Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Red Flame Justine Vanhaevermaet scherp na ongepaste uitspraken Sporza-journalist: ‘Dit krijgen vrouwelijke sporters...

Red Flame Justine Vanhaevermaet scherp na ongepaste uitspraken Sporza-journalist: 'Dit krijgen vrouwelijke sporters frequent te horen'

In een open brief op Twitter heeft Red Flame Justine Vanhaevermaet scherp gereageerd op de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez zaterdag, die live te horen waren toen die dacht dat de uitzending afgelopen was. 'Hier krijgen wij, vrouwelijke sporters, frequent mee te maken.'

Lees verder

Viktor Orban legt verkoop van kinderboeken met holebipersonages aan banden

Hongaarse winkels mogen niet langer kinderboeken waarin holebipersonages voorkomen verkopen zoals voordien. Premier Viktor Orban heeft nieuwe regels opgelegd, die de winkels ertoe verplicht die boeken met een gesloten verpakking aan te bieden.

Lees verder

Nederlandse toerist overleden na val van brug in Boedapest

Een 19-jarige Nederlander is vrijdag in Boedapest om het leven gekomen toen hij in de Hongaarse hoofdstad van de Vrijheidsbrug is gevallen, een beroemde brug over de Donau.

Lees verder

Taliban veroveren drie provinciehoofdsteden in drie dagen

De opmars van de taliban in Afghanistan gaat snel nu de buitenlandse troepen zijn vertrokken. De groepering heeft drie provinciehoofdsteden in drie dagen veroverd.

Lees verder

Donderdagnacht tot wel 69 vallende sterren per uur te zien

De komende week zullen er flink wat vallende sterren te zien zijn. Naar verwachting zijn de meeste zichtbaar in de nacht van donderdag op vrijdag met zo'n 69 vallende sterren per uur.

Lees verder

Bromfietser in coma na aanrijding op rotonde

Een 62-jarige bromfietser is zaterdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding op de rotonde van de Kromfortstraat in Adinkerke. De man belandde in coma. De bromfietser werd door een afslaand Frans voertuig opgeschept. Op dat moment was het druk door de uittocht van Plopsaland vlakbij.

Lees verder

Griekenland vecht tegen apocalyptische bosbranden: evacuatie met ferry

De bosbranden in Griekenland geraken niet onder controle. Er woeden 154 branden over heel het land als gevolg van de extreme temperaturen, maar in Athene en op het eiland Evia is het alle hens aan dek. Buurtbewoners proberen met takken het vuur uit te slaan, of gaan aan de slag met emmers water.

Lees verder

Buien en kans op onweer, volgende week zonniger

Zondagnamiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien en kans op onweer. De temperaturen stijgen niet hoger dan 15 graden op de Ardense hoogten en 19 of 20 graden in Vlaanderen.

Lees verder

Frankrijk scherpt coronamaatregelen aan: met deze verstrengingen moeten toeristen rekening houden

Terwijl in Frankrijk het verzet tegen de 'pass sanitaire' aanhoudt, scherpt het land maandag een aantal coronamaatregelen flink aan. Zo kan je vanaf 9 augustus niet meer op restaurant en zelfs geen terrasje meer doen als je niet kan bewijzen dat je ingeënt bent of niet besmet met covid-19.

Lees verder

Messi voor het eerst over vertrek bij Barcelona: 'Ik heb nog geen nieuwe club'

Zondagmiddag sprak Lionel Messi voor het eerst over zijn vertrek bij FC Barcelona in een door de Spaanse topclub georganiseerde persconferentie. Over een nieuwe club kon hij nog niets zeggen: 'Intussen kreeg ik al veel telefoontjes van clubs, heel veel. Maar er is nog niets bevestigd. Ik kan daar nog niets over zeggen.'

Lees verder

Extreme hitte: Kazachse steppe wordt massagraf voor paarden

Op het schiereiland Mangystau is er door de extreme hitte amper voedsel en water te vinden, waardoor al meer dan 1.000 paarden en ander vee het leven liet in Kazachstan. De afgelopen drie jaar leed de natuur al onder extreme weersomstandigheden, maar dit jaar valt er niets meer te grazen.

Lees verder

Foo Fighters steken de draak met ultraconservatieve betogers

'Je moet niet haten, je moet dansen.' Voor hun optreden in Kansas trakteerden de Foo Fighters betogers van de Westboro Baptist Church op een uitvoering van de wereldhit 'You Should Be Dancing'.

Lees verder

Voor de geschiedenisboeken: Antwerp geeft Standard oplawaai dankzij vijf goals van Michael Frey

De Great Old is eindelijk van de nul af. Dat heeft het vooral te danken aan een waanzinnig efficiënte Michael Frey, die zijn naam vijf keer op het scorebord zette tegen Standard: 2-5.

Lees verder

Charleroi verzilvert uitstekende eerste helft niet en deelt punten met OHL

Charleroi heeft zondag in de vooravond, op de derde speeldag van de Jupiler Pro League, zijn uitstekende eerste helft op het terrein van Oud-Heverlee Leuven niet weten verzilveren met een driepunter. OHL herpakte zich na rust een sleepte dankzij de onvermijdelijke Thomas Henry een punt uit de brand, goed voor het derde 1-1 gelijkspel op rij en 3/9. Charleroi sprokkelde reeds 5/9.

Lees verder

Belgian Cats vragen ontslag Sporza-commentator Demarez

Basketball Belgium en de Belgian Cats, de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, vragen 'met aandrang' het ontslag van sportjournalist Eddy Demarez, en beraden zich of verdere juridische acties noodzakelijk zijn, zo klinkt het zondag in een mededeling.

Lees verder

Defensie gaat verdeling voeding coördineren

Defensie gaat de verdeling van voeding coördineren in de door overstroming getroffen gemeenten. Zondag werden verschillende ploegen ter plaatse gestuurd en vandaag en morgen worden op verschillende plaatsen contactpunten opgericht.

Lees verder

'Het is schandalig, punt, andere lijn'

De Belgian Cats accepteren de excuses van VRT-journalist Eddy Demarez niet en vragen zijn ontslag. Op een Facebook-live had Demarez zich homofoob en seksistisch uitgelaten over de topatletes.

Lees verder

De kleur van voetbalgeld

Romelu Lukaku keert binnenkort lachend terug bij de club van zijn hart, Chelsea. Lionel Messi verlaat wenend de club van zijn hart, Barcelona. Tegenwoordig is er evenveel emotie naast als op het veld.

Lees verder

Anderlecht boekt eerste competitiezege tegen tienkoppig Seraing

RSC Anderlecht heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Op de derde speeldag in de Jupiler Pro League haalde de Belgische recordkampioen het zondagavond in eigen huis met 3-0 (rust: 0-0) van een tienkoppig Seraing, dat meer dan een helft met een man minder moest spelen na twee keer geel en de uitsluiting voor Benjamin Boulenger (40.).

Lees verder

Bosbrand verdrijft honderden mensen uit Italiaanse badplaats

Meer dan vierhonderd mensen zijn zondag wegens een bosbrand geëvacueerd uit de Italiaanse badplaats Campomarino Lido, aan de Adriatische Zee. Ook hotels en campings in de omgeving werden ontruimd.

Lees verder

AA Gent gaat met 1-0 onderuit bij KV Oostende

AA Gent is niet al te best aan de competitie begonnen. Na een nederlaag tegen STVV en een gelijkspel tegen Beerschot kon het nu opnieuw niet winnen. Het verloor van KV Oostende met 1-0. Makhtar Gueye tekende voor de enige treffer van de wedstrijd met een rake kopbal. KVO pakt 6 op 9, Gent gaat het seizoen met 1 op 9 een pak minder goed van start.

Lees verder

Smeer je alsjeblief goed in

Normaal krijgen we deze week de zon te zien en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Maar toch één goede raad: smeer je goed in want huidkanker slaat vaker toe dan we denken.

Lees verder

Smeer je alsjeblieft goed in

Normaal krijgen we deze week de zon te zien en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Maar toch één goede raad: smeer je goed in want huidkanker slaat vaker toe dan we denken.

Lees verder

Topmedewerker gouverneur New York Cuomo neemt ontslag

Melissa DeRosa, de hoogste medewerker van de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo, heeft zondag ontslag genomen. De Democratische gouverneur komt door beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag steeds meer onder vuur te liggen.

Lees verder

Hoogste aantal verkeersdoden in Vlaanderen sinds 2016

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Vlaanderen bijna een kwart meer mensen om het leven gekomen bij verkeersongevallen dan in dezelfde periode van 2020. Het gaat bovendien om de hoogste tol sinds 2016. In de andere gewesten is de tendens helemaal verschillend, zo blijkt maandag uit de verkeersbarometer van Vias.

Lees verder