Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 augustus 2021

Transfer Talk. Ex-Club-winger Danjuma voor 20 miljoen naar Villarreal, blauw-zwart passeert mee langs de kassa

HLN
Transfer Talk. Ex-Club-winger Danjuma voor 20 miljoen naar Villarreal, blauw-zwart passeert mee langs de kassa
De Nederlander Arnaut Danjuma trekt naar Villarreal. De Spaanse eersteklasser weekte hem los bij de Engelse tweedeklasser Bournemouth. De vleugelspeler tekent in Spanje een contract tot 2026.
Lees verder

Wie is Marieke Blomme (40) die als eerste vrouw hele kustlijn afzwom én record aan diggelen sloeg? "Ik moest een uitdaging hebben in coronatijden"
Twintig jaar geleden ging ze 'per ongeluk' competitiezwemmen toen ze haar conditie op peil wilde houden. Deze week zwom ze de hele kustlijn af - 67 kilometer, van De Panne naar Knokke - in minder dan 19 uur. Het maakte van Marieke Blomme (40) de eerste vrouw die de kustlijn afzwom én ze brak daarmee het gevestigde record van voorganger Matthieu Bonne. "Alles was afgelast door corona. Dus heb ik zélf iets op poten gezet."
Lees verder

Wordt Stoffel Vandoorne de opvolger van Jacky Ickx in legendarische 24 uur van Le Mans?
Le Mans, het is en blijft een naam als een klok in de autosport en iedere sportliefhebber heeft al eens van het Franse stadje en zijn wereldvermaarde 24-uursrace gehoord. Hoewel de Belgen de naam hebben specialisten in de uithoudingsraces te zijn, is het al van 1982 geleden dat een Belg de race nog won. In dat jaar behaalde Jacky Ickx met een Porsche 956 de laatste van zijn zes zeges. Dit jaar behoort Stoffel Vandoorne, in 2019 al derde algemeen, tot de outsiders voor de zege in de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans. Een situatieschets.
Lees verder

Man klimt op lantaarnpaal om Afghaanse vlag te hijsen
Op beelden uit het Afghaanse Jalalabad is te zien hoe een man op een lantaarnpaal klimt met een Afghaanse vlag. Eenmaal boven bevestigt hij de vlag, onder luid gejuich van een menigte Afghanen. De bevolking protesteert zo tegen de machtsovername door de taliban. Sinds de talibanstrijders de macht in handen hebben, zijn op veel plaatsen de Afghaanse vlaggen verwijderd en vervangen door de vlag van de taliban.
Lees verder

Taliban zitten op 1.000 miljard dollar aan waardevolle mineralen: kunnen ze er iets mee doen?
Nu de taliban bijna volledig de macht hebben gegrepen in Afghanistan, beschikken ze volgens een schatting ook over een minerale rijkdom van 1.000 miljard dollar (856 miljard euro). Het gaat onder meer over lithium, een schaarse grondstof die essentieel is voor het maken van oplaadbare batterijen. Het is onwaarschijnlijk dat de taliban die onmiddellijk kunnen ontginnen, maar grootmachten zoals China zouden wel een grote hulp kunnen zijn.
Lees verder

Molotovcocktails door raam gegooid bij Nederlandse journalist
Bij de Nederlandse journalist Willem Groeneveld zijn in de nacht van woensdag op donderdag een of meerdere molotovcocktails door het raam gegooid. De politie bevestigt berichtgeving hierover door Dagblad van het Noorden. Groeneveld schrijft voor de Groningse stadsblog Sikkom.
Lees verder

Jules Vandenbosch (59) overleed na kajakongeval in Gent: "Hij sprong meteen in zijn Jeep als iemand hulp nodig had"
Familie en vrienden nemen vrijdag in Halle afscheid van Jules Vandenbosch (59). De houtbewerker overleed maandag na een ongeval met een kajak in Gent. Het slechte nieuws sloeg in zijn omgeving iedereen met verstomming. "Jules trok altijd zijn plan", vertelt goede vriend Claude Gorez. "Hij was een man met gouden handen die klaar stond voor iedereen."
Lees verder

Mevrouw Leemans van "Lenen bij een vriendin" is overleden
Margareta Leemans (88), beter bekend als mevrouw Leemans van Leemans Kredieten, is overleden. Dat meldt VRT NWS. De reclameslogan van haar zaak "Lenen bij Mevrouw Leemans is lenen bij een vriendin", groeide uit tot een begrip in het Antwerpse. De bekende kredietverstrekker overleed na een korte ziekte.
Lees verder

OPROEP. Hangt u (bijna) dagelijks aan de lijn met uw moeder?
Bellen met de mama is gezond. Haar stem horen voldoet om onze stresshormonen te laten zakken, zo ondervonden onderzoekers aan de universiteit van Wisconsin, alvast bij meisjes tussen zeven en twaalf jaar.
Lees verder

LIVE. Onderscheiden de klassementsmannen zich of komt er een vluchter als eerste boven op de Alto de la Montaña de Cullera?
Na twee massasprints op een rij krijgen de renners vandaag een heuveletappe voorgeschoteld. De aankomst van de zesde etappe ligt op de top van de Alto de la Montaña de Cullera (1,9 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2 procent). Na een relatief vlakke etappe zullen de punchers hier hun hart kun ophalen. Laat het peloton een groepje wegrijden of strijden de favorieten voor de etappezege? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Geen ongeval gehad? Zoveel goedkoper wordt je autoverzekering
Wie geen auto-ongeval veroorzaakt, krijgt korting op zijn of haar autoverzekering. Maar hoeveel goedkoper wordt je autoverzekering precies? Bespaar je geld voor je kinderen door ze mee op te nemen in je autoverzekering? Wat als zij een ongeval veroorzaken? En wat gebeurt er met je schadevrije jaren als je je bedrijfswagen inwisselt voor een privéwagen? Independer.be zocht het voor je uit.
Lees verder

Eurostar zet meer treinen in na "verdubbeling" boekingen
Er zullen vanaf september weer meer Eurostar-treinen rijden tussen Londen en het Europese vasteland. Dat is nodig omdat er veel meer tickets worden verkocht nu de reisbeperkingen door corona worden versoepeld.
Lees verder

Crevits legt afschaffing strenge telewerkregels op tafel
Het Overlegcomité buigt zich morgen opnieuw over de coronasituatie in ons land. In de aanloop hiernaar stelt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) voor de telewerkregels volledig aan de bedrijven over te laten, althans in Vlaanderen. "De vaccinatiegraad in Vlaanderen is heel hoog. Een sterke aanbeveling is niet meer nodig."
Lees verder

4 professionele fotografen over hun familiealbums: "Vraag nooit aan je kinderen om te lachen. Alle emoties zijn toegestaan, zolang het niet gespeeld is"
Handig, zo'n smartphone, maar het resultaat is meestal een overvolle fotorol met momentopnames die we amper nog bekijken. Jammer, want fysieke familiefoto's hebben een pak meer charme en zorgen voor gedeelde herinneringen. Vandaag is het Internationale Dag van de Fotografie, daarom vroegen we aan vier bekende fotografen hoe zij met de nieuwe manieren om foto's te maken en bewaren omgaan. "Herinneringen kleuren de werkelijkheid zodanig dat foto's een goede realitycheck zijn." Lang leve de (niet-digitale) kiekjes!
Lees verder

De taliban stonden drie keer voor haar deur. De vierde keer brachten ze haar om
Al drie keer waren de taliban naar haar huis in een dorpje in het noorden van Afghanistan gekomen. Ze droegen Najia op om voor een vijftiental strijders te koken. Maar de 45-jarige weduwe was heel arm en zei dat het onmogelijk was. Toen ze de vierde keer kwamen aankloppen, sloegen ze de vrouw dood en staken haar huis in brand.
Lees verder

Chronische stress blijft pieken bij zorg- en hulpverleners
Zelfs 16 maanden na de start van de coronacrisis ervaren zorg- en hulpverleners nog steeds in hoge tot zeer hoge mate symptomen van chronische stress. Die stress heeft een negatieve impact op hun welzijn. 22 procent overweegt zelfs te stoppen met het beroep. Dat leert de derde nationale 'Power to care'-enquête van gezondheidsinstituut Sciensano en de KU Leuven.
Lees verder

Franse militairen voeren vanuit ambassade in Kaboel huzarenstukje uit: honderden mensen in één klap gered
Frankrijk heeft in één klap bijna 350 mensen naar de luchthaven in Kaboel geëscorteerd. Dat maakte de Franse ambassadeur David Martinon bekend. Het gaat om Franse burgers en ambassadepersoneel, maar ook heel wat Afghaanse families konden zo gered worden.
Lees verder

Tweede verblijf op Spaans golfdomein steeds populairder: "Het aankoopbedrag verschilt niet zo veel van een appartement aan zee"
Heel wat Spaanse costa's kleuren Belgisch, want elk jaar kopen meer dan 3.000 landgenoten er een tweede verblijf. Velen kiezen voor een optrekje op een golfdomein, hoewel de meerderheid de sport niet eens beoefent. Wat is de reden voor dat succes en waar moet je bij een aankoop op letten? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt het uit en tipt in elke streek zijn aanraders.
Lees verder

Brouwerij St.Bernardus viert 3 jaar Bar Bernard met verjaardagsfeestje
Morgen vrijdag 20 augustus viert brouwerij St.Bernardus niet enkel de jaarlijkse St.Bernardus Day, maar ook de 3de verjaardag van Bar Bernard. "Dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan."
Lees verder

Vitesse-icoon Theo Janssen (ook ex-Genk) kijkt uit naar duel der Lage Landen: "Zowel Anderlecht als Vitesse zijn aan het bouwen"
Hij is een icoon van de GelreDome, Theo Janssen (40). Vitesse is de club die Janssen in 2003 een jaartje uitleende aan Racing Genk. Vandaag is Janssen een analist en hij kijkt reikhalzend uit naar het duel der Lage Landen tussen Anderlecht en zijn Vitesse.
Lees verder