Doorgaan naar hoofdcontent

Uitzendarbeid bijna op niveau van voor de coronacrisis

HLN
Uitzendarbeid bijna op niveau van voor de coronacrisis
De uitzendarbeid in België zit bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon.
Lees verder

Internetfraude bereikte recordhoogte tijdens coronajaar 2020: "Meer dan 16.000 meldingen"
Het Vlaams Belang wil internetfraude strenger aangepakt en bestraft zien. "Tijdens het coronajaar 2020 bereikte de internetfraude ongekende hoogtes", zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) die hierover de cijfers opvroeg bij staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld). "Ook dit jaar kreeg het Meldpunt voor Internetfraude al meer dan 7.000 meldingen."
Lees verder

VdH Knokke Padel Exhibition verwacht 15.000 toeschouwers: "Tickets waren even snel de deur uit als voor Tomorrowland"
De organisatie van de VdH Knokke Padel Exhibition, een organisatie van de World Padel Tour, verwacht de komende dagen 15.000 toeschouwers. "Dit is één van de grootste padeltoernooien van Noord-Europa", zegt organisator Vincent Laureyssens. En de eerste tickets? Die gingen even vlot de deur uit als die voor Tommorowland. "Dit bewijst hoe populair de sport is", aldus ambassadrice Sabine Appelmans.
Lees verder

Schotland stopt uitleveringsprocedure van Catalaanse Clara Ponsati
De Schotse justitie heeft donderdag de uitleveringsprocedure van de Catalaanse politica en Europarlementslid Clara Ponsati stopgezet. Ponsati verblijft momenteel in België en Schotland is daardoor niet langer bevoegd. Spanje vraagt haar uitlevering wegens 'oproer'.
Lees verder

LIVE VUELTA. Al hele dag oorlog in het peloton om weg te geraken, drie landgenoten glippen mee in ontsnapping
Etappe twaalf alweer in de Vuelta. Van Jaén gaat het richting Córdoba. De rit van vandaag is 175 kilometer lang en er wacht het peloton alweer het nodige klimwerk. Opnieuw en kolfje naar de hand van avonturiers, tenzij de klassementsmannen daar zoals gisteren anders over beslissen. Wie mag zijn handen, net als eerder Lars Boom, Peter Sagan en John Degenkolb, in de lucht gooien in Córdoba? U krijgt het antwoord op deze pagina rond 17u30!
Lees verder

Apple-topman Tim Cook krijgt mogelijk bonus van 750 miljoen dollar
Apple-topman Tim Cook kan deze week een bonus van om en nabij de 750 miljoen dollar verdienen. Dat bedrag van omgerekend 638 miljoen euro zal hij dan in aandelen van Apple krijgen. Het is de tiende en laatste tranche van een beloningspakket dat Cook overeenkwam toen hij in 2011 de leiding van het techbedrijf overnam van Steve Jobs, een van de oprichters van Apple.
Lees verder

Bianca Debaets (CD&V) wil zo snel mogelijk coronapas voor Brusselse horeca- en evenementensector
Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) vindt dat er zo snel mogelijk een coronapas moet komen voor de noodlijdende Brusselse horeca- en evenementensector. Die was door Brussels minister-president Rudi Vervoort aangekondigd, maar volgens Debaets is er geen akkoord hierover binnen de Brusselse regering.
Lees verder

Westerse landen evacueerden woensdag 13.400 mensen uit Kaboel
De Verenigde Staten en bondgenoten hebben van woensdagochtend vroeg tot donderdagochtend samen meer dan 13.000 mensen uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel geëvacueerd. Dat heeft het Witte Huis donderdag meegedeeld. De Amerikanen brachten 5.100 mensen in veiligheid, de bondgenoten, waaronder ook België, 8.300 mensen.
Lees verder

Explosie aan luchthaven Kaboel: "Nog onduidelijk of er slachtoffers zijn"
Buiten de luchthaven van Kaboel heeft een explosie plaatsgevonden. Dat bevestigt Pentagon-woordvoerder John Kirby. Er zou ook een vuurgevecht aan de gang zijn. Tot nu toe is er nog geen duidelijkheid over slachtoffers.
Lees verder

LIVE. "Zelfmoordaanslag" aan luchthaven Kaboel, uren nadat geheime diensten waarschuwden voor grote terreurdreiging
Buiten de luchthaven van Kaboel heeft een explosie plaatsgevonden. Dat bevestigt Pentagon-woordvoerder John Kirby. Onder meer drie Amerikaanse militairen zouden gewond geraakt zijn. Volgens Lara Seligman, een journaliste van Politico, gaat het om een zelfmoordaanslag.
Lees verder

Italiaans vliegtuig dat opsteeg in Kaboel beschoten door taliban
Een Italiaans militair vliegtuig dat een evacuatievlucht uitvoerde, is enkele minuten na het opstijgen beschoten door de taliban. Dat meldt persagentschap Reuters. Er zijn geen gewonden gevallen, het toestel kon de vlucht normaal verderzetten. Volgens getuigen waren zo'n honderd Afghanen aan boord.
Lees verder

LIVE DRUIVENKOERS. Evenepoel alleen weg op zestig kilometer van de streep! Opnieuw straf nummertje op komst?
Interessante afspraak in de koers vandaag. Exact een maand voor het WK wordt de Druivenkoers gereden, met liefst vijf hellingen die ook tijdens de strijd om de regenboogtrui moeten worden bedwongen. De organisatie kan rekenen op een straf deelnemersveld, met onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel Philippe Gilbert, Caleb Ewan en Marc Hirschi. Kan één van hen zijn ambities kracht bijzetten? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

CELEBS 24/7. Paris Hilton meert aan in Corsica en Kristen Stewart wekt prinses Diana tot leven
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Antwerps Sportpaleis heropent op zaterdag 18 september
Na de Lotto Arena opent ook het Sportpaleis binnenkort opnieuw de deuren. Op zaterdag 18 september vindt het eerste evenement plaats in de Antwerpse concerttempel: 'Reverze 2021, Wake of the Warrior'. "Dit biedt ons het perspectief waar we al maanden om vragen", vertelt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group.
Lees verder

Ook Canada beëindigt evacuaties
Ook Canada heeft een punt gezet achter de evacuatieoperatie in Afghanistan, meldt het Canadese ministerie van Defensie. De laatste vlucht vertrok omstreeks 08.00 uur plaatselijke tijd uit Kaboel, en er blijft nog slechts een klein team ter plaatse, zei de Canadese generaal Wayne Eyre donderdag tijdens een perspunt.
Lees verder

Ze doet het! Amazone Michèle George pakt goud in de individuele testwedstrijd paradressuur
Een erg succesvolle dag voor Team Belgium in Tokio vandaag. Na amazone Manon Claeys en baanwielrenster Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur mogen we nu ook een derde medaille opschrijven. Amazone Michèle George pakt goud in de individuele test-wedstrijd.
Lees verder

Wetenschappers VIB en UGent zorgen voor doorbraak in onderzoek naar bloedvergiftiging
Een nieuwe studie van de wetenschappers van het VIB-UGent Centrum voor inflammatieonderzoek heeft tot een doorbraak gezorgd in het onderzoek naar bloedvergiftiging. Ze legden de rol van melkzuur bloot in het proces wat mogelijk tot nieuwe therapieën in de toekomst kan leiden.
Lees verder

OPINIE. OnlyFans, de Airbnb van de online seks
Heidi De Pauw is CEO van Childfocus. Ze schrijft in opiniestuk haar mening neer over het online platform OnlyFans, "de Airbnb van de online seks".
Lees verder

Afghaan krijgt 10 maanden cel kort na aankomst in Frankrijk
Een Afghaanse man heeft tien maanden celstraf gekregen in Frankrijk kort nadat hij daar was aangekomen vanuit Kaboel. De man wordt verdacht banden te hebben met de taliban en werd daarom onder surveillance gesteld, hij mocht de Parijse voorstad Noisy-le-Grand niet verlaten, maar deed dat toch. M. verbleef daar met zijn vrouw en kind.
Lees verder

'Boer zkt Vrouw' heeft een nieuwe boer gevonden: maak kennis met de sportieve Cyriel
Een gespierde, hippe boer die ook nog eens sportief is, zo omschrijft Dina Tersago (42) de 27-jarige Cyriel. De melkveehouder gaat binnenkort op zoek naar de liefde in het nieuwe seizoen van 'Boer zkt Vrouw' en vervangt daarmee de 25-jarige Tomas, die verstek moest geven omdat hij al een vriendin vond voor de start van het programma.
Lees verder