Doorgaan naar hoofdcontent

Stig Broeckx traint voor ‘De Hel van de Kempen’: “Die eerste keer weer op mijn koersfiets: dat voelde echt als ...

HLN
Stig Broeckx traint voor 'De Hel van de Kempen': "Die eerste keer weer op mijn koersfiets: dat voelde echt als een bevrijding"
Hij heeft de hel gezien in zijn loodzware revalidatie na een half jaar coma, maar Stig Broeckx (31) heeft volgende maand opnieuw afspraak in de hel. Voor het goede doel gaat hij - eindelijk weer op zijn geliefde koersfiets - 'de hel van de Kempen' fietsen. Met 'zeg nooit nooit' op zijn fietshelm dokkert hij over kasseien. "Na 10 kilometer ben ik bekaf omdat ik mij zo hard moet concentreren en ik lig geregeld tegen de grond, maar het is zalig om weer te fietsen."
Lees verder

Dansen op café mag dan toch weer vanaf 1 september dankzij achterpoortje in Ministerieel Besluit
Mogen we vanaf 1 september dan toch dansen in cafés? Het nieuwe Ministerieel Besluit voorziet een achterpoortje. "Maar het mag wel alleen als het met een uitnodiging is", verduidelijkt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Maar dat mag ook even goed een berichtje of een online privé-evenement zijn.
Lees verder

Jeroen (44) betaalt boete van 650 euro niet, deurwaarder neemt zijn jaguar in beslag: "Een crimineel heeft meer rechten"
Een man uit Middelkerke die drie jaar geleden weigerde een parkeerboete van 30 euro aan de stad Brugge te betalen, en daardoor nu al voor 650 euro in het krijt staat, dreigt zijn Jaguar van 75.000 euro te verliezen. Een deurwaarder heeft beslag gelegd op de wagen en al twee keer een verkoop aangekondigd. "Wie een kind doodrijdt, kan zich voor een rechtbank verdedigen en komt er met 6.000 euro boete vanaf," zegt Jeroen Jansen, "maar ik heb geen enkel verweer."
Lees verder

Antwerp deelt exclusieve beelden na kwalificatie: "De Conference League is oké, maar dit is veel beter"
Antwerp plaatste zich gisteren na penalty's voor de groepsfase van de Europa League. Vandaag deelde de Great Old exclusieve beelden na de kwalificatie. "We zijn er weer!"
Lees verder

Nirvana-bassist fotoshopt baby weg van albumhoes 'Nevermind'
Krist Novoselic (56), een van de oprichters van Nirvana, heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rond de albumhoes van 'Nevermind'. De bassist heeft op een Instagram-foto de naakte baby op de cover van de plaat uit 1991 verwijderd.
Lees verder

Kersvers bruidspaar viert ja-woord met duizenden anderen tijdens startdag van Rock Ternat
Grote verrassing vrijdagavond voor de duizenden aanwezigen op Rock Ternat. Het festival viert een revival na enkele jaren afwezig te zijn geweest op de festivalkalender, maar dat was niet het enige wat er vrijdagavond te vieren viel. Een koppel dat elkaar het ja-woord had gegeven kwam dat met vrienden en familie vieren tijdens het festival. Het kersverse bruidspaar mocht zelfs mee het podium op met Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem, tot groot jolijt van de uitbundige massa.
Lees verder

Iké Ugbo is eindelijk voorgesteld bij Genk en zit meteen in selectie: "Ik vergelijk mezelf met Cavani: een spits die genoeg heeft aan een halve kans"
Marseille of niet. Iké Ugbo (22) heeft nooit getwijfeld aan zijn keuze voor Racing Genk. Vanaf het eerste contact met de Limburgers was de Engels-Nigeriaanse spits overtuigd. "Het duurde even voor de transfer definitief afgerond werd, maar ik heb me nooit echt zorgen gemaakt."
Lees verder

Pijnlijk moment in 'Familie': kan Zjef z'n huwelijk met Rudi nog redden?
Is het huwelijk tussen Zjef (Jan van den Bosch) en Rudi (Werner De Smedt) in 'Familie' definitief voorbij? Het koppel ondertekende vrijdagavond alvast de echtscheidingspapieren in de VTM-soap. Al leek Zjef al snel spijt te hebben van z'n beslissing.
Lees verder

90 ontvoerde schoolkinderen weer herenigd met familie in Nigeria
Gewapende mannen hebben in Nigeria 90 leerlingen en twee niet nader genoemde andere slachtoffers vrijgelaten die drie maanden geleden ontvoerd werden in het westen van Nigeria. Dat heeft de directeur van hun school in Tegina gisteren gemeld.
Lees verder

Taliban vragen Washington diplomatieke aanwezigheid in Kaboel te behouden
De taliban hebben de Verenigde Staten gevraagd een diplomatieke aanwezigheid in Afghanistan te behouden na hun terugtrekking die dinsdag afloopt, maar Washington heeft nog geen beslissing genomen. Dit hebben hoge Amerikaanse functionarissen vrijdag gezegd.
Lees verder

LIVE. Kan KV Mechelen punten sprokkelen op bezoek bij KV Kortrijk?
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion
Lees verder

LIVE. KV Kortrijk kijkt tegen 0-2-achterstand aan tegen KV Mechelen na tweeklapper van Storm
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion
Lees verder

Russische rechter beboet Twitter, Facebook en WhatsApp
Techbedrijven Twitter en Facebook hebben boetes opgelegd gekregen van een Russische rechter, meldt persbureau Interfax. De ondernemingen weigeren de gegevens van hun Russische gebruikers in dat land op te slaan. Ook Facebook-dochter WhatsApp kreeg een boete opgelegd.
Lees verder

Orkaan Ida op weg naar Louisiana. New Orleans vraagt inwoners te vluchten
Orkaan Ida komt zondag naar verwachting aan land in de Amerikaanse staat Louisiana, precies zestien jaar nadat orkaan Katrina de staat bereikte. Ida trok vrijdag over het Cubaanse eiland Isla de la Juventud en raakt later vermoedelijk het vasteland van Cuba. Tegen de tijd dat de orkaan aankomt in Louisiana kan de orkaan windstoten van 190 kilometer per uur meenemen.
Lees verder

Tachtiger, zoon en schoondochter uit Maasmechelen opgepakt met grote som cash geld
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 45-jarige man uit Maasmechelen aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van verdachte geldtransacties. De veertiger, zijn tachtigjarige vader en zijn 33-jarige echtgenote werden donderdag door de douane van de grenspost luchthaven Bierset in Luik tegengehouden. In hun bagage troffen de douaniers een aanzienlijke som cash geld aan.
Lees verder

Witte Huis : nieuwe terreuraanslag in Kaboel is waarschijnlijk
De komende dagen worden volgens de Amerikaanse regering de "gevaarlijkste" fase in de evacuatie-operatie in Afghanistan. De Amerikaanse president Joe Biden is er op een vergadering met zijn nationale veiligheidsteam voor gewaarschuwd dat een nieuwe terreuraanslag in Kaboel waarschijnlijk is, zo deelde de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, vrijdag mee. Er zijn wel maximale veiligheidsmaatregelen getroffen.
Lees verder

LIVE. Dolle slotfase in Dortmund! Haaland - wie anders? - wist gelijkmaker Hoffenheim in laatste minuten uit
• Derde speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Witsel en Meunier fit, Hazard out met enkelblessure • Vertrekt Haaland alsnog naar PSG?
Lees verder

LIVE. Dortmund moet herbeginnen: Baumgartner brengt Hoffenheim langszij
• Derde speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Witsel en Meunier fit, Hazard out met enkelblessure • Vertrekt Haaland alsnog naar PSG?
Lees verder

LIVE. Kan KV Kortrijk in de tweede helft nog voor een ommekeer zorgen tegen KV Mechelen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion
Lees verder

Ouders aangehouden omdat ze hun dochtertje (10) prostitueerden
De raadkamer van Marche-en-Famenne heeft vrijdag de voorlopige hechtenis van drie mensen uit de buurt van Florenville bevestigd wegens groepsverkrachting van een meisje van rond de 10 jaar oud. Dat meldt het parket van Luxemburg. De ouders zouden hun kind hebben geprostitueerd, zo meldde Sudpresse eerder deze week.
Lees verder