Doorgaan naar hoofdcontent

Tamberi na gedeelde gouden medaille: “Kwestie van blikken, niet van woorden”

HLN
Tamberi na gedeelde gouden medaille: "Kwestie van blikken, niet van woorden"
Mutaz Essa Barshim én Gianmarco Tamberi delen de gouden medaille in het hoogspringen op de Olympische Spelen. Meer dan een blik hadden de twee niet nodig volgens die laatste. "Het was geen kwestie van wat we tegen elkaar zeiden."
Lees verder

VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers getuige van razendsnel oprukkende bosbranden in Turkije: "Zelfs betonmolens met water moeten helpen blussen"
Een ploeg van VTM NIEUWS is in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum tot vlakbij de hevige bosbranden gegaan die daar om zich heen grijpen. Beelden tonen hoe het vuur achter journalist Robin Ramaekers woedt, terwijl hij uitlegt hoe een bergflank in amper enkele minuten tijd helemaal zwart blakerde.
Lees verder

Ikea brengt geurkaarsen uit die ruiken naar hun iconische gehaktballen
Ikea is niet alleen bekend om z'n betaalbare meubelen, maar ook om hun köttbullar. Hun Zweedse gehaktballetjes. Het bedrijf pakt daarom uit met een opvallende stunt. Ze brengen een geurkaars op de markt, ruikend naar de alombekende balletjes.
Lees verder

Nieuwe 'Lord of the Rings' lost releasedatum en eerste blik op 'Middle-earth'
De trouwe fans van 'The Lord of the Rings' kunnen zich weer in de handen wrijven. De nieuwe Amazon-serie zal vanaf 2 september 2022 te bekijken zijn. Vanaf die datum verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering bij streamingdienst Prime, zo maakte Amazon bekend. Ook werd er een eerste veelbelovende blik op de nieuwe landschappen van 'Middle-earth' gedeeld.
Lees verder

Vrouw belandt onder tram bij halte Kinepolis
Een vrouw is dinsdagmorgen onder een tram terechtgekomen ter hoogte van de halte bij de Kinepolis aan de Noorderlaan. Bij het oversteken had ze het aankomende toestel kennelijk niet opgemerkt en een ongeval kon niet vermeden worden. De vrouw is niet in levensgevaar, maar wel zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

China valt games aan: "elektronische drugs"
Chinese staatsmedia hebben een aanval geopend op de videogamesector in het land. De krant Economic Daily had het over "spirituele opium" en "elektronische drugs". Het grootste Chinese technologiebedrijf Tencent dook 11 procent lager op de beurs.
Lees verder

Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen "zonder te evolueren naar pasjesmaatschappij"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in "zo normaal mogelijke" omstandigheden kunnen plaatsvinden. "We moeten bekijken of we kleinere activiteiten vrij kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, zonder mondmaskers, zonder afstand en zonder te veel cijfers in het achterhoofd te moeten houden", zo zei de CD&V-minister vanmorgen in het VRT-radioprogramma De Ochtend.
Lees verder

Hoe test je of garnalen vers zijn? En waar kan je ze het lekkerst eten? Culinair journaliste laat je kennis maken met het grijze goud van Oostende
Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw en van kop tot staart verslindt, zijn je kinderen verzot op smeuïge garnaalkroketten. Maar waar komen deze garnalen eigenlijk vandaan? Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers. "Garnalenpellers pellen gemiddeld 1 kilo op 45 minuten tijd, waarvan ze ongeveer 330 gram gepeld garnalenvlees overhouden." Ze verklapt ook de 7 beste Oostendse adresjes voor grijze garnalen en deelt enkele handige weetjes: hoe test je of een garnaal vers is? Of hoe kan je ze zelf vangen? En als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept: tatjespap met Oostendse garnalen.
Lees verder

NMBS zoekt 10.000 testers voor automatische ticketapp
De NMBS zoekt 10.000 reizigers die een nieuwe app willen testen die automatisch, op basis van de gps in de smartphone, het afgelegde treintraject registreert en het goedkoopste ticket aanrekent. De spoorwegmaatschappij gaat ervoor in zee met het Zwitserse bedrijf Fairtiq.
Lees verder

Team USA maakt favorietenrol waar in topper tegen sterke Spanjaarden en staat in halve finales, ook Doncic stoot door
Slovenië en de Verenigde Staten hebben zich op de Olympische Spelen in Tokio geplaatst voor de halve finales van het baskettoernooi voor mannen. Voor de VS liep dat niet van een leien dakje. Pas in het derde kwart konden Durant en co afstand nemen van Spanje, dat kon rekenen op een beresterke Ricky Rubio.
Lees verder

Netflix komt met tegenaanklacht in zaak rond documentaire over Jeffrey Epstein
De documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' blijft voor ophef zorgen. In mei werden de makers al aangeklaagd door Alan Dershowitz (82) - een bekende Amerikaanse advocaat die in de documentaire aan bod komt - omwille van de manier waarop hij wordt afgeschilderd, nu hebben de makers en Netflix een tegenaanklacht ingediend. Dat meldt Deadline.
Lees verder

Sam Bennett keert terug naar oude stal BORA-hansgrohe
Terug naar de oude stal. Sam Bennett (30) zet zijn carrière verder bij BORA-hansgrohe. De snelle Ier zag zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step niet verlengd en verlaat met strubbelingen het team van Patrick Lefevere.
Lees verder

Lenen voor je nieuwe huis: kies je best voor een vaste of een variabele rentevoet?
Plan je een huis of appartement te kopen? Dan biedt de bank je de keuze tussen een lening met een vaste of een variabele rentevoet om de aankoop te financieren. Maar welke van beide opties is het meest geschikt in een tijd van aanhoudende lage rentes? Spaargids.be helpt knopen doorhakken.
Lees verder

Controversiële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldrecord in twee dagen tijd
Sensationele tijden op de atletiekpiste, sensationele tijden ook op de wielerbaan. Op de piste in Izu, op 145 kilometer van Tokio, is al het derde wereldrecord in twee dagen gesneuveld. In de ploegenachtervolging bij de vrouwen werd het WR al drie keer verbeterd, in de teamsprint bij de vrouwen een keer en de Italiaanse baanwielrenners klokten een snelste tijd ooit in de ploegenachtervolging. Daarna gingen de Denen (zonder tape op de onderbenen) zowaar tegen de grond. Ook Nederland mag al juichen op de piste. De teamsprinters bezorgden Oranje al de zesde gouden medaille op deze Olympische Spelen.
Lees verder

Kleine groene oase: met deze tips maak je een klein balkon groen
iet iedereen is gezegend met een grote tuin en heeft de mogelijkheid om planten in de volle grond zetten. Gelukkig kun je ook van een klein balkon een groene oase maken. Benieuwd hoe? Laat je inspireren door deze tips van vtwonen.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen in Israël: regering biedt derde prik aan
In Israël zijn 3.818 nieuwe coronabesmettingen gemeld de voorbije 24 uur. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Daarmee stijgt het aantal besmettingen opnieuw sterk.
Lees verder

Neergeschoten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: "Het is voorbij, dacht ik"
De weduwe van de op 7 juli doodgeschoten Haïtiaanse president Jovenel Moïse heeft de Verenigde Naties opgeroepen om haar te helpen met het vinden van de opdrachtgevers van de geruchtmakende moord. "Iemand heeft de opdracht gegeven en iemand heeft het geld betaald. Dit zijn de mensen die we zoeken", zegt first lady Martine Moïse in een interview met CNN, waarin ze voor het eerst huiveringwekkende details over de avond van de aanslag deelt.
Lees verder

Jirka (28) woont samen met haar man én haar lief. "Nu ik weet dat we met drie volwassen een kind groot zullen brengen, geeft dat me rust"
Jirka (28) is getrouwd met Matthias. Maar ze heeft ook een relatie met Ruben, die ze op Tinder heeft leren kennen. Ze vertelt waar ze met hun drietjes het meest mee worstelen (spoiler: er is géén jaloezie in het spel) en wat de meerwaarde is van een polyamoureus huwelijk. "Je kan nooit álles uit één relatie halen. Zo vinden Ruben en ik elkaar in hetzelfde absurde gevoel voor humor, terwijl Mathias en ik dan weer goed kunnen filosoferen." Ook schrijfster en journaliste Corine Koole merkt dat de grenzen van de liefde steeds meer vervagen.
Lees verder

Ken jij de twarrel of een flexrelatie al? Corine Koole ziet de grenzen van de liefde vervagen en legt uit wat de 7 fluïde relatievormen van de toekomst zijn
"Zestig jaar bij één persoon blijven, dat hoeft niet meer." Moderne relaties nemen steeds diversere vormen aan. Ook schrijfster en journaliste Corine Koole, die al ruim achttien jaar mensen interviewt over liefde, lust en relaties, stelt vast dat de grenzen van de liefde vervagen. Ze analyseert welke evolutie we doormaken, wat de voor- en nadelen van zijn en welke soorten non-monogame relaties er allemaal bestaan. "Ik ben weleens opgelucht dat ik nog in een andere tijd geboren ben." Jirka daarentegen niet, want zij woont samen met haar man én haar lief. Haar verhaal lees je hier.
Lees verder

Meer werklozen in Brussel, maar daling bij jongeren
De werkloosheid in Brussel is in juli verder gestegen tegenover juni en tegenover dezelfde periode vorig jaar. Maar op vlak van de jongeren, waarbij Brussel traditioneel slecht scoort, was er wel een verbetering merkbaar. Dat blijkt uit de jongste cijfers van Actiris, de Brusselse tegenhanger van de VDAB. Actiris zag de voorbije maand ook weer duizenden vacatures binnenlopen.
Lees verder