Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Twintiger in levensgevaar na vechtpartij aan hogeschool Thomas More: 23-jarige verdachte aangehouden op verdenking va...

HLN
Twintiger in levensgevaar na vechtpartij aan hogeschool Thomas More: 23-jarige verdachte aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen
Een 28-jarige man uit Mechelen vecht momenteel in het ziekenhuis voor zijn leven. De twintiger was gisteren betrokken bij een vechtpartij langs de Zandpoortvest in Mechelen. Twee jongeren werden nadien opgepakt en verhoord. Eén van hen, een 23-jarige jongeman, werd inmiddels door de onderzoeksrechter aangehouden voor slagen en verwondingen, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.
Lees verder

Frank De Bleeckere legt uit waarom offsidegoal van Amallah tegen KV Oostende telde: "Wij hebben geen 3D-systeem"
Er ontstond vorig weekend heel wat commotie op Sclessin toen een doelpunt van Selim Amallah goedgekeurd werd, terwijl hij buitenspel leek te staan. KV Oostende-coach Blessin was woedend en de club stuurde ook een statement de wereld in. "We kijken nu alweer uit naar het babbeltje van Frank De Bleeckere...", klonk het. Nu heeft hij ook namens het Referee Department gereageerd.
Lees verder

Brusselse rapper Roméo Elvis is in het huwelijksbootje gestapt
De Brusselse rapper - en eveneens broer van zangeres Angèle - Roméo Elvis (28) is zondag getrouwd. Dat laat hij zelf weten via Instagram met een filmpje. Daarop is te zien hoe hij en zijn vrouw, het Franse model Lena Simonne, elkaar net het 'ja'-woord gegeven hebben en overgaan tot dé kus.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen traint weer mee bij Benfica, morgen al rentree tegen PSV? – Radovanovic verlengt bij KVK
Jan Vertonghen is hersteld van zijn spierblessure. De verdediger sloot vandaag weer aan bij de groepstraining. Benfica werkte een laatste oefensessie af voor het vertrek naar Nederland, waar de Portugese club morgenavond PSV partij geeft in de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League.
Lees verder

Taliban houden eerste loya jirga of "grote bijeenkomst" na machtsovername
De taliban houden maandag de eerste loya jirga of "grote bijeenkomst" in Kaboel na de machtsovername in Afghanistan. Dat heeft een goed ingelichte bron gezegd aan het Amerikaanse ABC News.
Lees verder

Bosbranden aan Côte d'Azur onder controle, maar nog niet gedoofd
De hevige brand die al een week de Franse Côte d'Azur teistert, is vandaag onder controle gebracht, maar het zal nog enkele dagen duren alvorens de brand gedoofd kan worden verklaard. Dat heeft de brandweer laten weten.
Lees verder

Defensie heeft opnieuw 280 mensen geëvacueerd uit Afghanistan op drie vluchten
Defensie heeft vandaag drie "bijna complete" vluchten kunnen uitvoeren met C-130's tussen Kaboel en Islamabad. Ongeveer 280 personen werden zo uit Kaboel geëvacueerd: een 240-tal Belgen en rechthebbenden, een veertigtal Nederlanders en één Zweed.
Lees verder

Timothy (35) vrijdag begraven, toestand van Nicky (39) stabiel: "Ze heeft haar ogen geopend maar is er nog steeds erg aan toe"
De toestand van de Nicky Quarteer (39) uit Veurne, de passagier bij de horrorcrash met de Maserati zaterdagavond in Wulpen, is stabiel. De crash kostte het leven kostte aan haar vriend Timothy Serpieters (35), die vrijdag begraven wordt. "Nicky is zeer ernstig gewond en heeft zware breuken opgelopen. Toch heeft ze haar ogen al eens lichtjes geopend. Een opluchting", vertelt haar moeder Yvette. Intussen zorgt ze zelf voor Nicky's zwaar hulpbehoevende dochter Dilara.
Lees verder

"Kapitaalsverhoging op Anderlecht is niet hoogdringend", maar het tegendeel is waar
In het Lotto Park is de aangekondigde kapitaalsverhoging nog steeds niet doorgevoerd. Aandeelhouder Etienne Davignon zegt dat er geen haast bij is, maar dat wordt intern anders gepercipieerd. Daar is men zeer bezorgd over die uitspraken.
Lees verder

COLUMN. De week van Anouk Matton: "Dit keer sta ik eens op de voorgrond, en niet Dimitri"
Toen Anouk Matton haar laatste maand zwangerschap in ging, begon een televisieploeg haar te volgen in wat een van de belangrijkste periodes in haar leven is: bevallen van een kind en de eerste maanden als moeder. In haar wekelijkse column vertelt Anouk deze week hoe ze de opnamen van haar realityreeks ervaart, en welke tv-ambities ze nog koestert. "Wel jammer om te horen dat mensen me arrogant vinden."
Lees verder

Eind september gaat Vlaamse geldkraan met coronasteun aan bedrijven dicht: wie geniet nog bescherming, en hoe hoog is factuur al opgelopen?
Almaar minder ondernemers in Vlaanderen maken nog gebruik van coronasteun. In juni waren er nog ruim 21.400 aanvragen, het laagste aantal sinds augustus vorig jaar. "Dat is goed nieuws en betekent dat zo goed als alle ondernemers aan de slag zijn", aldus Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). De factuur aan Vlaamse steun om onze ondernemingen de kop boven water te helpen houden, liep ondertussen wel enorm hoog op. Eind september gaat de geldkraan normaal voor iedereen dicht.
Lees verder

Nieuw boekenevenement in Antwerp Expo tijdens herfstvakantie
In Antwerp Expo zal dit najaar een nieuw boekenevenement "voor de lezerscommunity" doorgaan. Dat heeft uitbater Easyfairs bekendgemaakt. Het evenement wordt georganiseerd tijdens de herfstvakantie, dezelfde periode als de ter ziele gegane Boekenbeurs dus.
Lees verder

'Leukste en grappigste' leerkracht (60) geeft toe dat hij leerlingen aanrandde
'De leukste en grappigste leerkracht' en 'Eén van de beste leerkrachten van die school'. Oud-leerlingen van de 60-jarige leerkracht uit Turnhout die ervan verdacht enkele kinderen te hebben aangerand, kunnen niet geloven dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan zedenfeiten. En toch is het gebeurd. De man heeft bekentenissen afgelegd.
Lees verder

Dertigtal schapen afgelopen maand aangevallen of gedood door wolf in regio Jalhay
Sinds 23 juli zijn een dertigtal schapen slachtoffer geworden van aanvallen van een wolf in de regio rond het Luikse Jalhay. Dat heeft Violaine Fichefet, bioloog verantwoordelijk voor het monitoren van wilde dieren bij de Waalse openbare dienst (SPW), gezegd.
Lees verder

Rode Kruis voorziet opvangplaatsen voor gerepatrieerden uit Afghanistan
Rode Kruis-Vlaanderen en zijn Franstalige tegenhanger Croix-Rouge de Belgique maken op vraag van de Belgische staat opvangplaatsen voor mensen die uit Afghanistan gerepatrieerd zijn en internationale bescherming kunnen krijgen van de Belgische staat. Dat meldt Croix Rouge de Belgique vandaag, en het nieuws wordt bevestigd door Rode Kruis-Vlaanderen en een bron binnen Asiel en Migratie.
Lees verder

Duitsland wil luchthaven van Kaboel na 31 augustus openhouden
Duitsland is in gesprek met de Verenigde Staten, Turkije en andere partners om de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel ook na 31 augustus open te houden voor evacuaties. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas laten weten.
Lees verder

Franse media: "Frankrijk evacueerde ook leden van de taliban naar Parijs"
Onder de Afghanen die naar het Westen zijn geëvacueerd, bevinden zich mogelijk mensen met banden met de radicaalislamitische taliban, de nieuwe machthebbers in Afghanistan. Franse media spreken over meerdere gevallen. Zij worden ervan verdacht "banden te onderhouden met een organisatie die een islamitische staat wil oprichten met terroristische middelen".
Lees verder

Na krachttoer in Tokio bereiden 3x3 Lions zich voor op EK in Parijs: "Spelen tegen beste teams ter wereld maakt ons sterker"
Team Antwerp - of zeg maar Lions - zit op kruissnelheid. Het viertal is maar zelden thuis de volgende weken. Zondag toefden ze nog in Lausanne, maandag landden de ex-olympiërs al op Letse bodem. Vandaar uit wordt er doorgereisd naar het Hongaarse Debrecen.
Lees verder

Yellow Tigers knokken zich tegen Rusland naar winst na absolute thriller
De Belgische volleyvrouwen hebben vandaag hun derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. De Yellow Tigers versloegen in Belgrado topland Rusland na een nagelbijter met 3-2 (29-31, 21-25, 25-13, 25-22 en 15-11). België kwam 0-2 achter in de sets, maar knokte zich toch nog naar winst.
Lees verder

Agent Capitool vrijuit voor doodschieten Trump-aanhangster bij bestorming
De agent die tijdens de bestorming van het Amerikaanse parlement door Trump-aanhangers op 6 januari een vrouw doodschoot, wordt niet bestraft. De Capitoolpolitie heeft haar onderzoek naar het fatale incident in een gang bij het Huis van Afgevaardigden afgerond en geconcludeerd dat er geen regels zijn overtreden.
Lees verder