Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Transferbom van 120-130 miljoen euro: Lukaku laat Inter weten dat hij naar Chelsea wil, mogelijke overgang leidt tot ...

HLN
Transferbom van 120-130 miljoen euro: Lukaku laat Inter weten dat hij naar Chelsea wil, mogelijke overgang leidt tot 'protest' aan hoofdkwartier Inter
Het is wachten op een doorbraak op clubniveau over een som van 120-130 miljoen euro. Romelu Lukaku (28) heeft Inter laten weten dat hij naar Chelsea wil, zo werd ook aan onze redactie bevestigd. Het addio in Milaan nadert. 't Is iets dat ze daar alleszins niet graag zien gebeuren - de video hieronder, gemaakt aan het hoofdkwartier van Inter, spreekt boekdelen.
Lees verder

Spektakelmusical 'Daens' hervat met slechts met 70 procent capaciteit: "Vaccin zou verplicht moeten worden door de overheid"
De tribunes rijden. Jelle Cleymans (35), Free Souffriau (41) en co zingen en acteren weer. 'Daens' herleeft na anderhalf jaar verplichte stilte. Maar slechts op 70 procent van de capaciteit en dus nog niet voor een volle rendabele zaal. "Het is tenminste wel een begin", stelt Hans Bourlon (59). Vanaf september hoopt hij op volle kracht te draaien. "Ik roep iedereen op om zich te laten vaccineren. Enkel zo geraakt onze sector uit dit drama."
Lees verder

Krijgt TikTok binnenkort 'Stories'? Gebruikers melden nieuwe functie
Sommige gebruikers van videoplatform TikTok hebben een nieuwe functie gevonden in de populaire app. Het gaat om 'Stories', verhalen die zoals bij Instagram, Snapchat en Facebook na 24 uur verdwijnen.
Lees verder

Hoe Rihanna miljardair werd zonder een noot te zingen
Rihanna (33) is officieel miljardair en de rijkste zangeres ter wereld, aldus zakenblad Forbes. En dat terwijl ze al vijf jaar geen nieuwe plaat heeft gemaakt. Hoe flikte ze dat?
Lees verder

Modemerk eist 1,5 miljoen euro van Kendall Jenner na missen fotoshoot
Het Italiaanse modemerk Liu Jo sleept topmodel Kendall Jenner (25) voor de rechter en eist ruim 1,5 miljoen euro van haar. De halfzus van Kim Kardashian zou een contract hebben getekend voor twee fotoshoots, maar er slechts eentje hebben gedaan. Volgens het merk was ze nota bene voor een ander modebedrijf aan het werk toen de sessie had moeten plaatsvinden.
Lees verder

Mysterie groeit rond "mogelijke kaping" van schip in Golf van Oman
De 'kapers' van tanker Asphalt Princess waren 'gewapende Iraniërs', aldus bemanningsleden. Maar ze vertrokken even snel als ze aan boord waren gekomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
Lees verder

Engeland wil zestien- en zeventienjarigen tegen corona vaccineren
Na een nieuw advies van de Britse vaccinatiecommissie worden in Engeland ook de jongeren van zestien en zeventien jaar gevaccineerd. "Ik heb het advies van de experten ontvangen en de gezondheidsdienst gevraagd om zich zo snel mogelijk op de vaccinaties voor te bereiden", zei Brits gezondheidsminister Sajid Javid woensdag in een mededeling.
Lees verder

"Het lijkt erop dat Tokio voor de Cats hun Waterloo was, mogelijk met de bondscoach in de rol van Napoleon"
Doodzonde was de uitschakeling van de Belgian Cats op de Olympische Spelen. Zeker omdat Tokio al een klein mirakel was voor een minuscule basketnatie als België en te vrezen valt dat hun olympisch avontuur eenmalig was. Waarom zo pessimistisch? Onze basketwatcher Valerie Hardie legt uit.
Lees verder

Politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte gedetineerde uit Gentse gevangenis
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de gedetineerde die vandaag ontsnapt is uit de gevangenis van Gent. Het gaat om de 40-jarige Mouslim Aboubakarov. Grootschalige zoektochten in de omgeving van de Nieuwe Wandeling en in de wijde omgeving leverde tot nog toe niets op.
Lees verder

Meghan Markle deelt grappige verjaardagsvideo met Melissa McCarthy: "Nee, we gaan niet vieren op een jacht"
Meghan Markle vierde vandaag haar 40ste verjaardag. Dat deed ze niet met toeters en bellen, wel met een grappige video waarin ze samen met comédienne Melissa McCarthy mogelijke verjaardagsplannen bespreekt.
Lees verder

Janet Yellen: "Inflatie VS eind dit jaar in lijn met doelstelling Fed"
De inflatie in de Verenigde Staten zal tegen het einde van dit jaar op maandbasis in lijn zijn met de beoogde doelstelling van centralebankenkoepel Federal Reserve. Zelfs al is op jaarbasis dan nog sprake van een hoge inflatie. Die verwachting sprak de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen uit.
Lees verder

"Enkel wie volledig gevaccineerd is zal naar VS mogen reizen"
Vrijwel alle buitenlandse reizigers naar de Verenigde Staten zullen volledig gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Dat wordt een eis van de regering-Biden, aldus persbureau Reuters.
Lees verder

Golf van arrestaties in aanloop naar verkiezingen Nicaragua zet zich voort
In Nicaragua is opnieuw een tegenstander van president Daniel Ortega opgepakt. Ze is gediskwalificeerd voor de presidentsverkiezingen.
Lees verder

Vaccinmakers BioNTech en Moderna winnen fors op Wall Street
Vaccinmakers BioNTech en Moderna hebben woensdag flink gewonnen op de aandelenbeurzen in New York. De biotechnologiebedrijven lopen voor op het gebied van coronavaccins en hebben beide een effectief mRNA-vaccin ontwikkeld. Beide bedrijven hebben eerder aangegeven dat na de eerste twee prikken extra injecties nodig zullen zijn, zogenoemde 'booster-shots'. Volgens de Financial Times hebben de bedrijven de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in nieuwe deals met de Europese Unie.
Lees verder

Football Talk. Carrasco trefzeker in oefenpot Atlético Madrid - Vertonghen en Benfica doen goede zaak op weg naar Champions League
Yannick Carrasco heeft zijn eerste oefenduel sinds zijn terugkeer uit vakantie afgewerkt met Atlético Madrid. Carrasco vond meteen de weg naar de netten, maar zijn ploeg verloor wel na strafschoppen van Cadiz.
Lees verder

Italië roept opnieuw op om migranten binnen de EU te herverdelen
Italië heeft opnieuw opgeroepen om migranten die in het zuiden van Europa aankomen te verdelen onder de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese sprak daarover met eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson.
Lees verder

Dorpen omringd door de vlammen op Grieks eiland Euboea, mensen geëvacueerd per boot
Op het Griekse eiland Euboea, op 200 kilometer van de hoofdstad Athene, is een tiental dorpen omringd door bosbranden. Heel wat mensen moesten hun huizen verlaten. Griekenland heeft mede door de aanhoudende hittegolf te kampen met zware bosbranden. De branden op Euboea behoren tot de meest gewelddadige bosbranden. Het vuur is volgens de brandweer moeilijk te controleren door het moeilijk begaanbare terrein en het beperkte zicht.
Lees verder

Britten versoepelen reisadvies voor aantal Europese landen
Groot-Brittannië versoepelt het reisadvies voor verschillende Europese landen. De Britse autoriteiten hebben woensdagavond bekendgemaakt dat ze de Europese landen Oostenrijk, Duitsland, Slowakije, Letland, Roemenië en Noorwegen een groene kleur geven. Reizigers uit deze landen moeten voor vertrek en bij aankomst in Engeland een coronatest ondergaan, maar hoeven - ook als ze niet gevaccineerd zijn - niet meer in quarantaine te gaan.
Lees verder

Braziliaans Hof: onderzoek of Bolsonaro nepnieuws verspreidt
Het Braziliaanse Hooggerechtshof stelt een onderzoek in naar president Jair Bolsonaro vanwege uitspraken waarin hij beweerde dat er bij de verkiezingen van volgend jaar fraude zal plaatsvinden. Het Hof doet al geruime tijd onderzoek naar de vraag of de Braziliaanse regering nepnieuws verspreidt en voegt nu de rechts-populistische Bolsonaro aan dat onderzoek toe.
Lees verder

Walker vertrekt naar de Knicks, Oladipo blijft in Miami
Kemba Walker, de spelverdeler van de Boston Celtics, is op weg naar de New York Knicks. Victor Oladipo lijkt dan weer te blijven bij Miami Heat. Dat berichten woensdag diverse Amerikaanse media.
Lees verder