Doorgaan naar hoofdcontent

RECONSTRUCTIE. Veertien schietpartijen in twee weken in Nederland, nu ook weer twee bij ons: mengt Rotterdamse onderw...

HLN
RECONSTRUCTIE. Veertien schietpartijen in twee weken in Nederland, nu ook weer twee bij ons: mengt Rotterdamse onderwereld zich in Antwerpse drugsoorlog?
De wagen met Nederlandse nummerplaten, die vrijdagnacht op het nippertje wist te ontkomen aan een wegversperring van de politie in Borsbeek en daar ook beschoten werd, is in Rotterdam achtergelaten in een gekende wijk. De voorbije twee weken vonden er in het Rotterdamse veertien schietincidenten plaats waaronder enkele – net zoals in Deurne – op een woning. "Op camerabeelden zagen we de jongeman voorbijlopen en schieten", reageren de geschrokken bewoners. Mengt de Rotterdamse onderwereld zich nu ook in de drugsoorlog in Antwerpen?
Lees verder

Nu ze dan toch op vakantie zijn naar Île d'Yeu: welke buitenverblijven bezitten koning Filip en Mathilde nog?
In februari had ons vorstenpaar nog geen plannen voor een buitenlandse vakantie, maar ondertussen zijn koning Filip (61) en Mathilde (48) dan toch met de noorderzon vertrokken. Place to be is Île d'Yeu, een eiland van amper 23km2 groot en al jarenlang de favoriete vakantiebestemming van Filip en Mathilde. In het verleden huurden ze er telkens een huis, maar twee jaar geleden hebben ze er een te verbouwen vakantiehuis gekocht. Verbouwingen die voor heel wat protest zorgden bij de lokale gemeenteraad. En ook nu zorgt de beslissing van ons vorstenpaar om naar het buitenland te vertrekken voor heel wat wrevel. Naast enkele verblijven in het buitenland bezitten koning Filip en Mathilde namelijk ook nog enkele eigendommen in eigen land. Een overzicht!
Lees verder

Meer Europese regio's kleuren vanaf vandaag rood op Belgische coronakaart: wat betekent dat voor uw reis?
Verschillende Europese regio's hebben sinds vanmorgen een rode kleur gekregen in de lijst met bestemmingen van de Belgische overheid. Die aanpassing betekent dat reizigers die ervan terugkeren en geen vaccinatie- of herstelcertificaat hebben, zich moeten laten testen en in quarantaine moeten tot ze een negatief resultaat krijgen.
Lees verder

Dochter van Bruce Springsteen verovert zilver op Olympische Spelen
Jessica Springsteen (29), de dochter van Bruce en zijn vrouw Patti, heeft dit weekend een medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio. Als onderdeel van het Amerikaanse team won de springamazone zilver bij de landenwedstrijd op haar paard Don Juan Van de Donkhoeve.
Lees verder

"Ik dacht dat ik zou sterven": hoe Kate Beckinsale anorexia en andere trauma's overwon
Momenteel speelt ze de hoofdrol in de film 'Jolt' en overweegt ze zelfs een terugkeer naar de schoolbanken. Het gaat Kate Beckinsale (48), duidelijk voor de wind, maar de Britse actrice heeft in haar leven al vele trauma's overwonnen. Ze worstelde jarenlang met een eetstoornis, kreeg het aan de stok met Harvey Weinstein en verloor ook nog eens enkele geliefden. "Het was zo plots. Op een avond ging hij slapen en de volgende ochtend was hij er niet meer", vertelde ze. Een portret van een vrouw die na elke tegenslag weer de rug weet te rechten.
Lees verder

KIJK LIVE. Lionel Messi in tranen bij persconferentie over zijn vertrek bij Barcelona: "Dit is een moeilijk moment"
Lionel Messi (34) organiseert vandaag om 12u een persconferentie in Camp Nou, drie dagen nadat bekend raakte dat de sterspeler na ruim 20 jaar vertrekt bij FC Barcelona. Wat heeft de Argentijn, die dicht bij een transfer naar PSG staat, te vertellen? U kan zijn persconferentie hier LIVE bekijken en volgen.
Lees verder

"In de keuken ben ik allergisch aan tijdsdruk." Ruben staat bij vrienden bekend om zijn overheerlijke paella. Hij deelt met ons zijn succesrecept
In onze reeks 'Mijn Zomerrecept' bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. "Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding."
Lees verder

Opvallend beeld: Franse marathonloper duwt flesjes water van tafel voor concurrenten achter hem
Onhandigheid of gewoonweg onsportief gedrag? Dat debat lokte de Franse marathonloper Morhad Amdouni uit door bij een bevoorradingspunt een volledige rij flesjes water van tafel te vegen. De concurrenten achter hem bleven zo met lege handen achter.
Lees verder

Opvallend beeld: Franse marathonloper en concurrent van Abdi duwt flesjes water van tafel voor rivalen achter hem
Onhandigheid of gewoonweg onsportief gedrag? Dat debat lokte de Franse marathonloper Morhad Amdouni uit door bij een bevoorradingspunt een volledige rij flesjes water van tafel te vegen. De concurrenten achter hem bleven zo met lege handen achter.
Lees verder

LIVE (13u30). Yusuf debuteert voor Antwerp, Leye behoudt het vertrouwen in dezelfde elf
• 3de speeldag Jupiler Pro League • Antwerp heeft 0 op 6, Standard 4 op 6 • Aftrap: 13u30 • Sclessin
Lees verder

Lionel Messi, die transfer naar PSG niét ontkent, in tranen op persconferentie: "Ik had nooit gedacht Barça te moeten verlaten"
Een emotionele Lionel Messi (34) heeft afscheid genomen van 'zijn' FC Barcelona. De Argentijnse topvoetballer kon zijn tranen niet bedwingen tijdens de persconferentie over zijn vertrek. "Dit is een moeilijk moment", snikte hij.
Lees verder

EU voert jaar na verkiezingen Wit-Rusland druk op Loekasjenko op
De Europese Unie stelt Wit-Rusland nieuwe sancties in het vooruitzicht. EU-buitenlandchef Josep Borrell zei een jaar na de omstreden presidentsverkiezingen in het Oost-Europese land dat het regime van Aleksandr Loekasjenko "op flagrante wijze zijn internationale verplichtingen blijft negeren".
Lees verder

Minister van Media Benjamin Dalle rekent op "gepaste maatregelen" na uitspraken Sporza-journalist Eddy Demarez over Belgian Cats
Er is ophef ontstaan rond een fragment uit de livestream van Sporza over de aankomst van Team Belgium, waaronder vrouwelijk basketbalteam de Belgian Cats. In dat fragment is te horen hoe enkele personen, onder wie sportjournalist Eddy Demarez, achter de schermen grapjes maken over de geaardheid van de Belgian Cats. "De VRT gaat in gesprek met Eddy en in die tussentijd zal hij geen programma's meer van commentaar voorzien. Zulke uitspraken kunnen niet getolereerd worden", zegt VRT in een officiële reactie. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) rekent erop dat de VRT "gepaste maatregelen neemt".
Lees verder

Pandatweeling viert tweede verjaardag en zal nu gauw gescheiden worden van moeder
Bao Di en Bao Mei, de pandatweeling van Pairi Daiza, is twee jaar geworden. Uiteraard hoorde daar een verrassingscadeau bij. Maar de verjaardag betekent ook dat het duo nu heel gauw van zijn moeder gescheiden zal worden. Anders komt er ruzie in het huishouden. "Bovendien, zolang mama Hao Hao haar kinderen kan ruiken, kan ze niet opnieuw zwanger worden", weet Sven Watthy van het dierenpark.
Lees verder

Voeding helpt je planten langer bloeien en maakt ze klaar voor de winter: tuinexperte legt uit welke product past bij welke soort
In augustus vallen veel tuinen stil, en ook de terrasplanten lijken niet veel meer te geven. Hoog tijd voor een bemestingsbeurt! Maar wat is de beste voeding voor je planten? Onze tuinexperte Laurence Machiels gidst je door het gamma.
Lees verder

Als je interieur matcht met je persoonlijkheid, ben je gelukkiger. Interieurarchitect tipt hoe je je eigen stijl vindt
Oost west, thuis best? Onderzoek heeft uitgewezen van wel: 65-plussers met een interieur dat bij hun karakter past, zijn gelukkiger. Je hoeft natuurlijk niet tot je pensioengerechtigde leeftijd te wachten om van je huis een thuis te maken. Dankzij de tips van interieurarchitecte Loraine vind je de stijl die past bij jouw persoonlijkheid. "Ja, zelfs die ene kitscherige sombrero die je op een droomvakantie in een souvenirwinkel hebt gekocht, kan perfect een plaatsje krijgen in jouw interieur."
Lees verder

Gouden Lion Arthur is terug in Kortrijk: "Ik moet eerst naar apotheek, want ben in finale stuk van mijn rechterwijsvinger kwijtgespeeld"
De enige West-Vlaamse Red Lion Arthur De Sloover (24) is thuis. Het begint bij de eerste olympische kampioen ooit in Kortrijk door te dringen hoe fel de gouden plak in het hockey leeft. "Al dat volk in Brussel zaterdagnamiddag, toen we in een open bus door het centrum reden, fantastisch! Het doet nu deugd om weer in Kortrijk te zijn. Ik had een mooie jeugd in deze kleine en gezellige stad."
Lees verder

Stanny Van Paesschen, bronzenmedaillewinnaar met het Belgisch jumpingteam op de Spelen in 1976: "Wij waren outsider, nu waren we favoriet"
Stanny Van Paesschen (64) won op de Olympische Spelen van 1976 in Montreal samen met Edgar-Henri Cuepper, Eric Wauters en François Mathy brons met het Belgisch jumpingteam en is dus als geen ander geplaatst om de bronzen medaille in Tokio van Pieter Devos, Jérôme Guéry en Gregory Wathelet te taxeren: "Wij waren toen outsider, maar nu was België met Zweden en Duitsland favoriet voor de medailles".
Lees verder

Eerste poging van Perseverance-rover om rotsmonsters te verzamelen op Mars mislukt
De eerste poging van NASA's Marsrover Perseverance om een monster van Mars-gesteente te verzamelen, is niet succesvol verlopen. Dat laat de ruimtevaartorganisatie weten op basis van gegevens die door Perseverance naar de aarde zijn verzonden.
Lees verder

LIVE. GOAL! Frey brengt Antwerp na knappe aanval al erg vroeg op voorsprong op Sclessin
• 3de speeldag Jupiler Pro League • Antwerp heeft 0 op 6, Standard 4 op 6 • Aftrap: 13u30 • Sclessin
Lees verder