Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

Transfer Talk. Oplossing voor Vlap komt dichterbij - Antwerp dicht bij nieuwe spits: Eggestein arriveert vandaag in o...

HLN
Transfer Talk. Oplossing voor Vlap komt dichterbij - Antwerp dicht bij nieuwe spits: Eggestein arriveert vandaag in ons land - Club wil Collado enkel huren mét aankoopoptie
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Ruim 310 miljoen euro noodhulp voor bevolking Libanon
Precies een jaar na de verwoestende mega-explosie in de haven van Beiroet heeft een internationale donorconferentie voor de noodlijdende bevolking van Libanon ruim 310 miljoen euro opgeleverd. Dat is iets meer dan de 300 miljoen noodhulp die door de Verenigde Naties voor de komende twaalf maanden was gevraagd.
Lees verder

INTERVIEW. Liam Neeson voor het eerst op de set met zijn zoon: "Het deed ons terugdenken aan de dood van mama, dat was pijnlijk"
Eindelijk weer films in de bioscoop na een lange coronaperiode zonder blockbusters. Vandaag nog ging 'Made in Italy' in première, de allereerste film waarin wereldster Liam Neeson (69) en zijn zoon, Michael Richardson (26), samen op de set staan. De twee vertellen over hun samenwerking, en over de herkenbare factoren in het script. "Er waren momenten waarop ik dacht dat ik in tranen uit zou barsten."
Lees verder

Immens ontgoochelde bondscoach is scherp na catastrofe Belgian Cats: "We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk"
Bondscoach Philip Mestdagh vindt dat de Belgian Cats streng moeten zijn voor zichzelf na de gemiste kans op de Olympische Spelen. Japan plakte uitgeteld tegen het canvas, en tóch lieten ze een historische halve finale door de klauwen glippen. "We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk." Mestdagh had het ook over de fatale overtreding van Vanloo en waarom Meesseman niet de bal kreeg voor het allesbeslissende shot.
Lees verder

Gouden Nina Derwael gehuldigd in Sint-Truiden: "Zijn al heel leuke 72 uren geweest"
Drie dagen na haar olympische titel is Nina Derwael (21) weer thuis. Na wat vertraging kwam de turnster om iets na 11 aan in Zaventem. Ze viel meteen in de armen van vriend en familie, waarna ze werd overladen met bloemen en de verzamelde pers toesprak. Vanavond om 19 uur werd ze nog gehuldigd in thuisstad Sint-Truiden.
Lees verder

Net geen 300 miljard euro op Belgische spaarboekjes
De Belgische spaarboekjes blijven maar aandikken. Eind juni stond er 299,74 miljard euro aan gereglementeerde spaartegoeden geparkeerd bij de banken in ons land. Dat blijkt uit het jongste overzicht van de Nationale Bank. Dat was 708 miljoen euro meer dan eind mei.
Lees verder

Meghan Markle viert haar 40ste verjaardag: "Ze heeft werk aan de winkel om haar imago op te poetsen"
Meghan Markle blaast vandaag veertig kaarsjes uit. In die vier bewogen decennia was ze actrice én hertogin, een opmerkelijke combinatie. Met de Megxit en het beruchte Oprah-interview dat daarop volgde bezorgde ze de Queen nog wat extra grijze haren. Ook bij het grote publiek valt ze niet bepaald in de smaak. Zal ze die verbrande reputatie ooit nog recht kunnen trekken? Royalty-experten Jo De Poorter en Mario Danneels voorspellen de volgende vier decennia van de meest besproken vrouw van het moment: "Een verzoening met het koningshuis? Dat moeten we niet verwachten."
Lees verder

Meghan Markle viert vandaag haar 40ste verjaardag: "Een verzoening met het koningshuis? Dat moeten we niet verwachten"
Meghan Markle blaast vandaag veertig kaarsjes uit. In die vier bewogen decennia was ze actrice én hertogin, een opmerkelijke combinatie. Met de Megxit en het beruchte Oprah-interview dat daarop volgde bezorgde ze de Queen nog wat extra grijze haren. Ook bij het grote publiek valt ze niet bepaald in de smaak. Zal ze die verbrande reputatie ooit nog recht kunnen trekken? Royalty-experten Jo De Poorter en Mario Danneels voorspellen de volgende vier decennia van de meest besproken vrouw van het moment: "Ze heeft werk aan de winkel om haar imago op te poetsen."
Lees verder

Vlaamse wijnbouwers vrezen voor hun oogst na extreme regenval: "Het moet écht beter weer worden, zodat de druiven kunnen rijpen"
Het extreme noodweer van de afgelopen weken heeft al veel ellende veroorzaakt. We hebben allemaal de beelden gezien van de ondergelopen straten en kelders en de ingestorte huizen. Maar ook de wijnbouw lijdt onder de vele regens waar we de laatste tijd mee te maken kregen. "Als we eind augustus nogmaals zo'n weer meemaken, vrees ik dat veel wijnboeren met de handen in de haren zullen zitten", zegt Luc Haekens, wijnbouwer én mediafiguur. Wij zijn de schade gaan opmeten bij enkele wijnbouwers in Vlaanderen.
Lees verder

Nieuwe domper: Chris Froome kon sinds Tour niet meer fatsoenlijk trainen en laat Vuelta schieten
Opnieuw een domper voor Chris Froome. De Brit die afgelopen winter voor veel geld de overstap van Ineos-Grenadiers naar Israel Start-Up Nation maakte, moet de Vuelta a España laten schieten. De reden: hij is niet hersteld van ziekte en richt zich liever op kleinere etappekoersen.
Lees verder

RSCA-aanwinst Zirkzee meteen als geheim wapen tegen Laçi? "Hij is klaar"
Dàt hadden de scouts van Laçi - als die al bestaan - niet zien aankomen. Vincent Kompany heeft aanwinst Joshua Zirkzee meteen opgenomen in zijn wedstrijdselectie. "'Josh' kan van waarde zijn."
Lees verder

Voortvluchtige Belg opgepakt in Mayotte
Een Belg die in 2013 veroordeeld werd tot acht jaar cel voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg is gisteren in het Franse overzees departement Mayotte, een eiland in de Indische Oceaan, opgepakt. De man had zijn vrouw gewurgd en keerde eind vorig jaar niet terug naar zijn cel. Samen met zijn nieuwe vriendin had de 44-jarige man zijn toevlucht gezocht op het Franse eiland.
Lees verder

Mike De Decker op zucht van stunt tegen 's werelds nummer één, maar moet net als Huybrechts en Van den Bergh inpakken in eerste ronde
Voor Kim Huybrechts (PDC-36), Dimitri Van den Bergh (PDC-5) en Mike De Decker (PDC-74) is de eerste ronde het eindstation geworden op het Players Championship 23 dartstoernooi (PDC/75.000) in het Engelse Barnsley.
Lees verder

Buurtbewoners 3M radeloos na te hoge PFOS-waarden in hun bloed: "Ik weet het allemaal niet meer. Wat moeten we nu doen?"
Vertwijfeling. Dát is wat de 67-jarige Eduard D'Hollander voelt. Hij woont vlak bij de fabriek 3M in Zwijndrecht en blijkt nu, net als zijn vrouw en kleindochter, 'problematisch' hoge PFOS-waarden in zijn bloed te hebben. "Ik weet het allemaal niet meer", zegt de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur. "Wat gaat er nog gebeuren? Wat moeten we doen?"
Lees verder

Goud voor Thiam is plots heel onzeker: waarom komt het er voorlopig niet écht uit? Hoe fel moet ze Vetter vrezen? En mag Vidts dromen van een medaille?
En plots is het goud voor Nafi Thiam nog heel onzeker. Als de 26-jarige hepatlete morgen haar olympische wereldtitel wil verlengen, dan moet ze twee concurrentes zien af te schudden: eentje uit een buurland - Anouk Vetter - en zowaar ook eentje uit eigen land, Noor Vidts. Het belooft nog spannend te worden.
Lees verder

Bosbrand bedreigt Griekse Olympia, bakermat van Olympische Spelen
Een bosbrand in Griekenland bedreigt het antieke Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen op het schiereiland Peleponnesos. Ook het nabijgelegen gelijknamige dorp loopt gevaar.
Lees verder

Transferbom: Lukaku laat Inter weten dat hij naar Chelsea wil, mogelijke overgang leidt tot 'protest' aan hoofdkwartier Inter
Het is wachten op een doorbraak op clubniveau. Romelu Lukaku (28) heeft Inter laten weten dat hij naar Chelsea wil, zo werd ook aan onze redactie bevestigd. Het addio in Milaan nadert. 't Is iets dat ze daar alleszins niet graag zien gebeuren - de video hieronder, gemaakt aan het hoofdkwartier van Inter, spreekt boekdelen.
Lees verder

"Ze leek wel bezeten": Millie krijgt drugs in drankje, harde beelden tonen effect op haar lichaam
"Ze was compleet bevroren en haar handen leken wel klauwen, alsof ze bezeten was." De harde beelden die Claire Taplin van haar dochter de wereld instuurde, zijn de ergste nachtmerrie voor elke ouder. Tijdens een avondje uit kieperde iemand drugs in haar glas, waardoor ze de controle over haar lichaam verloor.
Lees verder

Spektakelmusical 'Daens' hervat met slechts met 70% capaciteit: "Vaccin zou verplicht moeten worden door de overheid"
De tribunes rijden. Jelle Cleymans (35), Free Souffriau (41) en co zingen en acteren weer. 'Daens' herleeft na anderhalf jaar verplichte stilte. Maar slechts op 70 procent van de capaciteit en dus nog niet voor een volle rendabele zaal. "Het is tenminste wel een begin", stelt Hans Bourlon (59). Vanaf september hoopt hij op volle kracht te draaien. "Ik roep iedereen op om zich te laten vaccineren. Enkel zo geraakt onze sector uit dit drama."
Lees verder

Orlando Bloom verdedigt 'problematische' satire over prins George: "Er is geen kwade wil mee gemoeid"
De nieuwe animatiereeks 'The Prince', van de makers van 'Family Guy', kan op heel wat kritiek rekenen. De satirische serie over de Britse royals, met prins George in de hoofdrol, ging vorige week in première. Nu al roepen kijkers op om de reeks van de buis te halen. Maar Orlando Bloom (44), die de stem van prins Harry vertolkt, denkt daar anders over.
Lees verder