Doorgaan naar hoofdcontent

Sparen voor je kinderen: 6 geslaagde methodes

HLN
Sparen voor je kinderen: 6 geslaagde methodes
Kinderen zijn sneller groot dan je verwacht. Hoop je hen tegen de tijd dat ze het huis verlaten een financieel duwtje in de rug te kunnen geven? Zulk extraatje kunnen de meeste jongeren maar al te goed gebruiken om hun volwassen leven op poten te krijgen. Maar dan is de vraag: met welke spaar- of beleggingsformule doe je dat het best? Spaargids.be legt zes manieren om een spaarpotje te vergaren naast elkaar.
Lees verder

PostNL blijft meer pakketjes bezorgen dankzij coronacrisis
PostNL blijft ervan profiteren dat mensen sinds het begin van de coronapandemie meer pakketjes laten bezorgen. Het Nederlandse postbedrijf leverde in vergelijking met vorig jaar meer pakketten af doordat er meer via internet wordt gewinkeld. Het volume nam wel wat af ten opzichte van het eerste kwartaal doordat winkels weer open mochten omdat lockdownmaatregelen werden versoepeld.
Lees verder

Vlaanderen doneert 150.000 dosissen AstraZeneca aan minder bedeelde regio's in de wereld
Vlaanderen gaat 150.000 dosissen AstraZeneca-vaccins doneren aan minder bedeelde regio's in de wereld. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een persbericht. Wat de precieze bestemming van de dosissen wordt, moet nog bepaald worden.
Lees verder

Kylie Jenner heeft 3,5 uur nodig voor make-up: "Iedere seconde waard"
Realityster Kylie Jenner (23) is op een gemiddelde dag 3,5 uur kwijt aan haar make-uproutine. Dat vindt ze zelf ontzettend lang, maar achteraf is ze altijd blij. "Het is iedere seconde waard."
Lees verder

Stroomprijzen stijgen sterk: zo bespaar jij nu op je energiefactuur
Op één jaar tijd steeg de stroomfactuur van een gemiddeld Vlaams gezin met een variabel contract met maar liefst 64 procent. Maar met enkele, simpele gewoonten kan je tijdens de zomermaanden heel wat besparen op je energiefactuur. Mijnenergie.be lijst 9 tips voor je op.
Lees verder

"Je hebt inspiratie genoeg om je projecten een positieve boost te geven": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Veerle Baetens gestart met opnames 'Het smelt': "Nu gewoon springen"
Afgelopen vrijdag is Veerle Baetens gestart met de filmopnames van 'Het smelt', de film gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. De 'Sara'-actrice maakt haar regiedebuut en daar heeft Baetens een hele tijd op moeten wachten. Maar na een voorbereiding van maar liefst vijf jaar is het nu eindelijk zo ver.
Lees verder

Voor zevende dag op rij leveren Grieken ongelijke strijd tegen het vuur op het eiland Evia
Op het Griekse eiland Evia strijdt de brandweer voor de zevende dag op rij tegen de zware bosbranden. Gevreesd wordt dat grote delen van het eiland in vlammen zullen opgaan.
Lees verder

Elise Mertens behoudt eerste plek in dubbelranking
Elise Mertens heeft op de nieuwe WTA-ranking één plaatsje winst geboekt. De Belgische nummer één is na haar halvefinaleplaats in San Jose en ondanks haar uitschakeling in de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi zestiende. De 25-jarige Mertens behield ook haar eerste plaats in het dubbelspel, voor haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh, die twee plaatsen steeg.
Lees verder

Hoofd Amerikaanse acteursvakbond neemt het op voor Scarlett Johansson: "Schrijnend dat Disney haar afschildert als gierig"
Gabrielle Carteris, het hoofd van de Amerikaanse Screen Actors Guild (acteursvakbond SAG-AFTRA), vindt het niet kunnen hoe Disney Scarlett Johansson (36) behandeld heeft. Dat de actrice een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen, vindt Carteris niet meer dan normaal. "Acteurs en actrices moeten betaald worden volgens hun contract, punt uit."
Lees verder

INTEGRAAL. Zo klonk teleurstelling bij VRT-directie na uitspraken Demarez: "Geen plaats voor discriminatie, haat en vuilbekkerij"
De VRT-directie tilt zwaar aan de uitschuiver van Sporza-journalist Eddy Demarez, die zaterdagmiddag een aantal ongepaste uitspraken deed over de vermeende geaardheid en het fysiek voorkomen van de Belgian Cats. In een interne mail van gedelegeerd bestuurder, Frederik Delaplace, wordt dat nog eens duidelijk gemaakt. "Het is bijzonder laakbaar dat al dat goeds nu de voorbije uren in vraag wordt gesteld door een reeks onaanvaardbare uitspraken van één medewerker", schrijft de directie. Lees de mail hieronder integraal.
Lees verder

Reizende kudde olifanten, die in China voor meer dan 1 miljoen euro schade aanrichtte, bijna thuis
De 14 olifanten die een spoor van vernieling achterlieten op hun wandeltocht door China, zijn bijna thuis in hun natuurreservaat. Voor nog steeds onbekende redenen begon de kudde in 2020 aan een tocht van meer dan 500 kilometer doorheen het land. Daarbij aten en verwoestten ze talloze gewassen en infrastructuren van boeren. De Chinese overheid raamt de kostprijs van hun uitje op meer dan 1 miljoen euro.
Lees verder

LIVE. Klimaatpanel VN komt met nieuw langverwacht klimaatrapport: "Meest ernstige waarschuwing ooit"
Voor het eerst sinds 2013 publiceert het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, vandaag weer een klimaatrapport. Het rapport, dat om 10 uur 's morgens Belgische tijd verschijnt, zal een harde waarschuwing zijn over hoe snel het klimaat verandert en hoe schadelijk de gevolgen daarvan zijn. Het rapport wordt volgens experts "de meest ernstige waarschuwing" over de rol van de mens in de opwarming van de aarde ooit. Volg de voorstelling van het rapport hier live.
Lees verder

LIVE. IPCC gooit alle twijfel overboord: "Menselijke activiteit doet oceanen, atmosfeer en aarde opwarmen", klimaatverandering gaat extreem snel
Het staat onomstotelijk vast dat menselijke activiteit aan de basis ligt van de klimaatopwarming. Die opwarming gaat bovendien sneller dan verwacht, is wijdverspreid tot in elke uithoek van de planeet, of het nu op het land, in de oceanen of in de lucht is. Een klimaatopwarming van 1,5 graad Celcius wereldwijd is niet meer te vermijden. Dat zijn de conclusies van het nieuwste langverwachte klimaatrapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Volg de voorstelling van het rapport hier live.
Lees verder

Onderzoek naar mysterieus 'Havanasyndroom' leverde weinig op
Amerikaanse experts die een mysterieuze aandoening onderzoeken die diplomaten heeft getroffen, kunnen nog steeds niet bewijzen dat Rusland daar iets mee te maken heeft. Dat kregen naaste medewerkers van president Joe Biden volgens The New York Times achter gesloten deuren te horen.
Lees verder

Nieuwe uitdaging: Belgian Cat Hanne Mestdagh trekt naar het Spaanse Las Palmas
Hanne Mestdagh gaat een nieuwe uitdaging in het buitenland aan. De Belgian Cat speelt volgend seizoen op Gran Canaria voor Las Palmas.
Lees verder

Koken in alle stijl en efficiëntie: 8 tips voor een handig ingerichte keuken
Lades of keukenkasten? Composiet, laminaat of natuursteen? Wel of geen kookeiland? Bij het kiezen van een keuken komt meer kijken dan je zou vermoeden. Het moet een gezellige, maar vooral ook praktische ruimte zijn, op maat van je gezin. Met deze handige tips van bouwsite Livios zie je niets over het hoofd en richt je jouw keuken efficiënt in.
Lees verder

COLUMN. De week van Anouk Matton: "Voor mijn eerste dj-set heb ik een partybus geregeld"
Anouk Matton (28) is intussen bijna een maand mama van zoontje London, en het kriebelt om terug te keren naar het professionele leven. Haar eerste dj-set staat al op het programma, binnen drie weken op het Ostend Beach Festival. Iets waar Anouk alvast ontzettend naar uitkijkt. "Alle remmen los, het moet een onvergetelijke avond worden", vertelt de vrouw van Dimitri Vegas (31) in haar wekelijkse column.
Lees verder

Toch honderden gasten op verjaardagsfeestje Barack Obama gespot
Barack Obama maakte eerder deze week bekend te zullen schrappen in de gastenlijst voor zijn zestigste verjaardagsfeestje zaterdagavond, maar volgens omwonenden van de feestlocatie op Martha's Vineyard waren daar toch honderden mensen bij aanwezig.
Lees verder

Donnarumma in doel, Neymar, Mbappé én Messi voorin: het indrukwekkende elftal dat PSG binnenkort kan opstellen
Van een kwaliteitsinjectie gesproken. Paris-Saint Germain versterkte zich met kleppers als Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi. Binnenkort komt daar hoogstwaarschijnlijk Lionel Messi bij. PSG kan dit seizoen een indrukwekkend elftal opstellen, om zo eindelijk die felbegeerde Champions League te winnen.
Lees verder