Doorgaan naar hoofdcontent

RECONSTRUCTIE. Hoe ‘Jan De Weerwolf’ de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares v...

HLN
RECONSTRUCTIE. Hoe 'Jan De Weerwolf' de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares voor dood achterliet
Tien jaar geleden schallen de liedjes van Bryan Adams over de wei van Werchter tijdens TW Classic. Amper zeven kilometer verder wordt intussen het lichaam van Peggy (40) als een hond gedumpt in het centrum van Holsbeek. De man met wie ze het laatst was gezien, zit op dat moment in toplessbar 'Exit'. Jan De Meersman verbrast er 2.000 euro aan champagne. Als hij 's nachts stiepelzat thuiskomt, wordt hij meteen in de boeien geslagen. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.
Lees verder

Taliban verovert tweede provinciehoofdstad, landen roepen hun burgers op Afghanistan dringend te verlaten
Het Verenigd Koninkrijk roept zijn landgenoten op Afghanistan "onmiddellijk" te verlaten vanwege de "verslechterende veiligheidssituatie" door de oprukkende islamistische taliban. De organisatie heeft vandaag een tweede provinciehoofdstad veroverd. Ook Nederland en de Verenigde Staten hebben hun burgers opgeroepen het land te verlaten.
Lees verder

Net niet voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys: België strandt na knappe koppelkoers op vierde plaats
Het heeft niet mogen zijn voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys op de Olympische Spelen. Onze landgenoten kwamen in een knappe finale van de koppelkoers bij de mannen heel dicht bij de medailles, maar zagen eremetaal in het absolute slot door de neus geboord door een sterke remonte van Groot-Brittannië. Denemarken pakte goud.
Lees verder

Dave Grohl zet aanhangers van haatkerk een hak: "Ik hou van jullie!"
Dave Grohl heeft tijdens een concert met zijn band Foo Fighters een flinke sneer uitgedeeld aan een groepje manifestanten. De groep is aanhanger van de haatkerk Westboro Baptist Church. Maar Grohl laat het protest niet aan zijn hart komen en spreekt de groep toe: "Ik hou van jullie!"
Lees verder

"Ik zie jullie graag!" Kijk hoe Dave Grohl en Foo Fighters manifestanten van haatkerk een hak zetten
Dave Grohl heeft tijdens een concert met zijn band Foo Fighters een flinke sneer uitgedeeld aan een groepje manifestanten. De groep is aanhanger van de haatkerk Westboro Baptist Church. Maar Grohl laat het protest niet aan zijn hart komen en spreekt de groep toe: "Ik hou van jullie!"
Lees verder

Komende week kan je extra veel vallende sterren zien: ontdek hier waar, wanneer en hoe
Ruimteliefhebbers opgelet: volgende week kan je extra veel vallende sterren spotten. De jaarlijkse sterrenregen Perseïden zorgt in de nacht van donderdag op vrijdag tot wel 69 stuks per uur. Bovendien is het weer ons gunstig gezind met opklaringen in het vooruitzicht.
Lees verder

Donderdagnacht tot wel 69 vallende sterren per uur te zien
Ruimteliefhebbers opgelet: volgende week kan je extra veel vallende sterren spotten. De jaarlijkse sterrenregen Perseïden zorgt in de nacht van donderdag op vrijdag tot wel 69 stuks per uur. Bovendien is het weer ons gunstig gezind met opklaringen in het vooruitzicht.
Lees verder

Niets dan dankbaarheid bij ploeggenoten en Barça-legendes voor Leo Messi: "Je kwam als een jongen, en vertrekt als de beste speler ooit"
FC Barcelona heeft met emotionele video's en berichten op sociale media afscheid genomen van sterspeler Lionel Messi. De 34-jarige Argentijnse vedette kreeg donderdag te horen dat hij na ruim 20 jaar zijn grote liefde FC Barcelona moet verlaten. Heel wat ploeggenoten lieten korte boodschappen achter voor hun nummer 10.
Lees verder

OVERZICHT. Belgische marathondames 28ste en 49ste in enorme hitte - Geen brons voor De Ketele en Ghys
Dag 15 en dus de voorlaatste dag van de Olympische Spelen. In de verstrengende hitte liepen de voorbije uren twee Belgische dames de marathon en golfde Manon De Roey haar finaledag. Een overzicht van wat u moet onthouden.
Lees verder

Sicilië roept noodtoestand uit voor half jaar door bosbranden
Op Sicilië heeft de regionale regering voor zes maanden de noodtoestand uitgeroepen omwille van de bosbranden. Sinds eind juli wordt het Italiaanse eiland geteisterd door branden en de komende weken zal er door de weersomstandigheden een permanent risico blijven. Dat heeft de president van Sicilië, Nello Musumeci, zaterdag in een bericht op Facebook gemeld.
Lees verder

Nederlandse toerist in Ardennen gaat door het lint bij komst deurwaarder, agent gewond
Een Nederlander is in het Waalse stadje Aywaille opgepakt wegens mishandeling van een politieagent. Die vergezelde een deurwaarder die de auto van de man in beslag wilde nemen. De agressieve vakantieganger mocht na verhoor vertrekken mét een dagvaarding op zak.
Lees verder

Weinig budget? Zo geef je je keuken toch een straffe make-over
Is je keuken toe aan een opfrisbeurt, maar heb je niet het budget om groots uit te pakken? Geen probleem, met een paar snelle en budgetvriendelijke ingrepen geef je deze voorname ruimte al snel een nieuwe look. Van nieuwe handgrepen tot geverfde kastjes: met deze tips van vtwonen ziet jouw keuken er binnen no-time als nieuw uit.
Lees verder

Vrouw en kinderen van Bill Cosby willen geld zien: "Ze zijn bang dat hij zijn fortuin zal spenderen aan het herstellen van zijn reputatie"
Hij heeft bijna drie jaar in de cel gezeten, werd vorige maand vrijgelaten en is van plan zijn reputatie te herstellen, maar weinigen denken dat Bill Cosby (84) daarin zal slagen. Zelfs zijn eigen familie heeft grote twijfels en Cosby's kinderen en vrouw eisen dat de man eerst voor hen met geld over de brug komt, vooraleer zijn fortuin te verkwisten aan een mediacampagne die toch nergens zal op uitdraaien.
Lees verder

Hans Van Alphen werpt blik op Belgische meerkampers: "Nafi moet voor 3 op 3 gaan in Parijs"
Hans Van Alphen (39) won tweemaal de Gouden Spike en werd vierde in de tienkamp op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Hij laat zijn licht schijnen over Gouden Nafi Thiam, revelatie van de zevenkamp Noor Vidts, pechvogel op de tienkamp Thomas Van der Plaetsen én mogelijke (olympische) opvolging.
Lees verder

Koning Filip eerste keer op vakantie in zijn gerenoveerd buitenverblijf in Frankrijk
Koning Filip is momenteel voor de eerste keer op vakantie in zijn pas gerenoveerde buitenverblijf op het eiland Île d'Yeu voor de Franse kust. Dat meldt Sudpresse. De koninklijke familie gaat al jarenlang uitrusten op dat eiland, maar voordien huurden ze telkens een huis.
Lees verder

Van Eminem tot Damso: met deze playlist bereidt sprinter Camille Laus van de Belgian Cheetahs zich voor op de finale in Tokio
De Olympische Spelen lopen stilaan op zijn einde. De Belgische estafetteploeg Belgian Cheetahs speelt morgen de finale en wij zijn héél benieuwd naar hoe ze het er van af zullen brengen. Om jullie warm te maken voor de wedstrijd, deelt Camille Laus (28), een van de Belgian Cheetahs, haar favoriete liedjes voor tijdens het trainen, sporten en ontspannen. Of, om jullie te motiveren om zelf aan het sporten te gaan, natuurlijk.
Lees verder

Duitse coach verbannen uit Tokio om mishandeling paard: "Raak hem hard! Raak hem!"
De internationale moderne vijfkampbond UIPM heeft de Duitse teamcoach Kim Raisner gediskwalificeerd voor het restant van de Olympische Spelen wegens dierenmishandeling. Op beelden is te zien is hoe Raisner het paard Saint Boy, bereden door Annika Schleu, met haar vuist lijkt te slaan bij het onderdeel paardrijden. Die actie was in strijd met de UIPM-regels, meldt de bond.
Lees verder

Wat als plaatsen 4 en 5 ook eremetaal opleverden? Dan hadden we nu 15 in plaats van 5 medailles
Drie en één en één vormt vijf. Maar met iets meer geluk hadden dat vijftien medailles kunnen zijn. Een dappere prestatie van Kenny De Ketele en Robbe Ghys levert Team Belgium alweer een ondankbare vierde stek op tijdens deze Olympische Spelen. Een overzicht.
Lees verder

LIVE (13u30). Droomfinale tussen Brazilië en Spanje: Richarlison, Dani Alves, Pedri en Asensio aan de aftrap
• Olympische Spelen • Finale • Aftrap: 13u30 (Belgische tijd) • U23 Brazilië tegen U23 Spanje
Lees verder

Akkoord rond Lukaku nadert: Chelsea biedt 110 miljoen euro, ook vandaag onderhandelingen
Chelsea en Inter blijven onderhandelen over Romelu Lukaku. Tussen vraag en aanbod ligt nog een slordige 10 miljoen euro. In afwachting van een akkoord over zijn miljoenenovergang naar Londen, blijft 'Big Rom' breeduit lachen op training. Al is hij morgenavond in de oefenmatch tegen Parma normaal gezien niet van de partij. Ook Anderlecht passeert straks nog eens langs de kassa.
Lees verder