Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 augustus 2021

Somers wil u in lege kantoren laten wonen

HLN
Somers wil u in lege kantoren laten wonen
Wonen in het penthouse van een leegstaand kantoorgebouw of een kunstatelier in hetzelfde gebouw als het OCMW? Als het van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers afhangt, krijgen leegstaande kantoorruimtes - privé én van de overheid - binnenkort een make-over. "Dat is een win-winsituatie: het leidt tot minder leegstand en het kan de druk op de lokale woningmarkt verlichten waardoor er meer jongeren naar de stad trekken."
Lees verder

Killersmentaliteit van Bolt, missing link in team-Derwael en opvolgster van Gevaert: deze Belgische talenten branden van ambitie voor Parijs 2024
Een killer à la Usain Bolt op een nog onbekende olympische sport, de missing link in het team van Nina Derwael en een vertegenwoordiger op een extreme discipline - "vergelijk het gerust met BMX op het water". Ook in onze tweede aflevering van 'Next Gen olympiërs' niets anders dan Belgisch talent dat één grote droom heeft: uitblinken op de Olympische Spelen van 2024. Atleten die verticaal, horizontaal of zelfs met moves van 360 graden op zoek gaan naar die ene knalprestatie.
Lees verder

Staking legt grote delen van Duits treinverkeer stil
Het treinverkeer in Duitsland ligt vandaag en morgen grotendeels stil door een 48 urenstaking van treinbestuurdersvakbond GDL. Deze ochtend vroeg zijn de eerste effecten van die staking al merkbaar, meldt een woordvoerder van Die Bahn.
Lees verder

Scoutskamp stopgezet nadat leiding gluurder ontmaskert die zich bevredigt in de struiken: "Voelden ons niet meer veilig"
Twee dagen eerder dan voorzien zijn maandagavond zo'n 30 leden van scoutsgroep Mgr. Bermijn uit Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas) vanuit de Westhoek terug naar huis gekeerd. Ze betrapten een man die de kampleden begluurde en zich bevredigde. "Er was ook een tweede man", aldus de kampleiding.
Lees verder

Aparte tribunes voor fans zonder coronapas: juichen is verboden
Al zeker vier clubs in eerste klasse voorzien bij thuismatchen een apart vak voor supporters die niet volledig gevaccineerd zijn. En dat is geen manier om anti-vaxxers voorrechten te geven. "Het gaat vooral om supporters die nog maar net hun tweede prik gehad hebben", klinkt het bij onder meer Zulte Waregem. Ook in Charleroi zitten volgend weekend de supporters die nog niet volledig gevaccineerd zijn, apart. Zij moeten zich houden aan strikte regels. De rest van het stadion kan uit zijn bol gaan.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Overheid blokkeert al maanden verplichte CO2-meters in scholen met bizar argument: "Kinderen zullen bang zijn"
Wie in België een kapsalon, restaurant, café of fitness uitbaat, is verplicht om een CO2-meter te plaatsen. Dat helpt uitbaters hun zaak voldoende te ventileren en doet de kans op een coronabesmetting voor personeel en klanten dalen. Het onderwijs ontsnapt al maanden aan zo'n verplichting. Hoe komt dat? Wij vroegen bij de overheid interne nota's op en ontdekten dat het dossier bewust geblokkeerd wordt. Soms met opmerkelijke argumenten.
Lees verder

Johan Boskamp ziet druk om Champions League te winnen nog wat groter worden bij PSG: "Die ploeg... een paard krijgt er de hik van"
Z'n hart bloedt. 'Die kleine', zoals Johan Boskamp (72) Lionel Messi liefkozend noemt, is definitief weg bij FC Barcelona, 'zijn kluppie'. "Ik ga toch regelmatig in Parijs zitten, denk ik."
Lees verder

Na ochtendmist stijgt kwik tot 24 graden, overwegend droge dag met wisselende bewolking
Het wordt vandaag wisselend bewolkt en vrijwel overal blijft het droog, bij maxima tussen de 19 en 24 graden. Tot 9 uur geldt in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg nog code geel voor mist. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Kamal Kharmach beleeft drukke zomer als tv-maker én docent: "Soms zit ik al huilend in de wagen"
Een comedyshow voorbereiden, ondernemingen uit het slop helpen én herexamens verbeteren. Kamal Kharmach (30) heeft het deze zomer zo druk dat hij niet weet waar eerst te beginnen. "De druk voor de conference voel ik nu al, maar vooral het tweede seizoen van 'Andermans zaken' is emotioneel zwaar."
Lees verder

Zal de Queen prins Andrew de rug toekeren na aanklacht voor verkrachting? "Dit schandaal brengt de hele monarchie in gevaar"
Het is gebeurd: de Britse prins Andrew is officieel aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik. Virginia Roberts Giuffre (38) beschuldigt de prins al jaren, en blijkt nu vastberaden om naar de rechter te stappen. Ze diende klacht in in New York een eist 'een aanzienlijke compensatie' voor haar leed. Hoe moet het verder met Andrew en zijn rol binnen de monarchie? En is hij als royal überhaupt aansprakelijk voor mogelijke misdaden? We vroegen het expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. "Als de Queen moet kiezen tussen familie en plicht, kiest ze niet voor haar familie."
Lees verder

Prins Andrew aangeklaagd voor kindermisbruik, maar kan je zomaar een royal aanklagen? "De Queen zal hem beschermen"
Het is gebeurd: de Britse prins Andrew is officieel aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik. Virginia Roberts Giuffre (38) beschuldigt de prins al jaren, en blijkt nu vastberaden om naar de rechter te stappen. Ze diende klacht in in New York een eist 'een aanzienlijke compensatie' voor haar leed. Hoe moet het verder met Andrew en zijn rol binnen de monarchie? En is hij als royal überhaupt aansprakelijk voor mogelijke misdaden? We vroegen het expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. "Andrew staat héél dicht bij de kroon, de rangen zullen zich rond hem sluiten."
Lees verder

Miss België Kedist Deltour dolverliefd op haar kooivechter: "Als mannen horen dat Keita mijn vriend is, laten ze mij direct gerust"
Een kooivechter aan de zijde van 's lands mooiste. Het klonk wat angstaanjagend. Maar nu de ouders van Kedist Deltour (24) hun schoonzoon na bijna twee jaar aanvaard hebben, kan niets hun relatie nog verstoren. "Ze hebben ingezien dat hij de liefste jongen met het grootste hart is", aldus Miss België over Losene Keita (23), die het zondag tot wereldkampioen MMA kan schoppen. "Als ik win, krijg ik een contract in Amerika."
Lees verder

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames nemen toe tot hoogste aantal in twee maanden tijd: gisteren 64 opnames
Alle corona-cijfers blijven stijgen: zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens is opnieuw toegenomen, terwijl het aantal testen is gedaald. Elke dag komen er in de ziekenhuizen 47 nieuwe patiënten bij, gisteren zelfs 64. Dat blijkt uit de jongste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

VTM maakt datingprogramma voor B&B-eigenaars
Een luxueuze villa, een bloeiende zaak en elke dag zon. De deelnemers aan 'B&B vol liefde' hebben het allemaal, maar ze missen nog één ding: de ideale partner. Om daar iets aan te doen, start VTM binnenkort met de opnames van dat nieuwe datingprogramma.
Lees verder

Aantal werkende studenten zo goed als opnieuw op niveau van voor coronacrisis
Het aantal werkende studenten zit grosso modo weer op het niveau van voor de coronapandemie, maar het gemiddeld aantal gepresteerde uren ligt wel nog aan de lage kant. Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Randstad Group.
Lees verder

Air Belgium biedt passagiers aan hun vluchten naar Martinique uit te stellen
Luchtvaartmaatschappij Air Belgium biedt reizigers naar Martinique aan om hun vluchten uit te stellen naar een latere datum of hun vliegtickets volledig terug te betalen. Toeristen op het Franse eiland zijn gevraagd "het grondgebied te verlaten" in verband met een stevige heropleving van de coronapandemie.
Lees verder

Lockdown in Melbourne met een week verlengd
De vijf miljoen inwoners van Melbourne zullen minstens een week langer in lockdown zitten. Dat hebben de lokale autoriteiten vandaag aangekondigd. De tweede stad van Australië ging op 5 augustus voor de zesde keer op slot na het opduiken van de zeer besmettelijke deltavariant in een school.
Lees verder

Dominique Van Malder en Joris Hessels helpen gezinnen aan de perfecte asielhond
Nadat ze op de openbare omroep al succes scoorden met 'Radio Gaga' maken Dominique Van Malder (45) en Joris Hessels (40) in september het mooie weer op zender Play4. In 'Viervoeters' gaan ze op zoek naar een warm nest voor enkele asielhonden.
Lees verder

NASA maakt vandaag "belangrijke ontdekking" over aardappelvormige ruimterots bekend
Een belangrijke ontdekking. Zo noemt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een vondst bij de asteroïde Bennu. Wat precies de ontdekking is, wordt vandaag gedeeld met de rest van de wereld.
Lees verder

Transfer Talk. Racing Genk zo goed als rond met Chelsea-spits Ike Ugbo
Ike Ugbo staat op het punt om voor Racing Genk te tekenen. De Limburgers zouden volgens Britse media 3,5 miljoen veil hebben voor de Chelsea-spits die vorig jaar met succes uitgeleend werd aan Cercle Brugge. De 22-jarige Brit scoorde 16 goals in 32 matchen voor de Vereniging. Na Sadick, Tré­sor, Eiting en ­Juklerød zou Ugbo de vijfde inkomende transfer zijn voor Racing Genk. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit ook het vertrek van Paul Onuachu, maar zekerheid is er niet.
Lees verder