Doorgaan naar hoofdcontent

Straf nummer van Remco Evenepoel: eerst gaat hij uit de bocht, om dan met groot machtsvertoon nog koninginnenrit in R...

HLN
Straf nummer van Remco Evenepoel: eerst gaat hij uit de bocht, om dan met groot machtsvertoon nog koninginnenrit in Ronde van Denemarken te winnen
Wat een overwinning van Remco Evenepoel. In een afdaling in de koninginnenrit van de Ronde van Denemarken vergat hij een bocht te nemen en ging hij gewoon rechtdoor (zie video hieronder), maar zelfs dat kon hem niet van de zege houden. Hij kwam terug en won solo de derde etappe. Evenepoel reed maar liefst 1'30" weg op amper zeventien kilometer. Hij neemt logischerwijs de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.
Lees verder

'Battlefield 2042' heeft wel degelijk een verhaal, maar je moet het wel zelf gaan zoeken
Wanneer Battlefield 2042 in oktober verschijnt, zal dat zonder een klassieke verhaalcampagne zijn: de nieuwe aflevering van debekende shooterreeks heeft alleen multiplayer. Maar, zeggen de makers, dat betekent allerminst dat er helemaal géén verhaal in zit.
Lees verder

Transfer Talk. Officieel: Club Brugge verhuurt Okereke aan Venezia - Boliviaans international op weg naar Beerschot
Club Brugge heeft een oplossing gevonden voor David Okereke (23). De Nigeriaanse aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Serie A-club Venezia. Okereke kwam in de zomer van 2019 van Serie B-club Spezia over naar Club, maar kon zich ondanks een veelbelovend begin en een prijskaartje van 8 miljoen euro nooit doorzetten.
Lees verder

Apothekers namen al 140.000 snelle antigeentesten af
Sinds 12 juli kun je bij je apotheker terecht om een zogenaamde snelle antigeentest te laten uitvoeren. In de vier weken dat ze het nu mogen doen, hebben de apothekers in België al zowat 140.000 mensen getest op Covid-19 via een sneltest. Dat meldt het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) donderdag in een persbericht.
Lees verder

Néé, PSG doet geen gouden zaken met Messi-truitjes. Maar wie dan wel?
Zelfs de stormloop op zijn nieuwe PSG-truitje zal de verhuis van Lionel Messi naar Parijs niet in één-twee-drie terugbetalen. "Het is een mythe dat een voetbalclub enkel met de truitjesverkoop een toptransfer kan financieren", zegt sportmarketeer Wim Lagae. "Zelfs Europese topclubs als PSG en Chelsea vangen hooguit 15 procent op hun verkochte truitjes." Maar wie wordt er dan wél rijk van die miljoenen shirtjes?
Lees verder

"Bid alstublieft voor mij": journaliste die wordt opgejaagd door taliban vertelt haar verhaal
Een jonge journaliste beschrijft de paniek en angst die ze voelt nu ze gedwongen wordt om onder te duiken terwijl heel wat Afghaanse steden in sneltreinvaart in handen vallen van de taliban. "Ik ben een 22-jarige vrouw en ik weet dat de taliban families dwingen om hun dochters weg te schenken aan radicaalislamitische strijders." De Britse krant The Guardian tekende haar aangrijpende verhaal op.
Lees verder

'Covid Safe Ticket' vanaf morgen ingezet voor massa-evenementen
Vanaf vrijdag 13 augustus, morgen dus, kunnen buitenevenementen van 1.500 tot 75.000 mensen in ons land worden georganiseerd met het Covid Safe Ticket. Dat 'intra-Belgische coronacertificaat' geeft iedereen die volledig gevaccineerd is, onlangs negatief heeft getest of antilichamen heeft door een besmetting met het coronavirus in de laatste zes maanden, toegang tot massa-evenementen zoals festivals.
Lees verder

Grote zoekactie voor Oostendse kust: "Jongen van 16 jaar al meer dan twee uur vermist"
Voor de kust van Oostende en nabij de westelijke strekdam is een grootschalige zoekactie aan de gang naar een vermiste jongen van 16 jaar. Het vermoeden bestaat dat de jongen in zee verzeild is geraakt. De situatie is onrustwekkend. Er wordt al meer dan twee uur naar hem gezocht.
Lees verder

Langer studeren, stijgende woningprijzen: jongeren wonen steeds langer thuis
De Belgische jeugd verblijft steeds langer in hotel mama. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat de gemiddelde leeftijd van nestverlaters in ons land de afgelopen 20 jaar van 24,4 naar 25,5 jaar steeg. Experts zien de toename ook elders in Europa: "De adolescentie duurt steeds langer."
Lees verder

'Sherlock'-actrice Una Stubbs op 84-jarige leeftijd overleden
De Britse actrice Una Stubbs is op 84-jarige leeftijd overleden. Ze was al een tijdje ziek. Een van haar meest recente rollen was die als Mrs Hudson in de BBC-reeks 'Sherlock'.
Lees verder

Belgische man sterft voor ogen van zijn gezin, terwijl hij tussenbeide komt bij ongeval in Frankrijk
Een Belgische dertiger is vanochtend omstreeks 5 uur om het leven gekomen op een Franse autosnelweg. De man werd voor de ogen van zijn vrouw en drie kinderen aangereden, terwijl hij hulp wilde verlenen aan de bestuurder van een andere wagen die een ongeval had gehad.
Lees verder

Bizar verhaal: Yamaha schorst MotoGP-coureur "omdat hij zijn motor verkeerd heeft bediend"
Raceteam Yamaha heeft MotoGP-coureur Maverick Viñales teruggetrokken voor de Grote Prijs van Oostenrijk van komend weekend. Het team heeft de 26-jarige Spanjaard geschorst, omdat die zijn motor tijdens de Grote Prijs van Stiermarken afgelopen zondag "zonder verklaring verkeerd zou hebben bediend".
Lees verder

LIVE (19u). Plaatst AA Gent zich na 2-2 in eigen huis voor laatste voorronde Conference League?
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 19u • Riga • De heenwedstrijd in de Ghelamco Arena eindigde op 2-2
Lees verder

SHOWBITS. Mathias Coppens gaat voor het eerst op de foto met z'n lief en Laura Lieckens verloot haar trouwjurk voor het goede doel
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van stoeipoes in sekstape tot 'keukenprinses' die een gezin wil stichten: is Paris Hilton eindelijk volwassen geworden?
Wie had dat ooit gedacht: socialite Paris Hilton (40) neemt in haar gloednieuwe Netflix-show 'Cooking With Paris' zowaar plaats achter het fornuis. Haar een keukenprinses noemen, is een brug te ver, maar het lijkt wel alsof de blondine haar imago als roekeloos feestbeest definitief van zich wil afschudden. Ook in haar privéleven gaat Hilton de huiselijke toer op: binnenkort stapt ze in het huwelijksbootje met grote liefde Carter Reum (40) en via een IVF-behandeling wil ze voor het eerst mama worden. Is de allereerste influencer eindelijk volwassen geworden? En waar heeft Hilton zich de afgelopen jaren zoal mee beziggehouden?
Lees verder

HET DEBAT. Moet men het niet-gevaccineerden moeilijker maken om twijfelaars te overtuigen? Dit is jullie mening
De vaccinatiecijfers schieten de hoogte in, maar Brussel hinkt achterop. In Vlaanderen kreeg meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik, in Brussel is dat nog maar 63 procent.Om vaccintwijfelaars te overtuigen, wil UZ Brussel-CEO Marc Noppen het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

The Ocean Cleanup: "Bijna miljoen kilo afval uit zeeën en rivieren opgevist"
Het project 'The Ocean Cleanup' heeft inmiddels bijna een miljoen kilo afval uit zeeën en rivieren gehaald. De teller staat donderdag op meer dan 900.000 kilo, laat initiatiefnemer Boyan Slat weten. Het gaat vooral om plastic, maar ook om organisch afval zoals hout en waterplanten.
Lees verder

"Club Brugge-fans riepen 'aap' naar mij": Cercle-spits Kévin Denkey slachtoffer van racisme tijdens Brugse derby
Er vond vorig weekend een racisme-incident plaats tijdens de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. Kévin Denkey (20), spits van de Vereniging, heeft op Instagram aangegeven dat de fans van blauw-zwart "aap" naar hem riepen.
Lees verder

Samantha Markle haalt opnieuw uit naar halfzus Meghan Markle: "Hoe durf je mensen te behandelen alsof ze vaatdoeken zijn?"
Afgelopen week vierde Meghan Markle haar veertigste verjaardag. Ter ere van die mijlpaal riep ze 40 bekende personen op om 40 minuutjes van hun tijd te schenken aan vrouwen die terug naar de werkvloer wilden. Een mooi initiatief, maar daar denkt haar halfzus Samantha Markle anders over.
Lees verder

Amerikaanse surfleraar en QAnon-aanhanger vermoordt zoontje (2) en dochtertje (10 maanden) met harpoengeweer, omwille van "slangen-DNA"
Een surfleraar uit California heeft bekend dat hij zijn twee kinderen ontvoerde naar Mexico en hen daar om het leven bracht met een harpoengeweer. De man vertelde aan de politie dat hij een aanhanger is van de samenzweringstheorie QAnon en dat hij geloofde dat zijn kinderen zouden uitgroeien tot monsters.
Lees verder