Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 augustus 2021

Samenwonen met je man en je lief? Jirka (28) doet het en legt uit hoe dat werkt. “Om de twee nachten wissel ik van ...

HLN
Samenwonen met je man en je lief? Jirka (28) doet het en legt uit hoe dat werkt. "Om de twee nachten wissel ik van kamer"
Jirka (28) is getrouwd met Matthias. Maar ze heeft ook een relatie met Ruben, die ze op Tinder heeft leren kennen. Ze vertelt waar ze met hun drietjes het meest mee worstelen (spoiler: er is géén jaloezie in het spel) en wat de meerwaarde is van een polyamoureus huwelijk. "Je kan nooit álles uit één relatie halen. Zo vinden Ruben en ik elkaar in hetzelfde absurde gevoel voor humor, terwijl Mathias en ik dan weer goed kunnen filosoferen." Ook schrijfster en journaliste Corine Koole merkt dat de grenzen van de liefde steeds meer vervagen.
Lees verder

Daarom is Oostende alomtegenwoordig op uw tv: "Als je reclamespots moet kopen, zit je tussen de tandpasta's en de shampoo"
'Van hier tot in Tokio', de talkshow rond de Olympische Spelen. De docufictiereeks 'De Redders'. In het najaar 'Onder vuur', de dramareeks over de brandweer. Het is Oostende troef op tv tegenwoordig. Ondertussen zendt Qmusic elke dag uit vanop het strand én starten op 16 augustus alweer nieuwe opnames voor de Vlaamse jeugdfilm Zeevonk. Toeval? Ja en nee. "We willen top of mind zijn. Als toeristen een uitstap naar zee plannen, denken ze sneller aan Oostende."
Lees verder

Rob de Nijs denkt nog iedere dag na over optreden voor publiek: "Een moeilijke beslissing"
Ondanks zijn ziekte van Parkinson denkt Rob de Nijs (78) nog iedere dag na over nog één keertje zingen voor publiek. Dat heeft de zanger verteld in een gesprek met presentator Daniel Dekker van NPO Radio 5. De Nijs twijfelt of hij het nog wel kan en moet doen.
Lees verder

SHOWBITS. Céline van Ouytsel viert haar vaccinatie met een taart en Nathalie Meskens is aan het aftellen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Gers Pardoel fopt zijn nieuwe vriendin en Nathalie Meskens is aan het aftellen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

DHL bestelt 12 elektrische vliegtuigen voor "eerste elektrische express-netwerk"
DHL Express heeft twaalf volledig elektrische vrachtvliegtuigen besteld bij de in Seattle gevestigde fabrikant Eviation. De toestellen zullen deel uitmaken van 's werelds eerste elektrische expressnetwerk", zo meldt DHL Express. Eviation verwacht het elektrische vliegtuig 'Alice' tegen 2024 te kunnen leveren aan DHL Express.
Lees verder

Speel mee met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
De Olympische Spelen zijn volop bezig en de Tour de France is nog maar net afgelopen, maar toch staat de Vuelta al voor de deur. Op 14 augustus staat de proloog in Burgos op het programma. Bewijs dat jij de grootste kenner bent en maak kans op 5.000 euro cash. Je kan je ploeg vanaf vandaag inschrijven voor de Gouden Vuelta.
Lees verder

Goblincore, de modetrend die draait om paddenstoelen en slakken. Modejournalist: "Zelfs de grote modehuizen springen mee op de kar"
Kikkers, slakken, mossen, dierenschedels, paddenstoelen en aardwormen. Het is maar een greep uit de natuurelementen die de goblincore vereert: een modetrend die in sneltempo sociale media verovert. Moderedacteur David Devriendt legt uit wat het is en waar het vandaan komt. "Groen wordt dé kleur van het najaar."
Lees verder

Goblincore, de modetrend die draait om paddenstoelen en slakken. Modejournalist: "We zijn op zoek naar onze oernatuur en dat zien we overal"
Kikkers, slakken, mossen, dierenschedels, paddenstoelen en aardwormen. Het is maar een greep uit de natuurelementen die de goblincore vereert: een modetrend die in sneltempo sociale media verovert. Moderedacteur David Devriendt legt uit wat het is en waar het vandaan komt. "Het simpele plezier van paddenstoelen plukken of in de aarde graven staat centraal."
Lees verder

Koen Symons (49) overleed op gezinsvakantie na een valpartij met de fiets in Mulhouse: "Hij was goed in alles, had een gierende schaterlach en een hart van goud"
Vrienden en collega's rouwen om de dood van Koen Symons. Koen was met zijn familie op vakantie toen hij ten val kwam met de fiets. Hij overleed ter plekke. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. Inwoners uit Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel, waar hij voetbalde en werd geboren, zijn ontzet.
Lees verder

Waarom 23 miljoen gamers kaartspel 'Hearthstone' spelen
Met een nieuwe uitbreiding zet gamehuis Blizzard Entertainment het succes van zijn onlinekaartspel Hearthstone verder. Wat is er zo speciaal aan deze toch al zeven jaar oude game dat hij nog altijd door meer dan 23 miljoen spelers geregeld ter hand wordt genomen?
Lees verder

Al op 357 jeugdkampen coronabesmettingen vastgesteld: 70 werden stopgezet
Volgens het agentschap Zorg en Gezondheid zijn er deze zomer al op 357 jeugdkampen coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt VTM NIEUWS. Als het aantal besmettingen beperkt bleef, kon het kamp meestal doorgaan. Als het er te veel waren, werd het stopgezet.
Lees verder

"Brusselse vaccinatiecijfers mogelijk licht onderschat vanwege inwoners met dubbele nationaliteit"
De Brusselse vaccinatiecijfers worden mogelijk voor een stuk onderschat omdat een deel van de inwoners een dubbele nationaliteit heeft en al in het buitenland gevaccineerd kan zijn. Dat heeft Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, gezegd.
Lees verder

Twee mensen opgepakt in Sicilië voor het aansteken van branden
De Siciliaanse politie heeft maandag twee mannen gepakt die op heterdaad betrapt zijn bij het stichten van bosbranden op het eiland. Dat meldt de politie dinsdag in een verklaring.
Lees verder

Meer dan 3.700 dagelijkse coronabesmettingen in Tokio
In Tokio, waar momenteel de Olympische Spelen plaatsvinden, zijn de voorbije 24 uur 3.709 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat zijn er 861 meer dan dezelfde dag vorige week. Er stierven op een dag tijd zeven mensen, melden de autoriteiten.
Lees verder

Onze columnist Cédric Van Branteghem over unicum dat Thiam nastreeft: "Nafi is outstanding"
Onze columnist Cédric Van Branteghem zag de atletiekbelgen op de Olympische Spelen uitstekend starten. "En dan moet het beste nog komen." Nafi Thiam - die zal deelnemen aan de Memorial Van Damme - kan vanaf morgen in de zevenkamp als eerste Belg zichzelf opvolgen als olympisch kampioen.
Lees verder

"Misschien hebben we stilaan het punt bereikt waarop de epidemie uitdooft?": Verenigd Koninkrijk heropent nachtleven en besmettingen lopen terug
Een klein mirakel, daar lijkt het op. Twee weken na hun zogenaamde 'Freedom Day', die ook de poorten van het nachtleven weer openzette, lopen de besmettingen in het Verenigd Koninkrijk niet steil op. Toch pleit biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in De Morgen voor voorzichtigheid.
Lees verder

In ongenade gevallen Ryan Adams sméékt om nieuwe kans: "Nog enkele maanden en dan ben ik mijn huis kwijt"
Hij was een van de bekendste Amerikaanse singer-songwriters, maar tegenwoordig is Ryan Adams (46) nog maar een schim van wie hij vroeger was. Dat heeft alles te maken met de beschuldigingen van verschillende vrouwen, onder wie zijn ex-vrouw Mandy Moore (37). Zij getuigden over manipulatie, seksuele intimidatie en controle over leven én werk. Geen wonder dat Ryan Adams nu smeekt om een tweede kans. "Het spijt me als ik wanhopig klink."
Lees verder

Zevendaags gemiddelde besmettingen per dag hoger dan in zomer 2020 in VS: "Onze strijd zal nog een beetje langer duren"
In de Verenigde Staten ligt het zevendaagse gemiddelde van dagelijkse coronabesmettingen hoger dan in de zomer van 2020, toen er nog geen vaccins beschikbaar waren. Dat heeft directeur Rochelle Walensky van het US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dinsdag gezegd op een persbriefing in het Witte Huis.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen in Nederland daalt fors, ook piek aantal ziekenhuisopnames lijkt bereikt
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is fors gedaald en ook het aantal mensen dat door het coronavirus in het ziekenhuis belandt, stijgt niet meer. De piek lijkt bereikt, zo klinkt het bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder