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) krijgen 307 extra voltijdse krachten die kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet 14 miljoen euro extra voor de CLB's, meldt hij.
Lees verder