Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

REPORTAGE. In het rusthuis waar 7 bewoners stierven aan Colombiaanse variant: “Ge kunt niet zeggen: ik draai die de...

HLN
REPORTAGE. In het rusthuis waar 7 bewoners stierven aan Colombiaanse variant: "Ge kunt niet zeggen: ik draai die de nek om, want er is niet één schuldige"
"Het eerste dat ik me de voorbije weken afvroeg toen ik wakker werd, was: wie gaat er vandaag aan de beurt zijn?" Verpleegkundige Linda blaast terwijl ze het vertelt. Het Vlaams-Brabantse woonzorgcentrum waarin ze werkt telt zeven bewoners minder dan drie weken geleden. De Colombiaanse variant van het coronavirus haalde er lelijk uit op de afdeling voor zwaar dementerenden, hoewel zij allemaal gevaccineerd zijn.
Lees verder

Twee hyena's geboren in Safaripark Beekse Bergen
In Safaripark Beekse Bergen in het Nederlandse Hilvarenbeek zijn twee hyenapups geboren. Dat meldt het dierenpark vrijdag. De geboorte dateert al van zowat vijf weken terug, maar pas nu komen de diertjes vanuit hun hol onder de grond naar buiten.
Lees verder

Taliban veroveren provinciehoofdstad in zuidwesten van Afghanistan
Voor het eerst sinds 2016 en de geleidelijke terugtrekking van westerse troepen zijn de taliban erin geslaagd een provinciehoofdstad in Afghanistan te veroveren. Het gaat om Zaranj, de hoofdstad van de provincie Nimruz aan de grens met Iran. Dat heeft vicegouverneur Ruh Gul Chairsad vrijdag bevestigd aan het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

Reservist Devos helpt feilloos België naar teamfinale jumping: "Er valt mentale blok af"
Als tweede beste land geplaatst voor de teamfinale in jumping: dat doet vandaag dromen van een Belgische medaille. Helaas is paardensport erg grillig. Reservist Pieter Devos viel in de kwalificaties wel feilloos in voor de onfortuinlijke Niels Bruynseels.
Lees verder

HERBELEEF. Belgische jumpingploeg als tweede naar finale - Tiende medaille voor Allyson Felix - Italië verrast weer, nu op de 4x100m
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • De Belgian Tornados kwalificeerden zich voor de finale 4x400m
Lees verder

WEDSTRIJD. NINA geeft 5 duotickets weg voor WECANDANCE
Eindelijk zijn we terug vrij om festivals af te struinen, en daar zijn wij - op zijn zachtst gezegd - euforisch om. Het thema van WECANDANCE is dit jaar dan ook niet toevallig 'to be free again'. Om het weekend goed in te luiden, geven wij 5 duotickets weg voor aanstaande vrijdag, 13 augustus. Wil jij ook je dansbenen gaan losgooien aan het zeetje? Lees dan snel verder.
Lees verder

PSG-coach Pochettino fietst om Messi-vragen heen, Guardiola: "City betaalde veel geld voor Grealish, we zitten niet met Messi in ons hoofd"
Waar gaat Lionel Messi komend seizoen voetbal? Het is dé vraag die zich stelt nu de Argentijn niet langer doorgaat bij FC Barcelona. Manchester City en PSG worden het meest bij naam genoemd. Hoe kijken Pep Guardiola en Mauricio Pochettino, de respectievelijke coaches van beide clubs naar de gebeurtenissen?
Lees verder

Alles bereikt, maar kapitein Felix Denayer (31) blikt al vooruit naar Parijs 2024: "Nog te veel passie voor het spel"
Van het prille begin in Peking 2008 tot het orgelpunt drie Olympische Spelen later in Tokio: Felix Denayer (31) behoorde altijd tot de keurtroepen in de gestage koers naar goud. Met zijn medaille rond de nek blikt hij the day after terug op de apotheose in 6 thema's.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen?
Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Eerder vandaag lieten we woonzorgcentra en experts aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder

Waarom prins William en Kate Middleton voor beslissende maanden staan: "Ze zal haar echtgenoot helaas nog zien lijden"
Prins William (39) en Kate Middleton (39) wordt nog niet meteen een zorgeloos bestaan gegund. Naast prins Harry (36) en Meghan Markle (40) die de Britse koninklijke familie blijven aanvallen, dreigen ook de komende maanden weer heel wat nieuwe spanningen te veroorzaken. Zo staan er nog een aantal grote en gevoelige gebeurtenissen op til die Kate Middelton en haar echtgenoot emotioneel kunnen 'maken of kraken'. "Ze worden meedogenloos door het slijk gehaald en geconfronteerd met een nieuwe ronde van publieke vernedering."
Lees verder

Ultraloper Karel Sabbe loopt Alpen over: 30 dagen lang elke dag 85 kilometer
Ultraloper en tandarts Karel Sabbe, uit Gent maar met roots in het West-Vlaamse Anzegem, is erin geslaagd om de volledige Alpen over te lopen. 30 dagen op een rij liep hij elke dag 85 kilometer.
Lees verder

Nieuw seizoen 'Stranger Things' pas in 2022 te zien op Netflix
Fans van de populaire sciencefictionserie 'Stranger Things' zullen wat langer geduld moeten hebben. Netflix heeft vrijdag bekendgemaakt dat het vierde seizoen pas volgend jaar te zien zal zijn. Een exacte datum is nog niet gecommuniceerd.
Lees verder

Victor gaat viraal met viezigheid in drankje Capri Sun: "Dit is bullshit, de kinderen drinken dit!"
Victor Marcelo Aguil gaat de wereld rond met een video waarin hij een pakje Capri Sun openknipt. Een paar dagen eerder vond hij een slijmerige stof in een ander drankje. Dat stond bol, net zoals een nieuw exemplaar dat hij toont in zijn video.
Lees verder

Loodzware week dwingt Hein Vanhaezebrouck tot evenwichtsoefening: "Het wordt roteren zonder kwaliteitsverlies"
Hein Vanhaezebrouck staat voor een zware evenwichtsoefening, in een week waarin de wedstrijden tegen KV Oostende, Riga FS en KV Mechelen mekaar snel opvolgen. Wisselen wordt noodzakelijk, kwaliteitsverlies moet absoluut vermeden worden.
Lees verder

Duizenden Noord-Koreanen geëvacueerd na overstromingen
Duizenden Noord-Koreanen hebben noodgedwongen hun huis moeten verlaten nadat het communistische land getroffen werd door zware overstromingen. Dat hebben Zuid-Koreaanse media vrijdag gemeld op basis van de Noord-Koreaanse staatstelevisie.
Lees verder

Aandeel gevaccineerde Covid-patiënten in ziekenhuis stijgt (en dat is volledig normaal)
Het aandeel volledig gevaccineerde en beschermde patiënten die voor Covid-19 worden opgenomen in een Belgisch ziekenhuis, is in het laatste Sciensano-rapport toegenomen tot bijna 10 procent. Van de 131 nieuwe ziekenhuisopnames die Sciensano rapporteerde, waren 13 patiënten al langer dan twee weken volledig gevaccineerd. Het aandeel gevaccineerde ziekenhuispatiënten zal de komende weken nog stijgen, maar daar is een bijzonder logische verklaring voor.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten Belgische 'Counter-Strike: Global Offensive'-competitie
Een team zonder punten en een eClub Brugge dat nog altijd zoekt naar de toppositie in het klassement: dat belooft voor week vier van de betFIRST Elite Series.
Lees verder

Twee mensen overleden bij bosbranden in Italië
In Italië zijn twee mensen om het leven gekomen bij de bosbranden. De lichamen van een man en een vrouw zijn teruggevonden bij een boerderij in San Lorenzo in de metropolitane stad Reggio Calabria in het zuiden van het land. Dat heeft de Italiaanse brandweer vrijdag meegedeeld op Twitter.
Lees verder

42 migranten komen om het leven nadat bootje zinkt voor Marokkaanse kust
Een bootje met zowat 50 migranten aan boord is dinsdag voor de kust van Marokko gekapseisd: 42 mensen zijn om het leven gekomen. Dat hebben Spaanse hulporganisaties vrijdag gemeld.
Lees verder

Motorrijder overlijdt bij verkeersongeval in Rotem
Deze vrijdagnamiddag is een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Rotem, deelgemeente van Dilsen-Stokkem. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse.
Lees verder