Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 augustus 2021

Trip naar Nederland eindigt voor vijf jongeren tegen paal langs E17 in Marke

HLN
Trip naar Nederland eindigt voor vijf jongeren tegen paal langs E17 in Marke
Op de E17 richting Frankrijk in Marke is zaterdagnacht rond 1u een Frans voertuig met 5 inzittenden tegen een verlichtingspaal aan de kant van de snelweg beland. Vier inzittenden liepen lichte verwondingen op.
Lees verder

Vandaag opnieuw 4 evacuatievluchten gepland, eerste geëvacueerden aangekomen in militaire kazerne Peutie
Zaterdag zijn ongeveer 250 mensen geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Dat gebeurde met drie vluchten met een C-130. Dat is gezegd op een gezamenlijke persconferentie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie. In totaal zijn nu al 108 landgenoten door de Belgische overheid in veiligheid gebracht. 34 Belgen die met een Nederlands vliegtuig arriveerden in Schiphol, zijn inmiddels aangekomen in de militaire kazerne in Peutie. Vandaag staan vier evacuatievluchten tussen Kaboel en Islamabad op het programma.
Lees verder

Vandaag opnieuw 4 evacuatievluchten gepland, eerste vluchtelingen aangekomen in militaire kazerne Peutie
Zaterdag zijn ongeveer 250 mensen geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Dat gebeurde met drie vluchten met een C-130. Dat is gezegd op een gezamenlijke persconferentie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie. In totaal zijn nu al 108 landgenoten door de Belgische overheid in veiligheid gebracht. 34 Belgen die met een Nederlands vliegtuig arriveerden in Schiphol, zijn inmiddels aangekomen in de militaire kazerne in Peutie. Vandaag staan vier evacuatievluchten tussen Kaboel en Islamabad op het programma.
Lees verder

⚠️ Code geel: KMI waarschuwt voor onweer met rukwinden
Het KMI waarschuwt vandaag voor onweer. In alle provincies is tot zeker deze namiddag code geel van kracht. In de provincies Limburg en Antwerpen zelfs tot vanavond. Plaatselijk kan er in één uur tijd 10 tot 20 liter regen per vierkante meter vallen.
Lees verder

Trump: vertrek VS uit Afghanistan is grote vernedering
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag (lokale tijd) de huidige president Joe Biden opnieuw aangevallen over zijn besluit om de Amerikaanse troepen uit Afghanistan terug te trekken. Door dat vertrek konden de taliban oprukken en het land innemen.
Lees verder

Tientallen Palestijnen gewond bij protesten in Gaza
Zaterdag zijn 41 Palestijnen gewond geraakt bij een protestmanifestatie in de Gazastrook, aan de grenspost met Israël. Israëlische soldaten openden het vuur toen de manifestanten met brandbommen gooiden en de grenspost belaagden. Twee minderjarigen, onder wie een 13-jarige jongen, werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Van dit automodel wordt iedere 28 seconden een nieuw exemplaar verkocht
De Toyota Corolla is al sinds 1997 de bestverkochte auto ter wereld. Onlangs werd het vijf-tig-mil-joen-ste exemplaar verkocht. Daarmee loopt de Corolla ver uit op de nummer twee, de Volkswagen Kever.
Lees verder

Roberto Martínez zal na de desillusie op het EK niet zomaar selectie omgooien: "Ervaren spelers zo lang mogelijk aan boord houden"
De uitschakeling tegen Italië is nauwelijks verteerd, maar daar zijn de Rode Duivels alweer. Donderdag geeft Roberto Martínez zijn eerste selectie sinds het EK. De ideale gelegenheid om met de bondscoach terug en vooruit te blikken. Over EURO 2020, de internationals op leeftijd en de nieuwe garde. "We gaan die jonge gasten kansen geven, maar we moeten dat niet forceren."
Lees verder

Kwart meer oproepen voor reisbijstand VAB dan in dezelfde week vorig jaar
De alarmcentrale van VAB-Reisbijstand heeft afgelopen week 24 procent meer oproepen ontvangen dan in dezelfde week vorig jaar. Gedurende de hele zomer heeft de centrale 15 procent meer oproepen ontvangen. Dat heeft de mobiliteitsclub zaterdag bekendgemaakt in een persbericht.
Lees verder

Hoe zal het najaar eruitzien nu de epidemie weer aan kracht wint? Best rooskleurig volgens virologen
Massa-evenementen, internationale reizen met minder quarantaineregels en een uitgebreide sociale bubbel. Deze zomer zette ons land voorzichtige stappen naar het 'oude normaal'. Volgens virologen is die vrijheid ook in het najaar mogelijk. Viroloog Marc Van Ranst gelooft ook dat de kaarten vandaag anders liggen dan vorig jaar.
Lees verder

Carl Hoefkens, 'de brug' tussen de Brugse kampioenenmakers en de (opkomende) talenten: "Daag Charles uit en hij bijt"
In de schaduw verricht hij berewerk. Logisch dat ze binnen Club vol lof zijn over Carl Hoefkens (42) – het verbindingsstuk tussen de jeugd van blauw-zwart en de kampioenenmakers. "De Ketelaere is niet het eindstation. Er komt nog heel wat moois aan.""
Lees verder

Nieuwe blender, broodbakmachine of waterkoker nodig? Dit zijn de beste en slechtste merken van kleine huishoudtoestellen volgens gebruikers
Ben je op zoek naar nieuwe huishoudelijke toestellen, maar heb je geen idee welk merk te kiezen uit het gigantische aanbod? De Britse consumentenorganisatie Which? vroeg aan 12.000 leden van welke merken zij het meest en minst tevreden waren in 2020-2021, welke apparatuur na jaren gebruik nog steeds perfect werkt en of ze weer dezelfde keuze zouden maken. Dit zijn de topfavorieten die naar boven kwamen.
Lees verder

Onderzoeksjournalist Faroek: "Dat ik mijn vrouw pas laat heb leren kennen, is mijn grote geluk geweest"
De voorbije weken mocht Faroek Özgünes (57) nog eens plaatsnemen op de ankerstoel van VTM Nieuws, maar minstens even graag zet hij als onderzoeksjournalist zijn tanden in een spraakmakende zaak. "Het is onze verdomde plicht als journalist om verborgen zaken naar boven te brengen", vertelt hij in dit gesprek over zijn gezin, ijdelheid, de moord op Peter R. De Vries en de zaak-Demarez. "Zodra ik op antenne ben, weet ik dat mijn microfoon zo goed als altijd open staat."
Lees verder

Voorstelling van 'Daens' opnieuw stilgelegd door technisch probleem
Wie afgelopen vrijdag eindelijk naar de musical 'Daens' kon, ging wellicht teleurgesteld naar huis. Door een technisch probleem moest de voorstelling noodgedwongen stilgelegd worden. Wat er precies aan de hand was, is voorlopig nog niet geweten.
Lees verder

Tim is professioneel hiker en kent de Ardennen als zijn broekzak. Dit zijn z'n essentiële tips voor wandelaars: "Neem droge sokken en een pastasalade mee"
"Wandelen is zelftherapie. Je komt in een ritme, je geest defragmenteert en alles wordt helderder." Tim Zeegers (44) is een hiker pur sang. Al sinds hij een jonkie was, wandelt hij België en Europa rond met tent en rugzak. Het is een passie waar hij z'n beroep van maakte, want sinds 2020 leidt hij als professioneel hiker met 'We Are Outsiders' mensen rond in onze lokale jungle. In deze aflevering van NINA's zomerreeks 'De Vakantiekrak' deelt z'n beste tips om elke wandeltrip zonder kleerscheuren te overleven. "Bespaar alsjeblieft niet op een goede regenjas."
Lees verder

Oostenrijkse bondskanselier niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen in zijn land. "Ik ben niet van mening dat we nog meer mensen moeten opvangen in Oostenrijk, wel integendeel", zegt hij zondag in een televisie-interview. Oostenrijk heeft met meer dan 40.000 Afghanen nu al de op één na grootste Afghaanse gemeenschap in de Europese Unie, in verhouding tot het totaal aantal inwoners.
Lees verder

Halle opnieuw getroffen door wateroverlast: beelden tonen ondergelopen straten
Halle kreeg zaterdagavond opnieuw te kampen met zware wateroverlast na een wolkbreuk. Heel wat winkels zetten preventief hun zandzakjes en schotten, maar tevergeefs. Ook op andere plaatsen in Halle zoals de Vogelpers en Exaerdestraat stroomde het water door de straten.
Lees verder

Cruisen tijdens corona. Aflevering 2: "Wij missen de rijke Russen die hier topwijnen, kunst en juwelen kopen"
De cruisesector had jaren de wind in de zeilen, maar een schip met prijskaartje van een miljard laten varen met een kwart bezetting kóst meer dan het opbrengt. Het zijn geen journalisten - doorgaans maar arme sloebers - die aan boord met de vingerknip een flesje wijn van 100.000 euro bestellen. "Het eerste wat je hier leert is 'don't judge a book by its cover'. Er lopen veel mensen rond met diepe zakken van wie je dat niet zou zeggen als je hen ziet."
Lees verder

De allerlaatste kamp van Manny Pacquaio (42)? 'Pac-Man' verliest wereldtitelgevecht tegen Yordenis Ugas
De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao is er niet in geslaagd de Cubaan Yordenis Ugas te onttronen als WBA-kampioen bij de weltergewichten. Hij verloor de kamp voor ruim 17.000 toeschouwers in de T-Mobile Arena in Las Vegas op punten (115-113, 116-112, 116-112).
Lees verder

Ex-manager van R. Kelly doet straffe getuigenis: "Ik kocht ambtenaar om zodat hij met Aaliyah kon trouwen"
Steeds meer voormalige medewerkers keren zich tegen R. Kelly (54). Afgelopen vrijdag deed een ex-assistent van de zanger al een boekje open over zijn daden en nu heeft ook Demetrius Smith (65), een voormalige manager van Kelly, zijn verhaal gedaan in de rechtbank. Tijdens een hoorzitting bekende hij dat hij een ambtenaar had omgekocht zodat R. Kelly met de 15-jarige zangeres Aaliyah kan trouwen.
Lees verder